Laptop ACER Aspire 5 A515-44-R3PN, pret, performante (review)

    ACER Aspire 5 A515-44-R3PN este un laptop excelent in cazul in care nu ai pretentii foarte mari din punct de vedere al modului de utilizare, fiind excelent in cazul unei folosiri obisnuite pentru a verifica mailul, retele sociale, pachete de programe Office si vizionat filme si seriale online. Si pretul este unul pe masura, accesibil dar acesta refleta dotarile tehnice dupa cum vom vedea in continuare. ACER Aspire 5 A515-44-R3PN este un model compact fiind o solutie destul de buna in cazul deplasarilor sau a lucrului de la distanta prin cafenele si alte locatii comode, Nu este un model care sa exceleze la superlativ din punct de vedere hardware dar nici sa spui ca este prost gandit din punct de vedere al puterii de lucru, performantele fiind indeajuns de bune pentru activitatile simple ce includ navigare in online, cititul de mail-uri, retele sociale, in unele cazuri programare, contabilitate si alte activitati ce tin de lucru la birou. Seara poti sa te relaxezi binemeritat in fata sa sa urmaresti un film sau serialul preferat, fara nicio problema. Pe partea de gaming, spun ca nu este un model care sa aduca performante exceptionale, dar nici nu va da rateuri prea dese daca te gandesti sa il utilizezi in jocuri, in mod ocazional. Ryzen a fost gandit sa ofere si partea de gaming integrata in acest compus exceptional, ce bate la pret generatia Intel.

Laptop ACER Aspire 5 A515-44-R3PN, AMD Radeon 3-4300U pana la 3.7GHz, 15.6" Full HD, 8GB, SSD 256GB, AMD Radeon Graphics, Free DOS, negru

      Aceasta noua serie de laptop-uri din care face parte si modelul curent, Acer ACER Aspire 5 A515-44-R3PN este dotat cu cele mai recente procesoare Ryzen de la AMD, cu tehnologia de fabricatie pe 7 nm realizate pe arhitectura Zen, care promite performantele necesara pentru a rezolva cu usurinta sarcinile de utilizare zilnica, la un consum redus de energie. ACER Aspire 5 A515-44-R3PN este echipat asadar cu noul procesor AMD Ryzen 3 4300U, un procesor nou cu raport performanta/pret excelent din punctul nostru de vedere, acesta fiind ideal pentru activitatile normale de zi cu zi, de exemplu lucrul zilnic, navigarea pe internet, continutul media si gaming ocazional. Imi place foarte mult cum se descurca acest laptop, si as spune nesperat de accesibil, astfel ca il recomand tuturor ce vor sa investeasca corect o suma de bani modica. Accesul la SSD se face prin partea de jos, prin simpla demontare a compartimentului dedicat, fara a fi nevoie sa il demontezi integral. Astfel pentru viitor, ii poti face un upgrade cu usurinta, datorita acestei optiuni utile.

      Tastatura are un set de taste bine definite, mari ca dimensiune perfect atat pentru gaming acolo unde este cazul dar si pentru munca de birou sau in cazul celor care il vor folosi intens la tehnoredactare. TouchPad-ul este responsive si ofera suport multitouch astfel ca iti va fi usor sa navighezi si sa faci diferite operatiuni in doar 2-3 miscari. Atat tastatura cat si touchpad-ul sunt waterproof astfel ca apa scapata pe taste nu va ajunge si la componentele interne ale laptop-ului.

      Display-ul este reprezentat de un LCD cu o diagonala de 15.6 inchi avand o rezolutie Full HD cu 1920 x 1080 pixeli. Suprafata mata a display-ului il va proteja pe acesta sa nu luceasca in fata unei surse de lumina puternice astfel incat munca in fata acestuia sa nu fie perturbata. In partea de sus pe rama superioara a display-ului de poate observa si camera web incorporata cu un senzor de 0.3 MP perfecta pentru conversatii pe Skype sau alte canale de comunicatie.

      Laptopul ACER Aspire 5 A515-44-R3PN are o arhitectura pe 64 de biti astfel ca si Windows-ul care va fi instalat pe el va trebui sa indeplineasca aceleasi caracteristici de sistem. Standard, acesta vine preinstalat cu Endless OS, o versiunea free a unui Linux custumizat cu interfata intuitiva sistemului de operare Windows. Sub carcasa acesta ascunde un procesor cu 4 nuclee din familia AMD Ryzen 3 4300U tactat la frecventa nominala de 2.7 Ghz ce poate urca pana la 3.7 Ghz in modul Turbo Boost, are o memorie RAM de 8 Gb DDR4 (suporta maxim 16 Gb) si un spatiu de stocare de 256 Gb, pe un SSD ultrarapid. Astfel exista suficient spatiu pentru memorarea de date, o memorie de 8 Gb decenta pentru fluidizarea proceselor pentru a instala oricare versiune de Windows pe care o doresti. Felicit alegerea SSD-ului in locul unui clasic HDD, despre care consider ca nu ar mai trebui sa repezinte o alegere corecta avand in vedere cerintele din 2020 de sistem.

      Placa video integrata AMD Radeon Vega 8 este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. Laptopul beneficiaza de difuzor si microfon integrat pentru a te face auzit in cazul conferintelor video tinute pe skype sau facebook cu prietenii. Sunetul va compensa imaginile transise prin prezenta a doua boxe integrate de 2.5 W x 2 de tip stereo ce emit un sunet clar in limitele de putere admise. 

Imagini pentru AMD Radeon Vega 10 performance

     Din punct de vedere al conectivitatii laptopul dispune de Wi-Fi, bluetooth, cititor card, doua porturi USB 3.2 type -A respectiv unul 3.1 type C + unul de generatie USB 2.0, port HDMI, VGA etc. In partea frontala se regaseste si o camera VGA, excelenta pentru pasionatii de lungi conversatii de pe retelele sociale. Laptopul este echipat cu un acumulator cu 2 celule, acesta va oferi o autonomie de lucru ce va depasi cu usurinta pragul de 5-6 ore. In pachetul comandat primesti si o subscriptie gratuita antivirus din partea Bitdefender Internet Security 2020 pe 1 an, pentru 1 singur calculator.

Recomandare:

       Laptopul ACER Aspire 5 A515-44-R3PN este alegerea perfecta daca iti doresti un laptop performant care sa iti ofere o experienta de utilizare foarte buna: Vezi oferta pret

      Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

Laptop ACER Aspire 5 A515-44-R3PN, AMD Radeon 3-4300U pana la 3.7GHz, 15.6" Full HD, 8GB, SSD 256GB, AMD Radeon Graphics, Free DOS, negru

Un comentariu la „Laptop ACER Aspire 5 A515-44-R3PN, pret, performante (review)”

  1. Salutare,
    La acest Laptop ACER Aspire 5 A515-44-R3PN, AMD Ryzen 3 4300U pana la 3.7GHz, 15.6″ Full HD, 8GB, SSD 256GB, AMD Radeon Graphics, Free DOS, argintiu, pot pune al doilea SSD (are slot M.2 si ce model ar fi compatibil), pentru a stoca diferite date, iar RAM 16 GB de care ar trebui?
    Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *