REVIEW: Televizor LED Diamant 40HL4330F/C, 101 cm, Smart

  • de

    In ultima vreme cand am petrecut mai mult timp in casa, am constentizat importanta unui televizor deoarece a reprezentat mijlocul principal de distractie pentru familie. Un televizor nou poate insemna ca de fiecare data o imagine mai buna, calitate audio in parametrii mai buni, iar daca adaugam si interfata Smart putem spune ca experienta este de acum una completa. Diamant 40HL4330F/C, un televizor Smart cu diagonala de 101 cm, poate fi alegerea perfecta daca esti in cautarea unui model de generatie noua, care sa nu coste foarte mult, raportat la dotarile on-board. Televizorul arata foarte bine daca il privim din perspectiva frontala, cu rame subtire, aspect imbunatatit de la aceasta generatie, sistemul de sustinere fiind parcat de cele doua picioruse pozitionate la cele doua capete de o parte si de alta. Daca se scot, acest televizor poate fi gandit sa fie pozitionat si undeva la inaltime. Desigur pe langa functia Tv, il poti folosi conectat la un laptop sau Desktop, ca extensie a unui monitor secundar. Primeste si ceva dotari in vederea utilizarii pentru gaming cu setari dedicate, deci va fi excelent pentru a fi utilizat in cadrul unor sesiuni de gaming ocazionale cu prietenii. Avand o rezolutie maxima Full HD, acesta suporta majoritatea tipurilor de continut, mai ales cel Tv.

Televizor LED Diamant 40HL4330F/C, 101 cm, Smart, Full HD, Clasa E

     Interfata Smart prezenta functioneaza rapid, fiind accesibila direct din telecomanda apasand butonul de pornire specific sau al scurtaturilor reprezentative pentru aplicatii ca Netflix, YouTube, Amazon Prime, Disney+, etc. Schimbul de programe se face rapid, la fel si trecerea la interfata Smart, latenta fiind una minima. Televizorul Diamant ofera si o experienta gaming excelenta, astfel ca atunci cand vrei sa te relaxezi il poti utiliza conectat la o consola de gaming sau la un PC. Sistemul de operare este un Linux modificat, o solutie open source care se misca foarte bine mai ales ca este adoptat de mai multe televizoare de buget. 

    Diamant 40HL4330F/C este un televizor ultra slim cu ecran Full HD ce suporta rezolutii de pana la 1920 x 1080 pixeli cu o luminozitate ecran de 250 cd/mp si un timp de raspuns de 6.5 ms. Imaginile sunt vii, colorate bine saturate (contrast 1200:1), trecerea de la un cadru la altul fiind insesizabil avand caracteristici demne de un televizor mult mai scump. Unghiul de vizibilitate (178 grade) este foarte bun chiar si in conditii de luminozitate mare. Fluxul continuu al imaginilor va fi influentat si de aspectul timpului de raspuns, 6.5 ms, fiind o valoare destul de buna in conditiile in care doresti sa ai parte de imagini care sa se succeada rapid, si sa nu iei in calcul astfel pierdere de informatie. In functie de evenimentul transmis, poti opta pentru modul de vizualizare predefinite de producator, cinema/movie/music/sport care umbla si la reglajul audio propriu pentru o experienta cat mai concludenta. Pe parte de tehnologii, suporta Depth Enhancer – tehnologie ce optimizeaza trecerile rapide in cadrul cadrelor evidentiind detaliile in imaginile mai intunecate, Super Contrast – ce reda naturaletea culorilor vizualizate si utilizand un nivel de contrast mai ridicat. Si evenimentele sportive au dedicat un mod de vizualizare dedicat, Mod Sport.

      Accesul la functiile de baza dar si schimbarea posturilor se face cu ajutorul telecomenzii din dotare, care beneficiaza de o arie de semnal de pana la 7-8 metri. Meniul usor configurabil este disponibil si in limba romana. Televizorul poseda tunner DVB-T/C, compatibil cu normele de transmisie europene, o garantie in plus ca nu vei avea probleme in receptionarea tuturor posturilor tv. Pe partea audio televizorul incorporeaza un sistem audio stereo format din doua difuzoare de 2 x 4 W care ofera un sunet clar fara distorsiuni de cea mai buna calitate. In privinta intensitatii, sunetul nu este chiar atat de tare, dar acest lucru se poate rezolva prin conectarea televizorului la un soundbar sau home cinema dedicat. Totusi, turat la maxim, la volum ridicat, nu apar distorsiuni importante.

      Televizorul Diamant 40HL4330F/C este deasemenea dotat cu un player media incorporat care poate reda continut multimedia: muzica, filme si poze. Pe partea de conexiuni acesta este dotat cu 2 porturi USB 2.0, 3 porturi HDMI, iesire audio, slot CI+ si cablu coaxial. Slotul CI+ este si el prezent. Slotul CI+ este si el prezent. Acest slot este unul foarte important, prin intermediul sau ai posibilitatea sa elimini o buna parte din cabluri. Porturile de conectare se regasesc in zona laterala a acestuia. Consumul nominal in timpul functionarii sale este de doar 36 kWh (0.5 W in modul StandBy) ceea ce il plaseaza in clasa de eficienta energetica E. 

Televizor LED Diamant 40HL4330F/C, 101 cm, Smart, Full HD, Clasa E

 

      Astfel, nu mai ai nevoie de decodorul clasic folosit de distribuitorii de televiziune deoarece acest slot CI+ face toata treaba. Din momentul in care scoti aparatul din cutie si pana il montezi nu vor trece mai mult de 20 de minute. Instalarea este foarte rapida si o poate realiza oricine. Masoara in dimensiuni 904 x 242 x 578 mm (cu stand) si are o greutate aproximativa de 5.66 Kg. Il poti aseza si la inaltime folosind un suport de perete ce respecta standardul VESA 200 x 200. Consider ca este o alegere potrivita pentru un buget mediu, un televizor care nu emite pretentii exagerate dar nici nu dezamageste mai ales la capitolul imagine. Televizorul Diamant 40HL4330F/C este impresionant prin calitatile oferite, imagine experienta si tehnologie, totul la un pret accesibil.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant dotat cu tehnologii de ultima generatie la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

       Profita zilele acestea de reducerea semnificativa de pret si achizitioneaza-ti televizorul dorit la un super pret: Verifica pret redus

          Televizor LED Diamant 40HL4330F/C, 101 cm, Smart, Full HD, Clasa E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *