Uscator de rufe Haier HD80-A2939-S, pret, pareri

    Haier HD80-A2939-S este un uscator performant ce utilizeaza una dintre cele mai eficiente tehnologii de uscare folosind o pompa de caldura incorporata. Aceasta pompa de caldura functioneaza prin extragerea caldurii din aerul inconjurator a uscatorului, care apoi este utilizat pentru a usca rufele. Tehnologia de uscare foloseste intr-un ciclu complet de uscare, 4 componente importante printre care: un evaporator, un compresor, un condensator si o valva de expansiune. Daca iti propui sa obtii un timp mai bun de uscare al rufelor tale, atunci ar trebui sa iei in considerare acest model de la Haier. Haier HD80-A2939-S are o capacitate de 8 Kg, avand disponibile pentru uscare 15 programe personalizate pentru oricare tip de tesatura. In functie de gradul de umiditate pe care il doresti sa il pastrezi in rufele tale, poti alege un program de lunga durata sau unul mai scurt. Trebuie sa iei in considerare ca rufele pe care le doresti sa le calci dupa acest proces de uscare vor fi mai usor de indepartat cutele de pe acele tesaturi avand un grad de umiditate scazut. Uscatorul Haier HD80-A2939-S este doar un pion in acest lant de procese, in care rufele tale sunt personajul principal. 

Uscator de rufe Haier HD80-A2939-S, Pompa de caldura, 8 kg, 15 programe, Clasa A++, iRefresh, Program Hygienic, Alb

1. Datele tehnice principale:

     Aparatul prezinta o constructie compacta si solida avand urmatoarele dimensiuni: (IxLxA cm: 85 x 59,5 x 60 si o greutate neta de 51 Kg, astfel ca aceasta nu va ocupa prea mult spatiu acolo unde va fi montata. Tot procesul de uscare al rufelor se face prin condensare apa fiind colectata in cadrul unui rezervor cu capacitatea de 4,95 litri care trebuie golit la o anumita perioada de timp. Aceasta masina se incadreaza in clasa B a eficientei de condensare la sarcina completa si partiala, cu un procent de 80%. Haier HD80-A2939-S este dotat cu un motor Inverter ce asigura o functionare ultra-silentioasa, combinat cu design-ul special are 67 dB la uscare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Acest motor invertor dinamic are posibilitatea reglari turatiei in limite largi eliminand socul mecanic si de curent la pornire, concomitent cu asigurarea unui cuplu de pornire suficient de mare. Aceasta tehnologie da posibilitatea frânării rapide a motorului cu importante economii de energie electrică avand o protecţie suplimentară a motorului (termică, la sub şi supratensiune, punere la pământ, scurtcircuit, calare rotor etc). Acest uscator cu motor Inverter, din gama profesionala de la Haier, are zece ani garantie. In plus prin design-ul special al peretilor laterali ai masinii de uscat reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul uscari. Cu ajutorul programelor speciale, capabile sa trateze chiar si rufele cele mai delicate, uscatorul stie sa aiba grija de tesaturii. Senzorii speciali permit maşinii de uscat rufe să măsoare umiditatea reziduală din haine şi să se oprească automat la atingerea nivelul corespunzător.

     Tehnologia inovativa a acestui model cu pompa de caldura este o combinatie intre un uscator in condensatie si o pompa de caldura. Sistemul pompei de caldura, genereaza aer fierbinte la o temperatura de 50°C, ce usuca rufele prin condensare, unde apa reziduala din rufe este transformata in abur care este colectat si transformat din nou in condens, colectat intr-un recipient de colectare special plasat pe uscător. Cu acest sistem de condensare nu avem nevoie de evacuare a condensului, ci doar conectarea la reteaua de tensiune electrica si il punem la treaba pe uscator. Circuitul inchis cu pompa de caldura are cel mai eficient consum energetic in procesul de uscare al rufelor, comparativ cu modelele conventionale. Prin intermediul acestui sistem, temperatura aerului din interiorul tamburului este considerabil redusa fata de uscatoarele conventionale si cel mai important aspect, consuma cantitati minime de energie. Tot procesul de uscare al rufelor se face prin condensare apa fiind colectata in cadrul unui rezervor cu capacitatea de 4,95 litri pozitionat in partea dreapta, care trebuie golit la o anumita perioada de timp. Condensatorul dublu din dotare nu permite elimberarea umezelii in incapere. Acest model consuma cu 60% mai putina energie decat un uscator din clasa B.

2. MOD DE COMANDA SI CONTROL:

     Panoul de comanda digital situat in partea superioara este prevazut cu un ecran LED cu control electronic fiind actionat de butoane touch-screen, avand urmatoarele functii: Vizualizarea cu pictograme sugestive a celor trei nivele de uscare cu aport de temperatura: Iron Dry (Uscare pentru calcat), Cupboard Dry (Uscate pentru a fi puse pe umeras), Extra Dry (Super uscat si gata de a fi purtate) si uscare fara aport de temperatura numai cu Aer rece. Time Drying cu timpul de uscare activat; Selectie My Time de la minim 10 minute la maxim 2 ore; Delay Start cu timpul de intarziere activat; Selectie Delay Start de la minim 1 ora la maxim 12 ore; Selectie functia Anti-Sifonare; Functia i-Refresh; Indicator de verificare a schimbatorului de caldura; Indicator de curatare a filtrului; Indicator de golire a condensului din rezervor; Indicator cu functia de blocare copii activat; Indicator al fazei de uscare; Indicator al fazei de racire; Indicator cu activarea functiei de antisifonare; Indicator care ne arata timpul derulari unui program de uscare; Indicator care ne arata extinderea functiei de antisifonare de la minim 10 minute pana la maxim 60 de minute. De precizat ca durata programului de uscare este influentat de: tipul de tesatura, cantitatea de rufe puse la uscat, capacitatea maxima de umplere, nivelul de uscare dorit, precum si de viteza de centrifugare a masini de spalat de unde provin rufele. Acesti parametri sunt detectati de dispozitivele electronice in timpul programului de uscare si astfel durata de uscare va fi corectata fata de durata standard. Acest lucru inseamna ca detectarea automata a sarcinii este activata. Astfel senzorii la inceput detecteaza si estimeaza timpul selectat pentru finalizare. Iar in functie de programul de uscare selectat, cantitatea de rufe, nivelul de umiditate, temperatura ambianta, faza automata de detectare a sarcinii poate dura cateva minute pentru cantitati mai mici de rufe sau pana la maxim 60 de minute pentru sarcina maxima. Selectarea functiei de Anti-Sifonare se face inainte de un program de uscare. Prin activarea functiei i-Refresh se pot selecta ora si temperatura de uscare. Timpul implicit din fabrica este de 30 de minute. Dar putem opta si la o prelungire de maxim 50 de minute. In continuare panoul digital are in dotare si urmatoarele taste cu care actionam pentru: Tasta On/Off; Tasta anti-sifonare; Tasta cu nivel de uscare; Tasta pentru intarzierea programului de uscare; Tasta pentru a indica durata programului de uscare; Tasta Half Load si tasta Start/Pauza. Folosind functia Half Load nu mai este necesar sa asteptati sa se stranga rufe umede, pentru a folosi intreaga capacitate de uscare a masini, pentru a porni ciclul de uscare. Aceasta functie usuca rufele la jumatate din capacitatea maxima a masini. La acest uscator programele pot fi personalizate cu alte programe speciale, astfel incat sa puteti gasi combinatia ideala de uscare. 

      Grila digitala formata din cele 15 programe de uscare este usor de accesat si intuitiva si cuprinde principalele optiuni disponibile pe o masina de uscat. Programul de uscare este posibil sa fie schimbat pana la 10 minute dupa inceperea programului. Pentru a realiza acest lucru comutam masina in modul Pauza in timpul unui program de uscare, apasand butonul “Pornire/Pauza” iar pe display un indicator ne va indica etapa in care a ajuns ciclul de uscare. De asemenea, cand usa de serviciu este gata să fie deschisa, un indicator va semnaliza permitand sa scoatem sau sa adaugam rufe in masina. In plus putem face eventuale modificari ale functiilor auxiliare, ale temperaturii si a vitezei de centrifugare, daca este necesar. Pentru a reporni programul de uscare apasam in continuare pe acelasi buton “Pornire/Pauza”. Modificarile in programul de uscare vor fi facute cu conditia sa fie adecvate programului respectiv iar programul de uscare in derulare nu a fost inca finalizat. Pentru a schimba setarile programului in derulare se apasa pe butonul “Start/Pauza” si programul se opreste. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor masinii de uscat pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa uscator, fara ca sa fie supravegheati permanent. Pentru un plus de confort cu noua aplicatie hOn de la Haier, actualizata constant si permite controlul si monitorizarea uscatorului de rufe de la distanta, prin conectivitate Wi-Fi. Aplicatia propune si peste 20 de programe de uscare, specializate pentru fiecare tip de tesatura. De asemenea ofera sfaturi utile cu privire la statistici despre eficienta si consumul uscatorului, cu sugestii despre optimizarea optima a utilizarii uscatorului. In plus cu noua aplicatie Drying Lens permite transferul propriei garderobe in mediul virtual, ce detecteaza simbolurile de uscare de pe etichetele hainelor, ce creeaza un inventar al acestora si propune programe specifice de uscare pentru fiecare tip de haine. Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

Uscator de rufe Haier HD80-A2939-S, Pompa de caldura, 8 kg, 15 programe, Clasa A++, iRefresh, Program Hygienic, Alb

     Cuva masini este facuta dintr-un material termorezistent din polipropilena de culoare alb lotus iar tamburul cu sistem de iluminare este din inox, cu o capacitate de 112 litri. Hubloul are o deschidere generoasa de 36 cm si un unghi de deschidere al usi de 180° astfel si cele mai voluminoase articole pot fi incarcate cu usurinta.

Uscator de rufe Haier HD80-A2939-S, Pompa de caldura, 8 kg, 15 programe, Clasa A++, iRefresh, Program Hygienic, Alb

    Noul sistem de filtrare Haier permite utilizatorului sa colecteze cu usurinta scamele si fibrele intr-un singur loc, datorita designului cu trei straturi. Aceasta pozitie interioara este foarte apreciata pentru confort, inovatie si design.

    In plus datorita functiei inovatoare de la Haier Full Time Reverse tamburul se invarte in ambele sensuri, in perioade egale de timp, ce are drept consecinta de a reduce sifonarea rufelor din timpul uscari. Astfel o sesiune de calcare a rufelor se face intr-un timp mai scurt. Pentru siguranta daca usa uscatorului este deschisa in timpul procesului de uscare, ciclul de uscare se intrerupe automat. Haier include si un filtru special in 3 straturi ce da posibilitatea colectari a scamelor si a fibrelor intr-un singur loc. Filtrul este amplasat in interior pe rama hubloului si poate fi foarte usor accesat si curatat.     Iar pentru un plus de siguranta suprafetele expuse cum ar fi garnitura tamburului, sunt tratate cu ioni de zinc in procent de 1,6 pana la 3,2%, avand drept consecinta eliminarea bacteriilor in proportie de 99,8%.     Acest model detine tehnologia sistemului inteligent Dry Sensor, ce ajustează timpul de uscare in functie de incarcatura şi monitorizeaza umiditatea astfel ca hainele noastre sa fie intodeauna uscate eficient, dar niciodata in exces. Datorita acestei tehnologi nu vom folosi niciodată mai multa energie electrica decat este nevoie. Tehnologia cu pompa de caldura conserva inteligent caldura in interiorul cuvei uscatorului, nu numai ca reduce consumul de energie cu pana la 50%, dar asigura si o ingrijire mult mai buna a rufelor dvs. in comparatie cu un uscator de rufe cu tambur obisnuit. 

