▷ Sistem Office R5H8G, AMD Ryzen 5 2400G, Review & Pareri

  • de

    In configuratia actuala, sistemul Office R5H8G, cu procesor AMD Ryzen 5 2400G de 3.6GHz, cu 8 thread-uri, 8 GB de memorie DDR4, spatiu de stocare 1TB HDD si placa grafica AMD Radeon™ Vega 11 este alegerea perfecta daca vrei sa optezi pentru un echilibru intre buget si performante. Aici putem mentiona procesorul de la AMD Ryzen care si-a demonstrat calitatile fiind la mare cautare in configuratiile actuale de pe mai multe sisteme PC. Cei 8 Gb de memorie RAM asigura suficienta memorie pentru a te descurca fluent in aplicatii de multitasking, programare si alte activitati obisnuite care iti ocupa in general timpul. Mediul de stocare al datelor ramane acelasi clasic HDD, un Seagate  de 1 Tb ce ruleaza la 7200 rpm, conectat la o interfata Sata III. Pe viitor, ca vitor upgrade poti lua in calcul achizitia unui SSD de 256/128 Gb, care sa ruleze in paralel, pentru a aduce un plus la incarcarea sitemului de operare si a aplicatiilor pe care le folosesti in mod curent. In comparatie cu un laptop de acelasi buget, unitatea de tip desktop Office R5H8G va da un randament mult mai bun, dar in cazul de fata e nevoie sa sacrifici partea de portabilitate pentru o unitate fixa.  Daca esti dispus sa sacrifici portabilitatea, si stii sigur ca vei folosi aceasta unitate la tine acasa sau la birou, este un deal mult mai bun fata de un laptop. 

Office R5H8G, AMD Ryzen 5 2400G 3.6GHz, 8 thread-uri, 8GB DDR4, 1TB HDD, AMD Radeon™ Vega 11

    Carcasa de tip Middle Tower cu o sursa de 500 W este complet neagra, fatada sa fiind dotata frontal cu porturi aferente pentru o conectare mai usoara la dispozitivele periferice. Pentru un studiu mai dedicat asupra designului, mentionez faptul ca producatorul este SilentiumPC , modelul fiind SPC173 . In partea laterala, capacul ce ofera accesul la interior este mat, fiind prevazut cu grile de aerisire cu orificii multiple. Sursa de alimentare nJoy Ayrus este una dedicata, cu o putere de 450 W, ce ofera urmatorii conectori:

– 1x 20+4 Pin ATX
– 1x 4+4 Pin ATX 12V
– 1x 6+2 PCI-E
– 4x SATA
– 2x Molex

     Avand o configuratie de tip multimedia, office, cu un procesor pe masura, acesta va putea face fata cu brio tuturor aplicatiilor. Procesorul AMD Ryzen 2400G tactat la frecventa de 3.6 Ghz poate urca pana la 3.9 Ghz, in modul Turbo Boost, cu un consum maxim de 65 W.Acest procesor din familia Ryzen 5 include 4 nuclee de lucru cu un numar de 8 thread-uri. Lista este updatata de memoria RAM de 8 Gb DDR4 (maxim 32 Gb suportati) si HDD-ul de 1 Tb ce ruleaza la viteza de 7200 rpm. Din partea memoriei, doar un slot din cele doua disponibile este ocupat de o placuta de memorie de 8 Gb, maximul suportat fiind de 32 Gb.  Racirea componentelor de interior se face cu ajutorul a unui singur ventilator dedicat, cu posibilitatea instalarii a inca unuia suplimentar.

      Pnetru asamblarea completa a componentelor s-a folosit o placa de baza de la MSI, model A320M PRO-VH PLUS, ce prezinta urmatoarele posibilitati de conectare componente intern:

Slot PCI Express x16 1
Slot PCI Express x1 2
Numar SATA-III 4

      Placa video dedicata nu a fost inclusa pe lista dotarilor de riguare, prezentul model fiind mai degraba potrivit operatiunilor de tip office, astfel ca nu se ivea necesitatea ei. Chiar si asa, acesta va face o figura destul de buna in cazul in care doresti sa urmaresti filme si seriane in format HD/Full HD, sau va merge sa il folosesti si in cazul anumitor jocuri de generatie mai veche, ce nu necesita performante grafice extraordinare. 

     Din punct de vedere al conexiunilor, aceasta unitate poseda numeroase porturi USB, atat pe fata cat si pe spate. In panoul frontal din fata, gasim 2 porturi de conectare USB 3.0, intrare casti si microfon in timp ce pentru zona din spate (back panel) alte 4 porturi USB 3.0 si 2 ce respecta standardul USB 2.0. Ai posibilitatea de a conecta un monitor prin VGA sau HDMI, conectarea la internet se face prin LAN (RJ-45), poseda iesire audio si Audio In. Placa audio integrata (Realtek ALC887 ) este una cu pretentii ce stie sa emita la exterior sunet pe 5 canale audio. Unitatea nu beneficaza de sistem de operare in configurarea de fata.

     La partea de optica, modelul de fata vine dotat cu DVD RW, conectata la o interfata SATA-III. In oferta curenta, la achizitia sistemului Office R5H8G, primesti cadou un SSD de 120 Gb.

 

Recomandare:

        Este alegerea perfecta daca vrei sa te poti bucura de toate functionalitatile unei unitati PC performante, totul intr-un dispozitiv de dimensiuni mici foarte bine dotat tehnic la un pret excelent: Verifica oferta pret

        Primesti garantie 2 ani iar transportul este gratuit daca il comanzi de aici

        Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

 

Office R5H8G, AMD Ryzen 5 2400G 3.6GHz, 8 thread-uri, 8GB DDR4, 1TB HDD, AMD Radeon™ Vega 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *