REVIEW: Uscator de rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE

    Exista o serie de facilitati pe care le poate oferi un uscator cu tehnologie pompa de caldura, iar printre acestea se numara o eficienta mai buna la uscare, un consum energetic minim si timp minim de asteptare pana la uscare. In aceasta categorie de produse putem lua in considerare aparatul de tip uscator Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, un performer daca e sa privim capacitatea mare si noile tehnologii dezvoltate. Avand o capacitate de uscare rufe de pana la 9 Kg, acest usator poate fi util unei familii mai mari, este incapator putand prelua atat haine cat si rufe de dimensiuni mai mari. Hubloul cu un diametru consistent, iti permite de acum manevrarea rufelor mult mai usor, atat la incarcare cat si la descarcare. Rufele gata uscate pot fi deja purtate sau direct puse in sifonier. 

Uscator de rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, Pompa de caldura, 9 kg, Clasa A++, Filtru cu Autocuratare, Motor Inverter, Tehnologia al 6-lea Simt, Display digital, Alb/Negru

Uscator rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, design

    Acesta nu ocupa un spatiu foarte mare in locuinta, fiind caracterizat de urmatoarele dimensiuni : (L, l, H) cm 64,9 x 59,7 x 84,9 avand o greutate totala de 48,5 Kg. Aspectul sau general este unul modern, iar acest lucru este dat de culoarea de un alb mat care ofera un aspect clasic, ce se va accesoriza perfect cu celelalte aparate electrocasnice din casa ta. Incarcarea rufelor se face din fara, frontal, prin deschiderea hubloului de referinta care face legatura cu interiorul cuvei. tehnologia Aquawave creeaza conditii optime si eficiente de uscare, fara miscari ce ar putea afecta tesatura. Conturul unic al cuvei si forma paletelor permit o miscare fluida a rufelor in timpul uscarii, imitand ritmul natural al valurilor. 

Uscator de rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, Pompa de caldura, 9 kg, Clasa A++, Filtru cu Autocuratare, Motor Inverter, Tehnologia al 6-lea Simt, Display digital, Alb/Negru

Uscator rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, panou de comanda

     Panoul de comanda cu buton rotativ avand principalele functii de uscare ofera acces rapid la functiile de program, selectia gradului de umezire al rufelor si durata de program. Design-ul usor inclinat face ca functiile active sa fie vizibile mult mai usor din punctul vertical in care se va afla utilizatorul. Pe langa partea de comanda acesta beneficiaza de un display LCD de dimensiuni mari care te va tine la curent cu toate optiunile active, cu indicator status uscare pentru: Timer, temperatura, blocare functionare comenzi panou de comanda, etc. toate actionate prin simpla atingere. Tasta de Play/ Pause, pune in pauza programul deja pornit sau reporneste din nou uscarea pusa pe pauza. In functie de tipul de haine, cat de rapid doresti sa parcurgi ciclul de uscare, centrat se afla selectorul de programe propriu-zis. 

Uscator de rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, Pompa de caldura, 9 kg, Clasa A++, Filtru cu Autocuratare, Motor Inverter, Tehnologia al 6-lea Simt, Display digital, Alb/Negru

      Pentru procesul de uscare exista mai multe optiuni ce pot fi selectate astfel: Antisifonare, Gata de pus in dulap, Uscare, Extra uscare, Gata de calcat, Uscare usoara; Durata program; Indicator de condensator contaminat; Indicator filtru murdar. Nu uita ca poti programa ciclul de uscare ca acesta sa se desfasoare la un interval prestabilit de tine, chiar si atunci cand esti plecat de acasa, cu optiunea de amanare a inceperii acestui proces de pana la 24 de ore. In jurul butonului de selectie exista pictograme sugestive pentru fiecare tip de program, iar cu ajutorul actionarilor puteti face orice modificari ale parametrilor implicati in ciclul de uscare. Senzorii speciali permit maşinii de uscat rufe să măsoare umiditatea reziduală din haine şi să se oprească automat la atingerea nivelul corespunzător. Daca optati pentru un program de uscare cu temperatura mai mica, este nevoie sa fixati temperatura de uscare la inceputul unui program de uscare. In schimb durata programului de uscare se mareste direct proportional cu reducerea temperaturi de uscare. Programul de uscare este posibil sa fie schimbat pana la 10 minute dupa inceperea programului. Pentru a realiza acest lucru comutam masina in modul Pauza in timpul unui program de uscare, apasand butonul “Pornire/Pauza” iar pe display un indicator ne va indica etapa in care a ajuns ciclul de uscare. De asemenea, cand usa de serviciu este gata să fie deschisa, un indicator va semnaliza permitand sa scoatem sau sa adaugam rufe in masina. In plus putem face eventuale modificari ale functiilor auxiliare, ale temperaturii si a vitezei de centrifugare, daca este necesar. Pentru a reporni programul de uscare apasam in continuare pe acelasi buton “Pornire/Pauza”. Modificarile in programul de uscare vor fi facute cu conditia sa fie adecvate programului respectiv iar programul de uscare in derulare nu a fost inca finalizat. Pentru a schimba setarile programului in derulare se apasa pe butonul “Start/Pauza” si programul se opreste. Functia de ajustare a nivel de uscare se activeaza la inceputul unui ciclu, iar durata de uscare se modifica in functie de nivelul de uscare ales. Buzzer ai optiunea setarii intensitatii volumului semnalului sonor ce indica finalizarea programului de uscare, sau de a-l dezactiva, in functie de preferinte. In plus programul Child Lock permite blocarea comenzilor masini pentru a preveni pornirea accidentala sau modificarea parametrilor de catre copii in timp ce uscatorul este in functiune. Copiii se pot juca langa masina, fara ca sa fie supravegheati permanent. In plus un dispozitiv special de siguranta previne deschiderea usii imediat dupa finalizarea unui program de uscare. In acest sens la 2 minute dupa finalizarea programului, semnalizarea de blocare usa se va stinge.

Uscator rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, tehnologii

      Tamburul special de 34 cm si deschidere a usii la 130 de grade iti permit incarcarea uscatorului cu usurinta. Whirlpool este dotat cu un motor Inverter, ce asigura o functionare silentioasa de 64 dB la uscare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Totul se intampla datorita senzorilor instalati la interior capabili sa optimizeze profilul rotatiei si sa detecteze si sa previna incarcaturile neechilibrate. Motorul Inverter ofera o functionare de lunga durata din punct de vedere al principiului fiabilitatii, fiind mult mai eficient energetic in comparatie cu alte solutii clasice. Acest motor invertor dinamic are posibilitatea reglari turatiei in limite largi eliminand socul mecanic si de curent la pornire, concomitent cu asigurarea unui cuplu de pornire suficient de mare. Aceasta tehnologie da posibilitatea frânării rapide a motorului cu importante economii de energie electrică avand o protecţie suplimentară a motorului (termică, la sub şi supratensiune, punere la pământ, scurtcircuit, calare rotor etc). Motorul este proiectat tehnologic pentru a beneficia de o durabilitate maxima in utilizare, avand fiabilitate extinsa de mai multi ani de zile. 

Tehnologie unica Al 6-lea Simt

   Algoritmul de soft patentat de Whirlpool, Al 6-lea Simt are rolul de a ridica eficienta aparatului de tip uscator minimizand consumul si efortul depus de utilizator. Astfel in functie de gradul de umiditate experimentat de rufe, uscatorul ajusteaza modul de functionare si consum pentru a oferi cele mai bune rezultate de functionare, fara a implica un const energetic suplimentar. 

    Avantajul cel mai mare al uscatorului de rufe cu pompa de caldura este consumul redus de energie. Datorita faptului ca, in loc sa genereze in mod continuu aer cald, el doar il recircula pe cel creat deja, acest tip uscator consuma cu pana la 50% mai putina energie decat un uscator fara pompa de caldura. Acest detaliu este vizibil si in descrierea tehnica a produsului, respectiv clasa de consum A++. In plus Whirlpool are si un sistem de filtrare a scamelor rezultate in urma procesului de uscare. Aceste scame vor fi coletate de un filtrul dublu de pe rama hubloului si de un alt filtru al condensatorului, in partea de jos a uscatorului. Curatarea filtrelor se poate face foarte rapid prin extragerea filtrele si indepartati scamele. Cand programul de uscare este finalizat va apare si un simbol de avertizare pe panoul de comanda ce va atentioneaza ca filtrul trebuie sa fie curatat.

Tehnologie unica Fresh Care

    Pentru a mentine rufele proaspete chiar si dupa incheierea ciclului de uscare, tehnologia fresh care ofera mai multe avantaje rufelor tale, astfel incat la finalizare de program sa arate proaspete, si fara cute. FreshCare+ impiedica formarea cutelor pe haine si le pastreaza proaspete, datorita miscarii bidirectionale delicate si lente din interiorul tamburului. Cei de la Whirlpool garanteaza un proces indelung de prospetime a rufelor de pana la 6 ore, odata cu terminarea ciclului de uscare. Deasemenea urmand acest ciclu de uscare, vom observa mai putine cute, fiind mult mai usor de calcat apoi pentru o eliminare definitiva a cutelor. 

 

Uscator rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, programe

    Programele de uscare in numar de 15 sunt adaptate la cerintele oricarei persoane, iar folosirea acestora este foarte usoara folosind consola de comanda unde actionarile sunt pe intelesul tuturor. Acest tip de uscator cu incarcare frontala este dotat cu funcţii automate şi programe speciale cu înaltă specializare: Program articole de imbracaminte din bumbac, Program articole din lana, program articole sintetice, Calcare usoara unde uscatorul vă ajută să reduceţi şifonarea înainte de călcare. Functia gata de impaturit unde datorita acestei functii, la finalul programului rufele vor fi gata-pregatite pentru purtat, prin actiunea blanda a tamburului, care dezlipeste hainele, previne incurcarea acestora si le aseaza fara a le sifona. Program de uscare Bumbac: Cu 3 nivele de uscare, la capacitate maxima: gata de pus in dulap; uscare pentru impaturire si uscare pentru calcare. Cu aceste prograre de uscare tamburul este plin cu abur care patrunde in toate fibrele rufelor mai delicate, care aproape ca nu mai trebuiesc calcate. Programul de uscare Bumbac ECO, potrivit pentru cearsafuri, cuverturi, prosoape, halate etc. ce se deruleaza la o cantitate de maxim 9 Kg. Acest program cu consum energetic mai mic, este mai lung fata de un program de uscare obisnuit. Programe tesaturi sintetice: Cu 2 nivele de uscare, pastrare in dulap si uscare pentru impaturire, la o cantitate de maxim 4 Kg de rufeProgramul creat special de 15 minute pentru uscarea Camasilor actioneaza bland, la temperaturi scazute de maxim 40ºC, asigurand protejarea acestor articole de imbracaminte, fara cute pentru o calcare usoara. Acest program de uscare se deruleaza la capacitatea de maxim 0,5 Kg. Lana este creat pentru uscarea perfecta si omogena chiar si pentru tesaturile groase. Hainele colorate au nevoie de mai multa atentie din partea temperaturei setate, astfel ca si pentru acest timp de functionare exista un program dedicat. Lenjerie de pat, este programul specific pentru tot ce tine de accesorii pat, Sintetice – aici incadram hainele din materiale sintetice, cum ar fi echipamentele sport, Delicate – pentru oricare tip de haine sensibile la temperatura si Jeans – specific materialelor din jeans, de regula blugi sau jachete din jeans. Mixed este un program de uscare dedicat rufelor sintetice impreuna cu cele din bumbac, la o singura incarcare a masinii, la capacitatea de maxim 4 Kg. Uscare zilnica, acest program practic si util pentru uscarea rufelor sintetice sau din bumbac, ce necesita a fi uscate cu o frecventa zilnica, asigura performante optime la uscarea a 4 kg de rufe, in doar 125 de minute. Programe de uscare articole Delicate cum ar fi: bluze de matase, lenjerie intima, la temperatura joasa. Program de uscare imbracaminte pentru copii mici de maxim 2 Kg. La acest program poti selecta timpul optim de uscare intre 10 si 160 de minute pentru a obtine o uscare perfecta la temperaturi scazute. 

Uscator de rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, Pompa de caldura, 9 kg, Clasa A++, Filtru cu Autocuratare, Motor Inverter, Tehnologia al 6-lea Simt, Display digital, Alb/Negru

      Exista programe ce se raporteaza la tipul de tesatura, ce permit setarea unul nivel de uscare diferential, de la foarte uscat, mediu sau umed. In general hainele si camasile care se doresc a fi calcate mai usor, recomand alegerea unui grad de uscare spre mediu. Fiind usor umede operatiune de a le calca cu fierul va fi mult mai usoara si eficienta. Nu toate rufele necesita calcare, dar pentru a te asigura ca nu sunt sifonate in timpul uscarii alege programul “gata de impaturit” pentru rufele tale din bumbac si le poti aranja direct in dulap.

Uscator rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, eficienta energetica

     Avem de-a face cu o masina de uscat rufe economica si din punct de vedere al consumului energetic fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A++, cu un consum de 259 kWh/an

Uscator de rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, Pompa de caldura, 9 kg, Clasa A++, Filtru cu Autocuratare, Motor Inverter, Tehnologia al 6-lea Simt, Display digital, Alb/Negru

      Acest consum a fost calculat pe baza a 160 de cicluri de uscare in programul standard de bumbac cu umplere totala si partiala cu functionare la modul economic. Economisești vizibil cu fiecare factură! Circuitul închis cu pompa de caldură este cel mai eficient în procesul de uscare, comparativ cu modelele convenționale. Hainele tale își vor păstra culorile vii mai mult timp datorită procesului de uscare la temperatură redusă.

Recomandare:

       Este alegerea perfecta daca iti doresti o masina de uscat performanta care sa iti satisfaca toate nevoile cotidiene la un pret foarte mic: Verifica oferta pret

       Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

      Primesti 2 ani cu posibilitate de extindere, daca il comanzi de aici

Uscator de rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM119X2BYEE, Pompa de caldura, 9 kg, Clasa A++, Filtru cu Autocuratare, Motor Inverter, Tehnologia al 6-lea Simt, Display digital, Alb/Negru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *