Masina de spalat vase Arctic DIN1643, performante tehnice

     Alegerea unei masini de spalat vase incorporabile, asa cum este si Arctic DIN1643 ne poate ajuta foarte mult in economia de spatiu si timp, pe care o petrecem in acest exercitiu de curatare al vaselor. Practic nu mai este un subiect tabu, a avea o masina de spalat vase fiind vazuta de curand mai degraba o dotare a casei. Masina de spalat vase Arctic DIN1643 este prevazuta cu o capacitate de incarcare peste medie, de 14 seturi, si este incadrata in clasa de eficienta energetica E, inregistrand un consum energetic foarte mic. Pentru ca este un model complet incorporabil, panoul de control este amplasat pe interiorul usii oferind o interfata simpla si intuitiva. Statutul de aparat incorporabil ne ofera posibilitatea de a instala aceasta masina de spalat vase in interiorul mobilierului de bucatarie, astfel incat sa pastram liniile de design dorite intacte. Avand o capacitate 14 seturi de vase, aceasta se adreseaza familiilor mari si medii ca numar de membrii. Ai suficiente optiuni de spalat, cele 6 programe automate indeplinind cu succes majoritatea sarcinilor de care ai nevoie. 

Masina de spalat vase Arctic DIN1643, 14 seturi, 6 programe, Autodoor Opening technology, Clasa D, 60 cm, Alb

   Cuvantul magic al brand-ului Arctic arata calitatea produsului, care poate fi integrat intr-o bucatarie moderna. Acest model de la Arctic este usor de exploatat si are in dotare multe functii. Cu acest model esti convins ca fiecare ciclu de spalare se face foarte eficient. În plus, acest model este si foarte elegant. Masina are un design foarte simplu, avand carcasa din metal vopsit de culoare alb mat, cu interiorul din inox, iar panoul de control electronic fiind plasat frontal sus pe muchia usi. Panoul de control are o interfata foarte simpla, fiind prevazut cu un numar redus de butoane si display LCD ce iti indica timpul ramas pana la finalizarea programului, indicator luminos pentru sare, indicator luminos pentru agent de clatire, indicatorului de umplere a apei de spalare, precum si etapa spalarii la jumatate din capacitatea maxima a masini. Indicatorul de sare de pe afisaj ne indica daca exista o cantitate suficienta de sare de dedurizare in masina de spalat vase. Iar indicatorul de aditiv de pe afisaj ne indica daca exista o cantitate suficienta de aditiv in masina. Sarea are rolul de a impiedica depunerea calcarului pe suprafata vaselor si a componentelor interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire lustruieste eficient vasele. Privind acum la interior, putem observa cum ca Arctic DIN1643 ofera spatii bine definite pentru fiecare tip de vesela, de dimensiuni mai mari sau mai mici.

Masina de spalat vase Arctic DIN1643, 14 seturi, 6 programe, Autodoor Opening technology, Clasa D, 60 cm, Alb

    Pentru o functionare optima masina de spalat vase are nevoie de apa dedurizata (cu continut scazut de calciu). Daca apa de alimentate are duritate mare pe vasele ce sunt spalate si pe componentele din interiorul masini vor ramane urme de calcar. Acest lucru are influenta negativa asupra ciclului de spalare, uscarii si lustruirii vaselor. De aceea sistemul de dedurizare trebuie alimentat cu sare care este special fabricata pentru masinile de spalat vase, pentru ca sa poata functiona cu aceeasi eficacitate de fiecare data. Diagrama duritate ale apei sunt date intr-un tabel in cartea tehnica, ce insoteste aceasta masina, sau se poate afla de la regia de apa din localitatea de domiciliu. Dozatorul pentru detergentii se afla amplasat in interiorul masini pe usa, cu indicator de nivel cu semnalizare pe panoul de comanda. Dozatorul pentru detergent este prevazut cu sistem de inchidere prin glisare ce iti permite o utilizare usoara. Astfel, accesarea acestuia se realizeaza cu usurinta oricand ai nevoie, cu un minim de efort.  Aparatul avand dimensiunile de (IxLxA) mm 820/900 x 448 x 555 si o greutate de 29,6 Kg, se poate integra in bucatarie fara sa-ti ocupe prea mult spatiu. Fiind un model incorporat golul de montaj in blatul de la bucatarie trebuie sa aiba dimensiunile de (H, L, A)mm 81,8 x 59,8 x 55 iar blatul trebuie sa aiba o grosime de minim 25 mm.  

