Sari la conținut

REVIEW: Bicicleta Eighty Eight MTB-Fat Bike, pret, pareri

  • de

  Bicicleta Eighty Eight MTB-Fat Bike reprezinta o alegere interesanta daca intentionezi sa parcurgi teren accidental si mai putin asfalt neted, marele avantaj in cazul acesteia fiind anvelopele de mari dimensiuni. Aceste anvelope au dublu rol, de aderenta si de parcurgere mult mai usoara a zonelor cu denivelari cum ar fi carari de munte la un unghi de inclinatie de peste 10 %. Eighty Eight MTB-Fat Bike este o bicicleta faina si din punct de vedere al designului, afisul de scena fiind cele doua roti care sunt fixate de un cadru solid, perfect pentru a lua parte la orice aventura. Sistemul de echipare este unul decent, exista suficiente elemente de siguranta, sistem de franare dublu la fel si lumini de strada in fata si in spate. Daca initial acest brand producea numai biciclete de strada, cu timpul am observat ca cei de la Eighty Eight incep sa atece si segmente dedicate care se adreseaza mai mult profesionistilor. Filosofia dupa care acestia se ghideaza este sa ofere o experienta de pedalat incantatoare indiferent de conditiile de mediu intalnite. 

Bicicleta Eighty Eight MTB-Fat Bike, Schimbator Shimano Tourney 21 Viteze, Roti 26 Inch, Frane Mecanice Disc, Cadru Gri cu Design Portocaliu

    Gama 2022 din care face parte si Eighty Eight MTB-Fat Bike, ridica stacheta oferind o echipare noua, cu roti avand dimensiuni mai mari fata de modelele standard pentru a face fata din punct de vedere al rezistentei si a duritatii pe trasee care necesita acest lucru.  Se văd câteva modificări și în ceea ce privește aspectul, bicicleta MTB avand cu aspect ceva mai îndrăzneț, cu forme mai dinamice și mai sportive care vor imediat atentia asupra ta. Observam mai multe elemente distinctive care fac ca aceasta bicicleta sa se miste bine pe orice suprafata: cadrul din otel vopsit in camp electrostatic de marime 457 mm ofera siguranta in a depasi orice obstacol. Pipa de constructie aluminiu are o nu este foarte lunga, masurand 80 mm, ceea ce face ca aceasta sa fie foarte manevrabila pe spatii mai limitate. Furca este chipata cu suspensie pe arc, avand cursa de 100 mm, care o face a fi utilizabila pentru teren accidentat.

     Schimbul de viteze intra in atributia celor doua schimbatoare, pentru fata – spate care fac selectia progresiva a celor 21 de viteze disponibile. Tot acest echipament are rolul de asigura un parcurs fluid al bicicletei indiferent de unghiul de inclinatie, sau tip de suprafata. Este destul de greu sa urci o panta atunci cand nu selectezi viteza potrivita pentru acest parcurs. De aceea avem mai multe viteze care pot fi selectate progresiv in functie de calitatea suprafetei.

   Confortabilă şi eficientă: frâne pe discuri mecanice, bicicleta ofera siguranta in a fi operata fata probleme si in traficul de oras. Vedem ca aceasta foloseste un model de tip franaTektro MD-280, Cable Disc (160/160mm), care actioneaza rapid oprirea rotilor din mers, individual, pe fata si pe spate. Frânele mecanice asigură mai multă putere, pentru o acţionare mai ușoară. Manete de frână din aluminiu sunt ușoare și precise. Cadrul de otel ii ofera un plus de rezistenta, acesta fiind vopsit in in camp electrostatic. Cadrul lui Eighty Eight MTB-Fat Bike  arata bine, denota forta si este agresiv, are stabilitate mare si o agilitate data de configuratia deosebita si rar intalnita in acest segment. In functie de dimensiunea cadrului, care in cazul de fata masoara 460 mm, poti alege marimea bicicletei in functie de constitutia personala. Acest tabel include detalii ca lungimea piciorului sau inaltime.

     Manetele rotative de pe ghidon schimba rapid, intreg procesul fiind unul sigur si eficient. Cele 21 de viteze sunt exact ceea ce trebuie, fiind transferate rapid de pe un pinion inferior pe cel superior la dorinta utilizatorului. Roțile montate pe aceasta permit trecerea foarte ușoară peste obstacole și menținerea vitezei fără efort pe teren accidentat. Manete de frână din PVC sunt ușoare și precise.

Bicicleta Eighty Eight MTB-Fat Bike, Schimbator Shimano Tourney 21 Viteze, Roti 26 Inch, Frane Mecanice Disc, Cadru Gri cu Design Portocaliu

      Cauciucurile ofera o aderenta buna la suprafete precum asfalt noroi sau praf, dimensiunea lor de 26 inch x 4.0 tip profil MTB promit ca de acum sa faci pana cu bicicleta va fi doar o amintire. 

     Șaua exclusivă folosita este adaptată mai multor conformații de bazin, datorită formei sale tip „hamac”. Tijă de șa FLEX, din aluminiu de 28,6 mm diametru, ofera un confort optim. Are o echipare de top: un sistem de transmisie excelent, silențios, exact și performant, frâne ce funcționează foarte bine, cu toate că fac parte dintr-o gamă de produse inferioară transmisiei, roți solide și anvelope trainice. Doar la capitolul greutate se poate spune că lasă puțin de dorit. Si nu in ultimul rand, rotile cu diametrul de 26 de inchi, ajuta la deplasarea mai usoara si rapida pe suprafete mixte.

Cadrul este ok, vine cu o formă îmbunătățită, modernă și estetic se prezintă curat, roțile și ele sunt acceptabile, iar greutatea este în media produselor ce fac parte din același segment de preț.

Recomandare:

    Eighty Eight MTB-Fat Bike este o bicicleta recomandata de majoritatea utilizatorilor care au comandat-o pana acum, avand un pret corect raportat la dotarile existente pe aceasta: Verifica oferta pret

    Cele mai multe preturi sunt variabile, asa ca daca prinzi si perioada de reduceri, poti cumpara bicicleta Eighty Eight MTB-Fat Bike, mult mai ieftina:  Verifica pret actualizat

Bicicleta Eighty Eight MTB-Fat Bike, Schimbator Shimano Tourney 21 Viteze, Roti 26 Inch, Frane Mecanice Disc, Cadru Gri cu Design Portocaliu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *