Review: Aparat de aer conditionat Star-Light 9000 BTU, ACM-09FOWD

      Intr-o lume in care schimbarile climatice sunt din ce in ce mai drastice in raportul cu temperatura masurata, pe timp de iarna si vara, un aparat de aer conditionat devine o necesitate la care trebuie sa aderam. Pe timp de vara este bun pentru racire, iar in sezonul rece pentru incalzire. Star-Light ACM-09FOWD de putere 9000 BTU este un aparat de climatizare prietenos din punct de vedere al consumului energetic, fiind incadrat in clasa energetica A++, detine tehnologia Inverter care functioneaza atat pentru racire cat si incalzire. Vara aparatul de aer conditionat Star-Light va ajuta la racirea incaperii si va contribui la imbunatatirea calitatii aerului prin filtrare si eliminare impuritati sau umiditate in exces. Iar in schimb iarna, aparatul de aer conditionat va incalzi incaperea. Avantajul acestuia este ca beneficiezi de aer rece sau cald la indemana, fara a mai fi nevoie sa apelezi la alta aparatura de climatizare, iar in plus de asta, este si econom. Pentru a beneficia de aceste cerinte minime de confort nu este nevoie sa stabilesti un buget foarte mare, costul solicitat de producator pentru acest model fiind unul modic. Aparatele de aer conditionat Star-Light apartin unui brand romanesc, dar fara un renume in afara, ceea ce le fac atractive pe piata autohtona, fiind destul de accesibile.

Aparat de aer conditionat Star-Light 9000 BTU, Wi-Fi, 3D Air, Clasa A++, Inverter, Functie incalzire, ACM-09FOWD, Alb

      Star-Light 9000 BTU, ACM-09FOWD este un aparat fix, care se monteaza pe perete folosind un kit de instalare specific dimensiunii sale, cu operare de la distanta folosind telecomanda proprie. Este complet de culoare alba, fiind astfel usor de integrat pe un perete alb, alaturi de albe obiecte de mobilier din locuinta. Sistemul de climatizare Star-Light 9000 BTU, ACM-09FOWD consta in doua unitati, una de interior si cea de exterior, ambele avand trasaturi destul de simple din punct de vedere al designului, culoarea alba fiind cea predominanta. Tinand cond de dorinta multora dintre clienti de a avea un interior luminos, aparatul sa nu fie prea mult scos in evidenta, aceste trasaturi poti fi considerate un real avantaj. Unitatea interna cantareste doar 7,6 Kg, asadar poate sa asigure o flexibilitate destul de mare. Este bine de amintit faptul ca Star-Light 9000 BTU, ACM-09FOWD este destinat unor incaperi cu dimensiuni de aproximativ 18 metri patrati, asadar, in cazul unui living mai mare este necesar un model mai puternic. Este un aparat de climatizare usor de inteles sub aspectul functiilor, ce ofera o flexibilitate destul de mare pentru reglare intensitate, calitate aer si temperatura. Fanta de admisie aer permite reglarea fluxului de aer in directia pe care o doresti, 3D Airflow, pentru a reusi astfel sa racesti in mod constant toata locuinta.

Aparatul are in dotare o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva. Beneficiezi de functie dubla comanda, prin intermediul telecomenzii proprii, la fel si prin intermediul aplicatiei pentru mobil, care comunica cu aparatul prin Wi-Fi. Atunci cand aparatul este conectat la wireless, la fel si telefonul, poti controla modul cum acesta functioneaza de la distanta. Un beneficiu excelent mai ales atunci cand vii de la serviciu si doresti sa gasesti acasa temperatura potrivita fara a fi nevoie sa mai astepti. 

     Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de 9000 BTU si de incalzire de 10000 BTU fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 18 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A++, cu un consum maxim de 732 W/h la racire si clasa A+ cu un consum maxim de 733 W/h la incalzire. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii).

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are coeficient de randament SEER de 6,3 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Star Light, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,3 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW in cursul unui sezon.

     Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Aparatul de aer condiţionat Star Light cu inverter variază viteza de rotaţie a compresorului, fiind o metodă deosebit de precisă pentru menţinerea temperaturii setate. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu o elice cu diametru mare. Aparatul fiind dotat cu: Filtru de Praf HD de ultima generatie, lavabil care are functia de a dezinfecta aerul de sporii de mucegai de pana la 95% si in acelasi timp sa colecteze particulele mici din aer (praf, polen, virusuri si bacterii). Acesta poate fi curatat si refolosit de fiecare data cand simtiti nevoia. Datorita compresorului de ultima generatie si a ventilatorului special conceput, aparatul de aer conditionat Star Light emite un zgomot aproape imperceptibil. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot 40 dB pe ultima treapta de ventilatie, iar zgomotul unitati externe pe ultima treapta de viteza este de maxim 54 dB. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Control automat al fluxului de aer vertical permite trecerea automata de la mod racire la mod incalzire, in functie de temperatura setata pentru camera. Poti folosi telecomanda proprie pentru a controla parametrii de temperatura sau pentru a face ajustari necesare fantelor pentru directie personalizata a aerului care este emis de aparat.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +18°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.

Principiul functionare pompa de caldura

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte la un debit maxim de 466 m³/h pentru unitatea de interior si de 1750 m³/h pentru unitatea externa. Sistemul de distributie aer face ca aerul sa fie eliberat in mod eficient si in egala masura pentru tot volumul camerei. Lamelele care directioneaza fluxul de aer isi vor schimba directia in mod automat sau asistat de utilizator, pentru a sustine un mediu ambiant placut, fara a resimti suflul de aer puternic spre tine. Fluxul de aer acopera un unghi de 120º pentru confort complet, prin sistemul sau de balansare vertical si orizontal oferindu-ti clipe de relaxare la o temperatura optima. In plus procesorul memoreaza si pozitia clapetei orizontale dupa o intrerupere de curent. Debitul de aer al unitati externe cu 3 trepte de viteza este de maxim 1750 m³/h.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand 1,4 l/h de condens.

      Functia Turbo foloseste toate resursele de putere disponibile pentru a atinge caracteristicile termice de mediu dorite, in cel mai scurt timp posibil. Aparatul va functiona fara intrerupere pana cand temperatura de la interior ajunge la nivelul stabilit de utilizator.

      Timer-ul 24h si functia Auto Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Star-Light, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerant atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific, unitatea va arata eroare cod ” CE ” si se va opri in mod automat. Aceasta functie poate proteja compresor de a fi afectat de temperaturile ridicate din cauza scapari de agent frigorific. 

     Functia de autodiagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Aparatul de aer conditionat Star-Light ACM-09FOWD intra automat intr-un regim de economie energetica, atunci cand se afla pe stand-by, acesta reusind o eficientizare de pana la 80%, consumand doar 1 W. Unitatea interioara cantareste 7,6 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 805 x 194 x 285, iar cea exterioara are o greutate de 23,2 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 720 x 270 x 495. Cu Star-Light ACM-09FOWD iti creezi acasa un mediu ambiant mai placut, fiind o solutie de luat in calcul indiferent de sezon, atunci cand este cald sau este frig. 

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

     Primesti garantie 2ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Star-Light 9000 BTU, Wi-Fi, 3D Air, Clasa A++, Inverter, Functie incalzire, ACM-09FOWD, Alb