Review: Aparat de aer conditionat Star-Light, Wi-Fi, 3D Air,Lampa UV, Functie Ionizare, ACM-12IUWF

      In mod tipic, am ajuns sa depindem de aparatele de aer conditionat mai tot timpul anului, acestea devenind mai performante in a deservii nevoilor noastre, atunci cand este necesar. Vara este intotdeauna foarte cald, iar un aparat de aer conditionat te poate ajuta sa mentii un climat optim din punct de vedere al temperaturii. La fel si in sezonul rece, atunci fiind nevoie de caldura pentru a incalzi casa. Mai nou majoritatea aparatelor de climatizare poseda aceste doua functii si altele mai avansate care pot stabili pretul unui produs mai mai mare sau accesibil. In randul aparatelor de climatizare cu un pret bun raportat la nivelul de dotari este si Star-Light ACM-12IUWF. Aparatul de putere 12000 BTU, are un consum redus de energie, datorita tehnologiei Invertor si in acelasi timp asigura un mediu curat prin filtrare si igienizare folosind optiunea Lampa UV si ionizare. In rest aparatul AC este destul de simplu, usor de utilizat, ceea ce il face atractiv in special in randul persoanelor mai in varsta. Culorile clasice alb mat, il fac usor de integrat in decorul locuintei proprii. 

Aparat de aer conditionat Star-Light 12000 BTU, Wi-Fi, 3D Air, Clasa A++, Inverter, I-Clean, Lampa UV, Functie Ionizare, ACM-12IUWF, Alb

    Asa cum tendintele de consum sunt spre economisire, vedem ca si acest aparat de aer conditionat de la Star-Light respecta acest principiu riguros, fiind dotat cu mai multe tehnologii specifice pentru a obtine niste rapoarte mai bune. Aparatele de aer conditionat din gama noua 2022 utilizează un model de compresor Inverter, care are capacitatea frigorifica (si calorica) variabila, impreuna cu o unitate electronica de control care comanda capacitatea compresorului si turatia ventilatoarelor. Atunci cand pornești aparatul, compresorul acestuia va functiona la capacitate maxima, mult mai mare decat capacitatea nominala. In acest mod va reuși sa raceasca incăperea intr-un timp mult mai scurt comparativ cu un aparat obișnuit. Pe măsură ce temperatura camerei se apropie de temperatura setată, sistemul de comandă micșorează progresiv capacitatea compresorului și turația ventilatoarelor. Odată ce temperatura dorită este atinsă, compresorul va funcționa în mod continuu dar la capacitate foarte mică, atât cât este necesar pentru a compensa pierderile de căldură ale incăperii si de a menține temperatura setata. 

    Utilizand tehnologia Inverter, Star-Light 12000 BTU ACM-12IUWF tinde sa opereze o incalzire/racire rapid, cu un consum minim de energie electrica. Aparatul revine in mod automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie. Acest model face parte din gama 2022 a producatorului Star-Light si poate functiona intr-un mediu cu temperaturii cuprins intre minim -15 grade si + 50 de grade Celsius.

     Folosind tehnologia INVERTER se evita pornirea si oprirea repetata a compresorului, fapt care generaza un consum ridicat de energie. Efortul financiar suplimentar la achizitia unui aparat de aer conditionat cu INVERTER este in scurt timp recuperat datorita cheltuielilor semnificativ diminuate la facturile de energie electrica. Datorita tehnologiei INVERTER, acest aparat de aer conditionat ajunge sa aiba un consum foarte mic de energie. Datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate, mecanismele si piesele din interior sunt mult mai putin solicitate intr-un aparat de aer conditionat cu INVERTER, spre deosebire de unul traditional. Orice modificare de temperatura in incapere este detectata automat datorita senzorilor existenti, iar ajustarea acesteia se face printr-o usoara crestere de viteza in functionare, fara a fi necesara o repornire a compresorului. La prima vedere, o functionare continua a compresorului, ar fi considerata raspunzatoare pentru un consum ridicat de energie, insa ceea ce genereaza, cu adevarat, consumul ridicat de energie, este pornirea si oprirea cu regularitate a acestuia. 

    Folosind aceste tehnologii moderne, Star-Light ACM-12IUWF ofera o capacitate de racire de 12000 BTU sau incalzire de 13000 BTU, avand ca destinatie utilizarea in locuinte proprii, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 23 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A++, cu un consum maxim de 1238 W/h la racire si clasa A+ cu un consum maxim de 1018 W/h la incalzire. Este un aparat care este menit sa fie folosit pe tot parcursul anului, atat pentru incalzire locuinta sau racire. Investitia este una meritoasa si se amortizeaza in timp, confortul fiind asigura pentru o perioada de cel putin 10 ani daca este ingrijit cum trebuie, iar la inceput de sezon se face o servisare corecta.

     Exista si o incadrare standard a eficientei energetice ce este utilizata de majoritatea aparatelor, masuri care prezinta eficienta randamentului sezonier pentru functiile de operare incalzire sau racire. Astfel indicele SEER este folosit pentru masurarea eficientei la racire iar cel SCOP pentru a masura randamentul la incalzire. Star-Light ACM-12FOWD se incadreaza conform cu acesti indici la valoarea de 6.1 SEER (pentru racire) si 4 SCOP (pentru incalzire), valori foarte bune daca e sa le comparam cu a altor modele mult mai scumpe.

     Functile pe care le poate apela utilizatorul fie cu ajutorul telecomanzii proprii sau a aplicatiei instalate pe un telefon mobil de tip smartphone (Andoid/Ios) sunt urmatoarele:

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. 

    Sistemul de filtrare avansat permite o igienizare eficienta a pulberilor de praf din aerul respirat, prin eliminarea activa a particulelor fine care ne pot pune sanatatea in pericol. Aparatul de aer conditionat Star-Light beneficiaza de lampa UV bactericida pentru dezinfectia aerului, utilizata pentru distrugerea agentilor patogeni. Deasemenea o alta functie premium disponibila pentru acest model este functia ionizare. Ionizatorul Cold Plasma elibereaza ioni la interior prin care se realizeaza o dezinfectie a aerului si diminueaza mirosurile neplacute din interior. Mai mult de atat, functia de ionizare cu Cold Plasma, absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos.

    Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte la un debit maxim de 575 m³/h, fara sa-i modifice temperatura. In functie de treapta de ventilare aleasa, creste si zgomotul emis de unitatea de interior, la valorile de 32, 43 si 54 dB. Vedem ca acest aparat de aer conditionat opereaza destul de silentios, fiind prietenos cu cei din jurul sau in privinta zgomotului emis. Il vei putea utiliza fara probleme in treapta 1 si 2 pe timp de noapte fara sa iti perturbe somnul.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand 1,2 l/h de condens.

      Timer-ul 24h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Star-Light ACM-12IUWF, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Turbo datorita design-ul optimizat al evacuarii ofera un flux de aer mai puternic, care raceste incaperea cu pana la 5 grade in doar 5-6 minute.

    3D Airflow – reprezinta controlul variat al fluxului de aer, care poate fi setat atat stationar cat si variabil, astfel incat aerul prelucrat sa bata in acelasi loc, pentru o racire/incalzire uniforma. 

      In cazul in care apar erori de programare sau aparatul de aer conditionat nu mai functioneaza corect, acesta emite coduri de eroare prin care instiinteaza utilizatorul cu privire la problemele aparute – functie diagnosticare.

     Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerant atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific, unitatea va arata eroare cod ” CE ” si se va opri in mod automat. Aceasta functie poate proteja compresor de a fi afectat de temperaturile ridicate din cauza scapari de agent frigorific.

     Cu functia WiFi aparatul Star Light, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. 

   Unitatea interioara cantareste 8,4 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 835 x 208 x 295, iar cea exterioara are o greutate de 23,2 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 720 x 270 x 495. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R32 si face parte din grupa agentilor de racire ECO ce promoveaza un consum minim cu maxim de performante la racire. Acesta nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului.

   Aparatul de aer conditionat Star-Light ACM-12IUWF ajuta si la imbunatatirea calitatii aerului din incapere prin prezenta filtrului lavabil propriu. Astfel particule mici de praf si polen sunt retinute astfel pentru a impiedica raspandirea in intreaga casa pentru a proteja pe termen lung sanatatea celor din jur. Este important ca la perioade bine definite de timp, de regula inceput de sezon, acest filtru sa fie curatat sau inlocuit in cazul unei uzuri avansate. Filtrele sunt menite sa tina la distanta impuritatile din aerul de afara: praful, bacteriile, polenul si asa mai departe, functia lor fiind foarte importanta mai ales pentru persoanele care sufera de astm si alergii. Daca nu sunt insa schimbate si curatate la timp, aceste filtre nu numai ca nu isi indeplinesc rolul initial, dar devin adevarate surse de bacterii si mucegaiuri, pe care le vor imprastia permanent in incapere. De aceea te sfatuim sa discuti cu echipa de montaj, sa consulti indicatiile producatorului si sa programezi la timp operatiunea de curatare si reinnoire a filtrelor.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

Aparat de aer conditionat Star-Light 12000 BTU, Wi-Fi, 3D Air, Clasa A++, Inverter, I-Clean, Lampa UV, Functie Ionizare, ACM-12IUWF, Alb