Review: Aparat de aer conditionat Ariston Kios BS 12000 BTU

       Este o perioada dificila cand caldura de afara ne poate pune destul de multe probleme, iar o solutie excelenta de luat in calcul zilele acestea este achizitia unui aparat de aer conditionat asa cum este si modelul de la Ariston Kios BS 12000 BTU. Aerul conditionat Ariston Kios BS 12000 BTU oferă răcire și confort în timpul sezonului cald. Poate menține temperatura interioară la un nivel plăcut, ceea ce ajută la evitarea disconfortului cauzat de căldură și transpirație excesivă. Poate fi folosit chiar si iarna, deoarece detine functia de incalzire. Deasemenea este eficient in a mentine un nivel optim al umiditatii, folosind optiunea de dezumidificare. Acest lucru poate contribui la îmbunătățirea calității aerului interior și la crearea unui mediu mai sănătos in locuinta ta. Acest model de aer conditionat Ariston Kios BS 12000 BTU este un aparat ultra-modern, generatie 2023 ce dispune de cele mai noi tehnologii existente la ora actuala pentru astfel de produs. Ariston Kios BS 12000 BTU are 12 trepte de ventilare unitatea interioara si poate functiona in mediu tropical la +50° C. Ariston Kios BS 12000 BTU atrage foarte mult atentia prin design-ul foarte elegant, pe fond alb, astfel incat sa se potriveasca oricarei incaperi, indiferent de culoarea peretilor. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la racire/incalzire cu cel mai mic consum posibil. Unitatea exterioare Ariston este echipata cu un schimbător de căldură tratat anticoroziv (cu aripioare albastre) ce asigură o rezistenţă mărită în cele mai aspre condiţii meteo. 

Aparat de aer conditionat Ariston Kios BS 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A++/A+, functie incalzire, 3D Air Flow, i-Feel, alb

    Poti controla aparatul de la distanta simplu, prin utilizarea telecomenzii proprii sau a functiei de control prin wireless folosind un dispozitiv mobil. Nu conteaza daca esti acasa sau nu,  deoarece vei avea un control deplin al mediului de acasa, utilizand aceste doua functii de comanda de la distanta. Cu functia Air Flow aparatul de aer conditionat iti permite sa controlezi directia si viteza fluxului de aer pentru a obtine un confort optim. Fluxul de aer rece poate fi ajustat electronic prin comanda de la distanta a directiei in functie de preferintele proprii. Modul automat ajustează automat direcția și viteza fluxului de aer în funcție de temperatură și alte condiții ambientale. Modul de oscilație permite aparatului să oscileze într-o anumită zonă, distribuind aerul într-un mod uniform pe întreaga suprafață a camerei. Reglarea fluxului de aer într-un aparat de aer condiționat îți oferă posibilitatea de a personaliza confortul termic în încăpere și de a distribui uniform aerul răcoros sau călduros, în funcție de necesități. 

     Cei de la Ariston au simtit nevoia sa doteze acest model si cu filtre care sa imbunatateasca calitatea aerului evacuat astfel: filtru Easy Filter, filtru Full HD, filtru Anti-Bacteria care va retine pe langa particule fine de praf, microrganisme si bacterii din aerul respirabil. Functia ionica S-Plasma Ion care cuprinde protectia antibacteriana si cea impotriva alergiilor este potrivita pentru a fi folosita atunci cand in camera se afla copii mici sau persoane de varsta a 3-a. Este unul dintre cele mai bine dotate dispozitive de climatizare in ceea ce proveste sistemul de filtrare atat alergen cat si pe partea de particule de praf.

    Ariston Kios BS 12000 BTU este un aparat de capacitate mare ultra-modern si econom cu telecomanda si ecran de tip LCD, ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire/incalzire de 12000 BTU fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 35 mp. Datorita tehnologiei din dotare Ariston Kios BS 12000 BTU respecta directivele Uniunii Europene ce sunt denumite „obiective 20-20-20” – in ceea ce priveste protectia si respectul fata de mediul inconjurator. Aceasta directiva europeana prevede ca pana in anul 2020 sa se ajunga la o reducere de 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, cu o crestere de 20% a utilizarii resurselor regenerabile si o scadere cu 20% a consumului de energie electrica la nivel global, printr-o eficientizare sporita a produselor. Respectand aceste cerinte europene eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nom/min/max 1320 (108 – 1408) W/h la racire si clasa A+ cu un consum nom/min/max 817 (174 – 1350) W/h la incalzire. Consumul de sezon anual estimat racire este de 208 kWh/an iar la modul incalzire consumul anual de sezon estimat este de 927 kWh/an. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire.

     Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Ariston, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,04 KW.

     Aparatul dispune de un compresor Rotary 2 D cu tehnologie Inverter DC, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Cu ajutorul tehnologiei Inverter se poate controla modularea frecventei compresorului si a vitezei ventilatorului unitatii externe, pentru a ajusta racirea sau incalzirea. Cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinea temperaturii setate. Astfel se economiseste energie, in comparatie cu modelele conventionale, iar temperatura setata poate fi atinsa mult mai repede. Schimbatorul de caldura de la unitatea externa este dotat cu conducte de secțiune trapezoidala permite trecerea unei cantitati mai mari de agent frigorific, imbunatatind eficienta energetica si sistem de evacuare rapida a condensului. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 12 trepte de ventilare ale unitatii interioare, ajunge de la 23 pana la 52 dB(A), o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model fiind un aparat inteligent datorita procesorului performant din dotare, poate sa memoreze temperatura cat si viteza ventilatorului unitati interne (chiar si atunci cand functia sleep este activata) pentru a asigua acelasi grad de confort la urmatoarea pornire a aparatului. Elementul de filtrare ale acestui aparat de foarte buna calitate este format dintr-un filtru de Nanoparticule. Acest dispozitiv datorita puteri mari de oxidare a nano-particulelor de platina de la acest nou filtru de aer permite neutralizarea bacteriilor, virusilor, alergenilor si mirosurilor neplacute. Suprafata neregulata a filtrului este mult mai eficienta in captarea pulberilor si ofera o curatare simpla si regulata a intregii incaperi. In plus are si filtru antialergic cu enzime ce are un catalizator special plasat pe filamentul filtrului ce capteaza si favorizeaza descompunerea substantelor alergene prezente in casa in mod normal. Astfel purificarea aerului, cu o eficacitate sporita, conduce la un confort deosebit al spatiului climatizat (FNP). In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant. Acest model modelul beneficiaza de un sistem de autocuratare activat automat dupa fiecare funcționare. Acesta consta în uscarea interiorului aparatului, in acest mod fiind eliminata aparatia mucegaiului.

Aparat de aer conditionat Ariston Kios BS 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A++/A+, functie incalzire, 3D Air Flow, i-Feel, alb

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Ariston, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Cu functia I Feel aparatul inactiveaza senzorul de temperatura de pe unitatea interna si regleaza temperatura in incapere in functie de senzorul de temperatura de pe telecomanda. În acest fel se poate asigura un control mai precis al temperaturii dorite în orice punct al camerei.

      Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +30°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 12 trepte cu un debit maxim de 622 mc/h, fara sa-i modifice temperatura, cu distributie multidimensionala a aerului in incapere.

     La modul de functionare Airflow Comfort jetul de aer rece va fi directionat spre tavan, pentru ca aerul rece care are o densitate mai mare se va imprastia in toata incaperea de sus in jos ca o ploaie racoritore. Iar la modul de functionare pe incalzire aparatul va directiona jetul de aer in jos pentru ca aerul care are o densitate mai mica va avea o traiectorie ascendenta de jos spre tavan.

     Functia de Dezumidificare  isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala cu o cantitate de 1,2 l/h condens.

     Functia ECO asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. Acest mod va insemna si un consum mai mic de energie pentru functionarea aparatului. 

     Functie 3D Air FLow – Această funcție îți permite să controlezi direcția și viteza fluxului de aer pentru a obține un confort optim. Distributia aerului se face uniform pe toata suprafata camerei, fara a sufla insistent intr-un punct fix. 

    Functie autocuratare – La oprirea aparatului se trece automat pe incalzire si se usuca vaporii de apa ce pot retine diverse bacterii si cauza apoi mucegai

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Ariston face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%. Unitatea interioara cantareste 7 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 777 x 201 x 250, iar cea exterioara are o greutate de 25 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 777 x 290 x 498. 

Recomandare:

       Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

       Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret.

Aparat de aer conditionat Ariston Kios BS 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A++/A+, functie incalzire, 3D Air Flow, i-Feel, alb