REVIEW: Televizor Sony BRAVIA OLED 55A95L, 139 cm, Smart Google TV

     Sa gasesti un televizor care sa exprime o imagine calitativa nu este o misiune usoara, mai ales cand vrei sa aloci un buget mai generos pentru aceasta investitie si vrei sa te asiguri ca ai facut cea mai buna alegere. Sony lanseaza noua generatie de televizoare OLED, din care face parte si Sony BRAVIA OLED 55A95L. Vei descoperi imagini care sunt transmise pe un ecran de 139 cm, intr-o lumina noua si stralucitoare, in care pixel este auto-luminat din spate, asigurand astfel o claritate mai buna a imaginii. Negrul este mai intens si mai intunecat iar culorile sunt mai vii si mai precise. Este un setup perfect pe care il poti utiliza pentru a urmari filmele si serialele preferate sau chiar pentru jocuri video. Un smart Tv conceput pentru a oferi cea mai buna experienta in aplicatii, datorita unui soft optimizat din partea lui Google Tv. Este un televizor cu un design perfect ce exprima maretia si prestigiul unui brand premium. Ramele subtiri care inconjoara ecranul pun in valoare imaginea care reprezinta factorul principal al informatiei care va fi livrat. Pentru sustinere, televizorul foloseste un set de picioruse discrete, care ii ofera acestuia o stabilitate buna, indiferent de suprafata de sustinere. Cu un sistem VESA de dimensiune 300 x 300, vei putea monta acest televizor la inaltime pe perete. Este extraodinar de urmarit din aceasta postura, culorile reproduse perfect, nuantele de negru intense, dand savoare imaginii transmise, oferind calitate si pe partea de sunet din partea unui sistem Dolby Atmos de 40 W, perfect sincronizat cu imaginile tranmise de al sau ecran. 

Televizor Sony BRAVIA OLED 55A95L, 139 cm, Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100Hz, Clasa G

    Sistemul de operare Google Tv al interfetei Smart, ofera utilizatorului mai multe avantaje fata de sistemele de operare proprii: Magazin Play, de unde poti descarca numeroase aplicatii compatibile cu acesta, te poti conecta mult mai usor la alte dispozitive Android, iar in timp poti face si update la sistemul de operare. Sistemul de operare cu Android Google Tv ofera mult mai multe aplicatii care pot fi instalate din Google Play, un serviciu dedicat care contine aplicatii compatibile acestui televizor. Aplicatiile cele mai des utilizate pot fi setate ca scurtaturi pe bara de meniu costumizabila care va rula in partea de jos. Modul de navigare este unul destul de intuitiv datorita interfetei custumizate Sony, ce adauga meniuri proprii specifice gamei. Aplicatile de streaming care vin preinstalate standard sunt HBO MAX, Netflix, Disney + si YouTube. Caracteristicile cheie care pun in valoare functionalitatea sa de la distanta, sunt VR – Voice Recognition prin intermediul asistentului vocal Google si Screen Mirroring – partajezi continutul de pe ecranul telefonului.

Televizor Sony BRAVIA OLED 55A95L, 139 cm, Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100Hz, Clasa G     

      Sony BRAVIA OLED 55A95L este un televizor LED 4K cu sistem de operare Google Tv. Televizorul este foarte mare, diagonala de 139 cm, fiind potrivita pentru cei care dispun de un living mai mare. Pentru o gestiune mai buna a conexiunilor, acest televizor beneficiaza de un sistem de tubulaturi speciale ce permit ascunderea cablurilor pentru a nu influenta in mod negativ aspectul casei si a da senzatia de spatiu si loc. Astfel vei obtine un mai bun management al cablurilor si nu te vei mai impiedica prin casa cautand sa oculesti posibilele capcane. 

    Sony BRAVIA OLED 55A95L impresioneaza prin rezolutia nativa UHD 4K, suportul pentru HDR (High Dynamic Range) si ecranul LED cu iluminare directa si local dimming. Imaginea este prezentata pe ecranul acestuia in cele mai mici detalii, fiind disponibila o gama ampla de culori, lumini si contrast exceptional. Televizorul Sony OLED 55A90J impresioneaza de la inceput prin aspectul solid si calitatea ridicata a finisajelor. Marginea ecranului este extrem de ingusta pentru diagonala sa impresionanta iar piciorusele pozitionate in mod simetric la extremitati ofera o stabilitate buna pe orice suprafata. XR OLED Contrast Pro accentueaza culorile si contrastul in zonele luminoase pentru imagini exceptional de realiste, defininde de nuante de negru absolut pure si luminozitate maxima. Dispunand de un senzor de temperatura si de un panou cu luminozitate ridicata care adapteaza imaginea in functie de mediul inconjurator. XR Smoothing se refera la puterea de procesare si eliminare a efectelor de zgomot de pe imaginile de referinta transmise pe al sau ecran. Functia Bravia CAM recunoaste unde te aflii in incinta camerei de locuit, si optimizeaza in functie de aceste date citite setarile de imagine in mod corespunzator. 

      Bazat pe Cognitive Processor XR, XR Triluminos Pro permite Sony OLED 55A90J sa acceseze peste 1 miliard de culori si sa le reproduca pe toate cu diferentele subtile observate in realitate. Impreuna cu panoul cu gama larga de culori si procesorul centrat pe om, detecteaza culoarea din saturatie, nuanta si luminozitate pentru umbre naturale in toate detaliile. Deasemenea in acest proces are loc o inserare de cadre extra intre cele originale ce aduce de la sine bucuria de a te bucura de imagini clare si pline de detalii. 

      Fiecare pixel este imbunatatit splendid cu tehnologia puternica de procesare a imaginii de la Sony. Parti individuale ale fiecarei scene sunt analizate si comparate cu o baza de date speciala cu imagini. Reducerea zgomotului asigurata de tehnologia XR Clarity elimina diverse tipuri de zgomote din semnalele TV analogice si digitale, de pe DVD-uri si discurile Blu-ray Disk si chiar si din fotografiile digitale. XR Colour este cel responsabil pentru adaugarea de mai multe nuante de culoare care de acum par mult mai intense, dintr-o paleta de culori extinsa. Ecranul de foarte buna calitate masoara in diagonala 139 cm si suporta rezolutii UHD 4K. Imaginile sunt exprimate foarte vii de o claritate exceptionala fara distorsiuni. Ecranul Triluminos ofera un contras excelent astfel incat lumina si umblele sa se distinga foarte bine, iar privit din lateral detaliile sa fie scoase mereu in evidenta. Cu XR Super Resolution indiferent care va fi sursa imaginilor transmise pe al sau ecran, te vei bucura de aceeasi calitate de referinta 4K, indiferent de sursa de provenienta a imaginilor. Cu XR 4K Upscaling continutul video mai slab calitativ este scalat la o calitate apropiata standardului OLED, astfel incat sa te bucuri de cea mai buna calitate a imaginilor pe care le urmaresti in fata sa. Pixel Contrast Booster si XR OLED Contrast PRO imbunatateste culoarea si contrastul zonelor luminoase astfel incat utilizatorii se pot bucura de scene pline de culoare in diferite nuante, de mai multa adancime a culorii, texturi fine si de negrul pur pe care doar un televizor OLED il poate oferi. Privit din lateral, marginile subtiri ale ecranului parca iti taie rasuflarea, tehnologie de constructie care iti va da posibilitatea sa il apropii foarte mult de perete. 

Televizor Sony BRAVIA OLED 55A95L, 139 cm, Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100Hz, Clasa G

    Auto Genre Picture Mode ofera o transformarea a imaginilor si a culorilor in functie de tipul de scenariu descris, imaginea fiind adaptata in mod automat pe baza unul algoritm inteligent capabil sa recunoasca fiecare scenariu in parte care apoi este comparat cu o baza proprie pentru detectie si investigatie in vederea aplicarii paletei de culori corespunzatoare. Acelasi lucru se intampla si cu tonurile HDR care de acum nu mai sunt aplicate standard pe fiecare imagine. Pentru pasionatii de continut video on demant prin platforma Netflix, exista si un mod special creator calibrat special pentru continutul disponibil prin aceasta platforma. Netflix Adaptive Calibrated Mode este codecul care utilizeaza o serie de setari optime utilizate chiar de creatorii de continut disponibil pe aceasta platforma. In acest fel poti vedea in cadrul productiilor orginale ideea pe care o pune producatorul in scena, in cel mai original mod cu putinta. Printre alte codecuri de imagine intalnim si Creator Calibrated Mode, la fel si Bravia CORE Calibrated fiind disponibil la fel si IMAX Enhanced.

