REVIEW: Combina frigorifica Samsung RB38C7B6CS9/EF, Bespoke

      Samsung RB38C7B6CS9/EF, Bespoke este o combina frigorifica inedita, prin natura designului care iti permite sa o personalizezi in functie de nevoile de design pe care doresti sa le implementezi in casa ta. Se intampla ca in anumite perioade sa fie la moda o nuanta de culoare, apoi sa fie adoptat un alt trend de imagine, dar care nu e unul potrivit cu nuanta de culoare al aparatelor tale electrocasnice. Samsung RB38C7B6CS9/EF, Bespoke este combina frigorifica care suporta aceasta personalizare a designului de culoare exterior, fiind posibila personalizarea panoului frontal, cu nuante de culoare care includ printre altele glam navy – un negru violet, cotta white – alb mat, glam lavander – culoarea lavandei, cotta sky blue – albastru deschis, glam white – alb lucios si satin beige – un bej satinat. Ai de acum libertate in exprimare si posibilitatea de a alege intre mai multe nuante personalizate, pe care le poti adopta pentru combina frigorifica din locuinta ta. Practic pe un panou, prins in clipsuri, poti sa adaugi panoul personalizat in culoarea mult dorita. Locuinta ta va putea astfel adopta de fiecare data un aspect fresh, fara a fi nevoie sa inlocuiesti combina frigorifica. Acest concept premium este disponibil doar pentru combinele frigorifice Samsung din gama Bespoke. 

   La interior gasesti un spatiu destul de mare si cel mai important bine partitionat ce insumeaza 390 litri. Pentru ca de cele mai multe ori accesam frigiderul iar congelatorul este mereu pus pe locul 2, designul acestei combine frigorifice a fost gandit astfel sa ofere comoditate in vederea operarii, iar la inaltime a fost prevazut frigiderul in timp ce in partea de jos, congelatorul. Avand o capacitate totala de 390 litri, ai la dispozitie suficient spatiu pentru a acoperi nevoile culinare a unei familii cu cel putin 4 membrii. Ca noutate, acum spatele frigiderului este complet inchis, toate componentele sale fiind ferite de praf si murdarie care pot afecta functionarea sa de zi cu zi. Poti mult mai usor curata suprafetele sale si oferi o durabilitate suplimentara componentelor sale, care sunt ferite astfel de factorii externi. 

    Combina Samsung utilizeaza o tehnologie de constructie denumita sugestiv „Space Max” ce limiteaza la minim dimensiunea peretilor la interior, pentru a obtine astfel un spatiu generos la interior. Daca ti-ai propus sa alegi o combina spatioasa, acest lucru s-ar putea sa conteze, completat de o organizare pe masura a spatiului printr-o compartimentare inteligenta a spatiului. Exista spatii dedicate pentru branzeturi, sticle sau chiar alimente de natura vegetala, mentinute la temperaturi optime. Scopul este acela de a prelungi cat mai mult prospetimea alimentelor si prezenta unui amestec de mirosuri minim. La exterior, te bucuri de un frigider cu acelasi design compact pe care il iubesti, iar la interior castigi mult mai mult spatiu pe rafturi. Avand culoarea gri metalizat, specific inoxului, combina Samsung va arata foarte bine in spatiul de la interior, al locuintei tale.

    Sistemul All Around Cooling are grija sa raceasca in mod egal si la aceeasi temperatura tot frigiderul, dintr-un colt in celalalt. Temperatura constanta este asigurata de aerul rece suflat in dreptul fiecarui raft. Astfel, fiecare articol este racit eficient iar mancarea ramane proaspata mai mult timp. Circulatia eficienta a aerului mentine un habitaclu la interior racoros cu mai putin efort din partea compresorului. Sistemul de racire implementat are in componenta o serie de orificii ce introduc aer rece pe fiecare nivel in parte. Sistemul de ventilare amesteca acest aer in mod general pentru a pastra un climat termic constant, in tot volumul aparatului. Curentii de aer circulari reusesc sa strabata tot volumul frigiferului oferind o racire constanta pentru tot interiorul. Acestia sunt eliberati prin multiple orificii aflate in lateralele fiecarui raft, pentru a mentine un climat perfect echilibrat in care gheata reprezinta o simpla amintire.

      Frigiderul Samsung a fost proiectat cu 5 rafturi ajustabile pe usa, care te ajuta sa iti depozitezi cu usurinta si in mod convenabil produsele alimentare. Rafturile pot fi reglate mai sus sau mai jos in functie de inaltimea sticlelor, iar rafturile cu adancime mai mare tin recipientele voluminoase pentru bauturi si / sau doua randuri de cutii de suc. Rafturile din zona usii sunt perfecte pentru depozitarea alimentelor de diferite dimensiuni intr-o zona accesibila. Mai incapatoare decat rafturile frigiderelor conventionale, aici poti depozita sticle mai mari, de pana la doi litri, cutii mari de lapte si suc, alaturi de mai multe bauturi.

     Rafurile de depozitare alimente care sunt in numar de 4 sunt realizate din sticla termorezistenta ce se curăță ușor avand o rezistență foarte bună la greutăți mari. Poti plasa recipiente grele, de pana la 25 de kg, pe orice raft. Un mare avantaj al acestui model este ca pozitia primelor doua rafturilor de sus poate fi ajustată după nevoi în 2 trepte de maximum câţiva centimetri. Acest lucru este util deoarece se întâmplă frecvent ca această distanţă să fie cu câţiva milimetri mai mică decât înălţimea standard vaselor sau a borcanelor din comerţ. Rafturile Easy Slide faciliteaza depozitarea, organizarea si accesul eficient la produsele alimentare, pe care le puteti manevra rapid, chiar daca se afla in spatele zonei de refrigerare. Deasmenea aceste rafturi suprapuse pot fi ajustate pe dimensiune in cazul in care iti doresti mai mult spatiu pentru a plasa alimentele in spatii mai mari.

Combina frigorifica Samsung RB38C7B6CS9/EF, Bespoke, 390 l, Clasa C, Total No Frost, All-Around Cooling, Compresor Digital Inverter, WiFi, AI Energy, H 203 cm, Inox

     In partea inferioara a frigiderului se afla compartimentul etans de depozitare al legumelor si fructelor ce le pastreaza un timp indelungat proaspete si cu aromele nealterate ca in ziua in care au fost culese. Designul simplu al peretilor interiori Samsung extinde capacitatea de stocare cu ventile cu debit multiplu amplasate strategic si sisteme economice de iluminare cu LED, prezentand un aspect interior elegant si sofisticat. Raftul pentru legume/ fructe poseda un potentiometru de reglare independent a umiditatii, ce ofera un regim termic punctual pentru a conserva cat mai bine alimentele de natura vegetala. Poti regla umiditatea in sertarul Humidity Fresh +, pur si simplu rotind butonul de control. 

       Samsung este dotat cu raftul cu glisare usoara construit pe balamale glisante ce poate fi scos cu usurinta in afara spatiului de racire. Acest lucru permite accesul cu usurinta la alimente, vazand imediat ce este depozitat in spatele raftului. Sistemul de iluminare LED creeaza o lumina calda, de ambient, pentru bucatarie. Aceasta poate fi folosita si pentru iluminare interioara pentru a te ajuta sa gasesti alimentele rapid si usor.

Combina frigorifica Samsung RB38C7B6CS9/EF, Bespoke, 390 l, Clasa C, Total No Frost, All-Around Cooling, Compresor Digital Inverter, WiFi, AI Energy, H 203 cm, Inox

   Aparatul are iluminare ECO LED sus in compartimentul de refrigerare ce ofera lumina mai puternica, cu mai putina caldura degajata si consum energetic de 7 ori mai mic. Pentru a regla temperatura Samsung are la interiorul frigiderului un termostat cu reglare automata. Capacitatea maxima net de 390 litri este impartita intre frigider caruia ii revin 276 litri si congelator cu un spatiu total de 114 litri. Corpul de congelare este pozitionat in partea inferioara a combinei avand 3 compartimente tip sertar din plastic etanse unele fata de altele. Compartimentele de mari dimensiuni ale congelatorului cu sistem de iluminare in momentul cand deschidem usa, ofera optiuni multiple de congelare, inclusiv congelarea rapida si tava pentru gheata.

      Accesul la alimente se face foarte usor prin deschiderea unei usi transparente ce are un sistem de inchidere de etansare. Puterea de congelare a aparatului este de 8 Kg de carne sau alte produse in 24 de ore. Usa congelatorului reversibila cu maner vertical integrat are deschidere spre dreapta. Aceasta combina frigorifica este prevazuta cu o garnitura antibacteriana care are rolul de a impiedica formarea mucegaiului si patrunderea bacteriilor in interior mentinand prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata. Samsung avand un grad de izolare foarte bun are autonomie de a rezista fara curent electric 9 ore fara ca alimentele sa se degradeze. Acest model a fost proiectat pentru a functiona normal si fara risipa de energie in anotimpul calduros intr-un spatiu cu temperatura mediului ambiant avand clasa climatica: SN – N – ST – T  fiind proiectat sa functioneze economic in intervalul de temperaturii fara sa se suprasolicite de la +10°C regim de iarna până la +43°C regim de vara.

     Este un aspect foarte important la achiziţionarea unui astfel de aparat şi mai ales la alegerea locului de amplasare a acestuia în locuinţă, fiind preferabil evitarea încăperilor calde, cum ar fi de exemplu bucătăria.

     Pe partea de functii si tehnologie Samsung detine: Sistem de avertizare acustic atunci cand usa este deschisa cu functie de memorare, mai mult de 60 secunde. Aparatul are in dotare senzori Fresh Zone ce monitorizeaza in mod constant temperatura ambianta, pe cea din frigider si pe cea din congelator. Rezultatul este o temperatura constanta in interiorul combinei, independent de temperatura exterioara. Cu functia Congelare rapida un jet de aer rece la temperatura de – 23°C raceste alimentele introduse in congelator, dupa care automat revine la temperatura setata. Cu aceasta functie se retine mai multe din vitaminele, mineralele si substantele nutritive naturale din alimente, dupa dezghetare, sunt la fel de gustoase si sanatoase ca inainte sa fie congelate. Samsung avand functia de congelare automata revine la functionarea normala imediat ce se atinge temperatura necesara. In acest fel se previne risipa de energie. Cu functia racire rapida, alimentele abia cumparate sunt racite mai repede. In acelasi timp, Samsung previne incalzirea alimentelor care se afla deja in frigider. Temperatura este redusa printr-o apasare de buton pana la cel mai redus nivel de 1°C. Pentru a preveni consumul inutil de energie, functia comuta automat inapoi dupa aproximativ 6 ore.

     Cu funcţia Holiday Samsung re­duce la minim tem­pe­ratura şi func­­­ţionarea a­pa­ratului fri­­gorific. Ac­tivarea acestei funcţii este utilă pentru perioadele în care familiile pleacă în concediu. În această pe­­rioadă, în fri­gider nu se păstrează alimente perisabile.Eficienta energetica oferita de combina frigorifica Samsung este foarte buna, avand clasa C, cu un consum anual de energie este de 169 kWh/an. Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica.

Combina frigorifica Samsung RB38C7B6CS9/EF, Bespoke, 390 l, Clasa C, Total No Frost, All-Around Cooling, Compresor Digital Inverter, WiFi, AI Energy, H 203 cm, Inox

     Tehnologia Inverter presupune modificarea turației și capacității compresorului unui aparat de refrigerare în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorul o turatie si capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea tempreraturii setate. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios, avand un nivel de zgomot foarte mic de 35 dB. Aparatul are urmatoarele dimensiuni: (I x L x A) cm) 203 x 59.5 x 65,8 si o greutate de 73 Kg. Designul simplu al peretilor de interior extinde capacitatea de stocare a aparatului oferind o circulatie optima a aerului si mediu pe care sa il utilizezi eficient in stocarea alimentelor dintre cele mai variate.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o combina frigorifica performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea o poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Combina frigorifica Samsung RB38C7B6CS9/EF, Bespoke, 390 l, Clasa C, Total No Frost, All-Around Cooling, Compresor Digital Inverter, WiFi, AI Energy, H 203 cm, Inox