REVIEW: Aparat de aer conditionat LG Deluxe Hyper 12000 BTU (HC12RK)

   Un aparat de natura premium, capabil sa ofera conditii bune de temperatura in sezonul calduros si de iarna este LG Deluxe Hyper 12000 BTU, model HC12RK. Lg este un brand bine cunoscut care inoveaza si in acest domeniu, oferind aparate de aer conditionat foarte bine dotate, conform standardelor din 2023. Daca iti doresti sa te simti bine la interiorul locuintei tale, alegerea unui aparat de aer conditionat din gama Lg, trebuie sa fie o propritate. Acest model de capacitate 12000 BTU este o solutie excelenta pentru rezidentele de tip locuinta, pentru suprafete mici si medii de pana in 25 mp. Este un aparat foarte bine clasificat din punct de vedere al consumului energetic, incadrat in clasa A+++/A++ din gama Uvnano ce foloseste un sistem Dual Inverter in care compresorul beneficiaza de o garantie extinsa de pana la 10 ani de zile. Sistemul de filtrare permite un control bacteriologic aproape perfect a particulelor de praf si alti microbi prezenti in aerul respirabil, prin prezenta unui filtru alergen Allergy si a unui Plasmaster Ionizer care aplica o reteta eficienta de eliminare a acestor agenti.

Aparat de aer conditionat LG Deluxe Hyper 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A+++/A++, Uvnano, filtru Allergy, Plasmaster Ionizer, functie Fast Heating, afisare consum energie, Dual Inverter Compressor cu 10 ani garantie compresor, HC12RK, R32, Alb

     Tehnologia inverter încorporează un compresor cu o viteză variabilă, adaptată de un panou de control în funcție de nevoile de răcire sau încălzire din cameră. Asta în timp ce tehnologia clasică presupune un compresor cu o singură viteză și numeroase cicluri de pornire/oprire în funcție de temperatura ambientală. Dar acest lucru nu a fost suficient deoarece LG Deluxe Hyper 12000 BTU foloseste un compresor dual, cu dual Inverter, ce ofera posibilitatea de a obtine performante de racire superioare fara a avea un consum mare energetic mare, si in cel mai silentios mod posibil.

    LG este un aparat de aer conditionat inteligent, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant artcool de culoare White (alb clasic), ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret. Datorita tehnologiei din dotare, pe display-ul LED de pe unitatea interioara se afiseaza utilizarea zilnica de energie prin simpla apasare a unui buton de pe telecomanda. Aceasta functie este buna pentru a ne da seama de valoarea reala a consumului de energie si se pot face ajustarile necesare pentru setarile de temperatura. Partea interesanta in acest design il reprezinta ondirea fantelor ce asigura un flux variat, al aerului care acum este imprastiat in toata camera multidirectional, fara a insista mai mult in acelasi loc. Aparatul de aer conditionat LG incepe rapid racirea aerului, utilizand gama de racire la viteza mare cu tehnologie Smart Inverter de la LG, astfel ca sufla aerul pe distante mai mari, iar spatiile se racesc mai rapid.

Aparat de aer conditionat LG Deluxe Hyper 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A+++/A++, Uvnano, filtru Allergy, Plasmaster Ionizer, functie Fast Heating, afisare consum energie, Dual Inverter Compressor cu 10 ani garantie compresor, HC12RK, R32, Alb

        Pe langa utilizarea clasicei telecomenzi care permite un control optim de la distanta in aria de semnal prestabilita de 7-8 metri distanta, poti folosi si functia de control prin Wi-Fi. Atunci cand instalezi aplicatia dedicata IOT Lg, ai posibilitatea sa urmaresti parametrii de lucru si sa faci ajustarile necesare pentru functionarea aparatului AC. Cand esti la munca, poti porni aparatul cu cateva minute inainte de a ajunge acasa, ca atunci cand pasesti pragul usii, mediul de la interior sa fie controlat la o temperatura optima. Cu modul de racire rapid sau incalzire rapid, aparatul va functiona la capacitate maxima pentru a satisface nevoile de temperatura setate, pentru a fi obtinute in mediul controlat de la interior. Trebuie sa te astepti ca in acest caz vei avea un consum energetic mai mare deoarece aparatul de va folosi de toate reusrsele necesare pentru a indeplini aceasta dorinta, in cel mai scurt timp cu putinta. 

        Tehnologia Active Energy Control se regleaza nivelul de consum de energie si capacitatea de racire prin controlarea frecventei maxime a motorului compresorului. Functia de control a energiei este o modalitate eficienta de a ne bucura de racire/incalzire in timp ce economisim energie. Designul subtire si modern al aparatului de aer conditionat LG faciliteaza instalarea si asigura o curatare confortabila, cu filtrul ajustabil EZ. Mai mult, afisajul mare ascuns este perfect pentru verificarea confortabila a afisarii energiei.

Aparat de aer conditionat LG Deluxe Hyper 9000 BTU Wi-Fi, Clasa A+++/A++, Uvnano, filtru Allergy, Plasmaster Ionizer, functie Fast Heating, afisare consum energie, Dual Inverter Compressor cu 10 ani garantie compresor, HC09RK, R32, Alb 

       Aparatul de aer conditionat LG poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Dual InverterAceasta tehnologie nouă reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 40% raportat la aparatele convenționale. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot Ultra Quiet 19 dB completat de un zgomot secvential de (253348)dB. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor performant, ce produce un zgomotul redus de 65 dB si eficienta energetica ridicata. Acest model are o eficienta energetica ridicata, datorita schimbator de caldura hibrid cu 3 coloane cu canelura mare si conducte High-groove. Prin aceasta tehnologie eficienta schimbatorului de caldura a fost mult imbunatatit prin integrarea unei coloane suplimentare, realizandu-se un schimbator de caldura hibrid cu suprafata de schimb marita. La acest schimbator pierderea de caldura a fost redusa, prin utilizarea de conducte cu diametre diferite, astfel aria interioara totala a conductelor a fost crescuta cu 40%. Putem sa mai amintim ca numarul de conexiuni de aspiratie au fost reduse de la doua conexiuni la o conexiune, facand sa creasca eficienta de compresie a agentului frigorific in timpul functionarii la viteza redusa.

     De asemenea compresorul cu motor BDLC cu control precis al vitezei in 13 trepte, include si o valva reversibila cu dubla stabilizare de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial oblic cu design optimizat si diametru mare. Puterea de intrare a valvei cu 4 cai a fost redusa la 0/W prin folosirea tipului cu dubla stabilizare. Acest aparat de aer condiționat dotat cu tehnologie dual inverter va regla temperatura dintr-o cameră fără a mai fi necesară oprirea și repornirea constantă a compresorului. În schimb, viteza de funcționare a compresorului va fi ajustată de senzori constant, în funcție de necesități și de setările tale. Cu alte cuvinte, compresorul pornește la capacitate maximă și funcționează în aceste condiții până când temperatura ambientală ajunge la valoarea setată de tine. În acest moment, viteza compresorului va fi redusă în mod automat. Dacă temperatura din încăpere va crește din nou, această schimbare va fi detectată de senzori, care vor mari din nou viteza de funcționare a compresorului, fără a fi necesară o repornire a acestuia. Consumul ridicat de energie electrică în cazul aparatelor clasice de aer condiționat este dat de pornirea și oprirea repetată a compresorului. Însă, datorită tehnologiei inverter, care reduce viteza compresorului când temperatura atinge un nivel optim, aparatele de aer condiționat de ultimă generație ajung la un consum foarte mic de curent, fapt pe care îl vei simți imediat la buzunar.

     Capacitatea sa de racire/ incalzire este de 12000 BTU fiind inclus in clasa de energie A+++ pentru functia racire si A++, la incalzire. Ca nivel de eficienta, aparatul poate fi folosit cu succes pentru suprafete de locuit ce nu depasesc 20-25 mp. Functia clasica de ventilatie poate fi distribuita ca nivel de putere in 4 trepte preogresive. 

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 8,5 la racire si de 5,4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LG, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau racire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 8,5 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 5,4 KW. Unitatea de la interior exprima o capacitate de dezumidificare de pana la 1,3 litri in decurs de 1 ora, fiind capabila sa elimine excesul de umiditate rapid, racind in acelasi timp aerul la interior. Capacitatea la racire este de 4,2 KWh, si de 6 kWh atunci cand vorbim de functia de incalzire.

Aparat de aer conditionat LG Deluxe Hyper 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A+++/A++, Uvnano, filtru Allergy, Plasmaster Ionizer, functie Fast Heating, afisare consum energie, Dual Inverter Compressor cu 10 ani garantie compresor, HC12RK, R32, Alb     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru lavabil Dual de protectie micro 3M I (filtru de protectie praf si antimucegai) care elimina micro-particulele nocive, inclusiv virusuri, bacteriile si alergenii pentru a oferi un mediu mai sigur, mai sanatos. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, în plus, de proprietăţile ionilor negativi emişi. Peste 3 milioane de Ioni Plasmaster sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare si mirosurile neplacute din spatiul respectiv. Aparatul putand fi folosit si in mediu medical. Ionizaorul este de fapt un filtru aditional care este la ora actuala cel mai avansat filtru de curatare si purificare a aerului din intreaga lume (COLD PLASMA). Ionizatorul Cold Plasma elibereaza ioni la interior prin care se realizeaza o dezinfectie a aerului si diminueaza mirosurile neplacute din interior. Mai mult de atat, functia de ionizare cu Cold Plasma, absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos.

    Sistemul de filtrare este gandit sa faca fata oricarei provocari din partea mediului interior, astfel ca producatorul a dotat aparatul de aer conditionat cu o multime de filtre astfel: un filtru de tip 4 in 1 care curata poluarea interioara si praful in mod eficient, purificand aerul aducand un aer proaspat si curat. Prin actiunea sa, aerul prelucrat rece este trecut prin 4 zone distincte pentru o filtrare eficienta a particulelor de mici dimensiuni de praf. 

     Funcţia ECO (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

      Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410A cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Modulul Silentios are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat LG va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Funcţia de ventilaţie Datorită modului de rotatie in 4 directii, aerul este suflat în mai multe directii rapid si eficient. Cu aceasta functie, aparatul de aer condiţionat ventileaza aerul din incapere in patru trepte cu un debit maxim de 15 mc/min, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere, eliminand 1,3 l/h condens.

     Functie de operare cu control vocal, fie ca folosesti aplicatia dedicata din telefon sau telecomanda, iti va fi de acum mult mai facil sa trimiti comenzile dorite catre aparatul de aer conditionat Lg. In plus, fiind conectat la internet, poti beneficia de avantajele controlului de la distanta cu ajutorul comenzilor vocale. 

     Functia Jet Cool datorita design-ul optimizat al evacuarii ofera un flux de aer mai puternic, care reduce temperatura aerului cu pana la 5 grade in doar 5,6 minute cu doar un singur clic. Cum aerul cald este mai usor decat aerul rece, acesta ramane mai aproape de tavan. Cu functia de dirijare aer cald LG asigura o incalzire eficienta, prin trimiterea in jos de aer cald pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera. Cu functia de dirijare aer rece LG asigura o racire eficienta, prin trimiterea in sus de aer rece cu palete setate la cea mai mica pozitie, pentru a mentine o temperatura placuta si echilibrata in toata camera.

     Cu functia Confort Air aparatul regleaza unghiul paletelor ventilatorului de la unitatea interna, oferind confort in timpul somnului. Aceasta optiune seteaza convenabil paletele aparatului la o pozitie prestabilita, astfel incat aerul este directionat departe de persoanele din camera. Aceasta aplicatie are 2 moduri de folosire cu inclinatie palete de pana la un unghi de maxim 70°: Palete setate la cea mai inalta pozitie; Fara flux de aer incomod; Optimizat pentru racire cu fluxului de aer bland. Cu inclinatie palete de pana la un unghi de maxim 0°: Palete setate la cea mai mica pozitie; Fara flux de aer incomod; Optimizat pentru incalzire cu fluxului de aer bland.

     Auto Cleaning interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, apoi sterilizarea acestuia inca o data cu Ioni Plasmaster pentru a elimina mucegaiul si mirosurile nedorite. Aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele care pot fi daunatoare pentru organismul uman.     Functia Active Energy Control permite sa selectati nivelul de consum de energie in 4 situatii: la sarcini de normal 100% racire, 80% cu 77% consum de energie, 60% din capacitatea de racire cu un consum de energie de 51% si 40% din capacitatea de racire.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

    Functia WiFi cu aplicatia de control LG Smart ThinQ aparatul LG, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi cu conectare la internet puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. Cu functia de memorare fiecare membru al familiei isi poate alege setarile preferate de temperatura si viteza a ventilatorului, apoi le poate salva in aplicatia de pe telefon pentru a le putea rula mai tarziu.

      Unitatea interioara cantareste 11,9 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 998 x 210 x 345, iar cea exterioara are o greutate de 34,1 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 288 x 545. Aparatul de climatizare LG, model HC09RK detine toate atuurile pentru a fi considerat o alegere perfecta pentru a climatiza mediul de locuit de acasa. Capacitatea sa generală medie iti va permite sa obtii consumuri bune, iar asta se va traduce printr-un cost redus la energia electrica. Filtrele aparatului de aer condiționat LG Deluxe Hyper 12000 BTU (HC12RK) Wi-Fi îți vor oferi un flux de aer curat și purificat, iar modul în care unitatea internă este construită va direcționa fluxul de aer uniform, pe suprafața întregii încăperi.