Sari la conținut

Bicicleta MTB ST 520 V2 27,5″ NEGRU ROCKRIDER, review

    Aflata la a doua generatie, bicicleta MTB ST 520 V2 27,5″ NEGRU ROCKRIDER reprezinta o alegere interesanta pentru practicarea sportului la oras sau in zonele rurale, avand un cadru rezistent si roti pe 27,5 inchi. Acest model aduce o imbunatatire consistenta atat la nivel de design cat si dotari tehnice. Bicicleta MTB ST 520 V2 a fost concepută în Franța, la BTWIN VILLAGE (Lille) folosind mijloace tehnice de ultima generatie. Aceasta asigura un nivel de confort sporit si eficienta in raport cu alte modele datorita urmatoarelor dotari incluse in configuratia sa: frâne pe discuri hidraulice mai progresive și mai puternice, cursă de 100 mm, pentru depășirea ușoară a obstacolelor. Indiferent de tipul de teren (uscat/ umed), frânele hidraulice duble B’TWIN by TEKTRO TKD 68, de 160 mm pentru față/ spate, se adaptează chiar și traseelor cu noroi. Frâna hidraulică asigură mai multă putere, pentru o acţionare mai ușoară. Manete de frână din aluminiu sunt ușoare și precise.

BICICLETĂ MTB AVANSAT/EXPERT BĂRBAȚI Ciclism - Bicicletă MTB ST 520 V2 27,5

    Este destul de greu sa gasesti o bicicleta care sa se prezinte ca un rival, daca nu imposibil, aceasta fiind de constructie franceza, deci componente bune, la un pret imbatabil. In functie de statura, bicicleta MTB ST 520 V2 27,5″ NEGRU ROCKRIDER poate fi achizitionata in mai multe variante de marimi astfel care se adreseaza inaltimii cuprinse intre 1,50 si 2,00, in functie de statura fiecaruia:

S: între 1,50 m şi 1,64 m.
M: între 1,65 m şi 1,74 m.
L: între 1,75 m şi 1,84 m
XL: între 1,85 m şi 2,00 m.

   Cadrul este unul care are o formă standard pentru biciclete MTB. Tuburile sunt simple, nici prea groase, nici prea subțiri, cu un design de culoare rosu/negru, ce încurajează o poziție de pedalare ceva mai verticală și mai relaxată. Bicicletă  esta adaptata cu cadru confortabil atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Acest cadru CGF (Confort Geometry Frame) EVO 100% aluminiu asigură un plus de confort indiferent de persoana care o utilizeaza. Înclinarea acestui cadru a fost atent studiată pentru a menţine spatele mai drept, si a permite diverse modificari in inaltime astfel: șa adaptată, ghidon mai îngust, pipă mai scurtă, furcă pe arc mai flexibl și manete de frână mai apropiate. Punctele de sudură, așa cum te-au obișnuit deja ceii de la Rockrider, sunt excelent realizate și finisate, absolut imperceptibile, în vreme ce cablurile sunt în totalitate trase prin cadru, pentru un aspect general ordonat și curat și elegant. Cadrul este unul de o calitate într-adevăr impresionantă. Este realizat dintr-un aliaj superior de aluminiu, 6061 hidroformat, în fabricarea sa folosindu-se tehnologie de ultimă generație pentru a-l face foarte rezistent, dar și ușor în același timp, oferind cel mai bun raport forță/greutate. Monoblocul pedalier poziționat mai jos asigură stabilitate în viraje.

BICICLETĂ MTB AVANSAT/EXPERT BĂRBAȚI Ciclism - Bicicletă MTB ST 520 V2 27,5

   Furca este și ea, la rândul ei, una bună, modelul Suntour XCT HLO, cu o cursă de 100 mm și blocare hidraulică, cu buton montat pe ghidon. Aceasta are sistemul de amortizare pe cartuș de aer, fapt care este destul de îmbucurător, ținând cont că la acest segment de preț întâlnești în general suspensii mult mai grele, pe arc, care desigur vin cu performanță mai slabă față de acest Suntour. Aceasta bicicleta MTB nu dispune de nicio suspensie spate doar pe fata fiind prevazuta cu sistem de suspensie hidraulica. Astfel bicicleta are un format semirigid, ce vine cu urmatorul avantaj: bicicleta este mai ușoară și fiind nevoie sa imprimi o energie mai mica pe teren fără denivelări. 

BICICLETĂ MTB AVANSAT/EXPERT BĂRBAȚI Ciclism - Bicicletă MTB ST 520 V2 27,5

   Caseta schimbatorului include 8 pinioane de setare cariatie de la 11 dinti la 32, model SHIMANO. Manetele rotative de pe ghidon schimba rapid, intreg procesul fiind unul sigur si eficient. Lanțul lat și rezistent KMC Z7 adera foarte bine la cele 3 foi ROCKRIDER FC ATB 500 cu 22, 32 și 42 dinți . trecerea de la o viteza la alta fiind posibila cu ajutorul schimbătorului față SHIMANO ALTUS.

     Cele 8 de viteze sunt exact ceea ce trebuie, fiind transferate rapid de pe un pinion inferior pe cel superior la dorinta utilizatorului. Roțile montate pe aceasta permit trecerea foarte ușoară peste obstacole și menținerea vitezei fără efort pe teren accidentat. Indiferent de tipul de teren (uscat/ umed), frânele hidraulice duble B’TWIN by TEKTRO, de 160 mm pentru față/ spate, se adaptează chiar și zonelor cu noroi. Frâna hidraulică asigură mai multă putere, pentru o acţionare mai ușoară. Manete de frână din aluminiu sunt ușoare și precise.

Detaliile la nivel de schimbator si viteze

3 foi cu 8 viteze, în total 24 de viteze!
2 manete rapide, aflate pe ghidon.
– 3 foi ROCKRIDER FC ATB 500 – 22, 32 și 42 dinți -Schimbător față SHIMANO ALTUS
-Schimbător spate BTWIN
-Manete schimbator Btwin Omega 36
-Casetă 8 pinioane SHIMANO 11 – 32 dinți
-Lanț lat și rezistent KMC Z7

BICICLETĂ MTB AVANSAT/EXPERT BĂRBAȚI Ciclism - Bicicletă MTB ST 520 V2 27,5BICICLETĂ MTB AVANSAT/EXPERT BĂRBAȚI Ciclism - Bicicletă MTB ST 520 V2 27,5

 

    Șaua exclusivă ROCKRIDER ERGOFIT Evo este adaptată mai multor conformații de bazin, datorită formei sale tip „hamac”. Tijă de șa FLEX, din aluminiu de 27.2 mm diametru, ofera un confort optim.  Are o echipare de top: un sistem de transmisie excelent, silențios, exact și performant, frâne ce funcționează foarte bine, cu toate că fac parte dintr-o gamă de produse inferioară transmisiei, roți solide și anvelope trainice. Doar la capitolul greutate se poate spune că lasă puțin de dorit. 

Este o bicicletă care se mulează foarte bine pe toate tipurile de teren, făcând față atât coborârilor foarte rapide, cât și urcușurilor epuizante.

Recomandare:

     MTB ST 520 V2 27,5″ NEGRU ROCKRIDER este o bicicleta recomandata de majoritatea utilizatorilor care au comandat-o pana acum, avand un pret corect raportat la dotarile existente pe aceasta: Verifica oferta pret

    Cele mai multe preturi sunt variabile, asa ca daca prinzi si perioada de reduceri, poti cumpara bicicleta MTB ST 520 V2 27,5″ NEGRU ROCKRIDER, mult mai ieftina:  Verifica pret actualizat

BICICLETĂ MTB AVANSAT/EXPERT BĂRBAȚI Ciclism - Bicicletă MTB ST 520 V2 27,5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *