Masina de spalat rufe Arctic APL81023XLW0, pret, pareri (review)

    Arctic APL81023XLW0 este o solutie de buget pentru oricine doreste sa investeasca intr-o masina de spalat accesibila, de dimensiuni mici, capabila sa spele eficient o cantitate medie de rufe, aproximativ 8 Kg. Nu este o masina de spalat de la care sa emiti pretentii exagerate, dar ca mai toate produsele romanesti marca Arctic, a fost construita pentru o folosire intensa de lunga durata. Functiile si programele sunt cele de baza, dar variante astfel incat poti spala categorii de haine multiple la temperaturi variate. Faptul ca este un model slim, o vei putea integra cu usurinta in spatiul casei tale, aceasta ocupand o suprafata destul de mica, descrisa de urmatoarele valori: 55 cm adancime, 60 cm latime si 84 cm inaltime. Fiind un model cu incarcare frontal, rufele sunt introduse la interiorul cuvei prin partea din fata, hubloul fiind etansat foarte bine de garniturile duble din cauciuc securizat. Gradul de libertate al unghiului de deschidere al usii de 170˚permite accesarea facila a interiorului cuvei. Culoarea predominanta in tot aspectul masinii este cea alba, lucru care va face sa se potriveasca foarte bine cu incaperile cu pereti varuiti in culori deschise. 

Masina de spalat rufe Arctic APL81023XLW0, 8 kg, 1000 RPM, Clasa A+++, Motor Silent Inverter, ExtraSteam, Alb

      Panoul de comanda este unul usor de analizat si lucrat cu el, toate comenzile fiind actionate prin alegerea optiunii potrivite din seletorul de programe, temperatura sau durata de lucru. Activarea functiilor specifice va fi semnalizata in zona de comanda prin aprinderea de becuri LED. In jurul butonului de selectie exista pictograme sugestive pentru fiecare tip de program, iar cu ajutorul actionarilor cu taste putem face orice modificari ale parametrilor implicati in ciclul de spalare. In dreapta selectorului de programare se afla 4 butoane cu taste cu functii de prespalare, clatire suplimentara, fara rotire centrifugare si pauza start. In dreapta panoului de comanda se afla si sertarul cu 3 compartimente pentru detergent solid si lichid, cu un dispozitivul ce ofera posibilitatea de a utiliza la spalare detergent lichid sau concentrat, in functie de preferinta utilizatorului. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor masinii de spalat pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Viteza variabila la centrifugare poate fi selectata in trepte progresive in intervalul de 400 – 1000 rpm. Aparatul tau Arctic este gandit sa iti ofere un plus de siguranta, fiind potrivit pentru tine si familia ta. Copiii tai se pot juca langa masina de spalat, fara ca tu sa-i supraveghezi permanent.

Masina de spalat rufe Arctic APL81023XLW0, 8 kg, 1000 RPM, Clasa A+++, Motor Silent Inverter, ExtraSteam, Alb

     Cuva masini este facuta dintr-un material termorezistent poliplex iar tamburul este din otel inox cu o capacitate de 52 de litri, avand diametrul hubloului de 32 cm. Deschiderea hubloului se realizeaza la 170 de grade. Grila formata din cele 15 programe de spalare este usor de accesat si intuitiva si cuprinde majoritatea optiunilor disponibile pe o masina de spalat. Incarcarea cu rufe a masinii de spalat poate varia in functie de volumul sau tipul tesaturii. Datorita sistemului automat de reglare a consumului de apa si a excesul de apa Aqua Safe, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic. Acest model are prevazut o rezistenta acoperita cu un strat de nichel care o protejeaza de rugina si ii asigura o durabilitate de 100 de ori mai mare decat rezistentele standard si cu depuneri de calcar cu 40% mai mici. Astfel ca masina va functiona eficient si economic pentru mai mult timp, iar costurile de intretinere ale ei vor fi mai reduse.

   Cu ajutorul tehnologiei ExtraSteam hainele tale au parte de o ingrijire delicata si scapi de cutele nedorite. Articolele tale preferate de imbracaminte se vor mentine impecabil datorita aburului care se poate utiliza la inceput sau la final in functie de programul selectat. Daca aburul este eliberat la inceputul programului are rolul de a inmuia hainele murdare usurand astfel procesul de curatare, iar daca este eliberat la final are o contributie majora pentru inlaturarea cutelor, tesaturile devenind placute la atingere. ExtraSteam trateaza cu delicatete hainele si te ajuta sa te bucuri de ele un timp indelungat. Masina de spalat cu motor SILENT Inverter asigura cel mai ridicat nivel de performanta si tehnologie. Acest tip de motor beneficiaza de 10 ani garantie si vine echipat cu un set de avantaje care sporesc confortul: eficienta energetica pe care o poti observa inca de la prima factura de energie electrica, consum optim de apa si nivel redus de zgomot.

     Design-ul special, al tamburului creeaza conditii optime de spalare pentru rufe si asigura o curatare eficienta dar blanda, fara miscari ce ar putea afecta tesatura. Arctic dispune de doua sisteme care ajuta la scaderea vibratiei si zgomotului: Design-ul special al peretilor laterali ai masinii de spalat reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul spalarii, iar sistemul electronic de control al balansului, distribuie uniform rufele in interiorul masinii diminuand si mai mult zgomotul si vibratiile. Masina de spalat beneficiaza si de un asa numit sistem Aqua Surf ce realizeaza o sigilare a scurgerii pentru a pastra detergentul in masina pana in momentul clatirii. 

     Poti alege intre cele 15 programe predefinite pentru o spalare cat mai eficienta: clatire, prespalare, mixt, delicate, sintetice, bumbac, lana, sport, camasi spalare rapida etc. Programele speciale ale masini Arctic sunt: programul de spalare intensiva a rufelor, perfect pentru hainele din bumbac. Speli hainele preferate fara a le deteriora si te bucuri de ele pe termen lung. Cu programul Bumbac Eco 40°C,60°C speli eficient hainele rezistente din bumbac, cu un consum redus de energie si apa. Programul bumbac cu apa rece si cu apa la temperatura de: 40°C,60°C cu prespalare si 90°C. Sintetice 40°C,60°C la acest program este destinat hainelor care necesita o spalare atenta, precum cele din material sintetic sau amestec cu bumbac. Sintetice cu apa rece. Programul Mixt 40°C ce permite spalarea in acelasi timp a articolelor din bumbac sau materiale sintetice, de aceeasi culoare. Poti spala tesaturi diferite in cele mai bune conditii, dintr-o singura incarcare. Cu programul dedicat ECO bumbac, articolelor din materiale bumbac vor fi curate si mereu gata de purtare, acestea trecand printr-un proces de spalare la temperatura joasa de 40-50 de grade. Astfel, hainele vor rezista mai mult timp. Programul de spalare manuala la 20°C este dedicat hainelor care nu se spala in masina de spalat in mod obisnuit. Cu acest program speli rapid si fara efort chiar si rufele pentru care spalarea manuala ar consuma timp si efort. Programul Lana la 40°C permite spalarea articolelor din lana, fara a le deteriora. Acum poti spala hainele din lana in siguranta si fara efort. Programul Rapid 30 minute este cel mai scurt program de spalare, destinat unui volum mic de rufe cu un grad redus de murdarie. Obtii prospetime de durata pentru rufele pe care le porti zilnic, in cel mai scurt timp posibil. Programul Economic la 20°C permite spalarea rapida si economica, cu detergent lichid, a unei cantitati de maxim 3 kg de rufe. Cu acest program faci economii importante chiar si atunci cand trebuie sa speli o cantitate redusa de haine. Improspatare este un program dedicat hainelor purtate o singura data, care nu necesita un ciclu complet de spalare. Programul Antisifonare unde ciclul de stoarcere este divizat in mai multe etape, pentru o actiune mai delicata asupra hainelor. Cu programul dedicat clatirii sau apretarii rufelor. Ai rufe perfect limpezite, fara efort suplimentar si fara consum excesiv de energie si apa. Cu programul Stoarcere si Evacuare se adauga un ciclu suplimentar de stoarcere si ajuta la evacuarea completa a apei din masina. Cu acest program Arctic iti ofera posibilitatea de a-ti configura spalarea asa cum vrei. In plus clientii Arctic beneficiaza zilnic de sustinerea si asistenta expertilor de la Arctic, in toate etapele achizitiei si utilizarii produsului.

       Functia amanare pornire  iti permite programarea spalarii intr-un interval de 9 ore. Astfel, nu mai esti nevoit sa iti planifici activitatile dupa programul de spalare a rufelor. Cel mai rapid program, dureaza aproximativ 14 minute, modul de spalare cere activeaza aceasta cerere fiind cea expresa. Masina de spalat Arctic recomanda un mod de spalare preferential in cazul in care speli mai des camasi, optiune care include o etapa cu extraoptiune cu abur, activa.

    Sistemul electronic de control al balansului distribuie uniform rufele in interiorul tamburului (recipientul in care sunt spalate rufele), diminuand vibratiile si zgomotul produs in timpul stoarcerii, pentru o functionare mai silentioasa. Poti folosi masina de spalat Arctic in orice moment al zilei. Astfel nivelul de zgomot variaza ca valoare de la 55 dB in timpul spalarii pana la 72 dB la centrifugare. Pentru a obtine cele mai bune performante de spalare si consum energetic redus, acest sistem automat de reglare a consumului de apa vine in ajutorul tau! Aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, astfel ca tu sa ai cele mai bune rezultate cu un minim de efort.

    Cu functia Drum Clean ExtraSteam poti igieniza cuva si poti indeparta aceste mirosuri in cel mai scurt timp. Chiar daca ai pornit aparatul de spalat, asta nu inseamna ca nu poti pune pe pauza programul si apoi adauga alte rufe la spalat. Acest lucru este permis cu ajutorul functiei ADD IN.

Masina de spalat rufe Arctic APL81023XLW0, 8 kg, 1000 RPM, Clasa A+++, Motor Silent Inverter, ExtraSteam, Alb

     Masina Arctic are o clasa de eficienta energetica inalta A+++ si consum redus de resurse, avand un consum mediu de apa anual de 9239 litri si de energie in program standard de 0,75 kWh/ciclu si 175 kWh/an consum in medie anual. Acest consum a fost calculat la 220 de cicluri standard de spalare pentru program bumbac la 60°C şi 40°C la capacitate maxima si partiala, precum şi consum de energie in mod oprit şi inactiv. Consumul real va depinde de modul de utilizare al masinii. 

Recomandare:

       Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

       Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

       Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

Masina de spalat rufe Arctic APL81023XLW0, 8 kg, 1000 RPM, Clasa A+++, Motor Silent Inverter, ExtraSteam, Alb