REVIEW: Laptop ultraportabil VASTKING K100, pret, pareri

  Unul dintre cele mai accesibile ultrabook-uri, laptopul VASTKING K100 reprezinta o solutie interesanta de luat in calcul in cazul in care obisnuiesti sa activezi in zona de office, online. Este un device construit din materiale de calitate, dedicat specificului de entry-level, unde nu avem nevoie de performate extraordinare pentru a rula sarcini obisnuite. Ca aspect nu trebuie sa ai pretentii exagerate de la acesta, materialele folosite in constructie fiind cele obisnuite, un plastic rigid, foarte bine finisat de culoare negru mat. Laptopul beneficiaza de dotarile standard, cele esentiale pentru a duce la capat activitati obisnuite de lucru, muzica, comunicare prin web in online, vizionat filme si seriale online, etc. Din acest punct de vedere il consider un hibrid excelent pentru munca si timp liber. In plus de asta, laptopul va putea fi folosit imediat ce il primesti acasa, deoarece sistemul de operare Windows 10 este preinstalat. Acesta se incarca rapid, timpii de asteptare fiind de ordinul secundelor, datorita suportului hardware de tip SSD.

Laptop ultraportabil VASTKING K100 cu Intel® Celeron® N4020, 14”, Full HD, 8GB, 256GB SSD, Windows 10 Home S, Space Gray

    Ecranul in format HD de 14 inchi se prinde de restul corpului cu ajutorul unor balamale trainice ce ofera posibilitatea balansarii pe spate a acestuia pana la un unghi de 145 de grade. Este un ecran excelent ce surprinde foarte bine culorile, mai ales ca beneficiaza de o rezolutie Full HD. Caracteristica anti-glare elimina din efectul de lucire a acestuia, pentru a obtine astfel un unghi de vizibilitate mult mai bun. Culorile sunt reproduse excelent, dar trebuie sa ai grija sa nu il expui in lumina puternica deoarece vizibilitatea are de suferit. Pentru nivelul acesta de pret, VASTKING K100 ofera utilizatorului obisnuit o exprimare excelenta in privinta modului de redare imagini, pe ecranul sau.

Laptop ultraportabil VASTKING K100 cu Intel® Celeron® N4020, 14”, Full HD, 8GB, 256GB SSD, Windows 10 Home S, Space Gray

    Tastatura cuprinde toate butoanele posibile, atat blocul lateral pentru acces rapid la cifre cat si layout-ul digital Qwerty EN mutat de acum pe touchpad. Butoanele au o spatiere foarte bune lucru care confirma inca o data utilitatea acestuia ca instrument de scriere si utilizare in cadrul retelelor sociale. Iti este practic aproape imposibil sa gresesti la redactare, spatiile fiind mai mult decat generoase. Apasatul butoanelor ofera o cursa scurta, fapt ceea ce favorizeaza rapiditatea iar sunetul la apasatu nu este acel clampanit enervant de care eram obisnuiti sa il auzim la laptopurile ieftine. In partea centrala laptopul VASTKING K100 beneficiaza de instrumentul de tip touchpad ce suporta multi-gesture, care beneficiaza de o sensibilitate buna la atingere dar cat sa nu preia din comenzi in mod involuntar la trecerea mainii pe deasupra. Poti comuta intre touchpad si blocul digital pur si simplu tinand sageata in sus si in jos si miscandu-va degetul pentru a face convulsii mai distractive si mai usoare. Este o solutie pe care am vazut-o adesea pe laptopuri scumpe de la Asus, si mai rar pe modele de entry level cum este si acesta.

     Performantele tehnice sunt asigurate de procesorul cu 2 nuclee Intel Celeron N4020, tactat la frecventa nominala de 1.1 Ghz ce poate urca la 2.8 Ghz in modul Turbo Boost. Alte aspecte care trebuiesc luate in seama sunt memoria de 4 Gb, placa video integrata Intel Graphics 400 dar si spatiul de stocare care este reprezentat de un SSD de mare viteza de capacitate 256 Gb. Fara sistem de operare onboard, ai ocazia de a alege varianta care este cea mai buna in cazul tau, un Linux sau un Windows. Experienta de utilizare va fi una fluida, datorita unitatii de stocare SSD, ce aduce un plus consistent de performanta la nivel de aplicatii, accesare si executie.

      VASTKING K100 nu va da un randament foarte bun in ceea ce priveste jocurile video, placa video integrata fiiind una destul de slaba. Vei putea totusi rula unele variante de jocuri de acum 4-5 ani in conditii optime dar fara prea multe sanse in ceea ce priveste jocuri de ultima generatie. Sunetul ofera o experienta chiar inedita, si vedem aici ca avem chiar un sistem audio foarte bun cu o putere totala de 3 W. Elementele suplimentare de procesare a semnalului audio ajuta la optimizarea performantelor componentelor hardware, filtrand zgomotul si imbunatatind claritatea audio. Nu putem avea pretentii exagerate din punct de vedere al acestui aspect, difuzoarele fiind limite in putere, dar cei mai important este ca si la acest nivel rezultatul audio este unul calitativ.

      Acumulatorul Li-On de capacitate 3 celule ii asigura acestuia o autonomie ridicata de pana la 7-8 ore in conditii de utilizare medie. Nu vei avea nici probleme din punct de vedere al portabilitatii, deoarece acesta cantareste aproximativ 1.39 Kg. Il vei purta cu usurinta in rucsacul de munca, in spate, fara sa simti deloc greutatea sa care apasa asupra umerilor. Accesoriile incluse in pachetul comandat sunt un manual de utilizare si adaptorul de incarcare. Laptopul dispune si de camera web incorporata HD, pentru a face mult mai interactive sesiunile web live cu ceilalti participanti.

      Pe partea de conexiuni acesta suporta un transfer de date in internet de pana la 1000 Mb, suporta Wi-Fi, transfer fisiere prin bluetooth, are un port USB 3.0 si altul USB 2.0, un port USB – type-C, o iesire HDMI si un cititor card. Ai la dispozitie si o camera web cu microfon incorporat utila in special in convorbirile de pe Skype. Transfer de fisiere cu dispozitivele din zona poti face prin intermediul adaptorului bluetooth 5.0. Este un laptop interesant, accesibil, ideal pentru activitati obisnuite si timp liber, sau mai nou scoala online. Pe partea de minusuri, am putea nota lipsa unui display cu functie touch-screen, dar la acest pret nu cred ca ti-ai dori mai mult decat ofera acesta in momentul de fata.

Recomandare:   

      Laptopul VASTKING K100 este alegerea perfecta daca iti doresti un laptop accesibil care sa iti ofere o experienta de utilizare foarte buna: Vezi oferta pret

      Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

 

Laptop ultraportabil VASTKING K100 cu Intel® Celeron® N4020, 14”, Full HD, 8GB, 256GB SSD, Windows 10 Home S, Space Gray