REVIEW: Cuptor incorporabil Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2

   Cei de la Samsung livreaza de anul acesta un nou cuptor interesant pe care il recomand sa il adopti cat mai repede cu putina in incinta bucatariei tale, modelul incorporabil Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2. Prin noua serie Bespoke, cei de la Samsung atrag mai mult capital de imagine asupra lor, oferind in acelasi timp tehnologii noi pe care sa le aplici in procesul de gatire a alimentelor. Cuptorul de la Samsung ofera spatii dedicate de gatit, unde poti sa pui la gatit si sa realizezi feluri de mancare delicioase care sa impreioneze membrii familiei cat si musafirii care iau parte la masa. Astfel de cuptoare electrice devin indispensabile in orice casa daca doresti sa le folosesti cu succes intr-o gama larga de aplicatii cum ar fi: gatirea fripturilor, coacerea painii, coacerea painii sau a diferitelor tipuri de prajituri. Acest concept Bespoke ofera posibilitatea utilizatorului sa integreze la bucatarie mai multe aparate electrocasnice care sa fie compatibile intre ele,  oferind astfel o referinta completa a brandului Samsung in a oferi un ajutor pentru cei care doresc sa experimenteze avantajele ce le ofera aceasta noua gama. Cu ajutorul cuptorului Samsung, experienta gatitului devine una mult mai placuta si semnificativ mai eficienta datorita noilor tehnologii exclusive ce deschid noi orizonturi pentru procesele de gatire moderne. La fel de importanta este si nevie de personalizare, cuptoarele Bespoke fiind disponibile intr-o gama variata de culori pentru ca spatiul in care va functiona sa fie unul personalizat in functie de nevoi.

Cuptor incorporabil Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2, Electric, 76 l, Autorcuratare catalitica, Air Sous Vide, Dual Cook Steam, Display touch, SmartThings Cooking, Clasa A+, Clean Beige

     Aparatul Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2 despre care vorbim astazi este un cuptor electric ce se incorporeaza in blatul mobilei de bucatarie, avand dimensiunile (H, L, A)cm 59,6 x 59,5 x 57 si o greutate neta de 45 Kg. Golul de montaj in blatul de la bucatarie trebuie sa aiba dimensiunile de (H, L, A)mm 590/600 x 560 x 550 iar blatul trebuie sa aiba o grosime de minim 20 mm.

ro-feature-how-to-measure-532842402 (1440×810)

     Cuptorul are un design modern, de culoare bej, finisat cu urmatoarele elemente: usa cuptorului din sticla neagra, corpul din otel placat cu un strat anti-oxidant, iar panelul din sticla neagra si manerul ergonomic din otel inoxidabil de culoare negru. Rezultatul este un aspect premium cu detalii interesante concepute pentru a aduce armonie in orice decor casnic. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la gatit, cu cel mai mic consum energetic. Panoul de comanda beneficiaza de un sistem modern de comanda, prin care utilizatorul poate interactiona prin simpla atingere a optiunilor de comanda (touch-screen). Optiunile care devin active, sunt semnalizate pentru cateva secunde prin aprinderea unul LED de iluminare din spate. Pentru ca acest cuptor este capabil sa ofere o solutie de gatire independenta pentru doua spatii diferite, fiind impartit intre doua incinte, vom vedea pe displat doua notatii, pentru fiecare spatiu in parte. La interior ai la dispozitie un spatiu de capacitate 76 de litri, pe care il poti folosi pentru a gati simultan in cele doua incinte.

