Review: Aparat de aer conditionat Electrolux EACS/I-24HTP (24000 BTU)

     Exista solutii de eficienta superioara si pentru spatii mai mari ca suprafata, acest aparat de aer conditionat de la Electrolux EACS/I-24HTP, model de putere 24000 BTU ofera calitatea procesului de incalzire si racire. As vedea acest aparat instalat undeva pe holul unei vile, intr-un spatiu comercial sau de birouri, deoarece are puterea necesara sa ofere o eficienta sporita pentru a climatiza un spatiu de dimensiuni mai mari pana la 50 mp. Eficienta acestui aparat poate depinde si de alti factori cum ar fi temperatura exterioara sau gradul de izolare al camerei in care este utilizat, detaliu care poate determina un plus de eficienta. Indiferent de sezon, acest aparat va putea fi folosi ca solutie de incalzire si racire, oferind mai mult confort pentru acasa. Aparatul asigura un mediu sigur prin eliberarea unui aer supus mai multor etape de filtrare si igienizare datorita functiilor de ionizare si a optiunii cu lampa UV. Aparatul de putere 12000 BTU, are un consum redus de energie, datorita tehnologiei Invertor si in acelasi timp asigura un mediu curat prin filtrare si igienizare folosind optiunea Lampa UV si ionizare. In rest aparatul AC este destul de simplu, usor de utilizat, ceea ce il face atractiv in special in randul persoanelor mai in varsta. Culorile clasice alb mat, il fac usor de integrat in decorul locuintei proprii. De asemenea, trebuie mentionat ca aparatul este prevazut cu o carcasa antirugina pe schimbatorul de caldura, care protejeaza dispozitivul de efectele corozive ale aerului incarcat cu sare, praf si alti factori. Acest lucru ii va conferi aparatului Electrolux EACS/I-24HTP o perioada de functionare de lunga durata, avand acelasi aspect ca nou. 

Aparat de aer conditionat Electrolux EACS/I-24HTP, 24000BTU, Clasa A++, Inverter, Incalzire, 7 viteze, Mod ECO, Mod de noapte, Carcasa anti-rugina, R32, WiFi, Functie de Ionizare, Lampa UV

       Asa cum tendintele de consum sunt spre economisire, vedem ca si acest aparat de aer conditionat de la Electrolux respecta acest principiu riguros, fiind dotat cu mai multe tehnologii specifice pentru a obtine niste rapoarte mai bune. Aparatele de aer conditionat din gama noua 2023 utilizează un model de compresor Inverter, care are capacitatea frigorifica (si calorica) variabila, impreuna cu o unitate electronica de control care comanda capacitatea compresorului si turatia ventilatoarelor. Atunci cand pornești aparatul, compresorul acestuia va functiona la capacitate maxima, mult mai mare decat capacitatea nominala. In acest mod va reuși sa raceasca incăperea intr-un timp mult mai scurt comparativ cu un aparat obișnuit. Pe măsură ce temperatura camerei se apropie de temperatura setată, sistemul de comandă micșorează progresiv capacitatea compresorului și turația ventilatoarelor. Odată ce temperatura dorită este atinsă, compresorul va funcționa în mod continuu dar la capacitate foarte mică, atât cât este necesar pentru a compensa pierderile de căldură ale incăperii si de a menține temperatura setata. Prin intermediul conectivitatii Wi-Fi, acesta poate fi controlat de la distanta, oferindu-va comoditate si flexibilitate. Poate fi programat de la distanta, chiar si atunci cand nu esti acasa, pentru ca atunci cand vei ajunge sa gasesti un mediu placut si rece. 

    Acest model ce face parte din gama 2023 a producatorului Electrolux poate functiona intr-un mediu cu temperaturii cuprins intre minim -15 grade si + 53 de grade Celsius pentru functia racire. La incalzire, range-ul de temperatura in care este recomandata functionarea sa este de -20 de grade Celsius si + 30 de grade Celsius. Utilizand tehnologia Inverter, Electrolux EACS/I-24HTP tinde sa opereze o incalzire/racire rapida, cu un consum minim de energie electrica. Aparatul revine in mod automat la regimul normal de functionare, pentru a se evita astfel consumul inutil de energie. 

     Folosind tehnologia INVERTER se evita pornirea si oprirea repetata a compresorului, fapt care generaza un consum ridicat de energie. Efortul financiar suplimentar la achizitia unui aparat de aer conditionat cu INVERTER este in scurt timp recuperat datorita cheltuielilor semnificativ diminuate la facturile de energie electrica. Datorita tehnologiei INVERTER, acest aparat de aer conditionat ajunge sa aiba un consum foarte mic de energie. Datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate, mecanismele si piesele din interior sunt mult mai putin solicitate intr-un aparat de aer conditionat cu INVERTER, spre deosebire de unul traditional. Orice modificare de temperatura in incapere este detectata automat datorita senzorilor existenti, iar ajustarea acesteia se face printr-o usoara crestere de viteza in functionare, fara a fi necesara o repornire a compresorului. La prima vedere, o functionare continua a compresorului, ar fi considerata raspunzatoare pentru un consum ridicat de energie, insa ceea ce genereaza, cu adevarat, consumul ridicat de energie, este pornirea si oprirea cu regularitate a acestuia. 

Aparat de aer conditionat Electrolux EACS/I-24HTP, 24000BTU, Clasa A++, Inverter, Incalzire, 7 viteze, Mod ECO, Mod de noapte, Carcasa anti-rugina, R32, WiFi, Functie de Ionizare, Lampa UV

    Folosind aceste tehnologii moderne, Electrolux EACS/I-24HTP ofera o capacitate generala de racire/incalzire de 24000 BTU, avand ca destinatie utilizarea in locuinte proprii, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 50 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A+ pentru functia incalzire cu o capacitate nominala de 7050 W. Pentru functia racire clasa energetica incadrat este A++ iar capacitatea sa de racire este de 6840 W. Electrolux EACS/I-24HTP are o functie speciala “I-Feel”, care permite unitatii sa se ajusteze automat functionarea aparatului in functie de temperatura perceputa de senzorul montat in telecomanda proprie. Astfel daca doresti sa ai un anume confort in spatiul unde lucrezi, asigura-te ca ai telecomanda langa tine pentru o masurare cat mai corecta a temperaturii in spatiul din jurul tau. Aparatul va lucra astfel incat sa indeplineasca standardul de temperatura setat pentru respectiva zona, calculat din datele citite de senzor.  De asemenea, aparatul de aer conditionat Electrolux EACS/I-24HTP dispune de patru directii de flux de aer, ceea ce va permite sa ajustati directia aerului in mod personalizat, pentru o distributie uniforma in intreaga incapere. Iar viteza ventilatorului poate fi ajustata alegand unul dintre cele 7 trepte de putere disponibile. 

     Un alt indice de masurare al performante si eficientei energetice sunt indicii SEER si SCOP. Iar pentru a alege un aparat de climatizare performant trebuie sa verificam si aceste valori pentru a fi siguri de alegerea pe care o vom face in comparatie cu alte modele. SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) și SCOP (Seasonal Energy Efficency Ratio) sau coeficientul de eficienta sau performanta energetica (pentru modul de racire, respectiv de incalzire) masoara parametrii energetici ai unui sistem de aer conditionat. Cu cat este mai mare coeficientrul de eficienta energetica, cu atat si consumul de energie electica este mai mic. Astfel indicele SEER este folosit pentru masurarea eficientei la racire iar cel SCOP pentru a masura randamentul la incalzire. Electrolux EACS/I-24HTP se incadreaza conform cu acesti indici la valoarea de 6.5 SEER (pentru racire) si 4 SCOP (pentru incalzire), valori foarte bune daca e sa le comparam cu a altor modele mult mai scumpe. 

   Controlabil de la distanta prin intermediul unei aplicatii, permite reglarea facila a temperaturii si a modului de functionare, oferind flexibilitate si confort. Dispune de un display digital pentru o vizualizare rapida si clara a setarilor. Display-ul unitatii interioare dezactiveaza lumina LED al indictaorului de temperatura la 10 secunde de ultima modificare, actiune care ajuta la economisirea de energie.

    Conectivitatea Wi-Fi imbunatateste semnificativ functionalitatea aparatului, permitandu-va sa il controlati din orice colt al casei sau chiar in afara casei, prin intermediul smartphone-ului sau tableta. Mai multe dintre functiile pe care acesta le poseda, si pot fi apelate fie cu ajutorul telecomenzii proprii sau din aplicatie sunt exemplificate mai jos:

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Aparatul de aer conditionat Electrolux EACS/I-24HTP dispune si de un mod de functionare ECO friendly ce ne permite sa alegem un regim normal de racire sau incalzire ECO care este considerat economic din punct de vedere al costurilor de consum energetic. Cu aceasta optiune reusim sa reducem in mod semnificativ costurile la energie si sa mentinem in acelasi timp calitatea aerului la interior ridicata, avand costuri reduse de consum. 

    Sistemul de filtrare avansat permite o igienizare eficienta a pulberilor de praf din aerul respirat, prin eliminarea activa a particulelor fine care ne pot pune sanatatea in pericol. Aparatul de aer conditionat Electrolux EACS/I-24HTP beneficiaza de lampa UV bactericida pentru dezinfectia aerului, utilizata pentru distrugerea agentilor patogeni. Deasemenea o alta functie premium disponibila pentru acest model este functia ionizare. Ionizatorul Cold Plasma elibereaza ioni la interior prin care se realizeaza o dezinfectie a aerului si diminueaza mirosurile neplacute din interior. Mai mult de atat, functia de ionizare absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. Functia de ionizare care elibereaza ioni negativi ajuta la purificarea aerului pentru a imbunatati calitatea acestuia. Multiplele filtre atasate la acest model reprezinta un real avantaj daca ne gandim sa avem parte acasa de un mediu mai sanatos si mai curat.

    Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 5 trepte la un debit maxim de 1100 m³/h, fara sa-i modifice temperatura. In functie de treapta de ventilare aleasa, creste si zgomotul emis de unitatea de interior, la valorile de 41, 44, 48, 52 si 58 dB. Vedem ca acest aparat de aer conditionat opereaza destul de silentios, fiind prietenos cu cei din jurul sau in privinta zgomotului emis. Il vei putea utiliza fara probleme in treapta 1 si 2 pe timp de noapte fara sa iti perturbe somnul. Modul de noapte este cel recomandat pentru a fi utilizat atunci cand dorim sa dormim cu aparatul de climatizare pornit. 

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand 1,6 l/h de condens.

      Timer-ul 24h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Electrolux EACS/I-24HTP, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

    4D Airflow – reprezinta controlul variat al fluxului de aer, care poate fi setat atat stationar cat si variabil, astfel incat aerul prelucrat sa bata in acelasi loc, pentru o racire/incalzire uniforma. 

      In cazul in care apar erori de programare sau aparatul de aer conditionat nu mai functioneaza corect, acesta emite coduri de eroare prin care instiinteaza utilizatorul cu privire la problemele aparute – functie diagnosticare.

   Unitatea interioara cantareste 14 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 1100 x 222 x 333, iar cea exterioara are o greutate de 40 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 920 x 380 x 699. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R32 si face parte din grupa agentilor de racire ECO ce promoveaza un consum minim cu maxim de performante la racire. Acesta nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului.

   Aparatul de aer conditionat Electrolux EACS/I-24HTP ajuta si la imbunatatirea calitatii aerului din incapere prin prezenta filtrului lavabil propriu. Astfel particule mici de praf si polen sunt retinute astfel pentru a impiedica raspandirea in intreaga casa pentru a proteja pe termen lung sanatatea celor din jur. Este important ca la perioade bine definite de timp, de regula inceput de sezon, acest filtru sa fie curatat sau inlocuit in cazul unei uzuri avansate. Filtrele sunt menite sa tina la distanta impuritatile din aerul de afara: praful, bacteriile, polenul si asa mai departe, functia lor fiind foarte importanta mai ales pentru persoanele care sufera de astm si alergii. Daca nu sunt insa schimbate si curatate la timp, aceste filtre nu numai ca nu isi indeplinesc rolul initial, dar devin adevarate surse de bacterii si mucegaiuri, pe care le vor imprastia permanent in incapere. De aceea te sfatuim sa discuti cu echipa de montaj, sa consulti indicatiile producatorului si sa programezi la timp operatiunea de curatare si reinnoire a filtrelor.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Electrolux EACS/I-24HTP, 24000BTU, Clasa A++, Inverter, Incalzire, 7 viteze, Mod ECO, Mod de noapte, Carcasa anti-rugina, R32, WiFi, Functie de Ionizare, Lampa UV