Review: Philips 65OLED706/12, televizor Smart Android, 4K Ultra HD

    Avand in fata problema legata de pandemie, accea ca nu ne mai putem duce atat de des in salile de cinema, am gasit solutia perfecta prin care poti aduce chiar la tine aceasta experienta. Televizorul Smart Android Philips 65OLED706/12 ce poseda un ecran generos de 164 cm, este o alegere perfecta daca esti pasionat de filme sau seriale online si vrei sa ai in fata unul dintre cele mai bune ecrane OLED, concepute vreodata. Ceea ce face ca acest tip de display sa iasa in evidenta fata de alte tehnologii este ca acest OLED foloseste un material organic mult mai scump de produs, cu o valabilitate mai lunga. Diodele care emit lumina pe aria sa ofera o mai buna acoperire a suprafetei sale, avand o durata de functionare mai mare. Ideea de ecran infinit este cel mai bine pusa in valoare de functia Ambilight care proiecteaza o lumina de background specifica imaginilor pe 3 laturi, stanga dreapta si sus. Functia unica Ambilight, adauga un plus de imaginatie si savoare imaginilor descrise creand impresia de display infinit datorita culorilor din spatele ecranului care urmaresc aceeasi nuanta ca cea a imginilor descrise din fata. Ambilight-ul este o caracteristica unica disponibila doar in cazul televizoarelor Philips, fapt care le face sa fie unice prin forma si culoare transmisa.

Televizor Philips 65OLED706/12, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, clasa G

    Ca aspect general, televizorul Philips 65OLED706/12 arata foarte bine, fiind subtire, beneficiaza de o constructie de calitate iar rama este una metalica, ceea ce se poate observa imediat cu ochiul liber. Pentru sustinere pe suprafete, beneficiaza de doua picioruse care se vad discret de la distanta, oferind o fixare buna a sa, eficient chiar si la vibratii. Deasemenea daca doresti sa ai o perspectiva mult mai ampla asupra sa, poti monta televizorul pe un perete folosind un suport Tv de tipul VESA. Forma subtire dominanta este o caracteristica unica a acestui model, ce il face sa fie integrat cu usurinta undeva la inaltime pe suportul de fixare perete.

    Interfata Smart avand ca sistem de operare Android 10 da posibilitatea utilizatorului sa aiba acces rapid la aplicatii de streaming video, aplicatii pentru navigare online si retele sociale si cele de conversatie sau pentru a verifica adresele de e-mail. Orice eveniment din zona online este semnalizata sub forma unei alerte pe ecranul principal, astfel incat tu sa fi conectat la orice ora cu informatiile care conteaza pentru tine. Printre aplicatiile de video streaming preinstalate in mod default, primesti Netflix, HBO Go, Google Play Music, Amazon instant video, Disney +, Spotify, etc. Fiind dotat cu acest sistem de operare de la Google, Philips 65OLED706/12 iti da acces la o galerie vasta de multe alte aplicatii dedicate pe care le poti descarca si apoi instala pe acesta. Poti personaliza ecranul principal pentru a afisa aplicatiile preferate, permitandu-ti sa incepi usor streamingul filmelor si al serialelor favorite. Pentru a asigura fluenta in navigare, constructorii au ales sa doteze acest model, cu un procesor de tip Quad Core, astfel incat experienta in aplicatii sa fie una cursiva, atat in multitasking cat si la trecerea din zona Tv in interfata si invers iar memoria atasata (Flash disk) este de 16 Gb.

    Sistemul de procesare al imaginii de la Philips P5 AI Perfect Picture pune accentul pe fiecare pixel reusind astfel sa reduca la minim nivelul de zgomot si al distorsiunilor al imaginilor ce se succed continuu. Aceasta a 5-a generatie de procesoare grafice, adauga o noua suita de caracteristici care fac ca imaginile sa fie percepute mult mai apropiat fata de realitatea cotidiana, avand totodata functionalitati de AI – Inteligenta artificiala. Functionalitatea AI foloseste retele neuronale si o analiza a mai multor masini care sunt puse la lucru pentru a invata si analiza milioane de clipuri test, in care sunt introduse concepte ca cele de detectie si ajustare caracteristi culoare in functie de evenimentul care este descris in desfasurare. Acest soft care include de acum inteligenta artificiala are rolul de a oferi un balans mult mai bun intre culoare, contrast si luminozitate, cu scopul de a reproduce mult mai realistic imagini naturale.

