Review: CORT CU BEȚE ARPENAZ 4.2 4 PERSOANE 2 CAMERE QUECHUA

  • de

   Daca obisnuiesti sa pleci in drumetie cu familia, ai nevoie de un cort mai amplu care sa ofere spatii bine definite pentru fiecare membru in parte. ARPENAZ 4.2 4 PERSOANE 2 CAMERE QUECHUA este un cort de tipul 4.2 ce ofera avantajul unui spatiu mai mare, confortabil, pentru o familie mai numeroasa. Chiar daca in dimensiuni este mai mare fata de un model obisnuit, constructorii QUECHUA au incercat sa mentina acelasi bagaj de calatorie compact in care sa incapa intreg cortul, care se strange intr-o geanta foarte usor de purtat in bagajul de calatorie. Odata strans cortul, acesta este asigurat de doua sisteme de cleme din plastic ce strang bine la mijloc invelisul cortului, astfel incat acesta sa nu creasca in volum. Aceasta noua geanta de calatorie cu fermoar de inchidere este prevazuta la randul ei cu doua barete de sustinere, pentru usurinta la transport. 

CAMPING - Cort ARPENAZ 4.2 4 persoane QUECHUA

    Am putea folosi chiar sintagma „Viata la cort dar in confort” deoarece ARPENAZ 4.2 4 PERSOANE 2 CAMERE de la QUECHUA este un lacas excelent pentru personele care prefera aventura si natura. Natura este cu siguranta minunata, iar daca alegi o astfel de experienta cu siguranta iti vei dori din ce in ce mai multe astfel de iesiri, e mult mai linistit, stresul cotidian parca dispare, iar in jurul tau esti parca incojurat doar de verde. O responsabilitate de care toti suntem nevoiti sa avem grija e cea a curateniei, iar daca dorim sa fim respectati in natura, trebuie sa fim si noi respectori cu aceasta si tot ce ne ofera. 

CAMPING - Cort ARPENAZ 4.2 4 persoane QUECHUA

    ARPENAZ 4.2 foloseste un sistem de prindere cu bete, iar odata pozitionate betele conform cu fisa tehnica, se aseaza maerialul izolator superior. Montarea este  simplă, datorită bețelor cu repere colorate. Deasemenea pentru a nu intra in contact cu solul umed, cortul beneficiaza de folie de sol cu margini înălțate, pentru a evita pătrunderea ploii. Intreg setup-ul este gata in doar cateva minute, nefiind necesare cine stie ce cunostiinte tehnice, mai greu fiind prima data pana deprinzi toate miscarile. 

CAMPING - Cort ARPENAZ 4.2 4 persoane QUECHUA

      In forma instalata, cortul cu bete ARPENAZ 4.2 are o forma usor circulara, cu o suprafata de 5 mp, masurand 240 x 210 cm. Cortul este prevazut atat in lateral cat si in zona superioara cu orificii ce se deschid prin fermoar pentru patrunderea mai usoara a luminii naturale de afara. Un detaliu interesant (și util) e acela că în interior există mai multe buzunare unde puteți depozita diverse lucruri, iar sus, în centru, există uneori un cârlig de care se poate agăța o lanternuță. Supratenta ventilată de deasupra livingului reduce condensul. Trape de ventilare înalte, în față și în spate, plase de insecte la ușă și în spatele camerei.

CAMPING - Cort ARPENAZ 4.2 4 persoane QUECHUA

    Structura sa de rezistenta este bazata pe un set de stalpi din fibra de sticla ce au rolul de sustinere pentru acoperis. Conform specificatiilor tehnice, materialul proector a fost prevazut cu un strat protector UPF 30 ce permite luminii să pătrundă, dar filtrează razele UV. Cortul montat corect, bine asigurat, rezistă la o viteză a vântului de 50 km/h la sol. Forma aerodinamica atenueaza din forta vantului, oferind astfel incintei de interior rezistenta la intemperiile naturii.

CAMPING - Cort ARPENAZ 4.2 4 persoane QUECHUA

    Materialul impermeabil ii ofera o rezistenta sporita chiar si la cantitati mai mari de apa, insumand 200 de litri de apa ce pot cadea in decurs de 4 ore, fara ca apa sa se infiltreze la interior. Materialul foliei exterioare e poliester tratat cu poliuteran si cusaturi vulcanizate ce protejeaza eficient de temperaturi extreme si de radiatii UV, iar folia podelei din nailon cu poliuteran asigura si ea protectie si confort. Ca durabilitate, acesta rezistă la o forța de nivel 6 – aproximativ 50 km/h, test efectuat în tunel cu vânt. Punctele de rezistenta includ legaturi duble, ce asigura incinta impotriva vantului sau a altor intemperii ale naturii.

Rezistența la vânt e dată atât de forma cortului, de numărul (mai mare) de bețe, cât și de înălțimea lui (mai redusă) sau de numărul (mai mare) de puncte de ancorare. Contează însă foarte mult și cum îl montăm. La un cort mic, de 2-4 persuane, vântul nu ar trebui să reprezinte o problemă, dar trebuie acordată atenție si locului și modului în care îl așezăm.

CAMPING - Cort ARPENAZ 4.2 4 persoane QUECHUA

    Spre iesire, se regaseste o copertina din acelasi material ce se poate indeparta pentru a asigura un spatiu generos pentru iesire. Pe timp de noapte, iesirea poate fi asigurata in puncte fixe incat sa fie un paravan de siguranta la lasarea intunericului. Deasemenea poate reprezenta o bariera termica optima incat in serile mai racoroase interiorul sa ramana cald.

     Acum ca am pus la punct toate aceste detalii, nu ne ramane decat sa alegem locatia dorita pentru aventura si de ce nu gasca de prieteni pe care sa o luam cu noi. Cortul cu bete pentru camping ARPENAZ 4.2, este o optiune ideala pentru a fi luata in evidenta, daca dorim sa planificam o aventura pe cinste in vara aceasta.

Recomandare:

    QUECHUA ARPENAZ 4.2 este un cort recomandat de majoritatea utilizatorilor, avand un pret corect raportat la dotarile existente pe acesta: Verifica oferta pret

   Cele mai multe preturi sunt variabile, asa ca daca prinzi si perioada de reduceri, poti beneficia de un pret mult mai atractiv: Verifica pret actualizat

CAMPING - Cort ARPENAZ 4.2 4 persoane QUECHUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *