Laptop 15s-fq1008nd, pret, specificatii tehnice (review)

   HP 15s-fq1008nd este un portabil excelent pentru cei ce vizeaza lucrul de la distanta, usor de transportat, avand dimensiuni compacte si dotari tehnice ce sustin munca de la cel mai inalt nivel. In ideea in care tot mai multe persoane aleg sa lucreze din locatii cat mai inedite, in pub-uri, cafenele si hub-uri de tehnologie, HP 15s-fq1008nd a fost construit pentru a raspunde nevoilor utilizatorilor care se afla intr-o miscare continua. Usor de transportat in rucsacul de spate vei avea senzatia ca nici macar nu este acolo, deoarece nu cantareste mai mult de 1.69 Kg. Facand parte din noua generatie de portabile, designul exterior este in mod considerabil imbunatatit. Aceasta noua generatie aplica imbunatatiri considerabile atat la nivelul design cat si aspect tehnic, prin folosirea unei configuratii hardware puternice. Acesta integreaza o baterie de tip Li-Ion, cu un numar de 3 celule cu un adaptor de 41Wh, care ofera o autonomie ridicata de functionare in utilizarea normala de zi cu zi, la o singura incarcare, precum si un sistem inteligent de racire ce mentine o temperatura optima de functionare pe tot parcursul utilizarii. Consumul energetic ofera o autonomie pe baterie de 10-11 ore, un scor de care chiar si cei mai exigenti utilizatori vor fi multumiti.

Laptop 15s-fq1008nd cu procesor Intel® Core™ i3-1005G1 pana la 3.40 GHz, 15.6", Full HD, 4GB, 128GB SSD, Intel UHD Graphics, Windows 10 Home S, Black

TASTATURA, DISPLAY:

       Tastatura este bine alcatuita si prezinta un spatiu suficient intre taste astfel incat sa ofere precizie buna la tehnoredactare. Butoanele sunt actionate cu acuratete, nu sunt zgomotoase si sunt placute la atingere. In partea de jos se regaseste si zona de TouchPad, care raspunde bine la comenzi, completand acest design destul de inspirat. In conditiile in care lucrezi si noaptea, tastatura este una iluminata, cu 3 nivele de intensitate. L-am luat la butonat destul de intens, iar sunetul tastelor nu este acelasi de clampanit insistent, butoanele nu se blocheaza asigurand o cursa optima pana la capat, foarte silentios. Restul fuselajului ce asambleaza intregul portabil, foloseste ca material de constructie aluminiu, cu suprafete mate ce nu retine urmele inestetice ale amprentelor. Suprafata mata de aluminiu ofera o impresie mult mai clasica care il apropie ca design de modelele de generatie mai veche. In privinta rigiditatii sistemul prezinta un design destul de solid, nu scartaie si nici nu se deformeaza in momentul in care lasi intreaga greutate a palmelor pe tastatura sau touchpad. Capacul exterior este deasemenea mai puternic decat in cazul generatiilor anterioare acesta imbracand intr-un strat subtire de metal, intreg display-ul de la un capat in altul. Cea mai slaba caracteristica a acestui nou design este in mod incontestabil balamelele, dar cu mai multa grija nu vor fi un impediment in utilizarea de zi cu zi. Par fragile la prima vedere dar functional tin bine pe pozitie display-ul pana la un unghi de 160 de grade. Bineinteles nu iti recomand sa le stresezi zilnic deoarece pot ceda mai repede in timp. 

      Ecranul de 15.6 inchi SVA cu suprafata mata ofera o rezolutie Full HD pentru receptia in bune conditii a imaginilor la calitatea unei game de culori impusa de standardul 1920 x 1080 pixeli. Unghiurile bune de vizualizare reprezinta un plus, un real avantaj daca e sa privim faptul ca vei lucra pe el in conditii de mediu diferite, lumina puternica sau scazuta. Imaginile se disting foarte bine, culorile fiind reproduse la nivel detaliu excelent, indiferent de unghiul de vizualizare. Ramele inguste ce inconjoara ecranul contribuie si ele la imbunatatirea portabilitatii sistemului, luand ca spatiu o mica parte de ecran, cea mai mare parte fiind vizibila, fapt care creeaza impresia de Wide, display chiar mai mare.

PERFORMANTE HARDWARE:

     La capitolul performante tehnice, HP 15s-fq1008nd beneficiaza de un procesor pe 4 nuclee, Intel i3 1005G1, care ruleaza la frecventa de 1.2 Ghz, posibil maxim 3.4 Ghz in modul Turbo Boost. Acesta a fost configurat pe o arhitectura de tip Ice Lake, ultima disponibila in ordine cronologica ce ofere un balans optim in ceea ce priveste consumul energetic si performantele in frecventa. La capitolul memorie dispune de 4 Gb DDR4 (1/2 sloturi ocupate), iar socarea de date se va face pe un SSD ultrarapid de 128 Gb. Am preferat de fiecare data SSD-ul in locul HDD-ului pentru un plus de viteza la incarcarea aplicatiilor din partea de software. Pentru un plus de spatiu de stocare poti alege un serviciu de cloud sau sa achizitonezi un HDD extern dedicat. Sistemul de operare care vine preinstalat ofera posibilitatea utilizarii acestuia la adevarata valoare imediata. Laptopul raspunde foarte bine la comenzi, procesul de punere in functiune fiind foarte rapid chiar si in situatii de multitasking.

    Placa video integrata este denumita experimental una neadecvata jocurilor de mare putere grafica dar conform spuselor altor clienti ce au mai testat acest model se pare ca va duce fara probleme unele jocuri din generatiile anterioare la rezolutii destul de bune si FPS. Modelul de placa Intel UHD este compatibil cu DirectX 12 aducand un aport grafic suficient pentru task-urile grafice obisnuite. Se pare ca aceasta noua generatie ofera o alternativa mult mai buna ca vechile placi integrate Intel HD Graphics, mult mai ieftine dar si mai eficiente.

    Experienta audio este una extraordinara, acesta dispune de doua difuzoare stereo, de 3 W, care folosesc tehnologia Bang & Olufsen, dezvoltata cu scopul declarat de a va oferi cel mai bun sunet disponibil in cazul unui notebook. De asemenea, ofera optiuni de setare manuala, astfel incat sa puteti controla complet mixul audio. Functia HP Audio Boost ofera o consistenta suplimentara prin aplificarea sunetului dual, experienta finala fiind un sunet mult mai tare, mai clar si profund.

     Pe partea de conectivitate, laptop-ul HP 15s-fq1008nd beneficiaza de numeroase porturi de conectare astfel: 2 porturi USB 3.1, 1 port USB 3.1 type-C, o iesire HDMI, iesire audio, suporta bluetooth 4.2 si conexiune la internet prin LAN de pana la 1000 Mb/s si cititor carduri SD. In ceea ce priveste autonomia pe baterie, acesta este capabil sa ofere un timp de lucru de pana la 10 ore. Pe partea de securitate, laptopul HP beneficiaza de sistem de encryptare BIOS, HDD si Security Lock, ce pot fi blocate prin parole personalizate pentru a limita accesul la datele importante.

Recomandare:

       Este unul din modelele care l-as putea recomanda oricand tuturor, un sistem portabil performant, disponibil la un pret corect: Verifica oferta pret

       In plus, zilele acestea beneficiaza si de o reducere consistenta, pret care il pune pe lista celor mai bune produse din aceasta marja de pret: Verifica pret redus

Laptop 15s-fq1008nd cu procesor Intel® Core™ i3-1005G1 pana la 3.40 GHz, 15.6", Full HD, 4GB, 128GB SSD, Intel UHD Graphics, Windows 10 Home S, Black