Review: Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S

      Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S model 2022 de culoare alb imaculat este o alegere inspirata daca iti doresti o masina performanta dotata cu tehnologii de ultima generatie si economica din punct de vedere al consumului. Acest model este produsa in Italia de specialisti italieni din Brugherio (MB) si include mai multe functii si programe care iti vor face viata mai usoara. Brandul Candy este recunoscut peste tot in lume, fiind prezent in lumina reflectoarelor inca de la inceputuri, cand au aparut si primele masini de spalat rufe automate. In timp masinile de spalat Candy au fost de calitate si fiabile, iar multi dintre cei care au avut unul din modelele predecesoare, au ales tot Candy. Caracteristicile de baza ale masinii de spalat Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S ne spun ca aceasta suporta o incarcare de 11 Kg rufe, avand o viteza de centrifugare de 1400 rpm. Este un model nou, cu un design imbunatatit conform cu cerintele actuale, fiind recomandata pentru a fi folosita de familii mai mari.

Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S, 11 kg, 1400 RPM, Clasa A, Motor Inverter, Quick&Clean Technology, Steam Hygiene+, WiFi/ hOn App, Easy Iron+, Alb

     Aparatul, prezinta o constructie compacta si solida avand urmatoarele dimensiuni: (H x L x A) cm: 85 x 60 x 62 si o greutate neta de 68 Kg, astfel ca aceasta nu va ocupa prea mult spatiu acolo unde va fi montata. Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S este dotata si cu un motor Speed-Drive Inverter, bazat pe tehnologia motorului fara perii, acesta are vibratii si uzura reduse si ofera performante maxime cu zgomot minim. Datorita acestei tehnologi se asigura o functionare ultra-silentioasa de 53 dB la spalare si 80 dB la centrifugare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Este o masina de spalat economica si din punct de vedere al consumului energetic fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A la spalare si clasa B la centrifugare, cu umiditatea reziduala de 48%. Capacitatea maxima de incarcare a acestui model este de 11 Kg, iar cele 1400 de rpm. asigura o spalare eficienta. 

        Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S are tehnologia Turatie variabila sau excludere centrifugare unde poti alege numarul de rotatii potrivit tipului de haine folosit si programului preferat, de la minim 400 rot/min la maxim 1400 rot/min. Panoul de comanda poate fi controlat prin simpla atingere de utilizator, acesta beneficiind de acum de functie touch-screen pentru controlul optiunilor de spalare. Rapido Pro propune o noua interfata calitativa si un display digital de 6 digiti, cu lumina led albastra ce-i confera masinii de spalat un design modern. Afiseaza in permanenta: timpul ramas din programul de spalare selectat, gradul de murdarire, optiunile selectate (hygiene, prespalare, etc), functia kilo detector, temperatura de spalare si viteza de centrifugare. Masina de spalat rufe din gama Pro, beneficiaza si de aplicatie smart dedicata de pe telefonul mobil ce permite controlul optim al procesului de spalat de la distanta, fara sa fie nevoie sa te deplasezi de fiecare data in preajma sa.

       Speli mai rapid si eficient chiar daca alegi un program de scurta durata. Noua tehnologie Quick Clean amesteca apa si detergentul intr-o solutie concentrata, mult mai omogena ce ajunge sa patrunda eficient la interiorul tesaturii, chiar si atunci cand alegi o optiune de spalat rapida. Aceasta este pulverizata in interiorul tamburului, printr-un jet cu inalta presiune, patrunzand adanc in tesatura hainelor. Quick&Clean mareste la maxim puterea de curatare a detergentului fapt ce permite scaderea temperaturii de spalare. Obtineti in acest mod rezultate de spalare de 60° la 40°, de 40° la doar 20° si de curatare perfecta pentru tesaturile foarte murdare la 60°.  Chiar si la capacitatea de incarcare la maxim, in doar 39 de minute spalatul rufelor este gata. Optiunea Speed 30 iti permite sa speli rapid si eficient, fara probleme.

      Trebuie mentionat ca pe lista dotarilor se regaseste si o optiune cu abur, care ajuta la relaxarea testaurii la care poti apela inainte de a incepe programul de spalat propriu-zis. Steam Hygiene+ foloseste abur in condensatie la temperaturi ridicate si mentine o temperatura de 60° si, prin combinarea actiunii aburului cu o clatire puternica. Prin caldura mare exprimata de aburii generati elimina din tesatura rufelor majoritatea alergenilor daunatori, acarieni alte reziduuri. n acest sens, masina de spalat Candy primeste si o certificare in prinvinta eficientei de a indeparta alergenii si acarienii din partea institutului „British Allergy Foundation”care certifica performantele aparatului.

 

      Folosind functia de memorare poti salva pana la 8 dintre cele mai frecvente functii de spalare utilizate si apoi ajusta timpii de programare personalizandu-i. Deasemenea avem posibilitatea de a opri si apoi de a porni in timpul derulari unui program de spalare. Aceasta functie poate fi folosita si pentru a scoate sau a adauga rufe in masina. Pentru a realiza acest lucru comutam masina in modul Pauza in timpul unui program de spalare, apasand butonul “Pornire/Pauza” iar pe display un indicator ne va indica etapa in care a ajuns ciclul de spalare. Oprirea masinii pe durata unui ciclu de spalare va anula in schimb programul de spalare aflat in derulare. In acest sens usa se poate deschide numai daca nivelul apei este sub rama inferioara a hubloului si daca temperatura este mai mica de 45°C. Oprind masina putem face si eventuale modificari ale functiilor auxiliare, ale temperaturii si a vitezei de centrifugare, daca este necesar. Pentru a reporni programul de spalare apasam in continuare pe acelasi buton “Pornire/Pauza”. Modificarile in programul de spalare vor fi facute cu conditia sa fie adecvate programului respectiv iar programul de spalare in derulare nu a fost inca finalizat. In plus acest model afiseaza pe display si coduri de eroare, ce vor atentiona utilizatorul la problemele care pot sa apara in functionare.

Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S, 11 kg, 1400 RPM, Clasa A, Motor Inverter, Quick&Clean Technology, Steam Hygiene+, WiFi/ hOn App, Easy Iron+, Alb

      Programul Child Lock permite blocarea butoanelor masinii pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa masina de spalat, fara ca sa fie supravegheati permanent. In plus un dispozitiv special de siguranta previne deschiderea usii imediat dupa finalizarea unui program de spalare. In acest sens la 2 minute dupa finalizarea programului, semnalizarea de blocare usa se va stinge. Aceasta masina permite monitorizarea informatiei referitoare la greutatea rufelor din cuva si in primele minute, senzorul de greutate va efectua cantarirea sarcini din masina numai la programele de Bumbac si Sintetice. Tehnologia Kilo Detector detecteaza automat dimensiunea fiecarei incarcaturi in primele 4 minute cu ajutorul senzorului de greutate, iar procesorul dupa ce primeste informatia privind greutatea rufelor de la senzor regleaza: Cantitatea de apa; Stabileste durata programului; Controleaza ciclurile de clatire in functie de testura articolelor de imbracaminte; Regleaza ritmul de rotatie al cuvei in functie de testura; Recunoaste prezenta spumei si daca este nevoie adauga un ciclu de clatire suplimentar, si regleaza viteza de centrifugare in functie de greutatea rufelor. Iar cu programul Time Manager cu emisie de abur, permite sa alegeti trei niveluri de abur unde si durata programului este redusa corespunzator. Butonul On/Off este folosit pentru a activa sau dezactiva aparatul. Masina de spalat rufe Candy calculeaza intervalul de timp ramas pana la finalizarea programului ales, in functie de incarcarea standard, insa in timpul programului durata va fi corectata in functie de greutatea reala a incarcaturii si de tipul de rufe.Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S, 11 kg, 1400 RPM, Clasa A, Motor Inverter, Quick&Clean Technology, Steam Hygiene+, WiFi/ hOn App, Easy Iron+, Alb     In stanga panoului de comanda Candy are un sertar special conceput pentru alimentare cu detergent solid lichid si balsam. Interiorul compartimentului pentru detergent a fost studiat pentru a evita pierderile si pentru a permite dozarea exacta atat a detergentilor lichizi, cat si a celor sub forma de pulbere. Scara gradata permite, astfel, reglarea cantitatii corecte si evitarea supradozarii.

Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S, 11 kg, 1400 RPM, Clasa A, Motor Inverter, Quick&Clean Technology, Steam Hygiene+, WiFi/ hOn App, Easy Iron+, Alb

    Optiunea Easy Iron te ajuta sa speli mult mai efcient articolele vestimentare din lana ce necesita o atentie sporita la spalat. Este programul ce asigura un tratament inovator (pe baza de vapori) hainelor tale pentru a reduce sifonarea si a elimina mirosurile permitand astfel o calcare rapida. Si asta in numai 39’ pentru o incarcare de 1.5 kg. Poti alege dintre trei tratamente cu aburi, de intensitati diferite, concepute pentru articole de imbracaminte uscate sau umede in functie de tipul tesaturii: bumbac (selectie implicita), sintetice (apasati butonul o singura data) si delicate (apasati butonul de doua ori).

     

     Cuva masini este facuta dintr-un material termorezistent silitech de culoare alb iar tamburul este din otel inox cu o capacitate de 72 de litri, avand diametrul hubloului transparent de 35 cm si deschidere pe partea stanga. Astfel deschiderea hubloului se realizeaza la 180 de grade, astfel si cele mai voluminoase articole pot fi incarcate cu usurinta. Rapido Pro implementeaza tehnologia inovatoare Smart-Open Door care iti permite sa pui pauza programului de spalare si sa deschizi hubloul oricand ai nevoie sa adaugi sau sa scoti rufe. Poti apela la aceasta optiune doar atunci cand la interior nu este apa sau in cazul in care centrifugarea nu este activa.

Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S, 11 kg, 1400 RPM, Clasa A, Motor Inverter, Quick&Clean Technology, Steam Hygiene+, WiFi/ hOn App, Easy Iron+, Alb

     Masina de spalat poate seta automat cantitatea de apa necesara in functie de tipul si de dimensiunea incarcaturi. Acest sistem permite reducerea consumului de resurse energetice si a timpului de spalare. Utilizand aplicatia dedicata acestui aparat electrocasnic hON iti vei putea conecta masina de spalat la telefonul mobil, prin simpla scanare a codului QR aflat pe eticheta produsului. Odata conectata la aplicatia, masina de spalat rufe candy poate fi controlata direct de pe telefonul mobil de oriunde te-ai afla. In plus fata de ce ofera masina de spalat rufe, optiunile de spalare sunt imbunatatite cu peste 60 de programe predefinite care se potrivesc pentru diverse tipuri de tesaturi. Aplicatia iti ofera sfaturi utile despre indepartarea petelor dificile si cantitatea potrivita de detergent astfel incat sa poti face alegerea cea mai buna in materie de spalt al rufelor. In plus, iti permite sa monitorizezi in mod constant eficienta si consumul masinii primind sugestii despre optimizarea acestora. 

   Iar cu functia Snap and Wash poti sa faci o poza cu articolul de imbracaminte care trebuie sa fie spalat si aplicatia inteligenta te va indruma in scurt timp la programul de spalare indicat pentru acel articol de imbracaminte. Acest model avand un procesor inteligent vă va spune ca trebuie sa curatati filtrul. Masina are in dotare si o aplicatie ce va permite sa monitorizati consumul de resurse energetice, cu recomandari ce va ajuta sa economisiti si bani cu cele mai bune cicluri de incarcare. Datorita sistemului inteligent de monitorizare al acestui model, aparatul vă va servi pentru o lungă perioadă de timp si veti avea întotdeauna masina sub control. Masina Candy are si un program de igienizare a cuvei ce foloseste apa la o temperatura ridicata fara a folosi detergent si care va permite sa pastrati curat si curatat interiorul masinii de spalat prevenind mirosurile urate. Candy permite programarea inceputului ciclului de spalare cu pana la 24 de ore. In acest fel putem decide in avans momentul in care rufele trebuie sa fie gata pentru a fi intinse la uscat pe franghie.

     Acest model ofera 16 programe de spalare + optiunile disponibile prin aplicatia de mobil, un aparat adaptabil la nevoile de moment al oricarei familii. Pintre programele standard, vei putea selecta programul rufelor de bumbac, opriunea specifica de prespalare, spalare rapida sau delicate. Programul de Bumbac ECO la 40-60°C, ce se deruleaza la capacitate maxima. Trei programe scurte ECO pentru ori ce tip de material, in functie de nivelul de murdarie, de (14, 30, 44)ºC. Aceste trei programe se deruleaza la o cantitate de maxim 2,5; 3,5; si de 4,5 Kg. Programul Delicate, masina asigura o spalare rapida cu eficienta energetica buna si cu rezultate perfecte de spalare la fel in doar 59 minute la 40°C ce se deruleaza la o cantitate de maxim 3 Kg. Acest program este adecvat pentru articole de imbracaminte din lana. Programul Perfect Coton, masina asigura o spalare rapida cu eficienta energetica buna si cu rezultate perfecte de spalare in doar 59 minute la 40°C ce se deruleaza la o cantitate de maxim 5 Kg. Datorita tehnologiei de infuzie detergent cu apa, vei putea spala chiar si cu apa rece, la doar 20 de grade Celsius, avand rezultate la fel de buna ca un program standard. Cu programul inovativ de spalare la 20° obtii performante de spalare comparabile cu spalarea la 40°. Consumul pentru acest program este cu 50% mai mic fata de un program conventional de spalare la 40° pentru bumbac. Cu programul Mix colorate, masina asigura o spalare rapida cu eficienta energetica buna si cu rezultate perfecte de spalare in doar 59 minute ce se deruleaza la capacitate maxima. Acest program este adecvat pentru articole de imbracaminte din bumbac, mixte, colorate, cu nivel mic de murdarie. Programul spalare manuala/lana masina de spalat efectueaza un ciclu de spalare dedicat materialelor din lana, care poate fi spalate la masina de spalat conform cu indicatiile de pe eticheta, si a hainelor care inainte se spalau de mana. Easy Iron este optiunea de spalare prin care tesaturile sunt spalate in mod delicat, astfel incat acestea sa nu formeze cute accentuate, in decurs de 39 de minute.

    Utilizand programul Hygiene+, masina asigura o spalare rapida cu eficienta energetica buna si cu rezultate perfecte de spalare in doar 59 minute la 60°C ce se deruleaza la o cantitate de maxim 3 Kg. Acest program este adecvat pentru articole de imbracaminte cu nivel mare de murdarie din bumbac. Optiunea Start Delay iti permite sa programezi in avans cu pana la 24 de ore inceperea programului de spalare. Seteaza programul de spalare si apoi apasa butonul pentru a seta intarzierea dorita. In functie de planul tarifar la energie, unele gospodarii care beneficiaza de un cost mai mic la energie in anumite ore din nopate, pot folosi aceasta optiune drept un avantaj. La terminarea programului masina semnalizeaza si printr-un semnal acustic.

    Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S cu puterea instalata de 2000 W are o clasa de eficienta energetica inalta A si consum redus de resurse, avand un consum mediu de apa anual de 11800 l/an si de energie in program standard de spalare de 53 kWh/an, conform etichetei energetice.

Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S, 11 kg, 1400 RPM, Clasa A, Motor Inverter, Quick&Clean Technology, Steam Hygiene+, WiFi/ hOn App, Easy Iron+, Alb

     Acest consum a fost calculat la 220 de cicluri standard de spalare pentru program bumbac la 60°C şi 40°C la capacitate maxima si partiala, precum şi consum de energie in mod oprit şi inactiv. Consumul real va depinde de modul de utilizare al masinii. Aparatul se închide cu un consum de 0,2 W/h si functionand in modul stand-by cu 0,9 W/h pentru a economisi energie electrica. Oprirea automata se produce dupa 5 minute de inactivitate. De asemenea, afisat care arata timpul de derulare a programului de spalare, va fi oprit complet. Acest model reprezinta o masina de spalat foarte performanta, dotata cu tehnologie de ultima generatie. Este destul de incapatoare si eficienta in eliminarea atenta a petelor. Design-ul este remarcabil, iar pretul de vanzare atinge nivelul mediu al gamei. 

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o masina de spalat performanta care sa iti satisfaca toate nevoile cotidiene la un pret foarte mic: Verifica oferta pret

     Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

     Primesti garantie 2 ani cu posibilitate de extindere, daca o comanzi de aici

Masina de spalat rufe Candy Rapido Pro RP 4116BWMBC/1-S, 11 kg, 1400 RPM, Clasa A, Motor Inverter, Quick&Clean Technology, Steam Hygiene+, WiFi/ hOn App, Easy Iron+, Alb