Laptop Dell Inspiron 5559 pret si specificatii tehnice

  • de

     Cei de la Dell mereu au fost cu un pas inaintea multor alti competitori de pe piata in ceea ce priveste dispozitivele de tip laptop oferind performanta si eleganta asa cum ii sta bine unui laptop high-end. 

        Apasarile puternice pe capac nu au nici un efect asupra displayului, ceea ce arata ca inclusiv laptopurile subtiri pot oferi o rezistenta buna daca sunt facute in cea mai mare parte din materiale de calitate. Si zona centrala a tastaturii se prezinta excelent din punct de vedere al rezistentei, Dell Inspiron 5559 fiind un laptop foarte, foarte robust.

        Interiorul aptopului este de culoare negru iar exteriorul este un albastru mat. Dimensiunile sunt apropiate de cele standard pentru un laptop de 15.6 inch, 380 x 23.75 x 260.4 mm. Cantareste aproximativ 2.3 Kg fiind astfel usor de purtat in rucsacul pentru munca sau in calatorii.

       Dell Inspiron 5559 este dotat cu display TrueLife de 15.6 inch si rezolutie HD de 1366 x 768 pixeli. Displayul este unul foarte bun, foarte calitativ din toate punctele de vedere cu o luminozitate buna inclusiv atunci cand functioneaza doar pe baterie. Luminozitatea displayului este de 293 cd/m2 si are o distributie de 84%. Contrastul este foarte, foarte bun, 1084:1, iar valoarea luminozitatii punctului de negru de 0.25 cd/m2.

       In ceea ce priveste performantele tehnice acesta vine dotat cu un procesor cu 2 nuclee Intel Core i7 6500U tactat la frecventa de 2.5 Ghz ce poate urca chiar si la 3.1 Gnz in modul Turbo Boost. Memoria RAM preinstalata de 8 Gb este suficiente pentru operatiunile zilnice si poate fi ulterior updatata pana la 16 Gb. Spatiul de stocare este reprezentat de un HDD de 1 Tb ce opereaza la o viteza de rotatie 5400 rpm. Vine si cu sistem de operare preinstalat Ubuntu Linux.

       Are in componenta si o placa video dedicata de la AMD si anume modelul R5 M335 care vine cu suport DirectX 12 Vulkan si FreeSync destul de buna daca vrei sa utilizezi laptopul in grafica sau in jocuri video de ultima generatie. Seria R5 suorta si comutare automata intre placa de baza dedicata si cea integrata, functie care ii revine sistemului de optimizare denumit Enduro.

       Sistemul de racire este unul foarte bun, temperaturile pastrandu-se la niveluri foarte scazute indiferent de situatie. Chiar si in cazuri de solicitare extrema zona de odihna a mainilor si touchpadul se vor pastra la temperaturi mici. Avand in vedere ca accesul la cooler si la radiatoarele placii de baza este facil, este indicat ca din cand in cand sa le cureti. Atentei insa, este indicat sa folosesti un aspirator ce sufla aer sau un aspirator normal impreuna cu o pensula. In niciun caz furtunul aspiratorului nu trebuie sa ia contact direct cu vreo componenta a laptopului.

       Acumulatorul Li-On de capacitate 4 celule ii asigura acestuia o autonomie ridicata de pana la 4-5 ore in conditii de utilizare medie. 

       Pe partea de conexiuni acesta suporta un transfer de date in internet de pana la 100 Mb, suporta Wi-Fi, transfer fisiere prin bluetooth, are 2 porturi USB 2.0 si unul USB 3.0, si un cititor card. Aveti la dispozitie si o camera web HD 720p cu microfon incorporat utila in special in convorbirile de pe Skype. 

Recomandare:   

         Laptopul Dell Inspiron 5559 este alegerea perfecta daca iti doresti un laptop performant care sa iti ofere o experienta de utilizare foarte buna: Vezi oferta pret

        Primesti garantie 2 ani iar transportul este gratuit daca il comanzi de aici

        Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *