Review: Aparat de aer conditionat portabil Electrolux EXP34U339CW Comfort 600

       Daca iti doresti o solutie mai simpla de instalat pentru a asigura climatizarea unei locuinte, fara a mai fi necesar sa dai gauri sau sa montezi suporti de sistinere unitate de interior si exterior, poti alege un aparat de aer conditionat portabil. Un astfel de aparat este Electrolux EXP34U339CW Comfort 600, un model avantajos ca pret ce poate fi mutat cu usurinta dintr-o camera in alta. E usor de instalat deoarece fiind portabil nu mai necesita o instalare intr-un punct fix, iar astfel poate fi mutat dintr-o camera in alta fara probleme. Electrolux EXP34U339CW Comfort 600 este un aparat destul de modern, compact ce face parte din gama 2022, beneficind astfel de o formula tehnica imbunatatita. Il poti controla de la distanta simplu folosind aplicatia de mobil instalata pe telefon prin functie wireless. 

Aparat de aer conditionat portabil Electrolux EXP34U339CW Comfort 600, 12000 BTU, Functie Racire, Clasa A, Display Digital, Conectivitate Wi-Fi/ App Electrolux, Timer, Auto-restart, Telecomanda

   Odata ce l-ai achizitionat, poate fi pus in functiune imediat, fara sa mai fi nevoit sa astepti dupa un instalator, singura nevoie mai speciala fiind prezenta unui furtun de recirculare aer. Aparatul Electrolux dispune separat de comanda aparatului si de un kit de ferestre usor de asamblat ce permite ca acesta sa traga aer proaspat de afara. Cu acest kit de intretinere, ai posibilitatea sa conectezi la aparatul de aer conditionat un furtun care preia aer de afara in vederea racirii interiorului locuintei tale. 

       Designul este unul compact, aparatul este de culoare alba ceea ce il face sa se potriveasca cu usurinta oricarui design de interior. Aparatul are o greutate de 33 kg, dimensiuni de 445 x 370 x 715 mm și este alb. Puterea acestuia de răcire este de 12000 BTU, fiind recomandat folosirii într-un spațiu cu suprafața cuprinsă între 14 și 20 mp. Astfel, este potrivit atât în cazul unui living spațios, cât și în cazul unei locuințe mai mici. 

   Pentru o functionare corespunzatoare trebuie sa urmarim si aspectele legate de instalare precizate in manual astfel: In modul cool se ataseaza furtunul de evacuare a aerului cald si se conecteaza si tubul pentru condens. Aparatul de aer condiţionat trebuie amplasat pe o suprafaţă rezistentă pentru a reduce la minim zgomotul şi vibraţiile. Pentru o poziţionare în siguranţă, amplasaţi unitatea pe o suprafaţă netedă, uniformă şi suficient de rezistentă pentru a susţine unitatea. Electrolux EXP34U339CW Comfort 600 dispune de rotiţe pentru o amplasare mai uşoară, dar trebuie deplasată doar pe suprafeţe netede şi plate. 

       Kitul pentru ferestre culisante a fost proiectat pentru a se potrivi la majoritatea ferestrelor “verticale” şi “orizontale” standard. Cu toate acestea, poate fi necesar să adaptaţi/modificaţi unele aspecte ale procedurilor de instalare pentru anumite tipuri de ferestre.  Dacă deschiderea ferestrei este mai mică decât lungimea minimă menţionată a kitului pentru ferestre culisante, realizaţi un orificiu suficient pentru deschiderea ferestrei. Nu decupaţi niciodată kitul pentru ferestre culisante. Un exemplu eficient pentru o instalare corecta pentru zona de pervaz la instalarea kit-ului impreuna cu furtunul de evacuare este descris in figura urmatoare. Aparatul de aer condiționat portabil oferă o răcire superioară, eficientă din punct de vedere energetic. Cu kitul premium pentru ferestre poți economisi cu până la 28% mai multă energie datorită reducerii infiltrațiilor. Kitul premium pentru ferestre se vinde separat.

   Foarte important!! Furtunul de evacuare şi adaptorul trebuiesc instalate sau îndepărtate în funcţie de modul de utilizare astfel: pentru instalare va trebui activat modul COOL (Răcire) iar la eliminare trebuie sa te asiguri ca functia de Ventilatie sau cea de Dezumidificare este activa ( de regula ventilatia este folosita). Trebuie sa asiguri o oarecare libertate in randul furtunului de evacuare, sa nu fie nici prea scurt dar nici sa atarne in jos deoarece in timp la vibratii sau miscari neprevazute se poate perfora. Trebuie sa te asiguri că nu există obstacole în apropierea orificiului
de aer al furtunului de evacuare (pe o distanţă de 500 mm) pentru ca sistemul de evacuare să funcţioneze corect. 

Aparat de aer conditionat portabil Electrolux EXP34U339CW Comfort 600, 12000 BTU, Functie Racire, Clasa A, Display Digital, Conectivitate Wi-Fi/ App Electrolux, Timer, Auto-restart, Telecomanda

     Aparatul de aer conditionat portabil Electrolux EXP34U339CW Comfort 600 are o capacitate de racire de 12000 BTU si este foarte eficient si din punct de vedere energetic fiind incadrat in clasa de consum A cu un consum mic de energie electrica. Raportat la puterea de racire de 12000 BTU, acesta are un consum energetic de 3400 W pentru functia incalzire si de 1200 W la racire. Capacitatea nominala la incalzire oferita de aparatul de aer conditionat Electrolux este de 3400 W. Debitul aer al unitatii este de aproximativ 300 metri cubi/h. Flapusrile reglabile permit redirectionare aerului rece in functie de preferinte in directia potrivita astfel incat sa nu deranjeze persoanele care sunt in preajma sa. Panoul de comanda permite selectarea functiilor intr-un mod interactiv, facil la o apasare de buton. Prim apasarea panoului „Pull” ai acces la rezervorul intern de colectare umiditate de la interior. 

Aparat de aer conditionat portabil Electrolux EXP34U339CW Comfort 600, 12000 BTU, Functie Racire, Clasa A, Display Digital, Conectivitate Wi-Fi/ App Electrolux, Timer, Auto-restart, Telecomanda

      Functiile sunt aceleasi pe care le intalnesti si la aparatele fixe, si anume: – Ventilare – Ventilatie interioara cu trei trepte de lucru progresiv – Dezumidificare – O functie special folosita pentru a elimina umiditatea excesiva din mediul ambiant ca modalitate de a preveni aparitia mucegaiului. Capacitatea de dezumidificare este de 1,5 litri in decurs de 24 ore – Timer – Aparatul de aer conditionat poate fi programat sa functioneze intr-un anumit interval de timp prestabilit – Sleep/Night Mood – Functionare silentioasa pe timp de noapte, – Incalzire/Racire – fuctionare cu agent termic R290 pentru functiile de racire/incalzire. Mod Auto – functionare avand setarile automate din fabrica. Functia de ventilatie beneficiaza de 3 trepte distincte de intensitate ce fac posibila recircularea aerului la interior mai rapida. In functie de aceasta treapta de putere, putem stabili si un nivel al zgomotului mai intens sau nu. In genral aparatul nu se manifeste zgomotos deloc, daca este mentinut in treapta de ventilare 1, aproape ca nu se observa functionarea sa. Autorestart – in cazul unei pene de curent sau caderi de tensiune, aparatul reporneste avand aceleasi setari de functionare. Aparatul beneficiaza de dubla comanda, prin intermediul panoului de comanda sau cu ajutorul aplicatiei pe mobil dedicata. 

     Performantele de racire sunt ghidate de asa numitul coeficient de racire EER, iar acesta cu cat este mai apropiat de valoarea 4 este unul mai bun, aparatul fiind mai eficient. Desigur aceasta valoarea poate spune multe si in privinta suprafetei pe care reuseste sa o raceasca, un coeficient mai bun, inseamna o performanta buna si pentru un spatiu mai mare pe care il deserveste cu succes. Electrolux EXP34U339CW Comfort 600 are un coeficient la racire EER de valoare 2.6 fapt care il incadreaza in clasa de eficienta A.

     Sistemul de filtrare trebuie intretinut in timp pentru a da acelasi randament ca la inceput, astfel ca filtrul de aer trebuie cel puţin o dată la fiecare două săptămâni sa fie curatat. Sistemul de filtrare al aparatului include un filtru lavabil care purifica aerul din interior de particulele de mici de praf, functie foarte utila in cazul persoanelor cu alergie la praf. Accesul la filtrul de praf se face rapid, fiind nevoie de desfacerea a unui singur surub metalic, dupa care curatarea se poate face sub jet de apa puternic. Pentru a curăţa carcasa unităţii, se recomanda sa folosesti o lavetă care
nu lasă scame, înmuiată într-un detergent lichid. In cazul in care nu ai mai folosit aparatul de aer conditionat o lunga perioada de timp, cartea tehnica recomanda sa lasi aparatul sa functioneze in modul ventilatie timp de jumatate de zi intr-o incapere calduroasa pentru a usca interiorul si a preveni aparitia mucegaiului. 

     In cee ce priveste mentenanta, pentru a asigura un flux corect a apei rezultate in urma procesului de dezumidificare trebuie sa urmaresti o serie de pasi pentru o functionare corecta astfel: In modul dezumidificare trebuie sa scoti  buşonul superior de evacuare din spatele unităţii si apoi sa instalezi conectorul de evacuare (mufă mamă universală, de 5/8”) şi furtunul de 3/4” (cumpărat individual). Trebuie sa te asiguri ca prinderea este una de calitate pentru a nu exista in timp scurgeri de apa, sau sa apara pe canal indoituri care sa opreasca fluxul normal al apei. 

      Functionarea aparatului este una silentioasa, se dovedeste a fi destul de silentios, zgomotul produs de unitate incadrandu-se in limitele normale (64 dB). Agentul frigorific utilizat este gazul sustenabil R290, care reduce potențialul de încălzire globală (GWP) al aparatului de aer condiționat portabil cu 99,8% în comparație cu aparatele de aer condiționat portabile care utilizează R410a. Analizand potentialele avantaje pe care le poseda acesta, consider ca vei casi suficient de multe motive sa il consider o solutie ideala si pentru casa ta. Este o alegere execelenta de climatizare a locuintei, ce prezinta avantajul portabilitatii.

Recomandare:

Primesti garantie 2 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici

    Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

    Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

Aparat de aer conditionat portabil Electrolux EXP34U339CW Comfort 600, 12000 BTU, Functie Racire, Clasa A, Display Digital, Conectivitate Wi-Fi/ App Electrolux, Timer, Auto-restart, Telecomanda