Laptop ultraportabil ASUS VivoBook S14 S430FA, review (2019)

     ASUS VivoBook S14 S430FA este unul dintre laptopurile ultraportabile de la Asus ce ofera o combinatie ideala de performante pastrand in acelasi timp o forma compacta care sa ajute utilizatorul sa il poarte cu usurinta dupa el. Cei de la Asus nu ar fi la prima isprava de acest fel, modelul de fata fiind continuarea unei serii dedicate, ce apare acum cativa ani in urma, marcand succese la rand pentru iubitorii de acest gen. Este un model din categoria premium ce aduce in fata utilizatorului elemente cheie de cea mai buna calitate: un display Full HD de toata frumusetea, procesor din generatia a 8-a, sistem operare Endless OS si 8 Gb de memorie RAM.

Laptop ultraportabil ASUS VivoBook S14 S430FA cu procesor Intel® Core™ i5-8265U pana la 3.90 GHz, Whiskey Lake, 14", Full HD, 8GB, 1TB, Intel UHD Graphics 620, Endless OS, Gun Metal

DESIGN SI ASPECT EXTERIOR:

    Cu un profil subtire de 18 mm (323 x 246 x 226 mm) si o greutate totala de doar 1.4 kg, ASUS VivoBook S14 S430FA este unul dintre cele mai portabile laptopuri. Si cu designul sau clasic elegant finisat in Gun Metal lasa o impresie la fel de buna, cu o perceptie vizuala de invidiat din partea celor din jur.  Tastatura este un alt element de design de care pur si simplu m-am indragostit, un model facut dintr-o singura bucata, care ofera spatii suficient de mari la tastare si precizie chiar si in cazul meu, eu care de multe ori sunt grabit in tot ceea ce fac. Un alt element de importanta este de precizat si faptul ca este iluminata LED, pe 3 nivele de intensitate, este placuta la atingere si nu aduce deloc zgomot de fundal in timp ce o folosesti. Touchpad-ul ofera precizie si dimensiunea perfecta pentru confort si acuratete maxima.

      Constructia este unul din atuu-rile la care s-a lucrat special pentru aceasta serie, permite rabatarea ecranului pana la un unghi de 180 de grade, este solida, iar materialele de calitate isi spun cuvantul in ceea ce priveste aspectul sau exterior. Laptop-ul este construit in totalitate din aluminiu si cantareste aproximativ 1.4 Kg, fiind astfel un instrument de calcul pe care il vei putea cu usurinta lua dupa tine in bagajul de calatorie. Balamaua sa de inalta precizie ErgoLift ofera o actiune duala, deosebit de cursiva, ce mentine ecranul intr-o pozitie sigura, indiferent de unghi, si impinge usor tastatura in sus la un unghi de 2.5° pentru a va oferi o pozitie perfecta de tastare de fiecare data. Balamaua ErgoLift imbunatateste de asemenea sistemul de racire pentru o experienta de utilizare foarte stabila.

Laptop ultraportabil ASUS VivoBook S14 S430FA cu procesor Intel® Core™ i5-8265U pana la 3.90 GHz, Whiskey Lake, 14", Full HD, 8GB, 1TB, Intel UHD Graphics 620, Endless OS, Gun Metal

DISPLAY, CALITATE IMAGINE:

    Display-ul de numai 14 inchi suporta o rezolutie Full HD, cu 1920 x 1080 pixeli, acesta fiind capabil sa reproduca chiar si cele mai imposibil de redat detalii, astfel incat experienta ta in fata laptopului sa fie una captivanta. In plus acesta vine si cu suport tactil, care va face ca navigarea prin meniul sistemului sa fie una interactiva, asemenea unei tablete. Calitatea imaginilor este una remarcabila, cu mult peste orice am experimentat pe oricare din modelele mai ieftine. Noul design cu patru laturi ultra-subtiri al ecranului NanoEdge in confera modelului ASUS VivoBook S14 S430FA un ecran cu margini ultra-subtiri, aproape inexistente, cu un spatiu de afisare vast si imagini deosebit de realiste, pentru munca si distractie.

PERFORMANTE TEHNICE:

    Puterea de calcul este data de procesorul cu 4 nuclee din seria i5 8265U de la Intel, tactat la frecventa nominala de 1.6 Ghz. Acest procesor U, ultra Low consumption, permite obtinerea unei autonomii ridicate pe baterie, consumul de energie fiind foarte bine optimizat, ce il incadreaza in categoria laptopurilor ideale pentru calatorie si munca de la distanta. Desi pare destul de mica aceasta frecventa, nu e deloc asa, acest minim fiind atins atunci cand necesarul de resurse pentru rularea aplicatiilor nu este unul extraordinar, iar in cazul sarcinilor mai consumatoare, frecventa va creste pana la un maxim de 3.9 Ghz. Este o actiune inteligenta din partea celor de la Asus care asa ajung sa conserve mult mai bine energia din baterie, laptopul de fata avand o autonomie de pana la 12 ore. 

     Un alt aspect care merita mentionat este si faptul ca arhitectura de tip Whiskey Lake reprezinta un motor important in mentinerea unui consum energetic redus, aceasta distribuind in mod curent energia necesara pentru rularea in bune conditii a intregului sistem, si pentru a asigura in acelasi timp performante bune la rulare.

    ASUS SonicMaster este o combinatie de componente hardware, functii software si optimizare audio creata in scopul de a va oferi cea mai buna experienta audio. Un codec de nivel profesionist asigura codare si decodarea audio foarte precise; in timp ce amplificatoarele, difuzoarele de dimensiuni mari si camere de rezonanta perfect optimizate pentru a functiona cu ASUS VivoBook S14 S430FA asigura un volum sonor puternic si bass profund. Functiile suplimentare de procesare si optimizare a semnalului audio ajuta la rafinarea celor mai mici detalii, filtreaza zgomotul si imbunatatesc calitatea audio astfel incat veti beneficia de un sunet cu adevarat imersiv.

     Memoria RAM disponibila pentru acest model este de 8 Gb (DDR4 ~ 2400 Mhz) in timp ce spatiul de stocare este asigurat de un HDD de 1 Tb (5400 rpm). As fi preferat desigur in dotarea acestuia un SSD in loc de HDD, pentru un plus de viteza superior la accesarea datelor. Desigr poti avea in vedere un upgrade viitor in acest sens, iar ambele unitati de stocare sa lucreze in paralel. Laptopul beneficiaza de sertar cu acces rapid la unitatea de stocare, care se desface de sub el, astfel incat sa nu fie nevoie sa il dezasamblezi in totalitate. Sistemul de operare preinstalat, Endless OS, reprezinta o versiune free de Linux, cu interfata grafica intuitiva, asemanatoare lui Windows. Daca totusi preferi Windows, instalarea sa se poate face rapid, asta daca ai mai facut acest lucru, sau cu ajutorul unui prieten de nadejde.

     Placa video integrata nu este una tocmai dedicata sarcinilor grafice sau pentru gaming, modelul de fata fiind gandit mai mult pentru o utilizare obisnuita (pachet Office, navigare internet si procesare). Aici nu putem include si partea grafica, unitatea hardware grafica integrata pe placa de baza (Intel HD Graphics 620) asigurand operatiuni la nivelul minim de performanta. Asta inseamna ca vi putea juca totusi anumite jocuri ce nu necesita performante grafice extraordinare sau vizualiza filme si seriale online la o calitate Full HD. Placa grafica este compatibila si cu tehnologia DirectX12, ce a devenit un requirement din ce in ce mai des necesar in rularea aplicatiilor high consuming de resurse grafice, deci un plus in acest sens.

     Pe partea de conexiuni trebuie sa stii ca acesta nu vine dotat cu o unitate optica dar acest lucru nu va fi un impediment deoarece acesta exceleaza la celelalte capitole fiind dotat cu o multime de alte porturi: un port USB 3.1 si altul USB 2.0, o iesire micro HDMI, cititor card si o camera video HD cu microfon incorporat utila pentru cei care vor sa comunice pe retelele de socializare sau pe Skype. Conectarea cu alte dispozitive se poate face si cu ajutorul functiei bluetooth, aceasta avand incorporat un adaptor 4.2.

Recomandare:

       Este alegerea perfecta daca iti doresti sa te bucuri de functionalitatile unui portabil veritabil, are o autonomie ridicata, performante optime si este disponibil la un pret excelent: Verifica oferta pret


       Profita zilele acestea de reducerile curente si achizitioneaza-l la un pret accesibil: Verifica pret redus

Laptop ultraportabil ASUS VivoBook S14 S430FA cu procesor Intel® Core™ i5-8265U pana la 3.90 GHz, Whiskey Lake, 14", Full HD, 8GB, 1TB, Intel UHD Graphics 620, Endless OS, Gun Metal