Review: Hota incorporabila decorativa Beko BHCB96641BBHS

    Daca iti doresti o hota performanta care sa nu te dezamageasca de la prima utilizare sau sa cedeze in primul an de functionare e cazul sa mergi pe mana celor de la Beko. Specialistii de la Beko au implementat cele mai noi tehnologii astfel ca hota incorporabila decorativa Beko BHCB96641BBHS este alegerea perfecta totul la un pret foarte bun. O hota asemenea modelului de la Beko este intens utilizata in bucatariile de tip open space, deoarece reuseste sa colecteze rapid aerul si aburul care este generat in timpul in care gatesti. 

      Aparatul face parte din noua gama de electrocasnice incorporabile propusa de Beko pentru piata europeana. Hota incorporabila decorativa Beko BHCB66641BBHS despre care vorbim astazi este o hota electrica decorativa montata pe perete ce se incorporeaza, avand dimensiunile pentru montaj cu evacuare afara de (IxLxA) mm: 1025/735 x 900 x 505 si o greutate neta de 17,3 Kg.

Hota incorporabila decorativa Beko BHCB96641BBHS, Putere de absorbtie 715 m3/h, HeatSense, Air Cleaning Mode, 1 motor,Booster, Lumina ajustabila, Negru

     Modelul Beko BHCB96641BBHS este un model decorativ, care poate fi si incorporat la interiorul unui mobilier specializat de bucatarie care suporta acest tip de incorporare. Distanta minima recomandata pentru montaj fata de o plita electrica si fata de o plita cu functionare pe gaz metan este aceeasi de 65 cm. Hota are un design modern, de culoare inox, iar materialul din care este construit este sticla de culoare neagra si inoxul de culoare argintie.

     Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la evacuarea aerului viciat din bucatarie, cu cel mai mic consum posibil. Panoul de comanda cu panelul din sticla neagra, cu actionari senzitive pozitionate frontal, cu control electronic, este actionat de 8 campuri senzitive Touch Screen ce indeplinesc functiile de: Pornire/oprire si treapta 1 de aspirare; Setare treapta de aspiratie 2, 3 si treapta Intensiva; Tasta de iluminare dotata si cu tehnologia de ajustare a iluminari si a nuantei in 3 culori diferite in functie de culoarea mobilierului.

     Cu modul de oprire Automat, aceasta functie se activeaza cand temperatura de la suprafata plitei este egala cu temperatura ambientala. Daca hota este oprita si apare o diferenta de temperatura de la suprafata plitei si a mediului ambiant, hota va porni in mod Automat la treapta 2 sau 3 in functie de temperatura si va functiona pana cand temperatura depistata de senzor se va egaliza cu mediul ambiant. Pentru a opri aceasta functie mai devreme se apasa acelasi buton. La fel cu modul de oprire Automat sistemul de iluminare dupa ce a functionat timp de 12 ore se opreste pentru a face economie la energie electrica. Aceasta hota este dotata si cu tehnologia Heat Sense, de unde senzorii de temperatura ai hotei ajusteaza puterea de ventilatie in functie de caldura venita din zonele de gatit. Folosind aceasta tehnologie hota reuseste ca aburul si mirosurile sunt indepartate automat in momentul in care functia este activa. Pentru un plus de confort hota dotata cu aceasta tehnologie poate fi folosita la orice tip de plita.

    La modul de functionare cu Aer curat, functia se activeaza apasand mai mult de 3 secunde butonul senzitiv ce activeaza functia de extractie la viteza 1. Cand activam aceasta functie hota functioneaza la viteza redusa timp de 10 minute, dupa care se opreste automat timp de 50 de minute. Dupa trecerea celor 50 de minute hota reporneste din nou automat timp de 10 minute dupa care se opreste la fel automat 50 de minute. Aceasta functie este activa maxim 24 de ore daca nu se intervine la oprirea acestei functii pe acest interval. Oprirea in mod voluntar pe acest interval de timp se face prin apasarea mai mult de 3 secunde al aceluiasi buton. La fiecare 100 de ore de functionare semnalizarea LED de pe panou va lumina intermitent la interval de 0,5 secunde semnalizand ca trebuie sa curatam filtrul de grasime. Semnalizarile cu LED-uri indică setarea de funcţionare a ventilatorului. Pentru un plus de siguranta daca in decurs de 6 ore nu sunt atinse nici un buton de pe panoul de comanda, hota se opreste automat. Pentru a opri hota se repeta atingerea butonului cu viteza de extractie la care functioneaza sau butonul On/Off. Aceasta interfata cu butoane moderne, ofera acces direct la functionarea hotei in bune conditii.Hota incorporabila decorativa Beko BHCB96641BBHS, Putere de absorbtie 715 m3/h, HeatSense, Air Cleaning Mode, 1 motor,Booster, Lumina ajustabila, Negru     Constructiv hota are un aspect robust, cu iluminare exterioara LED 2 x 3 W cu puterea de 49 lux/W cu clasa de eficienta iluminare A, fiind dotat cu 2 filtre de anti grasime multistrat din inox cu eficienta de retinere de clasa B, filtreaza pana la 86,2% grasime din aerul din bucatarie.Hota incorporabila decorativa Beko BHCB66641BBHS, Putere de absorbtie 700 m3/h, 1 motor, Senzor de temperatura, Lumina ajustabila, Electronic Touchcontrol, Avertizare curatare/inlocuire filtru, Panou sticla, Negru     Aceste filtre reţin particulele de grăsime din aburi, care altfel s-ar condensa pe pereţii interiori ai hotei şi ai tubulaturii, după care ar începe să curgă ca o mâzgă lipicioasă. Aceste filtre metalice se spală odată pe lună sau mai des dacă este necesar. Spălarea acestor filtre este simplă, necesită doar apă fierbinte şi detergent sau săpun lichid, ori pot fi introduse în maşina de spălat vase. În ambele cazuri vom fi atenţi să nu le îndoim. Aceasta hota are si un sistem de extractie aer perimetral printr-un sistem de fante perimetrale. Cu aceasta metoda de aspiratie Fluid Dynamic Efficiency creste eficienta hotei cu aproximativ 16% comparativ cu o unitate de aspiratie cu aceeasi putere a motorului, la un nivel de zgomot mai mic de 7%.

     Acest model are un sistem de ventilaţie cu functie dubla, care extrage vapori uniform si eficient, producand o aerisire rapida şi uniforma. Aerul viciat este extras si dispersat in exterior/interior de un ventilator printr-o tubulatura cu un diametru de 150 mm si de 120 mm atasat, cu posibilitati variate de montaj pentru camin (horn), conform cu normativul EU Nr. 65/2014. În timpul funcţionării hotei cu evacuare este important să asigurăm pătrunderea în bucătărie a unui flux corespunzător de aer proaspăt din exterior. Pentru aceasta vom deschide geamul din bucătărie sau fereastra dintr-o altă încăpere şi crăpăm uşa bucătăriei pentru a permite intrarea aerului. Dacă nu se asigură volumul de aer necesar, hota nu-şi va putea îndeplini misiunea şi pe deasupra îi suprasolicităm motorul. In plus la acest model cu evacuare afara este recomandabil ca circuitul de eliminare a aerului să fie cât mai scurt şi drept, pe cât posibil fără coturi. Ca şi conductă de aer este preferabil să se folosească ţevi netede. Daca optam pentru modul de evacuare prin recirculare in interior, acest model poate este dotat in plus si cu un kit de recirculare cu 2 filtre din carbune activ, doar la comanda prin reteaua de service Beko Romania, care are rolul de a neutraliza mirosurile neplacute din bucatarie. Corpul hotei este prevazuta pe exterior cu o suprafata perfect neteda, fara suruburi sau nituri. Aceasta solutie inseamna siguranta sporita in utilizare si curatare mai usoara.

      Din punct de vedere energetic Beko BHCB96641BBHS cu puterea instalata de 300 W se remarca prin consumul energetic mic de 58,6 kWh/an facand parte din clasa de consum A.

Hota incorporabila decorativa Beko BHCB96641BBHS, Putere de absorbtie 715 m3/h, HeatSense, Air Cleaning Mode, 1 motor,Booster, Lumina ajustabila, Negru

     Calculul consumului energetic a fost facut intr-un regim mediu de operare al hotei, de o ora la nivelul 2 de extractie si cu sistemul de iluminare aprins timp de 2 ore pe zi. Acest consum energetic i se datoreaza motorului inverter BLDC Eco Silene Drive cu puterea de 294 W din dotare avand turbina cu 2 circuite de aer, cu tehnologii de izolare fonice unice care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Acest motor Eco Silence Drive nu foloseste perii de carbon, fiind actionat de un magnet permanent ce nu provoaca frictiune mecanica si opereaza cu 0% pierderi de putere. Motorul hotei este Eco din punct de vedere al energiei consumate, are un zgomot redus, iar fiabilitatea este foarte mare. Acesta motor economiseste energie cu pana la 65% fata de o hota normala si este de 3 ori mai silentios. Turbina are 2 circuite dintre care  unul care duce spre exterior (fiind necesara instalarea unui traseu, prin spargerea peretelui sau tavanului, iar aerul aspirat din bucatarie se curata numai prin filtrul de grasime fiind scos la exterior. Circuitul prin recirculare care curata aerul aspirat din bucatarie atat prin filtrul de grasime cat si de filtru de carbune activ, este apoi dirija inapoi in bucatarie. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveti de ce sa va faceti griji, acesta fiind un model destul de silentios, hota produce un zgomot secvential de cele 3 trepte de ventilare de (435260dB urmat de treapta Intensiva de 72 dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Puterea de ventilare a acestui tip de hota cu 3 trepte cu o treapta Intensiva, este de la minim 200 mc/h la maxim 425 mc/h, urmata de treapta Intensiva de 715 mc/h. Aceasta functie intensiva la ultima treapta de aspirare cu oprire automata dupa 10 minute de functionare se dovedeste a fi foarte utila, atunci cand dorim sa aerisim foarte repede incaperea. Aceasta functie intensiva se dovedeste a fi foarte utila atunci cand dorim sa aerisim foarte repede incaperea. Acest model de hota este suficient de puternica cand functioneaza cu evacuarea aerului afara, pentru a fi instalata intr-o bucatarie cu suprafata utila maxima de 23 – 24 mp. Consum de energie in mod inactiv cu afisajul oprit este de 0,42 W. Acest aparat respecta standardul european de siguranta EN957 si este certificat CE respectand directiva EU ROHS DEEE (2011/65/UE) cu continut limitat de materiale daunatoare.Image result for foto EU ROHS    Aparatul este usor de utilizat, oferind o gama larga de aplicabilitate atat in spatii de comercializare mancare cat si in locuinte proprii. Daca iti doresti un produs eficient, la un pret atractiv, atunci alegerea hotei potrivite ar trebui sa fie una simpla, avand in fata acest produs remarcabil.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o hota performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani cu posibilitate de extindere, daca o comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea o poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Hota incorporabila decorativa Beko BHCB96641BBHS, Putere de absorbtie 715 m3/h, HeatSense, Air Cleaning Mode, 1 motor,Booster, Lumina ajustabila, Negru