Aer conditionat LDK Aeolus PRO 27.900, pret, pareri

    LDK Aeolus PRO 27.900 este alegerea perfecta daca iti doresti un aparat de aer conditionat cu adevarat performant dotat cu cele mai noi tehnologii de pe piata capabil sa faca fata in orice conditii de mediu. Puterea mare de exprimare il recomanda ca fiind o optiune atractiva pentru acele spatii de locuit mai generoase, acesta reusind sa faca fata cu succes operatiunii de racire sau incalzire, in functie de anotimp. Este un aparat de climatizare de putere 8,2 kW, recomandat pentru a fi utilizat pentru incaperi de suprafata pana la 74 mp. Principiul de functionare consta in utilizarea unei pompe de caldura care functioneaza prin absorbtia si eliberarea de caldura folosind un ciclu termodinamic. Un agent frigorific circula prin doua schimbatoare de caldura: unul amplasat in aerul exterior (evaporator) si unul in interiorul locuintei sau cladirii (condensator). Este compus din doua unitati, una de exterior si alta de interior, avand un proces de functionare silentios care nu deranjeaza aproape deloc. 

Aer conditionat LDK Aeolus PRO 27.900, Clasa A++, Putere 8.2 kW, Inverter, Putere maxima 27900 BTU, Wifi Ready, SelfClean, Alb

     Utilizarea unei pompe de caldura pentru un aer conditionat este o alternativa mai eficienta energetic si in acelasi timp mai performanta. Fata de alte solutii utilizate in industria constructoare de AC, un sistem de climatizare cu pompa de caldura este mai ecologic deoarece utilizeaza energia electrica pentru a opera blocul compresor si ventilatorul avand un consum moderat, oferind un raport de eficienta ridicat. Principiul de functionare al pompei de caldura utilizata ca solutie tehnica pentru aparatul de aer conditionat LDK se bazeaza pe absorbtia si eliberarea de caldura folosind un ciclu termodinamic. Un agent frigorific circula prin doua schimbatoare de caldura: unul amplasat in aerul exterior (evaporator) si unul in interiorul locuintei sau cladirii (condensator). Astfel are loc procesul de eliberare caldura, respectiv aer rece, care este furnizat inapoi in mediul in care este instalat acest sistem de climatizare. In timpul sezonului rece, agentul frigorific preia caldura din aerul exterior prin intermediul evaporatorului si o transfera in interiorul locuintei prin intermediul condensatorului. Acest proces poate fi inversat in timpul sezonului cald, pentru a furniza aer conditionat.

    Este o pompa de caldura aer-aer ce utilizeaza energia termica disponibila in aerul exterior, vazut o resursa regenerabila. Acest tip de sistem reprezinta o alternativa viabila la sistemele de incalzire conventionale care folosesc un grad ridicat de energie electrica. Cum costurile la energie sunt din ce in ce mai mari, o astfel de solutie se poate dovedi salvatoare in perioadele in care pretul la energie este crescut. 

 

    LDK Aeolus PRO 27.900 este un aparat de aer conditionat inteligent ce poate functiona in mediu tropical la +49° C, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb/negru, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in partea dreapta a unitatii interioare. Aparatul de aer conditionat LDK poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei pompa de caldura. Echipamentul de climatizare LDK este dotat cu un compresor puternic GMCC (TOSHIBA). Folosirea acestui tip de compresor a condus la imbunatatirea eficientei comparativ cu modelele AC inventer (c.a.). Performanta la racire a fost imbunatatita cu 15% iar performanta la incalzire a crescut cu 30%. De asemenea, un aparat de aer conditionat atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. 

    Capacitatea sa generala de prelucrare aer este de 24000 BTU, valoare care variaza in functie de modul de utilizare al aparatului astfel: pentru racire, capacitatea exprimata este de 25250 BTU, iar pentru functia de incalzire, aceasta valoare ajunge pana la 27900 BTU. Penru functia de racire, temperatura de operare recomandata este de minim -16 °C pana la maximul de 49 °C, iar pentru incalzire, minimul este in jurul calorii de – 15 °C, pana la maximul de 30 °C. Eficienta energetica este la fel variabila, aparatul fiind incadrat in clasa de consum A++ la racire si A+ la incalzire. 

    Consumul anual de energie pe modul racire este de 219 kWh/an si pe modul incalzire este de 920 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Aparatul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 22 mp. La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,63 la racire si de 4,09coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LDK, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, introduce in incapere „frig” de 6,2 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, introduce în încapere 4 KW.SEER and SCOP | Olimpia Splendid     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru antibacterian și lavabil, cu ajutorul căruia vor fi oprite praful și impuritățile mari, dar și microbii, oferindu-vă un aer curat și sănătos.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. LDK-pag-12

     Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare LDK, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat LDK va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Functia Turbo – permite atingerea parametrilor de mediu pe care ii doresti sa ii experimentezi in scurt timp de la activare. Aparatul de aer conditionat LDK Aeolus PRO 27.900 va utiliza toate resursele de energie disponibile in vederea obtinerii acestui obiectiv in scurt timp. 

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim de 1300 m³/h. 

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand 0,8 l/h de condens.

     Modul Eco de economisire a energiei poate fi activat la modul racire pentru economisire de energie. Atunci cand aceasta functie este selectata, unitatea va regla automat viteza ventilatorului si viteza compresorului. Oferind acelasi confort cu un consum minim de putere intr-un interval de functionare de 8 ore. Temperatura setata poate fi selectata intre 24 si 30°C atunci cand functia Eco este activata.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare LDK Aeolus PRO 27.900 INVERTER face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%.

     Unitatea interioara cantareste 14 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 1082 x 233 x 330, iar cea exterioara are o greutate de 39 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 900 x 350 x 700. 

    Aparatul detine si de sistem de autodiagnosticare care pe baza unor coduri de erare generate vei stii in mod exact ce nu functioneaza conform asteptarilor si astfel vei putea face o diagnoza in regim propriu pana sa apelezi la specialisti in domeniu. Cu Self Cleaning, activezi modul de curatare intern, care consta in evaporarea apei care poate condensa la interior si duce la aparitia mucegaiului si de acumulari bacterii care ne pot influenta modul de viata obisnuit.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aer conditionat LDK Aeolus PRO 27.900, Clasa A++, Putere 8.2 kW, Inverter, Putere maxima 27900 BTU, Wifi Ready, SelfClean, Alb