 

     Ecranul de foarte buna calitate masoara in diagonala 164 cm si suporta rezolutii UHD. Imaginile sunt exprimate foarte vii de o claritate exceptionala fara distorsiuni. Contrastul este unul dintre cei mai importanti indicatori a calitatii imaginii redate pe ecranul televizorului si reprezinta un factor important in determinarea capabilitatii HDR. Nuantele de negru sunt mai intense iar culorile sunt mai fidele. Detaliile din umbre si zonele luminoase sunt reproduse cu precizie, fiind acceptate toate principalele formate HDR. Astfel luminile parca prind viata, sunt mult mai bine conturate sub aspect cromatica, iar detaliile sunt mult mai bine diferentiate prin trecerile exacte de la o culoare la alta ce amplifica senzatia de naturalete. Exista continut grafic dedicat, Netflix fiind un astfel de furnizor de continut, care scaleaza la HDR10, functie ce ofera o profunzime in culoare si contrast imbunatatit fata e vechea generatie. Acest format a fost introdus de cativa ani, dar incepe sa devina un standard pe mai mai multe platforme de streaming online. 

    Standardul HDR redefineste divertismentul la domiciliu prin inovatii in ceea ce priveste utilizarea contrastului si a culorilor. HDR10 + este un format introdus de Samsung, similar cu Dolby Vision, care ofera metadate cadru-cu-cadru, cu alte cuvinte optimizeaza imaginea scena cu scena. HLG utilizeaza o variatie de gama similara cu cea a sistemelor de redare video traditionale. Asa se obtine o flexibilitate mai mare pentru adaptarea continutului difuzat de televiziuni, fie ca vorbim de evenimente sportive transmise in Ultra HD, fie ca vorbim de continut obisnuit. 

Televizor Philips 65OLED706/12, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, clasa G

       Principalul avantaj al acestui televizor Philips 65OLED706/12 este reprezentat de faptul ca vei putea instala jocuri si aplicatii direct pe acesta pe care le vei putea utiliza la o rezolutie superioara UHD. Smart TV-ul Philips ruleaza sistemul de operare Android 10 Q, este echipat cu 16 GB memorie interna preinstalata pe care poti stoca aplicatii si jocuri si este pus in functiune de un procesor Quad -Core. Mai multe tehnologii vin in ajutorul pasionatilor de gaming, pentru a face experienta de joc cat mai cursiva si reala, cu raspuns in frecventa aproape instantaneu printre care: G-SYNC – intalnita chiar si pe unele placi grafice de la Nvidia, FreeSync, VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Auto Low Latency Mode) si HGiG.  HGIG Mode este un nou standard care vine in ajutorul pasionatilor de gaming, o tehnologie care acum te ajuta sa vizualizezi dinamica jocului in HDR. Rata de refresh suportata de acest ecran magnific de 164 cm este de 100 HZ.

     Imaginea de o claritate impecabila este datorata multitudinii de sisteme de corectare si procesare a imagini din dotare printre care: Perfect Natural Motion un motot care permite cadrelor care ruleaza sa beneficieze de mai multe detalii de imagine atunci cand imaginile se succed rapid, Micro Dimming Perfect (soft special pentru analiza imaginii frame by frame pentru reglarea automata contrast si luminozitate) Philips Ambilight (proiecteaza lumini in spatele televizorului, creand un efect de halo care va imbogati experienta din timpul vizionarii unui film), Mod PQ AI – inteligenta artificiala pentru proiectie imagini cat mai exacte, fiind compatibil si cu modul CalMAN. Ambilight vine cu o serie de functii ce le vei putea activa in functie de decorul pe care il doresti sa il creezi in locuinta ta, sau spatiul unde este utilizat televizorul Philips: Ambilight + Hue integrat, Muzică Ambilight – ce ofera un joc de lumini sincronizat cu carenta notelor muzicale, Mod Joc, adaptare la culoarea peretelui, mod lounge – specific pentru restaurante, pub-uri, AmbiSleep – setezi un timp pana cand functia de Ambilight sa se dezactiveze in mod automat, si mod Boxe Wireless pentru acasa – atunci cand alegi sa asculti muzica prin intermediul boxelor televizorului iar ecranul sa fie stins (compatibil cu boxe wireless Philips).

Televizor Philips 65OLED706/12, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, clasa G

     Sunetul este livrat printr-un sistem audio Dolby Atmos cu amplificare bass de putere 50 W RMS (20 W  putere difuzoare si 30 W putere subwoofer) ce beneficiaza de urmatoarele tehnologii audio: Mod Noapte, Dolby Bass Enhancement, Dolby Volume Level, etc. Cu tehnologia Dolby Atmos sunetul este redat la un standard de minima calitate HD in streaming ce poate fi apoi modificat in benzi, folosind egalizatorul in 5 benzi integrat. Sunetul este controlat de o asa numita tehnologie AI – artificial inteligence, tehnologie care invata pe parcurs odata cu tine si iti sugereaza cele mai bune setari audio pe baza alegerilor tale si a celor care au mai utilizat acest televizor. Tehnologia AI -Artificial Inteligence adapteaza sunetul in functie de evenimentul transmis. Aceasta tehnologie practiv invata, nu este de sine statatoare si evolueaza in timp. Sistemul este unul e-learning, invata pe parcurs si se adapteaza conform nevoilor utilizatorului, invata obiceiurile si ofera cele mai bune recomandari conform cu gusturile proprii. O alta noua tehnologie este integrarea sistemului de recunoastere vocal, ce permite trimiterea comenzilor prin viu grai, in engleza. Este interesanta acesta optiune daca vrei sa experimentezi Google Voice sau Alexa.

Televizor Philips 65OLED706/12, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, clasa G

     Tunerul digital cu care vine dotat recomanda acest televizor ca fiind perfect compatibil cu noile norme de transmisie europeana lucru care se va vedea din punct de vedere al posturilor multe la numar pe care le va putea receptiona. Telecomanda este si ea interensata. Are microfon ca sa cauti pe Google informatiile care conteaz apentru tine. Este neasteptat de confortabila atunci cand vrei sa faci cautari lungi. Se simte foarte bine, premium.

Televizor Philips 65OLED706/12, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, clasa G

     Acesta sta foarte bine si din punct de vedere al conectivitatii fiind dotat cu 2 porturi HDMI 2.0, 2 porturi HDMI 2.1, o iesire pentru internet LAN RJ-45, 3 porturi USB 3.0 si jack 3.5 pentru casti audio. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Folosind functia de inregistrare pe USB, televizorul poate fi programat sa inregistreze emisiunea preferata de la o ora setata de tine, de pe canalul care a fost specificat in configurare. Deasemenea beneficiind de functie bluetooth 5.0, poti conecta si partaja continut cu telefonul personal, de la imagini si clipuri video, intr-un format interactiv si simplu de configurat. 

Televizor Philips 65OLED706/12, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, clasa G

    Philips 65OLED706/12 poate fi pozitionat la inaltime cu ajutorul unui suport VESA 300 x 300 capabil sa sustina greutatea sa de 28,3 Kg. Consumul energetic estimat ca valoare in timp la functionarea acestuia este de 137 kWh în modul activ pentru SDR si de 106 kWh în modul activ pentru HDR, fapt care il incadreaza in clasa de eficienta energetica G. Acesta este optimizat pentru un consum minim si economisire energie iar atunci cand il vei uita deschis pentru mai mult timp sa intre in mod automat in modul ECO. Functia de cronometru automat opreste televizorul dupa un timp setat de utilizator, senzor de lumina, adapteaza luminozitatea televizorului in functie de lumina ambientala din camera, in timp ce modul dezactivare imagine, iti permite sa asculti muzica prin intermediul boxelor televizorului cu un consum mai redus de energie. In modul StandBy, consumul scade la 0.3W. Pachetul comandat include cablul de alimentare, telecomanda, baterii si manualul de utilizare.

Recomandare:

         Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

       Garantia oferita standard este de 2 ani, dar poate fi prelungita cu un cost suplimentar de aici

         Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor Philips 65OLED706/12, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, clasa G