REVIEW: Televizor Finlux LED 40FFG5021, un smart tv accesibil

      Finlux LED 40FFG5021 este un Tv accesibil pe care il consider o afacere excelenta daca iti doresti un Tv nou pentru acasa pe care sa nu fi nevoit sa platesti o mica avere. Ecranul de dimensiuni medii masoara in diagonala 100 cm, acesta fiind capabil sa redea imagini la o rezolutie de Full HD. Multi dintre noi nu reusim sa depasim nici mancar bariera de HD, deoarece chiar si acum majoritatea posturilor Tv emit intr-un format SD sau HD. Fiind un veritabil Smart Tv cu sistem de operare Android Tv, cu acest televizor te conectezi cu usurinta la milioane de aplicatii disponibile in Google Play. Ca design televizorul arata foarte bine, este slim, iar marginile care inconjoara ecranul acopera o mica parte din suprafata acestuia. Cele doua picioruse asezate in mod simetric de o parte si de alta, ii asigura o pozitionare optima indiferent de suprafata, echilibrul find unul perfect.

 

Televizor Finlux LED 40FFG5021, 100cm, Smart Android TV, Full HD, Clasa E

     Cum informatiile apar atat in mediul vizual sau online, este destul de importanta prezenta interfetei smart, de unde poti accesa rapid un browser de internet, mai multe aplicatii pentru navigare online (mail, Youtube, Disney+,  Netflix, Amazon Prime, etc.). Comutarea dintre zona de televizor si interfata Smart este un proces rapid, care se executa instand, aceasta functie fiind disponibila din telecomanda. Utilizatorul are posibilitatea sa iti seteze aplicatiile cele mai des utilizate pe bara de scurtaturi ce se activeaza rapid din butonul telecomenzii. Deasemenea telecomanda este dotata si cu buton dedicat aplicatiei de video streaming Netflix, pozitionat in zona centrala.

    Finlux LED 32FHG5021 beneficiaza de un ecran in format plat care masoara in diagonala 100 cm, incadrat de rame din plastic ce ocupa o suprafata mica din dimensiunea acestuia, pentru a pune astfel in evidenta imaginile transmise. Privit din lateral rama are un format subtire, iar designul este unul potrivit pentru o locuinta moderna. Poate fi folosit si ca o alternativa perfecta in cazul unui monitor, conectat la un laptop sau unitate PC pentru a urmari filme si seriale online si de ce nu pentru a te juca jocuri impreuna cu prietenii. Acesta cantareste 5.7 Kg, consumul mediu inregistrat fiind de aproximativ 37 kWh/1000h (clasa E).

Televizor Finlux LED 40FFG5021, 100cm, Smart Android TV, Full HD, Clasa E

      Display-ul de dimensiune 101 cm suporta rezolutii Full HD la o calitate a imaginii de 1920 x 1080 pixeli. Imaginile astfel redate beneficiaza de urmatoarele caracteristici de imagine: Dinamic Noise Reduction – este utilizata in domeniul audio si video pentru a reduce zgomotul si distorsiunile din semnalul de intrare. In cazul acestui televizor aceasta functie este folosita pentru a imbunatati calitatea video prin procesarea continutului si eliminarea zgomotului de fond. Zgomotul poate apărea în diferite forme, cum ar fi interferențele electrice, fundalul static, pixelii sau distorsiunile audio. Tehnologia Dynamic Contrast permite imbunatatirea contrastului in mod dinamic in timpul redarii de continut video. Scopul principal al acestei tehnologii este de a ajusta nivelurile de lumină și contrast ale ecranului pentru a obține o experiență de vizionare mai dinamică și mai impresionantă. Pe baza detecției scenei, tehnologia Dynamic Contrast reglează intensitatea luminii din zonele luminoase și întunecate ale ecranului. În scenele cu zone luminoase, poate crește luminozitatea pentru a face culorile să pară mai vii. În scenele întunecate, poate reduce luminozitatea pentru a îmbunătăți detaliile din zonele întunecate. Nu putea lipsi functia HDR, un standar de imagine tot mai intalnit pentru majoritatea productiilor video in special de pe platformele de continut video on demand. Tehnologia Dynamic Contrast este concepută pentru a oferi o experiență de vizionare mai plăcută și mai imersivă, îmbunătățind calitatea imaginii și contrastul în funcție de conținutul afișat pe ecran. Mai mult de atat, este prezent si standardul HLG care ajuta deasemenea la calibrarea eficienta a culorilor in raport cu imaginile trasmise din metii cat mai diferite. 

ALLM: What is Auto Low Latency Mode? | Trusted Reviews

      Cei care doresc un televizor pe care sa il utilizeze ocazional si pentru gaming vor avea o surpriza placuta sa constate ca acest model beneficiaza de caracteristica ALLM – Auto Low Latency Mode. este o tehnologie care a fost dezvoltată pentru a îmbunătăți experiența de joc pe consolele de jocuri video, în special pe televizoarele compatibile cu HDMI 2.1. Latența se referă la întârzierea între acțiunea pe care o faceți în joc și momentul în care vedeți acea acțiune pe ecran. Cu cât latența este mai mică, cu atât jocul devine mai responsiv. Tehnologia ALLM are ca scop reducerea latenței la un minim, permițând jucătorilor să aibă o experiență de joc mai fluidă și mai reactivă. Odată ce ALLM este activat, televizorul sau monitorul poate ajusta automat setările pentru a optimiza experiența de joc. Aceasta poate include ajustarea ratei de reîmprospătare (refresh rate) a ecranului și reducerea efectelor de procesare video care ar putea crește latența. În special în jocurile competitive online, fiecare milisecundă contează, iar latența scăzută oferită de ALLM poate face diferența între victorie și înfrângere.

      Pentru ca experienta audio-video sa fie completa, televizorul dispune de sistem audio cu doua boxe, fiecare dintre acestea avand o putere RMS de 8 W. Sunetul este clar, nu distorsioneaza, iar in cazul in care iti doresti o putere mult mai mate il poti conecta cu o mufa jack la un sistem audio extern. Printre caracteristicile speciale de sunet care optimizeaza si mai bine sunetul regasim Dolby Digital Plus (DD+), Equalizer (5 band) si Dolby Audio Processing. Toate aceste functii vor imbunatati considerabil calitatea sunetului si iti vor da posibilitatea sa efectuezi acele modificari in banda pentru a experimenta o calitate audio potrivita preferintelor tale. 

     Tunnerul de selectie programe DVB-T/DVB-C va permite receptia programelor intr-un numar foarte mare, banda de selectie fiind una de lungime receptie extinsa. Deasemenea pentru cei care au in pachetul de cablu optiunea card CI+, acesta este prevazut si cu slot CI+ (permite decodificarea programelor automat). Slotul CI+  este unul foarte important, prin intermediul sau reusind sa elimini o buna parte din cabluri. Astfel, nu mai ai nevoie de decodorul clasic folosit de distribuitorii de televiziune prin cablu si puteti opta pentru decodorul pe slot CI+. De asemenea, capacitatea de stocare proprie a produsului este de 200 canale TV. La capitolul conexiuni fizice acesta este prevazut cu 1 port HDMI, 1 intrare Composite In si o intrare HDCP 2.2. Televizorul se conecteaza la internet prin Wi-FI sau portul de LAN(RJ-45) iar pentru cei care obisnuiesc sa faca transfer de fisiere sau mirroring de aplicatii de pe mobil exista si un modul de bluetooth on board.

      Din momentul in care scoti aparatul din cutie si pana il montezi nu vor trece mai mult de 20 de minute. Instalarea este foarte rapida si o poate realiza oricine. Televizorul arata foarte bine si ofera imagini calitative raportat la pretul sau de achizitie minim.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant cu functie Smart, disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

     Profita zilele acestea de reducerea semnificativa de pret si achizitioneaza-ti televizorul dorit la un super pret: Verifica pret redus

Televizor Finlux LED 40FFG5021, 100cm, Smart Android TV, Full HD, Clasa E