Aparat de aer conditionat portabil VORTEX A0918LA, 9.000BTU/h – Review si pareri

  • de

     Un aparat ultra-modern si econom de culoare alb cu telecomanda ce poate fi folosit pe toata perioada anului, care dispune de tehnologii avansate este modelul VORTEX A0918LA. În partea superioară acesta are in dotare un display de tip LED care monitorizeaza temperatura de la interior, precum și alte câteva butoane pentru functii si programe. Poti face selectia programului de lucru utilizand atat telecomanda din dotare cat si de pe panoul central. Aparatul functioneaza astfel, raceste/incalzeste aerul din incapere, preluand sau cedand caldura. Caldura preluata sau aerul rece va fi cedata catre exterior printr-un furtunul de evacuare, iar aerul racit sau incalzit va alimenta incaperea in care aparatul a fost pozitionat, printr-un ventilator. Daca stai la bloc o solutie simpla de a monta acest dispozitiv mobil de climatizare este si acea de a monta aparatul in balcon. Aceasta solutie are avantajul de a elimina direct aerul cald extras de aparat din apartament afara sau de a aspira caldura din exterior, printr-o gaura practicata in peretele exterior al balconului sau direct pe geam. Furtunul flexibil de evacuare sau de admisie aer putem sa il folosim cu ajutorul unui adaptor sa facem legatura cu fanta de evacuare aer rece/cald din aparat si sa-l racordam la o gaura practicata in peretele, sau geamul camerei. Aceasta solutie tehnica are avantajul de a diminua mult zgomotul produs de aparat mai ales daca avem geamuri termopan, crescand in acelasi timp si eficienta aparatului deoarece temperatura de lucru a aparatului nu va mai fi disipata in incapere cand functioneaza la modul de racire. 

Review VORTEX A0918LA - un aparat portabil eficient | Pareri si Pret

      Acest aparat are o capacitate de racire/incalzire de 9000 BTU, iar cel mai mare avantaj al acestuia este mobilitatea acestuia, astfel il poti muta dintr-o încăpere în alta în funcție de activitățile desfășurate. Modelul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 16 mp.

     Acest model de 9000 BTU are un debit maxim de aer racit de 410 mc/h, adica asta inseamna ca intr-o singura ora trece prin aparat si prin filtre de 3,5 ori aerul dintr-un apartament cu 1 camera. 

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este buna, acesta fiind incadrat in clasa A, cu un consum de 1030 W/h la racire si aceeasi clasa A de 970 W/h la incalzire. Aparatul dispune deasemenea si de tehnologia Inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Acest aspect este evidentiat si prin incadrarea acestuia in clasa de eficienta A

     La capitolul eficienta energetica aparatul are un coeficient de randament foarte bun SEER de 2,6 la racire si SCOP de 3 la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al aparatului de aer conditionat Vortex cu emisii de CO2 mai scăzute. Rata de eficienţă energetică SEER, este raportul dintre puterea electrică consumată şi puterea de răcire generată. Cu cat este mai mare SEER cu atat este mai eficient din punct de vedere energetic aparatul. Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 2,62 KW.

    Avand un aparatul de aer conditionat cu un SCOP de 3 pentru a obtine aceeasi cantitate de caldura, doar 38% din energia electrica este necesara, deoarece restul de 62% este luata direct din exterior. Aceasta inseamna o economie de 62%.  

SEER and SCOP | Olimpia Splendid

     Aparatul de aer conditionat tip inverter Vortex este dotat cu un compresor rotativ GMCC cu o eficienta a motorului mare in raport cu motoarele de curent alternativ existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta. Acest model dotat cu tehnologia Inverter este unul silentios pe care il vei putea folosi fara probleme chiar si pe timp de noapte. Instalatia de filtrare aer include filtre pentru praf si polen dar si pentru bacterii sau agentii alergeni.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Functia dezumidificare In perioadele ploioase sau in situatia unei atmosfere umede la interior, aceasta functie va asigura dezumidificarea mediului ambiant la un nivel optim aflat între 40% şi 60%, fara a activa functia de racire. Dezumidificarea aerului creşte senzaţia de confort. De asemenea, prin asigurarea unui nivel optim de umiditate este limitată dezvoltarea microorganismelor şi a mucegaiului, colectand 1 l/h condens.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte + auto cu debite maxim de 350 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Cu functia de Sleep nu trebuie sa iti mai faci griji pentru consumul de energie sau variatiile de temperatura, aceasta asigura reglarea constanta a temperaturii in incapere precum si economisirea energiei electrice. Functia Sleep permite intrarea in repaus a unitatii odata ce atinge temperatura setata precum si controlul ei in diferite intervale orare alese de tine.

     Functia de incalzire  Încălzirea se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -10°C

Principiul functionare pompa de caldura

     Unitatea interioara cantareste 30 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 400 x 480 x 795. Utilizând un aparat de climatizare mobil nu veți avea nevoie de servicii de instalare ceea ce înseamnă o cheltuialîă în minus atunci când vă hotărâți să achiziționați un aparat de aer condiționat. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. 

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani plus transport gratuit daca o comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

Aparat de aer conditionat portabil Vortex VAP-A12 Inverter, 12000 BTU, Clasa A, Dezumidificare - eMAG.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *