Laptop ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W, pret, pareri

        ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W este un laptop ultraportabil contruit special pentru a usura munca de zi de zi in spate, oferind performante destul de bune pentru a indeplini din task-urile la care lucrezi. Este un device usor, subtire construit pe un sasiu „Flip” care permite transformarea sa rapida in laptop sau tableta. Poate fi folosit astfel pentru o varietate de task-uri dintre cele mai diferite, procesare, navigare online sau prezentari specifice de produs sau chiar relaxare atunci cand urmaresti un film sau serial online. Una din caracteristicile cheie ale acestui produs este ecranul care il incorporeaza ce suporta o deplasare de pozitie in regim 360 de grade. De oriunde ai privi ecranul acestuia ai o vizibilitate exclenta asupra detaliilor de imagine transmise. Balamalele ce permit aceste miscari sunt unele solide, rezistente la zeci de miscari de inchis si deschis, pentru a indeplini cu succes caracteristica cheie de modificare a pozitiei ecran in diferite ipostaze. Laptopul beneficiaza de o constructie solida, in care putem remarca nuanta de albastru inchis „Quiet Blue” ceea ce il face deosebit, la fel si sistemul de operare care soseste preinstalat si este ultima versiune de Windows 11 Home Edition. Laptopul poate fi valorificat la capacitate maxima imediat ce il primesti acasa, un mare avantaj din acest punct de vedere ce trebuie luat in serios. 

Laptop ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W cu procesor Intel Core i3-1220P, 14" WUXGA, 8GB, 256GB SSD, Intel UHD Graphics, Windows 11 Home in S Mode, Quiet Blue

      Constructia sa are la baza o serie de materiale de calitate ce au fost atent alese pentru a indeplini cu succes cei doi factori esentiali, performanta si calitatea imbinarilor. Raportul grosimii este unul destul de mic, laptopul masurand aproximativ 18,9 mm, avand o greutate de 1,5 Kg, ceea ce ne permite sa il tinem cu usirinta chiar si intr-o mana. In rucsacul de spate nici nu il vei simti, acesta fiind destul de usor de purtat de la o locatie in alta, fara a implica un efort deosebit din partea ta. Tastatura este un alt element de design de care pur si simplu m-am indragostit, un model facut dintr-o singura bucata, care ofera spatii suficient de mari la tastare si precizie chiar si in cazul meu, eu care de multe ori sunt grabit in tot ceea ce fac. Un alt element de importanta este de precizat si faptul ca este iluminata LED, pe 3 nivele de intensitate, este placuta la atingere si nu aduce deloc zgomot de fundal in timp ce o folosesti. Cursa lunga a tastelor de 1,4 mm iti permite sa tastezi fara a fi nevoie sa folosesti prea multa forta. Iar sub capac se afla o cupola de cauciuc creata de expertii in tastaturi de la ASUS. Touchpad-ul ofera precizie si dimensiunea perfecta pentru confort si acuratete maxima. Acesta beneficiaza de caracteristica numeric keyboard ca o proiectie pe suprafata sa, ce poate fi activata atunci cand ai nevoie de un calculator cu cifre la indemana. 

Laptop ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W cu procesor Intel Core i3-1220P, 14" WUXGA, 8GB, 256GB SSD, Intel UHD Graphics, Windows 11 Home in S Mode, Quiet Blue

      Constructia este unul din atuu-rile la care s-a lucrat special pentru aceasta serie, permite rabatarea ecranului pana la un unghi de 360 de grade, este solida, iar materialele de calitate isi spun cuvantul in ceea ce priveste aspectul sau exterior. Laptop-ul este construit in totalitate din aluminiu si cantareste aproximativ 1.5 Kg, fiind astfel un instrument de calcul pe care il vei putea cu usurinta lua dupa tine in bagajul de calatorie. Balamaua sa de inalta precizie ErgoLift ofera o actiune duala, deosebit de cursiva, ce mentine ecranul intr-o pozitie sigura, indiferent de unghi, si impinge usor tastatura in sus la un unghi de 2.5° pentru a va oferi o pozitie perfecta de tastare de fiecare data. Balamaua ErgoLift imbunatateste de asemenea sistemul de racire pentru o experienta de utilizare foarte stabila. Performantele bune sunt obtinute si cu ajutorul sistemului de racire ce mentine rece carcasa laptopului, il face sa fie silentios si rapid in acelasi timp. 

Laptop ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W cu procesor Intel Core i3-1220P, 14" WUXGA, 8GB, 256GB SSD, Intel UHD Graphics, Windows 11 Home in S Mode, Quiet Blue

      Tehnologia de racire ASUS IceCool de pe ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W foloseste conducte de racire de 8 mm si de 6 mm4 si un ventilator IceBlade, care accelereaza in mod eficient transferul de caldura. Ventilatorul cu 79 de lame si rotorul sau sunt construite dintr-un polimer de cristale-lichide, care le face mai subtiri si mai usoare decat solutiile obisnuite de pe piata. Ventilatoarele directioneaza fluxul de aer care este preluat din exterior in zona componentelor, pentru a raci astfel procesorul, placa de baza si alte componente vitale care joaca un rol important in gestiunea proceselor functionale. 

       Display-ul de numai 14 inchi suporta o rezolutie de 1920 x 1200 pixeli, acesta fiind capabil sa reproduca chiar si cele mai imposibil de redat detalii, astfel incat experienta ta in fata laptopului sa fie una captivanta. In plus acesta vine si cu suport tactil, care va face ca navigarea prin meniul sistemului sa fie una interactiva, asemenea unei tablete. Calitatea imaginilor este una remarcabila, cu mult peste orice am experimentat pe oricare din modelele mai ieftine. Noul design cu patru laturi ultra-subtiri al ecranului NanoEdge in confera modelului ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W un ecran cu margini ultra-subtiri, aproape inexistente, cu un spatiu de afisare vast si imagini deosebit de realiste, pentru munca si distractie. Este unul dintre cele mai luminoase ecrane pe care le-am vazut pana acum, cu o valoare de 300 niti, contand pe o rata de refresh de 60 Hz. Tot pentru a te ajuta sa manageriezi aplicatiile de pe ecran, vei primi impreuna cu acest laptop si un Stylus Pen care sa te ajute sa organizezi mult mai eficient lista de ferestre deschise. 

      Puterea de calcul este data de procesorul cu 10 nuclee din seria Intel i3 1220P, tactat la frecventa nominala de 3.3 Ghz. Acest procesor permite obtinerea unei autonomii ridicate pe baterie, consumul de energie fiind foarte bine optimizat, ce il incadreaza in categoria laptopurilor ideale pentru calatorie si munca de la distanta. In cazul activarii Turbo Boost, frecventa poate urca pana la 4.4 Ghz. Este o actiune inteligenta din partea celor de la Asus care asa ajung sa conserve mult mai bine energia din baterie, laptopul de fata avand o autonomie de pana la 8-9 ore. Este un device excelent pentru deplasari ce iti ofera ocazia de a lucra de oriunde, independent de prezenta unei surse de electricitate. Memoria RAM disponibila pentru acest model este de 8 Gb (DDR4) in timp ce spatiul de stocare este asigurat de un SDD de 256 ce face ca totul sa se miste foarte rapid si instant, la apelarea oricarei optiuni. Sistemul de operare chiar daca nu vine preinstalat, se va incarca in ordinul a cateva secunde de latenta, datorita acestui SSD, care sincer sa fiu ar trebui sa fie un requirement deja in anul curent. 

     Un alt aspect care merita mentionat este si faptul ca arhitectura de tip Alder Lake ce reprezinta un motor important in mentinerea unui consum energetic redus, aceasta distribuind in mod curent energia necesara pentru rularea in bune conditii a intregului sistem, si pentru a asigura in acelasi timp performante bune la rulare. Sunetul este pe masura specificatiilor hardware deoarece aici intalnim un sistem audio care integreaza doua difuzoare stereo de la Harman Kardon. 

    Placa video integrata nu este una tocmai dedicata sarcinilor grafice sau pentru gaming, modelul de fata fiind gandit mai mult pentru o utilizare obisnuita (pachet Office, navigare internet si procesare). Aici nu putem include si partea grafica, unitatea hardware grafica integrata pe placa de baza (Intel HD Graphics 620) asigurand operatiuni la nivelul minim de performanta. Asta inseamna ca vi putea juca totusi anumite jocuri ce nu necesita performante grafice extraordinare sau vizualiza filme si seriale online la o calitate Full HD. Placa grafica este compatibila si cu tehnologia DirectX12, ce a devenit un requirement din ce in ce mai des necesar in rularea aplicatiilor high consuming de resurse grafice, deci un plus in acest sens.

      Pe partea de conexiuni trebuie sa stii ca acesta nu vine dotat cu o unitate optica dar acest lucru nu va fi un impediment deoarece acesta exceleaza la celelalte capitole fiind dotat cu o multime de alte porturi: un port USB 2.0 si altul USB 3.2, un port digital HDMI 2.1, cititor card si o camera video HD cu microfon incorporat utila pentru cei care vor sa comunice pe retelele de socializare sau pe Skype. Conectarea cu alte dispozitive se mai poate face si cu ajutorul functiei bluetooth, aceasta avand incorporat un adaptor 5.0. Camera web din dotare este una HD, avand o calitate excelenta in percepria imaginilor transmise online. Portul Thunderbolt v4 il vei putea utiliza pentru a conecta cele mai noi device-uri pentru un transfer rapid de informatie. In plus noul adaptor USB la RJ-45 iti va permite sa te conectezi de acum si reteaua de internet prin fir din locatia unde vei utiliza laptopul. 

     ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W este echipat cu Intel WiFi 6 (802.11ax), cel care ofera viteze de retea super rapide pentru transferuri de fisiere mari, gaming online receptiv si apeluri video foarte fluide. De asemenea, este imbunatatit cu tehnologia exclusiva ASUS WiFi Master: aceasta include ASUS WiFi SmartConnect care selecteaza automat cea mai buna sursa WiFi. ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W are o baterie puternica de 39 Wh, compusa din 2 celule, care nu va va dezamagi. Cu o autonomie de pana la 8-9 ore, ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W va asigura productivitatea pe tot parcursul zilei, fara intrerupere. Functia de incarcare rapida ajuta la reincarcarea unei baterii descarcate la 60% in doar 49 de minute.

Recomandare:

       Este alegerea perfecta daca iti doresti sa te bucuri de functionalitatile unui portabil veritabil, are o autonomie ridicata, performante optime si este disponibil la un pret excelent: Verifica oferta pret


       Profita zilele acestea de reducerile curente si achizitioneaza-l la un pret accesibil: Verifica pret redus

Laptop ASUS VivoBook Flip TP3402ZA-LZ167W cu procesor Intel Core i3-1220P, 14" WUXGA, 8GB, 256GB SSD, Intel UHD Graphics, Windows 11 Home in S Mode, Quiet Blue