Aparat de aer conditionat TCL Elite XA41 (TAC-12CHSD/XA41IF), review

         Caldura din ultimul timp ne face sa ne gandim tot mai des la o solutie de climatizare care sa inlocuiasca clasicul ventilator cu ceva mai serios care sa ne ofera o eficienta de racire eficienta. Aparatul de aer conditionat TCL Elite XA41, model TAC-12CHSD/XA41IF este o alegere excelenta daca ai stabilit un buget nu foarte generos, pe care vrei sa il atribui acestei investitii de confort in locuinta ta. Acest aparat de capacitate generala 12000 BTU poate functiona atat vara cat si iarna, avand functia de racire si incalzire, la care se poate apela daca sunt respectate anumite conditi de temperatura si de mediu. Este un sistem de climatizare format din noua unitati, una la interior si alta la exterior, care preiau aerul in vederea prelucrarii pentru a atinge idealul de temperatura dorit de utilizator. Poti controla cu usurinta acest aparat prin intermediul aplicatiei pe mobil prin Wi-Fi dar si prin intermediul unei telecomenzi proprii, la fel inclusa in pachetul comandat. Aparatul detine mai multe optiuni de reglare a fluxului de aer prin modificarea directiei de evacuare, functie Turbo pentru activarea unui regim de functionare rapid care sa duca la indeplinirea rapida a obiectivului setat, functionare ecologica si silentioasa. 

Aparat de aer conditionat TCL Elite XA41, 12000 BTU, WiFi, Clasa A++, Incalzire, Functie Turbo, Functie ECO, I-Feel, Mod Sleep, Flux de aer 3D, Filtru 4 in 1, R32, TAC-12CHSD/XA41IF

     Designul este unul destul de simplist, dar cel putin noua ne-a placut acest lucru, un alb imaculat care il va face sa se camufleze perfect cu peretii de interior albi. Sistemul de fante modular permite stabilirea directiei aerului cu precizie in format 3D, pentru o distributie in egala masura pentru toata suprafata locuintei tale. Deasemenea directia in care aerul rece este evacuat poate fi reglata atat din aplicatia proprie de mobil cat si cu ajutorul telecomenzii proprii. Prin aceasta functie fluxul de aer are directie de miscare orizontala automata si se misca si vertical automat. Alegand aceasta optiune de relgare distributie aer, vei beneficia de un flux de aer mai confortabil si vei evita suflarea directa a aerului catre persoanele din jur. Fluxul de aer in 4 directii  ofera pana la 72 de unghiuri de alimentare cu aer pentru o racire precisa si mai confortabila intr-un spatiu interior larg.

     Unitatea de interior are un aspect Slim, singurul lucru definitoriu care poate fi observat pe suprafata sa fiind indicatorul LED pentru temperatura, care se va dezactiva la cateva secunde, pentru a impune un consum energetic mai mare decat este necesar.  Controlul aparatului poate fi realizat fie prin comanda de la distanta prin wireless, sau folosind telecomanda proprie cu actionare locala. Functia wireless este importanta atunci cand doresti sa ai acasa un mediu ambiant placut de rece sau cald, atunci cand vii de la munca, aparatul beneficiind de adaptor wireless pentru conectare la retele wi-fi. De pe telefonul mobil, aplicatia de mobil (Ios/Android) permite reglarea gradului de umiditate, temperatura sau ventilare, astfel incat mediul abiant sa respecte cerintele conforme utilizatorului chiar si de la distanta. Odata ce limitele termice stabilite din comanda sunt atinse, utilizatorul primeste notificare din aplicatie pentru a fi la curent cu pracursul procesului de climatizare.

Aparat de aer conditionat TCL Elite XA41, 12000 BTU, WiFi, Clasa A++, Incalzire, Functie Turbo, Functie ECO, I-Feel, Mod Sleep, Flux de aer 3D, Filtru 4 in 1, R32, TAC-12CHSD/XA41IF

    Din punct de vedere constructiv unitatea externa este fabricat din tabla de otel placata cu zinc electrolitic si avand componente acoperite cu un strat anti-coroziune, material ce este rezistenta la rugina chiar si in zonele de la malul marii. Aparatul astfel rezista mult mai bine intemperiilor de natura externa, fiind recomanda folosirii si in exterior, fara ca carcasa sa prinda rugina iar in timp sa se deterioreze. Unitatea de interior beneficiaza de un LED integrat de semnalizare temperatura, care se dezactiveaza in timp, in caz de inactivitate, la 10 secunde. Senzorul I-Feel instalat in telecomanda detecteaza temperatura in jurul telecomenzii pe care o transmite apoi unitatii de comanda pentru procesare. Astfel ai posibilitatea sa stabilesti mai precis temperatura care este atinsa in casa ta, in orice zona nu numai punctiform.

       Avand o putere de 12000 BTU care se reflecta atat pentru functia de incalzire cat si racire, acesta va oferi un confort termic optim pentru locuinte de pana in 25 mp. Avand un astfel de aparat de aer conditionat poti incalzi sau raci un apartament intreg fara prea mari probleme, cu un consum energetic limitat. Dealtfel aparatul de aer conditionat TCL Elite XA41 (TAC-12CHSD/XA41IF) este incadrat in clasa energetica A++ pentru functia de racire si A+ la incalzire. Ventilatorul cu flux de aer incrucisat al unitatii interne dispune de motor DC -Inverter pentru o turatie variabila ce asigura maxim de confort si un nivel de zgomot de doar 50dB(A). Consumul mediu de energie inregistrat de acest aparat de climatizare in decurs de un an de zile este de 195 kWh.

Aparat de aer conditionat TCL Elite XA41, 12000 BTU, WiFi, Clasa A++, Incalzire, Functie Turbo, Functie ECO, I-Feel, Mod Sleep, Flux de aer 3D, Filtru 4 in 1, R32, TAC-12CHSD/XA41IF

     Aparatul dispune deasemenea si de tehnologia Inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Cu ajutorul Tehnologiei Inverter se poate controla viteza compresorului pentru a ajusta racirea sau incalzirea. Cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinea temperaturii setate. Astfel se economiseste energie, in comparatie cu modelele conventionale, iar temperatura setata poate fi atinsa mult mai repede. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Zgomotul produs pe cea mai puternica treapta de ventilare, atinge 50 dB. Smart Inverter ajuta la atingerea mai rapida a temperaturii de setare, racind aerul la 18 ℃ in 30 de secunde, si incalzindu-l pana la 40 ℃ in 60 de secunde si mentinand temperatura stabila in ± 1 ℃.

       Tehnologia Inverter are un rol important in tot acest angrenaj deoarece aceasta optimizeaza modul de functionare al compresorului pentru a obtine astfel un consum mult mai redus care va functiona acum gradual. Conditiile de temperatura optime vor fi atinse mult mai rapid iar consumul energetic va fi unul mai mic.

       Aparatul de aer conditionat TCL Elite XA41 (TAC-12CHSD/XA41IF) este ultra silentios, acesta avand la baza tehnologii moderne de atenuare vibratii si unda de zgomot pentru un confort deplin. pentru timpul nopti acesta are in dotare si un regim de lucru special adaptat in acest sens – Sleep care asigura linistea deplina pentru a nu deranja somnul tau. Puterea generala a aparatului de aer conditionat TCL Elite XA41 (TAC-12CHSD/XA41IF) este de 12000 BTU, valabil atat in cazul functiei de incalzire cat si la racire, diferente fiind la incadrarea energetica, A++ la racire si A+ la incalzire. 

      Functionarea acestuia este posibila doar la temperaturi mai mari de -15 grade Celsius cel mult pana la maxim 46 de grade. Toate informatiile legate de temperatura vor fi afisate pe ecranul LED al unitatii interioare. Controlul de la distanta al temperaturii il poti face cu ajutorul telecomenzii din dotare care o arie de actiune de pana la 7 metri.

     Functiile disponibile pentru a fi selectate sunt: ventilare, incalzire, Auto Restart – aparatul de aer conditionat porneste avand aceleasi setari prestabilite, dezghetare automata, dezumidificare – elimina excesul de umiditate din atmosfera, timer etc. In cazul in care doresti ca temperatura optima sa fie atinsa intr-un timp cat mai scurt, acesta beneficiaza si de functie Turbo care face ca conditiile de mediu stabilite de tine prin setare sa fie atinse in cel mai scurt timp prin punerea in functiune a aparatului de climatizare la capacitate maxima.

      Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat Tesla va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 5 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent

      Senzorul I-Feel instalat in telecomanda detecteaza temperatura in jurul telecomenzii pe care o transmite apoi unitatii de comanda pentru procesare. Astfel ai posibilitatea sa stabilesti mai precis temperatura care este atinsa in casa ta, in orice zona nu numai punctiform.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +34°C. In procesul de racire, acesta este eficient pentru o temperatura maxima la exterior de pana la 46 de grade Celsius. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. In plus aparatul functioneaza la temperatura interioara de 8°C pentru a preveni inghetarea casei in perioadele cu vreme rece cand plecam de acasa.

 

Principiul functionare pompa de caldura

      Functia ECO permite operarea aparatului intr-un mod economic care ii da posibilitatea sa varieze temperatura progresiv int-un timp mai indelungat. Este o optiune pe care o recomand celor care doresc un confort pe care il doresc sa il atinga in timp, cu un necesar de consum energetic redus. Dar daca caldura sau frigul este de natura inspuportabil poti opta pentru modurile incalzire sau racire rapida care conduc la obtinerea parametrilor de mediu optimi in cel mai scurt timp cu putinta. 

     Functia memento pentru curatare filtre iti trimite notificari in aplicatia pe mobil sa te anunte cand este necesar sa cureti filtrele aparatului de aer conditionat. Un mediu curat necesita curatarea sau schimbarea dupa caz a filtrelor care se pot uza in timp. Sanatatea noastra depinde de aceste filtre sa se afle intr-o buna conditie tehnica, de aceea este important sa acorzi atentie si acestui aspect.

     Ventilatorul unitatii interioare are nu mai putin de 5 trepte pentru un control foarte bun al intensitatii fluxurilor de aer, cu un debit maxim 560 mc/h. Veti beneficia astfel de cel mai inalt grad de confort, indiferent de preferintele dumneavoastra. Ventilatorul unitatii exterioare beneficiaza de 5 trepte, pentru eficientizarea consumului energetic. Sistemul de filtrare este gandit sa faca fata oricarei provocari din partea mediului interior, astfel ca producatorul a dotat aparatul de aer conditionat cu o multime de filtre astfel: un filtru de tip 4 in 1 care curata poluarea interioara si praful in mod eficient, purificand aerul aducand un aer proaspat si curat. Prin actiunea sa, aerul prelucrat rece este trecut prin 4 zone distincte pentru o filtrare eficienta a particulelor de mici dimensiuni de praf. 

Recomandare:

         Primesti garantie 2 ani plus transport rapid daca il comanzi de aici

         Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

        Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

Aparat de aer conditionat TCL Elite XA41, 12000 BTU, WiFi, Clasa A++, Incalzire, Functie Turbo, Functie ECO, I-Feel, Mod Sleep, Flux de aer 3D, Filtru 4 in 1, R32, TAC-12CHSD/XA41IF