Review: Bicicleta Mtb Afisport M2 – 29 inch, pret, specificatii tehnice

  • de

    Primavara aduce cu sine dorinta de aventura, de libertate si de explorare a noi tinuturi, iar acest lucru poate fi mai usor de indeplinit cu ajutorul unei biciclete de tip MTB de la Afisport. Mtb Afisport M2 – 29 inch este o bicicleta usoara ce propune o configuratie solida pentru a juca rolul de pivot in aplicarea la diverse sporturi pe doua roti, fie ca vorbim de teren mai accidental sau asfalt plan. Ne place foarte mult aceasta bicicleta deoarece ofera o solutie tehnica excelenta pentru a depasi orice obstacol, de viteza, trasee accidentale sau pline de noroi, astfel devenind o alegere excelenta daca doresti sa aplici si pentru trasee care sa trezesca adrenalina in sangele utilizatorului. Exista doua solutii custome de culoare pe are le poti alege, pe negru sau argintiu, dar dintre care negrul pare sa fie o alegere mai cool, prin care poti atrage mai mult atentia asupra sa.

Media 0

     Confortabilă şi eficientă: frâne pe discuri mecanice biclcteta ofera siguranta in a fi operata fata probleme si in traficul de oras. Vedem ca aceasta foloseste un model de tip franaTektro MD-280, Cable Disc (160/160mm), care actioneaza rapid oprirea rotilor din mers, individual, pe fata si pe spate. Frânele mecanice asigură mai multă putere, pentru o acţionare mai ușoară. Manete de frână din aluminiu sunt ușoare și precise. Cadrul de aluminiu o ajuta in a fi mai usoara, ceea ce o face manevrabila mai ales de cei care stau la bloc, in ideea in care trebuie sa urci sau sa cobori mai multe scari de bloc. Cadrul lui Afisport M2  arata bine, denota forta si este agresiv, are stabilitate mare si o agilitate data de configuratia deosebita si rar intalnita in acest segment.

Afisport M2 (2021): un 29er românesc, foarte ieftin, la test | FreeRider

    Este destul de greu sa gasesti o bicicleta care sa se prezinte ca un rival, daca nu imposibil, aceasta fiind foarte bine optimizata la nivel de componente, iar astfel oferta pare aproape imbatabila. In functie de statura, bicicleta Mtb Afisport M2 – 29 inch poate fi achizitionata in mai multe variante de marimi astfel care se adreseaza inaltimii cuprinse intre 1,50 si 2,00, in functie de statura fiecaruia:

S: între 1,50 m şi 1,64 m.
M: între 1,65 m şi 1,74 m.
L: între 1,75 m şi 1,84 m
XL: între 1,85 m şi 2,00 m.

   Cadrul este unul care are o formă standard pentru biciclete MTB. Tuburile sunt simple, nici prea groase, nici prea subțiri, cu un design de culoare rosu/negru, ce încurajează o poziție de pedalare ceva mai verticală și mai relaxată. Bicicleta Mtb Afisport M2 – 29 inch este disponibilă și cu un cadru varianta DAMĂ: șa adaptată, ghidon mai îngust, pipă mai scurtă, furcă pe arc mai flexibl și manete de frână mai apropiate. Punctele de sudură, așa cum te-au obișnuit deja cei de la AFI Sport, sunt excelent realizate și finisate, absolut imperceptibile, în vreme ce cablurile sunt în totalitate trase prin cadru, pentru un aspect general ordonat și curat și elegant. Cadrul este unul de o calitate într-adevăr impresionantă. Este realizat dintr-un aliaj superior de aluminiu, 6061 hidroformat, în fabricarea sa folosindu-se tehnologie de ultimă generație pentru a-l face foarte rezistent, dar și ușor în același timp, oferind cel mai bun raport forță/greutate. Monoblocul pedalier poziționat mai jos asigură stabilitate în viraje.

Bicicleta Mtb Afisport M2 - 27.5 inch, M, Argintiu - eMAG.ro

      Furca este și ea, la rândul ei, una bună, modelul Alloy, 680×22.2×31.8mm, Rise 100 mm, cu o cursă de 100 mm și blocare hidraulică, ce face manevrarea usoara in conditii de touring pe cararile de munte. Pedalele MTB FP-806 nu sunt dintre cele mai bune dar pot fi schimbate in timp daca se doreste o sustinere mai buna si aderenta mai ales in cazul in care practici un sport de anduranta in zone de munte. Bicicleta are un format semirigid, ce vine cu urmatorul avantaj: bicicleta este mai ușoară și fiind nevoie sa imprimi o energie mai mica pe teren fără denivelări. Pentru confort si siguranta gridoanele sunt asigurate cu mansoane XH-G56, 90mm, Closed din material Pvc, care isi fac destul de bine treaba.

Media 1

   Caseta schimbatorului include 10 pinioane de setare cariatie de la 11 dinti la 36, model MicroShift RDM-21L. Manetele rotative de pe ghidon schimba rapid, intreg procesul fiind unul sigur si eficient. Cele 7 de viteze sunt exact ceea ce trebuie, fiind transferate rapid de pe un pinion inferior pe cel superior la dorinta utilizatorului. Roțile montate pe aceasta permit trecerea foarte ușoară peste obstacole și menținerea vitezei fără efort pe teren accidentat. Indiferent de tipul de teren (uscat/ umed), frânele Tektro MD-280, de 160 mm pentru față/ spate, se adaptează chiar și zonelor cu noroi. Manete de frână din PVC sunt ușoare și precise.

Detaliile la nivel de schimbator si viteze

Model angrenaj 40Tx32Tx22T,170mm, Otel
Model pinioane Shimano Tourney MF-TZ500, 14-28T
Model schimbator pinioane MicroShift RDM-21L, Direct Mount
Model manete schimbator Shimano ST-EF500, Shift/Brake Lever, 3×7 Viteze
Model lant KMC Z7
Transmisie 3 x 7 Viteze

 

  Șaua exclusivă DDK Matching Co este adaptată mai multor conformații de bazin, datorită formei sale tip „hamac”. Tijă de șa FLEX, din aluminiu de 27.2 mm diametru, ofera un confort optim.  Are o echipare de top: un sistem de transmisie excelent, silențios, exact și performant, frâne ce funcționează foarte bine, cu toate că fac parte dintr-o gamă de produse inferioară transmisiei, roți solide și anvelope trainice. Doar la capitolul greutate se poate spune că lasă puțin de dorit. Si nu in ultimul rand, rotile cu diametrul de 29 de inchi, ajuta la deplasarea mai usoara si rapida pe suprafete mixte.

Model roti D02-Sxx-32H-N, DB, Alloy, Disc Only, NEW decals
Model butuc fata Alloy, 32H, 100mm, 6Bolt, QR, Bearing
Model butuc spate Alloy, 32H, 135mm, 6Bolt, MF, QR, Bearing
Model anvelope Wtb Ranger 29 x 2.25
Dimensiune roata 29 inch

Este o bicicletă care se mulează foarte bine pe toate tipurile de teren, făcând față atât coborârilor foarte rapide, cât și urcușurilor epuizante.

Recomandare:

    Mtb Afisport M2 – 29 inch este o bicicleta recomandata de majoritatea utilizatorilor care au comandat-o pana acum, avand un pret corect raportat la dotarile existente pe aceasta: Verifica oferta pret

    Cele mai multe preturi sunt variabile, asa ca daca prinzi si perioada de reduceri, poti cumpara bicicleta Mtb Afisport M2 – 29 inch, mult mai ieftina:  Verifica pret actualizat

Media 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *