Masina de spalat rufe Electrolux EW6TN5261F, review

    Electrolux EW6TN5261F este acel tip de masina de spalat pe care toata lumea il doreste acasa, simplu de utilizat, compact si performant in raport cu numarul de programe disponibile. O masina de spalat verticala salveaza o partea importanta din spatiul util al baii, este mult mai practica la incarcatul si descarcatul rufelor, fiind o optiune ideala pentru la bloc. Chiar si atunci cand nu dispui de suficient spatiu, cu putina imaginatie dar si cu atentie sporita asupra dimensiunilor de spatiu, poti sa beneficiezi de avantajul unei masini performante de spalat rufe asa cum este si Electrolux EW6TN5261. Acest brand oarecum local, este perceput de majoritatea celor din tarile UE ca fiind unul de lux, dar accesibil, fapt care il plaseaza astfel in topul aparatelor de profil. Designul este conceput sa fie unul practic, masina de spalat se manevreaza cu usurinta, panoul de comanda fiind situat undeva la inaltime, pozitionat pe o panta oblica.  

Masina de spalat rufe Electrolux EW6TN5261F, 6 kg, 1200 rpm, Clasa D, Tehnologie SensiCare, Display LCD, Alb

    Aparatul prezinta o constructie solida avand urmatoarele dimensiuni slim: (H, L, A) cm 90,8 x 39,7 x 59,9 si o greutate de 57 Kg, astfel ca aceasta nu va ocupa prea mult spatiu acolo unde va fi montata. Electrolux este dotata cu un motor universal ce asigura o functionare ultra-silentioasa de 49 dB la spalare si 78 dB la centrifugare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Panoul de comanda situat la inaltime iti pune la dispozitie un selector de programe, ce ofera printre optiuni, alegerea programelor dintr-o grila generoase de 12 optiuni. Prin plasarea acului indicator asupra unei optiuni faci selectie programului dorit. Dupa ce ai adaugat detergentul, te-ai asigurat ca rufele sunt toate adaugate in cuva, optiunea Play/Pause, da drumul la programul de spalare selectat. Timpul ramas pana la finalizarea ciclului este afisat pe ecranul central al masinii de spalat, intr-un stadiu de descrestere pana la finalizarea programului. Pictograma ceas este cea care stabileste timpul de intarziere pentru pornirea programului de spalare. Poti sa programezi masina de spalat sa spele intr-un interval setat de tine cu aceasta optiune, chiar si atunci cand esti plecat de acasa. Odata ce s-a terminat programul de spalare, poti incepe sa strangi rufele gata spalate, manerul care deschide incinta de la interior fiind unul cu actionare soft close.

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW6TN5261, 6 kg, 1200 rpm, Clasa D, SensiCare, TimeSave, Start intarziart, Alb

     Acest motor are posibilitatea reglari turatiei in limite largi (maxim 1200 rot/min) eliminand socul mecanic si de curent la pornire, concomitent cu asigurarea unui cuplu de pornire suficient de mare. In acest caz avem de-a face si cu o masina de spalat economica, din punct de vedere al consumului energetic, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica D la spalare. Calitatea de spalare si stoarcerea este foarte buna la acest model. Rufele se spala bine si datorita turatiei de 1200 rot/min cu eficienta de centrifugare de clasa B, cu umiditatea reziduala de 53%. Electrolux are tehnologia Turatie variabila sau excludere centrifugare unde poti alege numarul de rotatii potrivit tipului de haine folosit si programului preferat, de la minim 400 rot/min la maxim 1200 rot/min. O clasa superioara energetica va insemna ca masina de spalat rufe nu va incarca suplimentar factura la curent, fiind mult mai economa si ecologica din punct de vedere al consumului energetic. Avand o capacitate de stocare si spalare rufe de pana la 6 Kg, recomand aceasta masina de spalat si familiilor, de pana in 3-4 membrii. Datele tehnice de design si instalare, pot fi studiate conform cu fisa tehnica urmatoare:

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW6TN5261, 6 kg, 1200 rpm, Clasa D, SensiCare, TimeSave, Start intarziart, Alb

    Electrolux are un sertar special conceput pentru alimentare cu detergent solid, lichid si balsam. Interiorul compartimentului pentru detergent a fost studiat pentru a evita pierderile si pentru a permite dozarea exacta atat a detergentilor lichizi, cat si a celor sub forma de pulbere. In plus dozatorul Flexi Dose Plus ne ofera cele mai bune rezultate la spalare pentru detergentii lichizi sau pulbere, eliberandu-i in apa exact la momentul potrivit. Cuva masini este facuta dintr-un material termorezistent poliplex de culoare alb iar tamburul este din otel inox cu o capacitate de 40 de litri. Spre deosebire de masinile de spalat cu incarcare frontala acest model permite introducerea hainelor de sus in jos detinand tehnologia (Soft opening) tambur si usa cu deschidere în sus. Iar deschiderea nu este una brusca ci una de tip Soft Access

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW6TN5261, 6 kg, 1200 rpm, Clasa D, SensiCare, TimeSave, Start intarziart, Alb

     Grila formata din cele 12 programe de spalare este usor de accesat si intuitiva si cuprinde majoritatea optiunilor disponibile pe o masina de spalat. Incarcarea cu rufe a masinii de spalat poate varia in functie de volumul sau tipul tesaturii. Acest model are in dotare functia Soft Move ce reprezinta un cumul de miscari specifice pe care tamburul le face in functie de fiecare program de spalare. Miscarile tamburului sunt adaptate pentru fiecare tip de tesatura si incarcatura pe care masina le detecteaza cu senzorii performanti, inca de la inceputul ciclului de spalare. Aceste miscari ale tamburului reprezinta o combinatie inteligenta intre urmatorii parametri: acceleratie, viteza, pauza si rotatii. Acest model are prevazut o rezistenta electrica nichelata, cu 40% avand mai putina depunere de calcar pe rezistenta, ce asigura o mai buna protectie impotriva coroziunii. 

      Design-ul special, al tamburului creeaza conditii optime de spalare pentru rufe si asigura o curatare eficienta dar blanda, fara miscari ce ar putea afecta tesatura. Electrolux dispune de doua sisteme care ajuta la scaderea vibratiei si zgomotului: Design-ul special al peretilor laterali ai masinii de spalat reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul spalarii, iar sistemul electronic de control al balansului, distribuie uniform rufele in interiorul masinii diminuand si mai mult zgomotul si vibratiile. Totul se intampla datorita senzorilor instalati la interior capabili sa optimizeze profilul rotatiei si sa detecteze si sa previna incarcaturile neechilibrate. Datorita acestui lucru creste rezistenta mecanica de functionare in timp cu pana la 25 ani. Datorita sistemului automat de reglare a consumului de apa, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic. Cu sistemul Steam Care cu emisie de abur, masina de spalat reduce cutele rufelor cu pana la o treime, astfel ca pot fi purtate sau puse in sifonier imediat dupa spalare. Emisia de abur care este adaugata la sfarsitul unui program de spalat, contribuie la netezirea rufelor fara a mai fi nevoie ca articolele de imbracaminte sa mai fie calcate.

     Sistemul Sensi Care din dotare, adapteaza incarcatura pentru a preveni spalarea prea indelungata a hainelor, asigurand astfel un aspect catifelat al articolelor pentru o lunga perioada de timp.

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW7T3372 PerfectCare 700, 7 kg, 1300 RPM, Motor Inverter, SteamCare, SoftOpening, Display LCD, Clasa A+++, Alb

       Vaporizatorul cu rol antialergic combina emisia de vapori de abur umed asigurand performante ridicate in programele de spalare, pentru o mai buna indepartare a bacteriilor din imbracaminte. Acest sistem are grija de tesaturile tale prin miscari delicate ale tamburului si tratamentul cu abur. Aceasta optiunea se poate activa de catre consumator, pentru a inhiba dezvoltarea de bacterii si formarea mirosurilor neplacute pana la deschiderea usii masinii de spalat. Cu functia Time Manager putem modifica durata ciclului, iar rufele vor fi gata exact la momentul dorit.

     Tehnologia Opti Sense detecteaza automat dimensiunea fiecarei incarcaturi, calculand necesarul de apa si durata programului. Deci, indiferent ce spalam, obtinem intotdeauna cea mai buna ingrijire a rufelor. In plus acest model este dotat si cu tehnologia Fuzzy Logic inteligent datorita procesorului incorporat si a senzorilor din dotare recunoaste automat cantitatea de rufe, dozand cantitatea corecta de detergent si timpul de spalare. Deci, indiferent ce spalam, obtinem intotdeauna cea mai buna ingrijire a rufelor. Masina Electrolux avand o pompa de mare presiune cu sistemul Power Jet optimizează utilizarea apei pentru o incarcatura de spalare si ofera hainelor o spalare delicata prin pulverizarea acestora cu apa pe toata durata ciclului de spalare. De asemenea, masina utilizeaza mai putina apa, care aduce economii la factura de electricitate, deoarece va trebui incalzita mai putina apa. Masina de spalat rufe Electrolux este certificata Woolmarkt Blue unde ciclul de spalare pentru articole din lana al acestei masini a fost aprobat de The Woolmark Company pentru spalarea articolelor de imbracaminte din lana care sunt etichetate cu „spalare manuala”. Pentru un plus de confort acest model are prevazuta si tehnologia Anti-inundare foarte importanta mai ales atunci cand programam masina sa functioneze cand suntem plecati de acasa. Acest sistem de protectie este asigurat si de un sistem electric al masinii, care consta dintr-o electrovalva la tubul de admisie si un senzor care controleaza evacuarea apei. Cand senzorul din partea de jos a masinii detecteaza scurgeri de apa, masina se opreste automat cu inchiderea automata a alimentari cu apa.

Electrolux - Masina de spalat rufe cu incarcare verticala - EW6TN5261F

     Programele de spalat, in numar de 12 sunt adaptate la cerintele oricarui familii astfel: Rufe delicate –  face posibila spalarea la masina chiar si a articolelor cele mai delicate, cum ar fi matasea, vascoza si chiar lenjeria, cu incredere totala, neexistand riscul de distrugere a tesaturii. Miscarea delicata a tamburului si cantitatea mai mare de apa reduc frecarea fibrelor la minimum, asigurand rezultate impecabile. In faza finala urmeaza o clatire suplimentara pentru a asigura indepartarea tuturor urmelor de detergent. Matase si lana, sunt doua programe de spalare ce acorda o atentie sporita acestor elemente de vestimentatie, care sunt dupa cum stim mai sensibile la o spalare normala, si temperaturi ridicate. Programul Bumbac este cel standard, avand mai multe optiuni de temperatura care pot fi selectate in functie de gradul de murdarie experimentat al rufelor (rece, 20°C, 30°C, 40°C, 60°C, 90°C). Sport este un program pe care il recomand in cazul articolelor sport, sintetice care pot suferi deformari la temperaturi mai ridicate. Clatire – adauga un ciclu suplimentar de clatire a rufelor, pentru a fi sigur de eliminarea detergentului din rufe, ceea ce aduce o crestere usoara si asupra timpului de executie program spalare. Evacuare si centrifugare, porneste o sesiune de centrifugare la rpm-ul setat de utilizator urmat apoi de evacuarea apei rezultate. Articole sportive – este specific pentru haine pe care le folosesti sa practici un anume sport, Bebelusi – este programul ce insista mai mult pe eliminarea detergentului din rufe care poate provoca alergii la nivelul pielii bebelusilor, intreg procesul de spalare fiind executat la temperaturi ridicate, pentru o igienizare corespunzatoare. Rapid este porgramul la care poti apela daca te grabesti sa pur si simplu doresti o simpla improspatare a hainelor. Exista si optiunea de spalare ecologica, cu un consum minim de resurse apa si energetice, Eco la 40-60 grade Celsius. Programul Baby Care care se deruleaza la o cantitate de maxim 3 Kg, este ideal pentru a spala hainele bebelusilor. Acest program ofera ingrijire hainelor cu o miscare usoara si o performanta mai buna de spalare. 

     Programul Anti-Allergy pentru articole din bumbac de culoare alb. Acest program elimină microorganismele datorită unei faze de spalare cu temperatura de spalare mentinuta la peste 60°C timp de cateva minute. Acest lucru ajuta la eliminare, bacteriilor, a microorganismelor si a particulelor alergene. In plus o fază suplimentara de clatire asigura indepartare adecvata a reziduurilor de detergent si a polenului. Programul se deruleaza la capacitate maxima. Functia reminder Eco Drum Clean este un ciclul de curatare ecologica a tamburului, ce va inlatura resturile de detergent si acumularile de murdarie, fara substante chimice dure. Acest program dureaza 25 de minute. Programele spaciale ale acestui model sunt: Programul de Clatire de 36 de minute la capacitate maxima; Programul de Stoarcere si Evacuare de 10 de minute la capacitate maxima si programul de doar Evacuare, de 3 de minute la capacitate maxima. Timer-ul de la 30 de minute la maxim 20 de ore, ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp.

      Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW6TN5261F cu puterea instalata de 2200 W are o clasa de eficienta energetica inalta D si consum redus de resurse, avand un consum mediu de apa anual de 9900 litri si de energie in program standard de spalare calculat la programul bumbac 60° si incarcatura completa de 0,97 kWh/ciclu. Consumul anual de energie este de 65 kWh/100 spalari.

Masina de spalat rufe Electrolux EW6TN5261F, 6 kg, 1200 rpm, Clasa D, Tehnologie SensiCare, Display LCD, Alb

     Consumul de energie este bazat pe 100 de cicluri de spalare standard folosind programele pentru bumbac la 60°C si 40°C cu incarcare completa si partiala si pe consumul ECO cu energie redusa. Consumul efectiv de energie depinde de modul de utilizare al aparatului. Consumul de apa se bazeaza pe acelasi calcul. Aparatul se închide dupa perioade lungi de inactivitate cu un consum de 0,48 W/h si functionand in modul stand-by la fel cu 0,48 W/h pentru a economisi energie electrica. Oprirea automata se produce dupa 5 minute de inactivitate.

Recomandare:

    Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

    Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

     Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

Masina de spalat rufe Electrolux EW6TN5261F, 6 kg, 1200 rpm, Clasa D, Tehnologie SensiCare, Display LCD, Alb