3. PROGRAMELE DIN DOTARE:

     Selectarea programului de uscare se face prin rotirea la stanga sau la dreapta a butonului de selectare a programului in functie de tipul de rufe si de nivelul dorit de uscare. Iar atunci cand ati selectat un program de uscare un LED de semnalizare ne va arata programul de uscare selectat. Programele de uscare in numar de 15 plus 20 de programe din aplicatie sunt adaptate la cerintele oricarei persoane, iar folosirea acestora este foarte usoara folosind consola de comanda unde actionarile sunt pe intelesul tuturor. Acest tip de uscator cu incarcare frontala este dotat cu funcţii automate şi programe speciale cu înaltă specializare: Program articole de imbracaminte din bumbac, Program articole din lina, program articole sintetice, Calcare usoara unde uscatorul ne ajuta sa reduca sifonarea inainte de calcare. Functia anti-sifonare unde datorita acestei functii, la finalul programului rufele vor fi gata-pregatite pentru purtat, prin actiunea blanda a tamburului, care se roteste in ambele directii, dezlipeste hainele si previne incurcarea acestora, oferind rezultate mai putin (sifonate) si le aseaza fara a le sifona. Programe bumbac: Cu 3 nivele de uscare, la capacitate maxima: gata de pus in dulap, standard, gata de calcat. Acest tratament selectat ne va sigura că hainele noastre sunt mult mai moi. Tamburul este plin cu abur care pătrunde in toate fibrele rufelor mai delicate, care aproape că nu mai trebuiesc calcate. Consumul de energie pentru programul Bumbac la sarcina maxima este de 2,29 kWh. Consumul de energie pentru programul Bumbac, la sarcina partiala este de 1,35 kWh. Programe tesaturi sintetice/Mixt: Cu 2 nivele de uscare, pastrare, gata de calcat, la o cantitate de maxim 6 Kg de rufeProgramul XL pentru lenjerie de pat la o cantitate de maxim 6 Kg de articole, va usca rufele voluminoase cum ar fi asternuturile, pernele etc. fara cute si tratamentul suplimentar cu abur de la finalul programului. Programul de uscare Towels dedicat pentru uscarea prosoapelor de baie. Acest program de uscare se deruleaza la o cantitate de maxim 6 Kg de rufe. Datorita capacitati mari acest model are inclus si programul de uscare CuverturiAcest program de uscare se deruleaza la o cantitate de maxim 1,5 Kg. Iar prin activarea functiei i-Refresh prin emisie de abur cu temperatura ajustabila aveti posibilitarea de a revitaliza articole de imbracaminte. Durata de reimprospatare este de maxim 30 de minute. Programul se deruleaza la o cantitate de maxim 2 Kg de articole de imbracaminte. Programul pentru articole din Lana si articole de imbracăminte din tesaturi din amestec de lană (pulovere, fulare, esarfe, etc). Acesta este un program mai scurt ideal pentru netezirea sau improspatarea hainelor confecționate din lana, care trebuie sa fie uscate cu grija. Acest program se deruleaza la o cantitate de 3 Kg de articole din lana. Programul special de uscare imbracaminte din Casmir ce se deruleaza la capacitatea de maxim 4 Kg. Programul Baby Care este utilizat pentru a usca hainele pentru copii. Prin acest program de uscare articolele de imbracaminte sunt in mod normal uscate, la o cantitate de maxim 4 Kg. Delicate cu programul ce se deruleaza la o temperatura mica, de 40°C si mai lung fata de un program de uscare obisnuit. Acest program se deruleaza la o cantitate de 2 Kg de rufe. Program de uscare Shirts, camasi sau tricouri la o cantitate de 4,5 Kg de articole. In acest program de uscare sunt ajustate rotatiile cuvei pentru a previne sifonarea rufelor. Masina are functia uscat Articole sportive, care este un program creat special pentru obiectele de îmbracăminte dedicate activitățiilor în aer liber, precum costume de ski, sau cele confecționate din spandex și microfibre. Acest program are o capacitate de maxim 4,5 Kg. Programul de uscare Rapid se deruleaza la o cantitate de maxim 5 Kg de rufe in doar 35 de minute. Programul Bedding este adaptat pentru uscarea cu maxima eficienta a articolelor voluminoase cum ar fi: paturi, plapumi sau pilote. Programul se deruleaza la capacitatea de maxim 2 Kg. La sfarsitul programului de uscare un semnalului sonor indica finalizarea programului, sau de a-l dezactiva, in functie de preferinte. Haier HD80-A2939-S este dotat cu opţiuni comode, precum pornire intarziata, care ne permit programarea pornirii la orice moment al zilei, de exemplu noaptea, când energia are un cost mai redus.

4. EFICIENTA DE FUNCTIONARE:

     Avem de-a face cu o masina de uscat rufe economica si din punct de vedere al consumului energetic fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A++. Astfel consumul de energie al uscatorului de rufe Haier HD80-A2939-S cu puterea instalata de 550 W in programul standard pentru bumbac Eco la capacitate maxima este de 2,14 kWh si consumul de energie în programul standard pentru bumbac la o sarcina partiala este de 1,21 kWh. Consumul mediu anual de energie al uscatorului este de 236 kWh/an. Economisești vizibil cu fiecare factură! Circuitul închis cu pompa de caldură este cel mai eficient în procesul de uscare, comparativ cu modelele convenționale. Hainele tale își vor păstra culorile vii mai mult timp datorită procesului de uscare la temperatură redusă.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un uscator de rufe performant care sa iti satisfaca toate nevoile cotidiene la un pret foarte mic: Verifica oferta pret

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in unul din cele mai mari magazin online, reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

     Primesti garantie 2 ani cu posibilitate de extindere, daca il comanzi de aici

 

Uscator de rufe Haier HD80-A2939-S, Pompa de caldura, 8 kg, 15 programe, Clasa A++, iRefresh, Program Hygienic, Alb