Masina de spalat vase incorporabila Heinner HDW-BI6006A++, 12 seturi, 6 programe, Clasa A++,    Avand o capacitate medie de spălare de nu mai puțin 14 (seturi) se adreseaza familiilor de 3-4 persoane si este capabila sa spele mai multe tipuri de vase sau chiar vase de dimensiuni mari. Interiorul este organizat în 2 coșuri spațioase din sârmă cu rafturi pliabile, dintre care cosul de tacamuri este glisant, cosul superior este reglabil pe verticala iar cosul inferior are insertii rabatabile, încât să te poți adapta la fiecare situație și să poți spăla toate vasele de care ai nevoie. Spatiul din interiorul masinii de spalat vase este foarte bine optimizat si cuprinde zone bine delimitate atat pentru vase cat si pahare. Temperatura apei poate fi reglata in 5 trepte succesive, pentru a indeplini nevoie uzuale in materie de curatenie. Astfel pentru vase din sticla sau portelan este recomandat alegerea treptei 3 in timp ce pentru vesela foarte murdara, ultima treapta, 5. Procesul de uscare are la baza aerul cald generat de bobina termoconductoare.

Masina de spalat vase incorporabila Arctic DBI542, 14 seturi, 5 programe, Clasa E, Aqua Protect, Timer, Control touch, 60 cm, Alb - eMAG.ro

     Programele acopera intreaga gama de necesitati de care poti avea din partea unui astfel de dispozitiv si anume: program intensiv 70 de grade Celsius – recomandat in cazul vaselor foarte murdare, program rapid – 30 minute si vasele tale sunt gata spalate,  program Bio/Eco 50 – un ciclu creat pentru economisire de resurse, apa, energie si detergent cu rezultate bune la spalare, Uscare – un program pentru indepartarea apei reziduale de pe vesela, delicate – recomandat pentru vasele delicate din sticla sau pahare. Daca vei apela la modul de functionare programare intarziata, vei putea stabili, intervalul orar in care masina de spalat sa spele vasele, chiar si atunci cand esti plecat de acasa, in deplina siguranta. Optiunea cea mai rapida de spalare a vaselor va fi oferita de programul Rapid care in doar 30 de minute va curata eficient vasele usor murdare. In cazul in care constati ca murdaria este una intensa, cum ar fi cea intalnita pe oale sau tigai, iti recomand sa apelezi la modul de spalare Intensiv, la 70 de grade. Si desigur nu trebuie sa te gandesti de fiecare data sa obtii incarcatura de vase maxima, existand si optiunea de a spala vase la jumatate din incarcatura sa maxima. Exista spatii dedicate la interior pentru plasarea vaselor de diferite dimensiuni, de la furculite, linguri, cutite, farfurii pahare oale, tigai, etc. 

     Senzorii instalati la interior vor detecta imediat schimbarile de comportament ale masinii de spalat si vor opri imediat functionarea acesteia in cazul in care apar probleme neprevazute. Sistemul Aqua Protect blocheaza imediat intrarea apei, inchizand robinetul in timp ce sistemul Overflow garanteaza un control inteligent al cantitatii de apa cu care este alimentata masina de spalat vase. Nu este nevoie sa ai de fiecare data cantitatea de vase in numar de 10, astfel poti spala si la jumatate din capacitatea masinii de spalat, cu un consum redus de resurse. Dupa finalul ciclului de uscare, usa se deschide cca 10 cm, pentru a condensa aburul de la interior, proces care conduce la uscarea mai rapida a suprafetei, vaselor spalate la interior. 

Masina de spalat vase Arctic DIN1643, 14 seturi, 6 programe, Autodoor Opening technology, Clasa D, 60 cm, Alb

     Consumul energetic nu ar trebui sa mai fie o grija deoarece in timp nu va aduce facturi exagerate la energie, specific clasei de eficienta D. Intreg consumul acestui model este de 85 kWh, un consum mic comparativ cu alte dispozitive de acest tip. Nu vei avea probleme nici cu sunetul produs in timpul functionarii, aceasta fiind foarte silentioasa, valoarea atinsa fiind in medie de 48 dB. 

    Arctic DIN1643 este o masina de spalat vase destul de dotata si totusi avantajoasa din perspectiva pretului, oferind o ingrijire atenta vaselor. Cumparatorii sunt incantati de ea si sustin ca se descurca foarte bine, asa cum se si asteptau. Este destul de spatioasa pentru nevoile lor, extrem de silentioasa, iar programele si functiile din dotare sunt mai mult decat suficiente pentru o utilizare generala. Fiabilitatea standard este una foarte buna, dar daca se doreste exista si posibilitatea extinderii garantiei la mai mult ani pentru o mai mare siguranta,

Recomandare:

       Primesti garantie 2 ani plus transport rapid daca o comanzi de aici

      Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

       Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

Masina de spalat vase Arctic DIN1643, 14 seturi, 6 programe, Autodoor Opening technology, Clasa D, 60 cm, Alb