Laptop HP 15s-eq0039nq, pret, performante (review)

     Laptopul HP 15s-eq0039nq ofera utilizatorului dotarile hardware necesare astfel incat sa aiba parte de o experienta placuta in activitatea pe care o intreprinde din orice domeniu. Configuratia echilibrata din punct de vedere al pieselor hardware acopera nevoile de la cele mai uzuale, de navigare online, lucru cu pachete Office, pana la cele de anduranta, unde este nevoie de acces rapid la date, putere mare de procesare si de memorie grafica dedicata. Acest laptop portabil despre care vorbim astazi, HP 15s-eq0039nq, reprezinta o solutie de luat in calcul daca tinta ta este aceea de a nu-l schimba 3-4 ani de acum incolo. Un alt avantaj care va face simtita prezenta la incarcarea sistemului de operare, SSD-ul propriu, permite bootarea portabilului in full mode in doar cateva secunde. Laptopul HP 15s-eq0039nq este pregatit astfel sa lucreze pentru utilizator la scurt timp de la punerea in functiune.

1. HP 15s-eq0039nq, LAPTOP CU VALENTE PORTABILE? 

       Materialul extern ce imbraca intreg fuselazul este unul placut la atingere, acesta beneficiind de finisaje bine realizate, avand o structura argintie ce da bine la exterior in materie de design. Tastatura dintr-o singura bucata respecta aceleasi reguli de culoare ca si restul componentelor de imagine, raspunde bine la comenzi beneficiind de o spatiere excelenta pentru precizie buna la apasarea tastelor in viteza. Touchpad-ul pozitionat central nu incomodeaza aproape deloc, este responsiv si stie si multitouch. Display-ul masoara in diagonala 15.6 inchi, dimensiunea normala pentru un laptop si suporta o rezolutie Full HD. Esti avantajat din acest punct de vedere, fiind o placere sa urmaresti imaginile care se delureaza pe acesta, lucru care va fi cu siguranta apreciat de iubitorii de filme si seriale online. Reflexiile de luminozitate sunt atenuate la minim de caracteristica speciala glare, care ii permite astfel sa aiba un unghi de vizibilitate excelent.

2. Configuratie & performante

      Laptopul HP 15s-eq0039nq este echipat cu un procesor cu 4 nuclee avand o arhitectura Zen, cu un procesor AMD Ryzen 5 3500U tactat la frecventa nominala de 2.1 Ghz ce poate urca la 3.7 Ghz, in modul Turbo Boost. Memoria RAM este una de 8 Gb, de tipul DDR4, ce ruleaza la o frecventa de 2400 Mhz (1/2 sloturi ocupate). Datele memorate se duc pe un SSD 512 Gb. Totul se misca foarte rapid, accesarea datelor e aproape instanta, la fel si incarcarea sistemului de operare care nu dureaza mai mult de cateva secunde. In cazul de fata prezenta SSD-ului in locul unui HDD clasic ii va da acestuia un boost considerabil de performanta in miscare, actiunile utilizatorului fiind astfel preluate imediat, dupa care este oferit rezultatul dorit, la fel de repede. In zona de memorie sunt utilizate 2 placute simultan, cate 4 Gb fiecare, totalul maxim suportat de laptop fiind de 32 Gb. Structura interna cu guri de aerisire in laterale permite o circulatie a aerului optima din afara spre interior apoi spre exterior. Laptopul nu se incinge la o utilizare intensiva, sistemul de racire propriu facandu-si foarte bine treaba.

      Placa video integrata AMD Radeon Vega RX 8 este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. Laptopul beneficiaza de difuzor si microfon integrat pentru a te face auzit in cazul conferintelor video tinute pe Skype sau Facebook cu prietenii. Sunetul va compensa imaginile transmise prin prezenta a doua boxe integrate de 2.5 W x 2 de tip stereo ce emit un sunet clar in limitele de putere admise.

3. Conectivitate, autonomie:

       Numarul de porturi disponibile iti da posibilitatea de a diverse avantaje din partea altor dispozitive pe care sa le conectezi la acesta. Fie ca vrei sa transferi date, dinspre sau spre laptop, acestea sunt la fel de importante ca si celelalte aspecte tehnice. Laptopul HP 15s-eq0039nq primeste in dotarea sa 2 intrari USB 3.1, o intrare USB 3.1 type C, port HDMI, iesire RJ-45 pentru conectare la internet si adaptor bluetooth versiunea 4.2. Placa de retea suporta viteza in internet de pana la 1 Gb/s. Deasemenea laptopul primeste in dotare si o camera video HD cu microfon incorporat. Greutatea sa de doar 1.74 Kg dar si autonomia crescuta pe baterie de pana la 9-10 ore il recomanda ca fiind un bun companion in calatoriile pe care le vei intreprinde. Pe partea de securitate, laptopul HP beneficiaza de sistem de encryptare BIOS, HDD si Security Lock, ce pot fi blocate prin parole personalizate pentru a limita accesul la datele importante.

Recomandare:

           Laptopul HP 15s-eq0039nq este alegerea perfecta daca iti doresti un dispozitiv performant care sa iti ofere portabilitatea de care ai nevoie la un pret accesibil: Verifica oferta pret

           Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona zilele acestea avand o reducere consistenta: Verifica pret redus

Laptop HP 15s-eq0039nq, AMD Ryzen 5-3500U pana la 3.7GHz, 15.6" Full HD, 8GB, SSD 512GB, AMD Radeon Vega 8, Free DOS, argintiu