LG F4WR510SBM, masina spalat rufe performanta (review)

          Masina de spalat rufe LG F4WR510SBM este un aparat de curatat rufe interesant pentru cine isi doreste un aparat nou dotat cu tehnologii de ultima generatie aferente anului 2023. Deoarece vorbim de o masina de capacitate extinsa de pana la 10 Kg, LG F4WR510SBM se va potrivi perfect pentru acele familii mai mari, de 4-6 membrii. Masina de spalat rufe LG F4WR510SBM promite sa ofere o experienta superioara in locuinta ta gratie tehnologiei motorului AI Direct Drive. Am avut ocazia sa il testez si sa descopar toate functiile sale, iar impresiile mele sunt in general pozitive: consum mai mic din punct de vedere energetic, eficienta mai buna la spalare si o fiabilitate extinsa. Motorul cu tehnologie AI Direct Drive este un concept tehnologic care presupune integrarea tehnologiei de învățare automată (AI) într-un motor electric cu acționare directă (Direct Drive). Tehnologia AI poate fi folosită pentru a optimiza eficiența motorului prin reglarea precisă a parametrilor de funcționare în timp real. Acest lucru poate duce la economii semnificative de energie. Motorul cu AI Direct Drive poate adapta automat puterea și turația în funcție de sarcină și condiții, oferind astfel o performanță mai bună și o durată de viață mai lungă. AI poate analiza și răspunde rapid la schimbările de sarcină sau la situații neașteptate, permițând astfel motorului să funcționeze mai eficient și să evite suprasarcinile. Cu o acționare directă, se elimină necesitatea unor componente mecanice complexe, ceea ce reduce uzura și întreținerea. Tehnologia AI poate monitoriza starea motorului și să detecteze potențiale probleme înainte ca acestea să devină grave. Acest lucru poate reduce costurile de întreținere și să minimizeze timpii de nefuncționare. Acesta tehnologie disponibila exclusiv pentru masinile de spalat Lg acorda un grad de incredere ridicat in ceea ce priveste perioada de exploatare in conditii optime, fiind un garant al functionarii fara probleme pentru mai mult timp de acum incolo. 

Masina de spalat rufe LG F4WR510SBM, 10 kg, 1400 rpm, Clasa A, Motor AI Direct Drive, AI Wash, WiFi, Snart Diagnosis, Negru

     Designul este un alt element care ne-a atras atentia cand ne-am uitat la masina de spalat rufe LG F4WR510SBM. Cei de la Lg produc in general aparatura performata pentru care aleg de multe ori sa adopte acest stil al culorilor de negru metalizat. Astfel daca vrei sa acoperi intreaga gama necesara de aparate electrocasnice numai cu modele care sa se potriveasca cu acest design,vei gasi cu siguranta in gama celor de la Lg. Pentru ca este o masina de capacitate mare, 10 Kg, LG F4WR510SBM a fost prevazuta cu un hublou cu acces frontal care se deschide standard spre dreapta avand un diametru de deschidere larg. Poti introduce astfel cu usurinta rufele tale ta interior, ceea ce iti permite sa speli cantitati mai mari de rufe si sa utilizezi piese vestimentare mai voluminoase pe care sa le manevrezi cu usurinta. Deoarece puteți spăla mai multe rufe într-un singur ciclu, veți economisi timp și energie electrică și apă, deoarece nu va trebui să efectuați atâtea cicluri de spălare pentru aceeași cantitate de rufe. Deoarece rufele au mai mult spațiu pentru a se mișca într-un hublou mare, există mai puțină frecare între ele, ceea ce poate fi mai blând cu țesăturile delicate sau cu cele care au nevoie de atenție specială în timpul spălării. In partea superioara observam panoul de comanda ce primeste in lista de dotari un afisor LCD impreuna cu selectorul de programe iar in partea din stanga se afla compartimentul pentru detergent si balsam. 

Masina de spalat rufe LG F4WR510SBM, 10 kg, 1400 rpm, Clasa A, Motor AI Direct Drive, AI Wash, WiFi, Snart Diagnosis, Negru

     Functia de tip temporizator iti permite sa stabilesti si perioada cea mai optima cand masina de spalat poate sa inceapa procesul de spalare rufe, chiar si atunci cand esti plecat de acasa. Deasemenea poti opta spre blocarea functiilor panoului de comanda, daca activezi functia Child Lock, In partea din stanga este disponibil raftul de alimentare cu detergent granule sau lichid. Selectorul de programe este reprezentat de un buton cu rotire in sensul acelor de ceasornic care stabileste programul de spalare ales pentru rufele tale. Acesta este pozitionat central, fiind usor de accesat de catre toata lumea. Functia Timer ne da detaliile referitoare la timpul ramas pana la finalizarea programului ales. Steam este optiunea prin care poti spala alegand optiunea de a genera aburi, actiunea care are rolul de a relaxa tesaturile pentru ca astfel sa patrunda mai usor apa la interior si sadisloce murdaria. Functia „Allergy Care” încorporează programe sau caracteristici specializate concepute pentru a reduce alergenii, cum ar fi acarienii, părul de animale de companie sau polenul, din rufe. Aceasta functie poate fi adaugata la programele standard ale masinii de spalat rufe Lg pentru a ajuta la eliminarea eficientă a alergenilor.

Masina de spalat rufe LG F4WR510SBM, 10 kg, 1400 rpm, Clasa A, Motor AI Direct Drive, AI Wash, WiFi, Snart Diagnosis, Negru

    Cu optiunea „Add Item” adaugi in lista pieselor de spalat acele rufe pe care le-ai uitat initial sa le pui la spalat. Conditia este ca aparatul sa se afle in faza de inceput a programului de spalat rufe iar temperatura la interior sa nu fie una ridicata. Cu optiunea pornire intarziata, utilizatorul are posibilitatea sa seteze un timp in avans la care masina sa porneasca procesul de spalare automatizat. Toate procesele aparatului pot fi urmarite de la distanta, prin intermediul aplicatie de mobil care se conecteaza la masina de spalat rufe Lg atunci cand aceasta este conectata la Wi-FI. Cu optiunea Steam rufele tale vor fi curatate in mod inedit prin infuzia initiata folosind o cantitate de abur consistenta. Atunci cand apar probleme de ordin tehnic, functionarea aparatului este intrerupta in mod automat pana la remedierea acelor defectiuni. Utilizatorul este atentionat prin notificari emise de aplicatie direct pe telefonul mobil. 

LG Appliance Smart Diagnosis APK for Android Download

      Tehnologia „Smart Diagnosis” dezvoltată de LG este o caracteristică inovatoare disponibilă pe unele dintre mașinile lor de spălat și alte electrocasnice. Această tehnologie are ca scop simplificarea procesului de diagnosticare și remediere a problemelor cu aparatul electrocasnic, cum ar fi mașina de spălat, în cazul în care apar anumite defecțiuni sau erori. Iată câteva aspecte cheie legate de tehnologia „Smart Diagnosis” de la LG: Aplicație mobilă sau telefonie: Tehnologia „Smart Diagnosis” permite utilizatorilor să diagnosticheze problemele mașinii de spălat sau ale altui aparat electrocasnic LG prin intermediul unei aplicații mobile sau prin intermediul telefonului conectat la serviciul de asistență al LG. Cu ajutorul acestei funcții, puteți transmite informații relevante despre aparat direct către serviciul de asistență al LG. Coduri de eroare: Atunci când mașina de spălat LG întâmpină o problemă, ea generează automat un cod de eroare specific care indică tipul și cauza problemei. Această informație este apoi afișată pe ecranul mașinii sau în aplicația mobilă LG SmartThinQ. Utilizatorii pot furniza acest cod de eroare atunci când contactează serviciul de asistență LG pentru a obține un diagnostic mai rapid și precis. Economisirea timpului și a costurilor: Folosirea tehnologiei „Smart Diagnosis” poate economisi timp atunci când trebuie să identificați o problemă cu mașina de spălat, deoarece elimină nevoia de astepta un tehnician pentru a face diagnosticarea inițială. De asemenea, poate economisi bani, deoarece uneori problemele mici pot fi rezolvate de utilizatori cu ajutorul instrucțiunilor primite prin intermediul serviciului „Smart Diagnosis”. 

 Datorita sistemului automat de reglare a consumului de apa, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic. Acest model are prevazut o rezistenta electrica ceramica, avand mai putina depunere de calcar pe rezistenta, ce asigura o mai buna protectie impotriva coroziunii. Design-ul special Vario Soft, al tamburului creeaza conditii optime de spalare pentru rufe si asigura o curatare eficienta dar blanda, fara miscari ce ar putea afecta tesatura. În funcție de programul selectat, structura tamburului modelat sub formă de picături și paletele asimetrice ajustează mișcările tamburului, de la puternic la delicat. Rufele sunt rotite delicat in centrul tamburului, indiferent de direcția de rotație. Toate haine cuprinse în procesul de spălare sunt curățate în orice moment mai delicat și mai repede. Tamburul cu o capacitate de 10 kg protejează, de asemenea, rufele și reduce cutele. Rufele sunt distribuite in egala masura in acest spatiu pentru a elimina din efectele vibratiilor produse. Dupa fiecare proces de spalare tamburul trece printr-un proces de spalare interna, care reprezinta si o etapa de igienizare necesara incat masina sa nu prinda mirosuri la interior. Astfel urmele ramase de detergent sunt eliminate cu succes un urma acestui procedeu.

 Poti alege intre cele 12 programe predefinite plus alte optiuni suplimentare, pentru o spalare cat mai eficienta: delicate, sintetice, bumbac, duvet etc. Programele speciale ale masini LG sunt: cele adaptate la tipul de tesatura: bumbac, sintetice, lana sau mix. Intalnim deasemenea programe adaptata la spalatul itiem-ilor de vestimentatie si lenjerie de pat (plapumi/ coverturi) sau programe care se folosesc de capacitatea maxima de functionare a masinii de spalat pentru a obtine o curatare rapida intr-un timp de lucru relativ mai scurt: TurboWash. Daca iti place sportul si ai in posesie echipament care trebuie curatat dupa oricare sesiune de miscare, masina de spalat Lg iti ofera tot supotul necesar, oferind o optiune dedicata acestui segment vestimentar, sportiv. Ciclul spalare usoara face posibila spalarea la masina chiar si a articolelor cele mai delicate, cum ar fi matasea, vascoza si chiar lenjeria, cu incredere totala, neexistand riscul de distrugere a tesaturii. Miscarea delicata a tamburului si cantitatea mai mare de apa reduc frecarea fibrelor la minimum, asigurand rezultate impecabile. In faza finala urmeaza o clatire suplimentara pentru a asigura indepartarea tuturor urmelor de detergent. Programul Mix ce permite spalarea materialelor sintetice si a celor din bumbac in acelasi ciclu al masinii de spalat. Masina LG are implementat programul plapumi, special conceput pentru spalarea pilotelor si indepartarea eficienta a acarienilor din acestea. Programul de spălat rufe „easy care” (îngrijire ușoară) este conceput pentru a vă ajuta să spălați hainele într-un mod care să le păstreze în cea mai bună stare posibilă și să minimizeze riscul de deteriorare. Acest program este potrivit pentru hainele care necesită o îngrijire specială, cum ar fi cele din materiale delicate sau cele care nu trebuie expuse unei spălări agresive. Programul ECO 40-60 ne permite sa obtinem curatarea rufelor mai putin agresiv atunci cand spalat la o temperatura mai scazuta a apei. Pentru a obtine totusi o eficienta sporita la curatare, acest program poate dura cateva ore pana la finalizare.

      Timer-ul cu programator 19 h si cu functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie masini de spalat, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. Consum energetic este zero pentru modul de asteptare. La finalizarea optiunilor de spalare active, masina de spalat Lg va emite o semnalizare audio si vizuala care sa evidentieze acest lucru. 

       Masina LG F4WR510SBM are o clasa de eficienta energetica inalta si consum redus de resurse: 85 kWh/an si consum mediu anual de 45 litri apa la o spalare. Consumul a fost calculat in medie la 200 de cicluri de spalare anuale la capacitate maxima si programul bumbac 60°C. Acest model reprezinta o masina de spalat foarte performanta, dotata cu tehnologie de ultima generatie. Este destul de incapatoare si eficienta in eliminarea atenta a petelor. Design-ul este remarcabil, iar pretul de vanzare atinge nivelul mediu al gamei. Gama variata de programe, tehnologiile de ultima generatie si pretul redus din aceasta perioada fac din aceasta masina de spalat rufe o alegere excelenta pentru oricare familie. Indiferent de gradul de murdarie sau cantitatea de rufe, aceasta masina de spalat rufe de la Lg se achita eficient de indatoriile pe care le are. 

Recomandare: 

    Daca doresti sa o comanzi cu livrare rapida din magazin online, gasesti aici link-ul direct catre produs: Vezi oferta

    In perioadele de timp limitate poti gasi acest produs la reducere, de aceea te sfatuiesc sa acorzi un minut atentie asupra evolutiei de pret de aici

Masina de spalat rufe LG F4WR510SBM, 10 kg, 1400 rpm, Clasa A, Motor AI Direct Drive, AI Wash, WiFi, Snart Diagnosis, Negru