Review: Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE

    Familia ta merita cei mai bun iar in cazul in care este una numeroasa recomandarea noastra ar fi sa te orientezi catre o masina de spalat de capacitate mai mare, asa cum este si modelul propus de noi, Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE. Intuitiva si simplu de configurat programele disponibile pentru spalat rufe, Whirlpool este o masina de spalat rufe excelenta pentru confortul de acasa, un model atractiv ca design dar si functii sau programe pe care le poti utiliza in orice moment. Vedem ca in acest caz fiind vorba de o masina de spalat de capacitate mare, hubloul a fost redimensionat pentru a facilita mult mai usor incarcarea masinii de spalat cu rufe de dimensiuni mari. Vorbim de perdele, paltoane, chiar si covoare care vor putea fi spalate astfel mai usor, iar la final descarcate pentru a fi uscate la fel de facil. Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE pune la dispozitie utilizatorilor o capacitate maxima de 8 Kg, pentru care utilizeaza o viteza de centrifugare de 1400 rpm. 

Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, 8 kg, 1400 rpm, Clasa A, Steam Refresh, Steam Hygiene, Tehnologia al-6lea Simt, Motor Inverter, Alb/Negru

Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, design

     Usa este incadrata de rama cromata, ce ii ofera masinii de spalat un aspect elegant, placut la vedere, ceea ce reprezinta un mare plus. In plus datorita panoului de comanda, putem spune ca alegerea acesteia devine mai mult decat o formalitate. In partea din stanga regasim sertarul cu alimentare detergen lichid si granule, central se afla selectorul de programe iar ultimul, in dreapta este panoul de comanda cu display LCD. Acest afisor este incadrat de mai multe butoane cu actionare electronica, care reprezinta in mare functii suplimentare si optiuni de activare diverse tehnologii specifice Whirlpool. Masina de spalat rufe complet alba, masoara in dimensiuni 63 cm adancime, 59,5 cm latime si 84,5 cm inaltime, avand o greutate totala de 71 Kg. Pentru o functionare optima, masina de spalat rufe Whirlpool se conecteaza la reteaua de electricitate comuna locuintei la 220 V si in plus mai este necesar un racord la sistemul casnic de apa, tur si retur. 

Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, 8 kg, 1400 rpm, Clasa A, Steam Refresh, Steam Hygiene, Tehnologia al-6lea Simt, Motor Inverter, Alb/Negru

 

Tehnologii si optiuni Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE:

    Avand un tehnologie noua si un pret pe masura, masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE foloseste o serie de optiuni care se vor regasi in mod unicat doar pentru produsele de sub acest brand. Tehnologia al 6-lea Simt aparuta de mai mult timp este imbunatatita constant pentru a aduce un plus de valoare de la o generatie la alta, in cazul masinilor de spalat. Aceasta optiune este perceputa ca obtine setarile ideala care se adapteaza oricarui stil de spalat, ofera setarile optime pentru oricare tip de tesatura, pentru a obtine in final rezultatul mult dorit, rufe curate, intr-un timp de functionare scurt si consum minim de resurse. Corectia de functionare este bazata pe citirile de la interior care le fac o serie de senzori. Reusesti astfel sa speli rufele intr-un mod mai eficient, rapid cu rezultate remarcabile.

Motor Inverter, caracteristici

     O alta optiune pe care o pot considera de interes in dreptul masinii de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE il reprezinta motorul de tip Inverter. Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE avand un motor 6th Sense Inverter fara perii asigura o functionare ultra-silentioasa, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Acest tip de motor brushless, a caror constructie a permis eliminarea periilor de carbon, introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei, eliminarea emisiilor electromagnetice. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Eficienta motorului este mare in raport cu motoarele de curent alternativ existente in prezent si asigura o functionare ultra-silentioasa de 57 dB la spalare si 78 dB la centrifugare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Acest motor are posibilitatea reglari turatiei in limite largi de la 600 la maxim 1400 rot/min). Motorul fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de o durabilitate maxima in utilizare, compania Whirlpool ofera 10 ani garantie acestui tip de motor. Design-ul special al peretilor laterali ai masinii de spalat reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul spalarii, iar sistemul electronic de control al balansului, distribuie uniform rufele in interiorul masinii diminuand si mai mult zgomotul si vibratiile. 

Steam Hygiene, Refresh

     Tot din categoria inovatiilor atunci cand vorbim de acest model este si sistemul Fresh Care ce are grija de tesaturile tale prin miscari delicate ale tamburului si tratamentul cu abur. Aceasta optiunea se poate activa de catre consumator, pentru a inhiba dezvoltarea de bacterii si formarea mirosurilor neplacute pana la deschiderea usii masinii de spalat. Actiunea delicata a aburului si miscarile tamburului mentin hainele improspatate si moi, pana la 6 ore de la finalizarea ciclului de spalare. In plus, aburul ajuta la relaxarea tesaturilor si la netezirea cutelor. Cu optiunea Steam Refresh timp de 20 de minute, masina de spalat rufe genereaza cantitatea adecvata de abur, care patrunde in fibre, le improspateaza, elimina mirosurile neplacute si netezeste cutele. Pentru o spalare mai eficienta, mașina de spalat Whirlpool este echipata si cu tehnologia Wave Motion. Cu aceasta tehnologie masina, distribuie uniform articolele de imbracaminte in interiorul tamburului, astfel in urma acestei tehnologi, agentul de spalare patrunde mai adanc in fibrele tesaturii si elimina mai eficient murdaria. 

Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, 8 kg, 1400 rpm, Clasa A, Steam Refresh, Steam Hygiene, Tehnologia al-6lea Simt, Motor Inverter, Alb/Negru

Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, panou de comanda

   Zona de panou de comanda va fi cea mai des utilizata atunci cand doresti sa speli din nou, asa ca este important sa cunosti toate optiunile pe care le pune la dispozitie masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE. Exista persoane autodidacte care obisnuiesc sa invete prin experimentare, sa inteleaga singure cum functioneaza fiecare optiune disponibila, dar recomandarea mea este ca inainte de a pune in functiune aparatul de spalat rufe sa fie citit manualul de functionare. Prin prezenta sa, display-ul elegant ii ofera utilizatorului informatii cu privire la temperatura apei si viteza de centrifugare, exista un indicator de blocare a filtrului de evacuare, un indicator de conectare la apa, indicator de deschidere a usii, indicator de apel service, astfel incat utilizatorul sa poata fi la curent cu toate detaliile importante legate de ciclul spalarii. Datorita senzorilor performanti masina detecteaza nivelul de murdarie, astfel cu aceasta tehnologie din dotare, te vei bucura de super rezultate excelente de spalare. Cu functia Timmer 1-24 h, avem posibilitatea ca programul sa inceapa dupa un anumit interval de timp. Fiecare program de spalare are o temperatura si o viteza de centrifugare prestabilita. Daca doriti sa schimbati aceasta temperatura sau viteza de centrifugare, apasati butonul touch control aferent setari temperaturi, sau a vitezei de centrifugare. Prin apasarea butonului touch control Fresh Care se activeaza o functie de spalare unde miscarile delicate ale tamburului sant combinate si cu tratament cu abur. Accesand aceasta functie eficienta de clatirii garanteaza o indepartare crescuta si optimă a detergentului. Functia este utila in special pentru pielea sensibila, in special cand spalati articole de imbracaminte pentru copii mici. In acest scop apasati butonul cu functia dedicata o data, de doua sau de trei ori pentru a selecta un 1, 2 sau 3 sesiuni de clatire, dupa clatirea standard a unui program de spalare, ce indeparteaza si toate urmele de detergent. 

Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, afisor programe

     Nu ne putem plange la acest capitol, deoarece masina de spalat Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE ofera destul de multe optiuni de a spala rufele murdare de la interior. Exista optiunea de a spala totul mai rapid, sau de a astepta mai mult in cazul in care este necesar sa indepartezi un strat de murdarie mai consistent. Prin prezenta sa, display-ul elegant ii ofera utilizatorului informatii cu privire la temperatura apei si viteza de centrifugare, exista un indicator de blocare a filtrului de evacuare, un indicator de conectare la apa, indicator de deschidere a usii, indicator de apel service, astfel incat utilizatorul sa poata fi la curent cu toate detaliile importante legate de ciclul spalarii. Datorita senzorilor performanti masina detecteaza nivelul de murdarie, astfel cu aceasta tehnologie din dotare, te vei bucura de super rezultate excelente de spalare. Cu functia Timmer 1-24 h, avem posibilitatea ca programul sa inceapa dupa un anumit interval de timp. Fiecare program de spalare are o temperatura si o viteza de centrifugare prestabilita. 

     Prin apasarea butonului touch control Fresh Care se activeaza o functie de spalare unde miscarile delicate ale tamburului sant combinate si cu tratament cu abur. Accesand aceasta functie eficienta de clatirii garanteaza o indepartare crescuta si optimă a detergentului. Functia este utila in special pentru pielea sensibila, in special cand spalati articole de imbracaminte pentru copii mici. In acest scop apasati butonul cu functia dedicata o data, de doua sau de trei ori pentru a selecta un 1, 2 sau 3 sesiuni de clatire, dupa clatirea standard a unui program de spalare, ce indeparteaza si toate urmele de detergent. Cu extra optiunea la spalare Clean+, Whirlpool a dezvoltat o tehnologie inovatoare ce este un ciclu special multifazic care, in combinatie cu folosirea unui aditiv special impotriva petelor, optimizeaza performanta fiecarui agent activ, oferind rezultate imbunatatite de spalare. La acest model avem posibilitatea de a scoate sau de a adauga rufe in timpul derulari unui program de spalare. Pentru a realiza acest lucru comutam masina in modul Pauza în timpul unui program de spalare, apasand butonul “Pornire/Pauză” iar pe display un indicator ne va indica etapa in care a ajuns ciclul de spalare. De asemenea, cand usa de serviciu este gata să fie deschisa, un indicator va semnaliza permitand sa scoatem sau sa adaugam rufe in masina. In plus putem face eventuale modificari ale functiilor auxiliare, ale temperaturii si a vitezei de centrifugare, daca este necesar. Pentru a reporni programul de spalare apasam in continuare pe acelasi buton “Pornire/Pauză”. Modificarile in programul de spalare vor fi facute cu conditia sa fie adecvate programului respectiv iar programul de spalare in derulare nu a fost inca finalizat. Pentru a schimba setarile programului in derulare se apasa pe butonul „Start/Pauză” si programul se opreste. In continuare schimbati setarile din program si apasati din nou pe acelasi buton. Cu modul de functionare demonstrativ Demo putem sa pornim masina de spalat fara sa introducem articole de imbracaminte. Optiunea „Blocare control” permite blocarea butoanelor masinii de spalat, impreuna cu blocarea automata a usii, pentru a oferi siguranta in utilizare. Copiii se pot juca langa masina de spalat, fara ca sa fie supravegheati permanent. Masina de spalat rufe poate semnala pe ecran prin coduri de eroare si o serie de anomalii tehnice care pot sa apara pe parcurs. In plus pe afisaj va apare si un mesaj care vă va sfatui in mod regulat (la aproximativ la fiecare 50 de cicluri de spalare) să efectuati un ciclu de curatare automat, pentru a curata masina de spalat rufe si pentru a elimina depunerile de calcar si mirosurile neplacute.

Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, 8 kg, 1400 rpm, Clasa A, Steam Refresh, Steam Hygiene, Tehnologia al-6lea Simt, Motor Inverter, Alb/Negru

Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, programe disponibile

     Poti alege intre cele 14 programe predefinite pentru absolut toate tipurile de tesaturi, pentru o spalare cat mai eficienta: extra-clatire, prespalare, mixt, delicate, sintetice, bumbac, lana, spalare manuala, spalare rapida etc. Programele speciale ale masini Whirlpool sunt: Program Bumbac cu nivel de murdarie normal, cu optiunile de temperatura (rece, 60°C). Acest program se deruleaza la capacitate maxima. Un program special pentru articole din Bumbac 20 care se spala numai cu apa rece la 20°C.  La acest program de spalare care se deruleaza la capacitate maxima, articolele de imbracaminte au un nivel redus de murdarie. Program Bumbac Eco cu trei nivele de murdarie, cu temperatura de (40°C, 60°C). Optiunea de spalate sport este indicata pentru utilizare pentru rufele sintetice cum sunt dealtfel majoritatea echipamentelor sport. Ciclul de spalare articole de imbracaminte Delicate face posibila spalarea la masina chiar si a articolelor cele mai delicate, cum ar fi matasea, vascoza si chiar lenjeria, cu incredere totala, neexistand riscul de distrugere a tesaturii. La acest program de spalare miscarea delicata a tamburului si cantitatea mai mare de apa reduc frecarea fibrelor la minimum, asigurand rezultate impecabile. In faza finala urmeaza o clatire suplimentara pentru a asigura indepartarea tuturor urmelor de detergent. Acest program se deruleaza la o cantitate de 1 Kg de rufe. Exista si optiunea de s apslata doar rufe Albe, materiale din lana sau chiar Mixt, conceput pentru spalare a rufelor din mai multe categorii. Programul Super Rapid 30 min, ce se adreseaza rufelor foarte putin murdare, optimizand astfel nu doar timpul ci si resursele implicate la spalare: apa si energie electrica. Cu acest program de 30 minute poate fi utilizat la spalare temperatura de la rece la maxim 30°C. Cantitatea de apa si energia consumata fiind stabilite in asociere cu tehnologia 6th Sense. 

Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, 8 kg, 1400 rpm, Clasa A, Steam Refresh, Steam Hygiene, Tehnologia al-6lea Simt, Motor Inverter, Alb/Negru

      Programul de Improspatare cu abur permite indepartarea mirosului si relaxarea fibrelor la rufele curate care au stat mai mult timp in sifonier. Acest program se deruleaza la o cantitate de maxim 1,5 Kg. La finalizarea acestui ciclu articolele de imbracaminte vor fi putin jilave, putand fi gata de a fi imbracate dupa cateva minute de aerisire pe umeras. In plus acest program usureaza si o sesiune de calcare. Programele individuale pot fi personalizate in continuare in functie de preferintele dumneavoastra. De exemplu, la programul de spalare Eco Bumbac programul poate fi setat la o temperatura variind de la rece pana la 60°C si o viteza de centrifugare de la 600 la 1400 rpm. În comparatie cu alte tipuri de masini de spalat, programele de spalare nu sunt reduse ca durata de timp. Durata ciclului de spalare este influentata de tehnologia inteligenta al 6-th Sense, care stabileste, de asemenea, consumul optim de energie si de apa. Daca doriti albirea rufelor, setati functia de Clatire si rotire si puneti agent de inalbire (respectand doze recomandate indicate pe pachet) in compartimentul principal de spalare. De asemenea puteti sa adaugati si dedurizant de tesaturi in compartimentul de detergent. 

   Cu programul Stoarcere si Evacuare se adauga un ciclu suplimentar de stoarcere si ajuta la evacuarea completa a apei din masina. Cu acest program Whirlpool iti ofera posibilitatea de a-ti configura spalarea asa cum vrei. Cu functia de Clatire Suplimentara se mai efectueze pana la 3 clatiri suplimentare fata de clatirea care a fost deja efectuata dupa spalarea principală. Cu aceasta functie, nemai existand riscul ca pielea sensibila de ex. (bebelusi, piele alergica etc.) sa fie afectata de urmele de detergent de pe rufe. Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp.

Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, eficenta energetica

    In zilele acestea, cand costul energiei este in continua crestere, este important sa acordam o atentie sporita si aspectului energetic, iar o incadrare intr-o clasa de eficienta ridicata este intotdeauna o optiune ideala. Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE bifeaza cu succes si acest aspect, fiind un aparat care nu va incarca suplimentar factura energetica, clasa energetica potrivit noilor etichete energetice adoptate la nivelul UE fiind A. Acelasi lucru se intampla in cazul operatiunii de centrifugare, clasa A fiind si in cazul asta un detaliu important cu privire la eficienta masinii de spalat. Puterea energetica consumata de aceasta masina de spalat este de doar 47 kWh. Din experienta noastra de test am observat date concrete si in privinta consumului de resursa apa si detergent, valorile inregistrate fiind unele normale. Nu putem emite o concluzie deoarece acest aspect depinde de cantitatea de rufe, tipul de materiale utilizat pentru a fi spalat dar si de temperatura de incalzire a apei la interior. Achizitia acestei masini de spalat iti va garanta nu doar rezultate foarte bune, ci si o economie foarte buna intrucat beneficiaza de o pozitionare de top in clasele de consum.

Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, 8 kg, 1400 rpm, Clasa A, Steam Refresh, Steam Hygiene, Tehnologia al-6lea Simt, Motor Inverter, Alb/Negru

   In concluzie, este clar ca daca ai nevoie de o masina de spalat rufe versatila poti alege cu incredere Whirlpool deoarece acesta ofera numeroase optiuni de spalare si functii specifice. Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE este, pana la urma, o masina de spalat de calitate care se adreseaza principiilor pe care le cauta orice familist, cu un consum minim, si optiuni de spalare dintre cele mai diverse. Este o masina de spalat moderna care ofera un grad de fiabilitate ridicat, iar pretul sau de achizitie nu este unul tocmai exagerat.

Recomandare:

       Primesti garantie 2 ani cu posibilitate de extindere, daca o comanzi de aici

       Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

      Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FFD8469BCVEE, 8 kg, 1400 rpm, Clasa A, Steam Refresh, Steam Hygiene, Tehnologia al-6lea Simt, Motor Inverter, Alb/Negru