     Alte caracteristici de imagine cu care te vei delecta la acest model fac referire la: 4K HDR –  continutul video HDR ofera detalii, culori si contrast exceptionale, cu o gama mult mai ampla de luminozitate decat alte formate video. Noile standarde HDR, HDR 10 si HLG imbunatatesc aspectul cromaticii oferind o gama variata in paleta coloristica afisata. De oriunde vei privi ecranul acestuia, imaginile vor fi receptionate in clar, asta datorita unghiului de vizualizare de pana la 178 de grade. Culorile sunt la fel de bogate si vii ca si cele din natura datorita afisajului TRILUMINOS, care extinde gama de culori pe care o vei receptiona pe ecran. Televizoarul Sony este compatibil si cu cu Google Cast, astfel incat puti transmite cu usurinta clipurile preferate precum cele de pe YouTube, de pe tableta sau telefon pe ecranul televizorului. Cognitive Processor XR analizeaza incrucisat datele, imbunatatind imaginile in acelasi mod in care ochiul uman se concentreaza pentru a vedea culorile si profunzimea din viata reala. Cu contrastul profesional oferit de ecranele OLED si Cognitive Processor XR, luminozitatea este reglata pentru a oferi varfuri mai evidente in zonele stralucitoare si nuante de negru mai profunde in umbre. Detaliile nu mai sunt coplesite de umbre sau de zonele stralucitoare. Prin tehnologia de remasterizare HDR a procesorului XR, acest televizor poate detecta fiecare obiect de pe ecran, analiza culoarea acestuia si regla contrastul pentru a oferi imagini si mai fidele realitatii. XR Super Resolution detecteaza obiecte individuale dintr-o imagine si reproduce pe ecran texturi fidele realitatii. Procesorul nostru BRAVIA XR analizeaza si proceseaza cu precizie datele pentru a oferi imagini 4K cu rezolutia de patru ori mai mare decat Full HD si pentru a imbogati scenele cu detalii si texturi fidele realitatii.

    Cu tehnologia noastra OLED XR Motion Clarity, chiar si actiunea rapida ramane fluida si clara. Imaginile in miscare sunt controlate cu precizie pentru a minimiza neclaritatile, astfel incat imaginile sa ramana fidele realitatii cu o pierdere mai mica a luminozitatii in timpul derularii scenelor in mare viteza. Cu functia VRR – Variable Refresh Rate, problemele legate de lag sau compatibilitate dintre dispozitive e ca si rezolvata. Aceasta functie face sincronizarea intre rata de refresh a display-ului si a consolei, ce duce la prezenta unui input lag mai mic. De exemplu daca un joc video are o rata de frecventa 60 de cadre pe secunda, dar uneori aceasta frecventa scade din cauza scenelor incarcate de detalii, aceasta functie ajuta la capatarea acelor detalii la o rata de frecventa nominala recomandata. ALLM – Auto Low Latency ajuta la eliminarea latentei in scenele de joc in care actiunea se succede rapid. 

    Tehnologia HDR este cea care imprima o noua realitate imaginii, astfel incat continutul sa fie optimizat pentru o experienta cat mai apropiata de cea din realitate. Calitatea HDR amplifica contrastul astfel incat tu sa te bucuri intotdeauna de o experienta de vizionare la calitate HDR. Pentru a experimenta acest efect HDR mai jos gasiti o poza care descrie in detaliu coloristic efectul HDR aplicat unei imagini transmise la televizor. Continutul mai slab calitativ sunt scalate la un standard cat mai apropiat de rezolutia UHD,  recreand inteligent texturile si detaliile pt. imagini realiste. Televizorul reuseste sa produca imagini de calitate superioara ridicand nivelul calitatii detaliilor la un standard cat mai apropiat cel de UHD.

    Smart TV-ul Sony ruleaza ultima versiune de Google Tv, este echipat cu 16 GB memorie interna preinstalata pe care poti stoca aplicatii si jocuri si este pus in functiune de un procesor Quad-Core. Televizorul este compatibil si cu serviciul oferit de Google Play, de unde poti recurge la instalarea si a altor aplicatii pentru filme si seriale online, navigare online si jocuri video. Televizorul Sony ofera un suport diversificat in ceea ce priveste interactiunea cu alte dispozitive mobile, atat prin conexiune bluetooth, Mirrorring (Android sau iOS), Miracast prin modulul de WiDi. Comenzile de la distanta pot fi preluate in modul manual cu ajutorul telecomenzii sau cu ajutorul functiilor de recunoastere vocala prin PTT (Push to Talk). Te poti conecta cu usurinta la acesta cu dispozitive mobile care folosesc sistemele de operare Android si iOs si partaja continut pe al sau ecran generos. Cu Screen Mirroring  redai continutul de pe ecranul telefonului mobil, direct pe televizor, efectul fiind cel de oglindire al ecranului dispozitivului mobil utilizat. Televizorul dispune si de chromecast integrat, astfel ca iti va fi usor sa adaptezi acest Tv la alte sisteme de operare mai moderne in timp. 

     Sunetul este livrat printr-un sistem audio 4.2 Dolby Atmos cu o putere RMS de 40 W ce beneficiaza de tehnologiile audio: S-Master Digital Amplifier, S-Force Front Surround, Acoustic Surface Audio+, Clear Phase, Acoustic Auto Calibration, HDMI Audio Return Channel (eARC),Voice Zoom 2. etc. Sunetul beneficiaza su de o pozitionare spatiala, fiind distribuit in egala masura in spatiul din jurul televizorului in regim 360 de grade. Pe langa cele doua difuzoare stereo, televizorul iti pune la dispozitie si un subwoofer integrat care ofera mai mult bass in cazul in care doresti o consistenta mai buna din punct de vedere acustic. Este printre putinele modele ce ofera o intensitate a sunetului atat de puternica, lucru care va fi in avantajul tau daca esti si cinefilm. Tunerul digital cu care vine dotat recomanda acest televizor ca fiind perfect compatibil cu noile norme de transmisie europeana lucru care se va vedea din punct de vedere al posturilor multe la numar pe care le va putea receptiona.

 

     Acesta sta foarte bine si din punct de vedere al conectivitatii fiind dotat cu 2 porturi HDMI 2.0 si alte doua porturi HDMI 2.1, o iesire internet prin port RJ-45, slot CI+, 2 iesiri USB 2.0, jack pentru casti de 3.5 mm, PCMCIA, 1 port Composite In si unul RF. Televizorul beneficiaza de integrare Wi-Fi si bluetooth versiunea 4.2. Cu functia inregistrare USB, poti salva continutul preferat pe suport stick de memorie sau HDD extern pentru a-l adauga la colectia proprie. 

     Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Vei putea conecta la acesta chiar si alte dispozitive ce ruleaza Android apoi reda imagini pe ecranul generos. Te bucuri de o gama larga de aplicatii din Google Play: YouTube, Netflix, jocuri si aplicatii retele sociale. Pentru internet poti folosi fie o conexiune prin Wi-Fi sau LAN iar pentru transmisie date si fisiere ai inclus si modul de bluetooth. Device-urile ce poseda functia de bluetooth pot fi sincronizate cu acesta, astfel incat imaginile sa fie retransmise fara intrerupere pe ecranul acestuia. In concluzie, cu noul televizor Sony BRAVIA OLED 55A95L vei putea experimenta calitatea unei imagini foarte bune, din medii cat mai diverse, joc, continut media platit cum e cel de pe Netflix la fel si cel venit din zona de Tv. Merita toti banii daca iti doresti tot ce e mai bun de anul acesta.

Recomandare:

     Este o alegere perfecta, un televizor excelent din punct de vedere al pretului, care beneficiaza de multe dotari de calitate: Verifica oferta pret

    Primesti garantie 2 ani, iar transportul este gratuit pana la tine acasa, daca il comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret actualizat

Televizor Sony BRAVIA OLED 55A95L, 139 cm, Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100Hz, Clasa G