Review: Laptop HP Pavilion 15-eh2007nq, pret, pareri

    HP Pavilion 15-eh2007nq este un laptop excelent in cazul in care un doresti un device portabil care sa exceleze in privinta vitezii de acces la date, datorat in special SSD-ului si al configuratiei premium. Usor portabil, simpatic din punct de vedere al designului, HP Pavilion 15-eh2007nq poate fi utilizat ca statie de lucru, la birou, facultate sau chiar si timp liber in vederea indeplinirii prioritatilor personale in scurt timp. Atunci cand situatia o cere, laptopul poate fi transportat cu usurinta intr-un rucsac de spate, pe distante mai lungi, fara a avea probleme prea mari din pricina greutatii sale ~ 1,75 Kg. Singurul lips ar putea fi vazut placa grafica care lipseste in formatul dedicat, dar ideea de baza de la care s-a pornit in cazul sau a fost obtinerea unei autonomii mari, fiind un device dedicat office mai mult pentru munca de la birou. Seara poti sa te relaxezi binemeritat in fata sa sa urmaresti un film sau serialul preferat, fara nicio problema. Pe partea de gaming, spun ca nu este un model care sa aduca performante exceptionale, dar nici nu va da rateuri prea dese daca te gandesti sa il utilizezi in jocuri, in mod ocazional. Ryzen a fost gandit sa ofere si partea de gaming integrata in acest compus exceptional, ce bate la pret generatia Intel. Laptopul beneficiaza de avantajul unui sistem de operare preinstalat, Windows 11 Home Edition, ceea ce iti va permite sa il pui la lucru imediat ce il primesti acasa. 

Imagini pentru AMD Ryzen 7 2700U graphics

      Aceasta noua serie de laptop-uri din care face parte si modelul curent, HP Pavilion 15-eh2007nq este dotat cu cele mai recente procesoare Ryzen de la AMD, cu tehnologia de fabricatie pe 7 nm realizate pe arhitectura Zen, care promite performantele necesara pentru a rezolva cu usurinta sarcinile de utilizare zilnica, la un consum redus de energie. HP Pavilion 15-eh2007nq este echipat asadar cu noul procesor AMD Ryzen 5 5625U, un procesor nou cu raport performanta/pret excelent din punctul nostru de vedere, acesta fiind ideal pentru activitatile normale de zi cu zi, de exemplu lucrul zilnic, navigarea pe internet, continutul media si gaming ocazional. Imi place foarte mult cum se descurca acest laptop, si as spune nesperat de accesibil, astfel ca il recomand tuturor ce vor sa investeasca corect o suma de bani modica. Accesul la SSD se face prin partea de jos, prin simpla demontare a compartimentului dedicat, fara a fi nevoie sa il demontezi integral. Astfel pentru viitor, ii poti face un upgrade cu usurinta, datorita acestei optiuni utile. 

Laptop HP Pavilion 15-eh2007nq cu procesor AMD Ryzen™ 5 5625U pana la 4.30 GHz, 15.6 FHD, 16GB DDR4, 512GB PCIe SSD, AMD Radeon Integrated Graphics, Windows 11 Home, Fog Blue

   Tastatura are un set de taste bine definite, mari ca dimensiune perfect atat pentru gaming acolo unde este cazul dar si pentru munca de birou sau in cazul celor care il vor folosi intens la tehnoredactare. TouchPad-ul este responsive si ofera suport multitouch astfel ca iti va fi usor sa navighezi si sa faci diferite operatiuni in doar 2-3 miscari. In partea din dreapta regasim si blocul de taste numerice, foarte util in cazul acelor utilizatori care vor folosi acest laptop pentru programare sau contabilitate. 

Laptop HP Pavilion 15-eh2007nq cu procesor AMD Ryzen™ 5 5625U pana la 4.30 GHz, 15.6 FHD, 16GB DDR4, 512GB PCIe SSD, AMD Radeon Integrated Graphics, Windows 11 Home, Fog Blue

      Display-ul este reprezentat de un LCD cu o diagonala de 15.6 inchi avand o rezolutie Full HD cu 1920 x 1080 pixeli. Suprafata mata a display-ului il va proteja pe acesta sa nu luceasca in fata unei surse de lumina puternice astfel incat munca in fata acestuia sa nu fie perturbata. Luminozitatea disponibila la valoarea de 250 niti, asigura un nivel bun al detaliilor, chiar si atunci cand cadrele expuse sunt unele mai intunecate. Privit din lateral, isi pastreaza nivelul de detalii foarte bine, fara sa luceasca. In partea de sus pe rama superioara a display-ului de poate observa si camera web incorporata cu un senzor de 0.3 MP perfecta pentru conversatii pe Skype sau alte canale de comunicatie.

      Sub carcasa acesta ascunde un procesor cu 6 nuclee din familia AMD Ryzen 5 5625U tactat la frecventa nominala de 2.3 Ghz ce poate urca pana la 4,3 Ghz in modul Turbo Boost, are o memorie RAM de 16 Gb DDR4 (2/2 sloturi memorie ocupate) si un spatiu de stocare de 512 Gb, pe un SSD ultrarapid. Astfel exista suficient spatiu pentru memorarea de date, o memorie de 16 Gb decenta pentru fluidizarea proceselor sau oricare alt task care necesita putere mare de procesare si acces rapid la date. Sistemul de operare care vine preinstalat, booteaza rapid, toate functiile de operare fiind disponibile utilizatorului in doar cateva secunde de la pornire. 

      Placa video integrata AMD Radeon Vega 8 este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. Laptopul beneficiaza de difuzor si microfon integrat pentru a te face auzit in cazul conferintelor video tinute pe skype sau facebook cu prietenii. Sunetul va compensa imaginile transise prin prezenta a doua boxe integrate stereo de putere 2.5 W x 2 care folosesc tehnologii ca HP Audio Boost si Bang & Olufsen, al aceluiasi producator. 

Imagini pentru AMD Radeon Vega 10 performance

     Din punct de vedere al conectivitatii laptopul dispune de Wi-Fi, bluetooth, cititor card, doua porturi USB 3.1 si unul type-C, port HDMI 2.1, cititor card memorie. In partea frontala se regaseste si o camera VGA, excelenta pentru pasionatii de lungi conversatii de pe retelele sociale. Laptopul este echipat cu un acumulator cu 3 celule, acesta va oferi o autonomie de lucru ce va depasi cu usurinta pragul de 7-8 ore. Adaptorul de 45 W va face ca acesta sa se incarce inmod rapid, in maxim 30 de minute, reusind sa ajunga la 50 % din capacitatea sa maxima.

     Este un portabil excelent pentru distante lungi si medii, cu o greutate nu foarte mare ~ 1.75 Kg, ce il inscrie in clasa portabilelor din acest segment. Pe partea de securitate, beneficiaza de blocare tastatura – Kensington Lock si sistem de Lock ON pentru Bios prin utilizarea unei parole de acces.  Laptopul beneficiaza de garantia comerciala 24 de luni, free pick-up and return, din partea curierilor rapizi, care vor prelua produsul tau si apoi returna in mod gratuit.

Recomandare:

       Laptopul HP Pavilion 15-eh2007nq este alegerea perfecta daca iti doresti un laptop performant care sa iti ofere o experienta de utilizare foarte buna: Vezi oferta pret

      Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

Laptop HP Pavilion 15-eh2007nq cu procesor AMD Ryzen™ 5 5625U pana la 4.30 GHz, 15.6 FHD, 16GB DDR4, 512GB PCIe SSD, AMD Radeon Integrated Graphics, Windows 11 Home, Fog Blue