Cuptor incorporabil Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2, Electric, 76 l, Autorcuratare catalitica, Air Sous Vide, Dual Cook Steam, Display touch, SmartThings Cooking, Clasa A+, Clean Beige

       Panoul de comanda pozitionat fronal cu afisaj LED are in dotare si in selector digital, care permite selectarea timpului de gatire sau a temperaturii de lucru de la interior. Pornirea cuptorului se realizeaza prin rotirea butonului rotativ din stanga panoului de comanda in orice pozitie la stanga sau la dreapta. Cu acest buton rotativ dotat cu functia de selector avem posibilitatea de a selecta modul sau functia de coacere. Deasemenea de multe ori vom utiliza celelalte optiuni de comanda cu care este dotat aparatul Samsung, cu actionare touch-screen. 

ro-feature-simply-more-intuitive-532842388 (1440×810)

      Cu optiunea functiei de Cronometru se poate verifica timpul curent sau durata de functionare in timpul preparari. Cu optiunea de pre-incalzire rapida, cuptorul se incalzeste la temperatura stabilita la functiile de coacere individuale: Coacere prin Convectie; Coacere Conventionala; Caldura emisa de sus plus convectie; Caldura emisa de jos plus convectie. Functia de Pre-incalzire Rapida nu se activeaza la temperaturi mai mici de 100°C. La interior exista doua zone de gatire care functioneaza independent sau impreuna. Astfel poti gati in acelasi timp doua feluri de mancare diferite, utilizand setari de temperatura diferite. 

ro-feature-one-oven--three-ways-532842408.gif (1440×810)

 

      Spatiul de coacere este impartit in doua compartimente, superior si inferior, iar atunci cand selectam spatiul de coacere, pe ecran apare si o semnalizare grafica ce ne indica spatiul ales. Dupa ce am activat Temperatura de coacere cu ajutorul butonului rotativ din dreapta panoului de comanda fixam temperatura de coacere, de la minim 30 la maxim 270°C. Cu acest buton mai putem sa selectam: Fixarea timpului de coacere; Alegerea unui element secundar din meniurile principale; Functia de curatare; Prepararea automata; Functiile Speciale; Activare Grill; Sortarea portiei pentru programele de gatire automata; Selectarea spatiului de coacere; Gatire cu ajutorul aburului; Blocarea panoului de comanda. Iar cu ajutorul butonul senzitiv OK confirmam alegerile facute. In continuare daca nu mai sunt efectuate si alte setari in decurs de cateva secunde, cuptorul incepe automat prepararea alimentelor. Cu butonul notat cu semnul grafic de sageata intoarsa activam functia de revenire la setarile anterioare. Cu tasta senzitiva cu simbolul cheie blocam panoul de comanda. Sunt disponibile 11 programe de coacere pe care le poti apela atunci cand doresti sa gatesti un anume fel de mancare. Acest cuptor este dotat si cu tehnologia Add Steam care umple cuptorul cu abur, pentru a se asigura ca alimentele pastreaza mai multa umiditate naturala. Cu aceasta tehnologie ai posibilitatea de a adauga abur in proportii diferite, in functie de retetele de coacere pe care le accesezi. Astfel prin combinarea a doua functii de radiatie termica si de adaugare de abur, ai posibilitatea de a coace si de a rumeni preparatele tale preferate, sau de a folosi la gatire numai abur, functie ideala pentru prepararea legumelor si a pestelui. Cu acest cuptor ce detine tehnologia Steam Boost ai parte de mai multe optiuni de preparare, pentru mai multe arome de savurat. Astfel acest cuptor multifunctional permite adaugarea aburului in proportii diferite. Iar prin combinarea a doua functii, poti coace si rumeni preparatele tale preferate, sau sa foloseste doar aburul – ideal pentru legume sau peste. In plus acest model avand un procesor performant are capacitatea de a propune timpul si temperatura de coacere, pentru diferite retete culinare. Tehnologia Air Sous Vide ofera o distributie circulara a aerului fierbine in interiorul cuptorului astfel incat preparatele gatite la interior sa fie gatite uniform.

ro-feature-nv7000b-nv7b6675can-533287760 (1440×810)

     Pentru un plus de confort cu ajutorul butonul senzitiv de control inteligent puteţi controla cuptorul electric si de la distanta, folosind aplicatia Smart Things Cooking, cu ajutorul unui telefon inteligent sau cu o tableta Android sau iOS. Astfel cu aplicatia din dotare Smart Things recomanda modul de coacere pentru preparatele preferate, iar pentru un plus de confort va sugereaza si retete delicioase prin crearea unui plan de servit masa saptamanal. De asemenea, oferă o experiență de gătit ghidată. Pentru a utiliza aceasta functie trebuie sa descarcati aplicatia necesara cu denumirea Home Whiz din lista de aplicatii al dispozitivului dv. inteligent. Puteti utiliza App Store pentru dispozitivele mobile iPhone, iPad si Google Play Store pentru dispozitivele mobile care folosesc sistemul de operare Android OS 8.0 (Oreo TM). 

Mai mult confort în utilizare

     In plus programul Child Lock permite blocarea comenzilor cuptorului pentru a preveni pornirea accidentala sau modificarea parametrilor de catre copii in timp ce cuptorul este in functiune. Copiii se pot juca langa cuptor care nu functioneaza, fara ca sa fie supravegheati permanent. Usa care faciliteaza introducerea alimentelor care urmeaza a fi preparate beneficiaza de un sistem de atenuare, astfel incat sa poata fi inchisa ermetic si silentios.

Cuptor incorporabil Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2, Electric, 76 l, Autorcuratare catalitica, Air Sous Vide, Dual Cook Steam, Display touch, SmartThings Cooking, Clasa A+, Clean Beige    Constructiv cuptorul are un aspect robust cu un spatiu interior de 76 litri, cu iluminare interioara de 25/40 W (Bulb), fiind dotat cu: tava pentru scurgere grasimii si gratar din sarma. Acest model are si un sistem de ventilare Dual Cook Steam in cavitatea cuptorului, format din doua ventilatoare si o tava separatoare Dual Cooking. Cele doua spatii sunt despartite de doua usi independente, astfel ca iti va fi usor sa controlezi fiecare proces in parte fara a risipi caldura de la interior. Conform cifrelor testate de cei de la Samsung, acest design va salva pana la 25,3 % din energia consumata, la fel si din timpul necesar pentru a finaliza procesul de gatire. Air Fry combina o tava speciala cu circulatia aerului fierbinte, care invaluie alimentele, functie de gatit asemanatoare cu o friteuza. Este modalitatea ideala de a gati cartofi prajiti, legume, deoarece elimina excesul de grasime, dar totul ramane crocant si rumenit la exterior si suculent in interior.

ro-feature-cooks-using-little-oil-532842380 (1440×810)

     Rafturile sunt dotate cu suport telescopic Rail, care aluneca usor efortul depus pentru a analiza stadiul de gatire fiind unul minim. Exista spatiu suficient la interior sa poti gati chiar si alimente mai voluminoase, cum ar fi un pui intreg sau chiar sa introduci tavi care sa contina coca pentru paine. Temperatura variaza in functie de incinta, pentru zona de sus, temepratura maxima atinsa fiind de 160 de grade –  fiind necesar 1 ora, iar pentru spatiul de jos, temperatura maxima atinge valoarea de maxim 190 de grade – in aproximativ 20 de minute. 

Cuptor incorporabil Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2, Electric, 76 l, Autorcuratare catalitica, Air Sous Vide, Dual Cook Steam, Display touch, SmartThings Cooking, Clasa A+, Clean Beige

    Pentru un plus de confort acest cuptor este dotat si cu tehnologia Air Sous Vide ce detecteaza cu precizie temperaturile din fiecare spatiu din interior si mentine o temperatura uniforma, pentru o perioada lunga de timp. Cuptorul are in dotare si ghidaje din sarma pentru tavi. Fiind realizate din oţel cromat, ghidajele laterale demontabile asigură stabilitatea tăvilor de copt şi facilitează glisarea la introducerea şi scoaterea acestora din cuptor. Ghidajele pot fi scoase şi spălate în maşina de spălat vase. Usa cuptorului este alcatuita din 2 straturii de sticla ce asigura o buna izolare termica, in plus un ventilator ascuns asigura o racire tangentiala a carcasei cuptorului si prin intermediul unor fante si a geamului de la usa cuptorului. Usa cuptorului este prevazuta pe interior cu o suprafata din sticla perfect neteda, fara suruburi sau nituri. Aceasta solutie tehnica inseamna siguranta sporita in utilizare si curatare mai usoara. Usa mai este prevazuta si cu balamale mici si mai stabile pentru a imbunatati functionalitatea si aspectul estetic al cuptorului. Cuptorul incorporabil Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2 detine si tehnologia de inchidere amortizata a usii Soft Closing, cu acest sistem de inchidere in bucatarie va fi mai multa liniste. Mecanismul special al usii evita orice zgomot puternic de fiecare data cand usa este inchisa.

ro-feature-closes-smoothly--gently-and-silently-532842376.gif (720×650)

     Sistemul de ventilatie cu distributia uniforma a caldurii din acest cuptor inlatura definitiv necesitatea intoarcerii mancarii pe durata procesului de gatire.

     Acest model cu auto-curatare catalitica de la Samsung are un panou catalitic pe peretele din spate a cuptorului cu un strat gros de email, care actioneaza ca un absorbant ce atrage grasimea si murdaria, permitand indepartarea cu usurinta a resturilor de mancare. Printr-o simpla apasare de buton, chiar si grasimile care se depun in colturile greu accesibile ale cuptorului se scurg, lasand suprafata curata si stralucitoare. Atunci cand cuptorul are un nivel de murdarie mai mic datorita resturilor alimentare, aveti posibilitatea sa accesati si functia Steam Shine Cleaning ce ofera un mare ajutor in curatarea cavitatii cuptorului. In acest sens este suficient sa turnati o cantitate de 250 ml de apa in tava cuptorului, si sa activati aceasta functie la 80°C, dupa fiecare folosire a cuptorului. In doar 25 de minute rezultatele sunt vizibile in toata cavitatea si tava cuptorului. Petele si grasimea se inmoaie mai usor datorita aburului si pot fi indepartate fara dificultate lasand cuptorul fara mizerie. Consumul de energie este redus, iar rezultatele sunt excelente. Grasimile nu se vor depune pe stratul de email, iar curaţarea va fi mai uşoara.

ro-feature-easy-self-cleaning-532842366 (720×792)

     Aparatul are 11 functii traditionale si 50 programe automate de gatire asistata, care vor contribui la realizarea a diferitelor feluri de mancare, fara a pierde gustul si calitatile utile ale produselor. Aceasta functie de gatire se realizeaza prin rotirea butonului din stanga panoului de comanda in pozitia Auto, ce iti garanteaza rezultate perfecte de coacere. Alegi pur si simplu mancarea dorita de pe ecran, cu ajutorul butonului ratativ din dreapta panoului de comanda, iar cuptorul tau va selecta apoi automat in functie de dimensiunea produsului de modul de incalzire, temperatura si timpul de preparare ideal. In continuare cu butonul Ok confirmati reteta aleasa. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Cu grill-ul electric mare/mic cu puterea de 1600/1100 W/h, obţinem cele mai bune rezultate la rumenire, chiar şi cu vase mai mici. Optiunea grill face ca rumenirea paini prajite sa fie rapida si usoara. Este cea mai buna modalitate de a rumeni painea prajita servita la micul dejun, de a prepara kebab si legume si de a face toppingurile mai crocante. Acest model are si functia de gatire cu Grill Eco cu consum redus de energie, ce foloseste elementul mic al grill-ului. Aceasta functie de gatire trebuie utilizata pentru portii mai mici de mancare care utilizeaza mai putina caldura, cum ar fi pestele. Aparatul detine tehnologia Turbo Grill unde gratarul consta in utilizarea simultana a elementului de gratar si a ventilatorului. Aceasta functie este perfecta pentru prajirea pe gratar a feliilor groase de carne. Cu modul de gatire ECO ce incalzeste aerul cald cu ajutorul rezistentei circulare din spate si il distribuie uniform in interiorul cuptorului, la o temperatura mai scazuta decat functia clasica de ventilatie, acest cuptor permite optimizarea consumului de energie pe parcursul procesului de gatire. Aceasta functie de coacere este folosita pentru frigerea carnii si pentru coacerea produselor din foietaj. Convectie aer fierbinte ce foloseste elementul electric de incalzire din spate cu ventilare. Folositi acest mod de coacere pentru gatirea in acelasi timp pe mai multe niveluri. Convectie aer fierbinte cu elementul electric de incalzire de sus. Folositi acest mod de gatire pentru a obtine o crusta crocanta la suprafata. Convectie aer fierbinte cu elementul electric de incalzire de jos. Folositi acest mod de gatire pentru a obtine: pizza, paine sau prajituri. Gatit traditional cu functionarea elementelor de incalzire superior si inferior. Aceasta functie este ideala pentru pregatirea carnii, a painii sau a diferitelor produse de patiserie si pentru pizza. In plus functia este eficienta doar pentru gatirea preparatelor pe un singur nivel al cuptorului, de obicei pe raftul din mijloc (nivelul 2). Preparatul se poate muta mai sus sau mai jos in functie de preferintele pe care le ai la coacere. Daca vrei sa fie preparatul mai rumenit, il poti muta pe un raft mai sus, mai aproape de caldura din partea superioara. Static numai cu elementul electric de incalzire inferior cu rezistenta de 1100 W. Aceasta functie este ideala pentru alimente proaspete sau pentru coacerea finala a semi-preparatelor. Cu opţiunea Fast Cooking (incalzire rapida), cuptorul nu mai necesită preîncălzire, ceea ce, evident, accelerează procesul. In numai patru minute, cuptorul multifunctional se încălzeşte la 150°C si alimentele ajung pe masă cu 20% până la 50% mai repede. Cuptorul este dotat si cu Modul de preparare cu aer cald in punga vidata ce foloseste aer cald, la temperatura joasa.

     Cuptorul incorporabil Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2 cu puterea instalata de 3950 W  este un aparat ce se incadreaza intr-un inalt standard de energie, anume in clasa A+ cu un consum de energie de 1,05 kWh/ciclu de coacere traditional cu element electric de incalzire static sus si jos.

Cuptor incorporabil Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2, Electric, 76 l, Autorcuratare catalitica, Air Sous Vide, Dual Cook Steam, Display touch, SmartThings Cooking, Clasa A+, Clean Beige

     Cu functia de protectie la supra tensiune OVP, cuptorul intrerupe in mod automat functionarea cuptorului, daca in reteaua de alimentare cu energie electrica apar varfuri de supra tensiune. Analizand caracteristicile cu care este prevazut acest cuptor de la Samsung oferta este atractiva. Accesoriile cuptorului sunt urmatoare: o tava de coacere adanca, ghidaje pentru tavi, o tava Dual Cooking si un gratar din sarma cromat. Elegant, modern si totadata multifunctional, Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2 este cuptorul incorporabil perfect pentru orice bucatarie contemporana. Il recomand tuturor cu cea mai mare incredere, pentru ca raportul sau calitate-pret este excelent.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un cuptor performant care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani, daca il comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Cuptor incorporabil Bespoke Samsung NV7B665IAE/U2, Electric, 76 l, Autorcuratare catalitica, Air Sous Vide, Dual Cook Steam, Display touch, SmartThings Cooking, Clasa A+, Clean Beige