Review: Side by Side BEKO GN163241DXBRN, cu sistem racire Dual Cooling

      Side BEKO GN163241DXBRN este alegerea perfecta daca iti doresti o combina frigorifica de mari dimensiuni XXL care sa iti ofere un spatiu mai mare fata de solutiile traditionale, pentru a deservi unei varietati culinare cat mai diversificate. O familie mare are nevoie cu siguranta de un astfel de model intr-o casa, mai ales daca traiesc impreuna. Side by Side BEKO GN163241DXBRN dotat cu sistem de racire independent prezinta mai multe caracteristici premium care ne fac viata mai buna, iar aici putem enumera dispenserul de apa de la exterior, controlul independent al teperaturii pentru cele doua incinte, frigider si congelator. Deasemenea tot in randul caracteristicilor de top este de mentionat compresorul ProSmart Inverter care permite obtinerea unor performante foarte bune la consumul energetic, avand in vedere capacitatea sa mare de la interior de aproximativ 576 litri. Side by Side BEKO GN163241DXBRN dispune de un panou de comanda care este actionat prin atingere, functie touch, astfel incat sa nu fie nevoie sa deschizi usa la interior ori de cate ori doresti sa ajustezi modul de functionare, pentru a nu transfer de temperatura atat de des. 

Side by Side BEKO GN163241DXBRN, NeoFrost Dual Cooling, 576 l, H 179 cm, Vacation Mode, Compressor ProSmart Inverter, Display touch control, Clasa E, Dark inox

      Elementele de comanda ale aparatului contin: Afisare temperatura in congelator; Afisare temperatura in frigider; Functie de super-congelare, Functie de super-racire, Butonul pentru functia de vacanta; Indicator mod economic; Indicator de stare de eroare; Indicator avertizare pentru sectiune congelator; Semnal avertizare usa deschisa. Functia de economisire a energiei cu afisajul oprit este activat automat numai daca usile aparatului sunt mentinute inchise pentru o lunga perioada de timp, ramanand aprins numai simbolul de economisire a energiei. Iar indicatorul de functionare la modul economic indica faptul ca aparatul funcționeaza pe modul de economisire a energiei. Acest indicator va fi activ cand temperatura din compartimentul congelator este setata la -18°C. Pentru a activa aceasta functie, tineti apasat tasta butonului timp de 1 secunda. Cand functia este activata, congelatorul va comuta la modul economic dupa cel putin 6 ore si indicatorul de utilizare economica se va aprinde. Apasand orice butonul de comanda sau deschiderea usii combinei va dezactiva functia de economisire a energiei si semnalizarile vor reveni la normal. Semnalizarea compartimentului de refrigerare se va aprinde cand reglam temperatura in aceasta zona, indicand si temperatura zonei respective. In plus programul Child Lock permite blocarea comenzilor combinei pentru a preveni pornirea accidentala sau modificarea parametrilor de catre copii in timp ce combina este in functiune. Copiii se pot juca langa aparat, fara ca sa fie nevoie sa ii supraveghezi in permanenta.

Side by Side BEKO GN163241DXBRN, NeoFrost Dual Cooling, 576 l, H 179 cm, Vacation Mode, Compressor ProSmart Inverter, Display touch control, Clasa E, Dark inox

 

     Compartimentul de refrigerare şi cel de congelare sunt una langa altul, pe verticala, complet separate, avand fiecare propria ei usa de acces. Au avantajul usilor de acces inguste, cu un minim spatiu aparent intre deschideri, care nu incomodează mult cand sunt deschise. Aparatul de racire Beko detine un sistem de racire semi-automat pentru frigider si automat pentru congelator, cele doua fiind independente prin modul de functionare unul fata de celalat. In functie de anotimp sau chiar obiceiurile proprii, cum ar fi plecarea pentru o perioada de timp de acasa, poti stabili un mod mai economic de functionare a combinei activand functia Vacanta. Sistemul de racire implica o ventilatie uniforma la interior prin curenti directionali care sunt distribuiti in egala masura in tot volumul sau. Astfel este asigurat o racire uniforma fara diferente de temperatura de la o pozitie raft la alta. 

     Aparatul avand debit multiplu ce functioneaza la toate nivelele, prin intermediul unor mici orificii de ventilare de pe fiecare raft, pastreaza o temperatura uniforma in tot frigiderul, in special dupa ce deschidem usa. Prin racirea simultana a tuturor sectiunilor ale tuturor compartimentelor, alimentele pot ramane proaspete mai mult timp. Acest model cu tehnologie de racire Neo Frost asigura o dinamica prin ventilare, cu aer rece eficienta pentru tot volumul sau de 576 litri. Distributia spatiului la interior se face astfel: 364 litri ii sunt atribuiti frigiderului iar restul de 212 litri ii revin congelatorului. Rafturile de depozitare alimente in frigider Safety Glass, sunt in numar de 4 realizate din sticla termorezistenta ce se curăță ușor și au o rezistență foarte bună la greutăți mari. Poti plasa recipiente grele, de pana la 25 de kg, pe orice raft. Un mare avantaj al acestui model este ca pozitia rafturilor 3 din 4 poate fi ajustată după nevoi în trepte de maximum câţiva centimetri. Acest lucru este util deoarece se întâmplă frecvent ca această distanţă să fie cu câţiva milimetri mai mică decât înălţimea standard a vaselor sau a borcanelor din comert. In partea inferioara a frigiderului se afla zona Vegetable Box etanse cu doua sertare pe sine, cu umiditatea controlata, de depozitare al legumelor si fructelor, ce le pastreaza un timp indelungat proaspete si cu aromele nealterate ca in ziua in care au fost culese. Usa frigiderului cu maner vertical din aluminiu cromat cu sistem de deschidere spre dreapta este echipata cu 3 suporturi fixe 2 mai mici si 1 mai mare pentru o compartimentare specializata ca de exemplu: In primele doua rafturi specializate pentru depozitarea de oua, branzeturi si condimente iar ultimul raft XXL Bottle Holder, specializat pentru depozitare de borcane si sticle cu inaltime peste medie. Aparatul este dotat si pe partea de frigider si congelator cu rafturi cu glisare usoara construite pe role glisante ce pot fi scoase cu usurinta in afara spatiului de racire. Acest lucru permite accesul cu usurinta la alimente, vazand imediat ce este depozitat in spatele raftului. Sertarele mari din frigider si congelator ne permit sa scoatem alimentele cu usurinta afara si sa depozitam si obiecte de mari dimensiuni. Aparatul are iluminare Eco Led  sus, cu iluminare uniformă a întregului compartiment al combinei si consum energetic de 7 ori mai mic decat un bec obisnuit. Pentru a regla temperatura Beko are la interiorul aparatului si 2 termostate cu reglare electronica independenta.

       

      Cobina frigorifica detine un compartiment cu tehnologie Harvest Fresh care este inspirat din procesul natural prin care alimentele vegetale isi iau lumina de la soare pentru a continua procesul de fotosinteza. Tehnologia inovatoare in 3 culori simuleaza ciclul natural de lumina solara in compartiment, pentru a pastra vitaminele din fructe si legume pentru o perioada mai lunga.

     Compartimentele de mari dimensiuni ale congelatorului ofera optiuni multiple de congelare, inclusiv super congelarea cu deconectare automata in sertarul de sus. Accesul la alimente se face foarte usor prin glisarea raftului in afara. Usa congelatorului este echipata cu 4 suporturi fixe pentru o compartimentare specializata ca de exemplu: In primul raft specializat pentru depozitarea, produse congelate si condimente iar ultimul raft cu alte produse alimentare in functie de preferintele noastre. Puterea de congelare a aparatului este de 13 Kg de carne sau alte produse in 24 de ore.

      Aceasta combina frigorifica este prevazuta cu o garnitura antibacteriana care are rolul de a impiedica formarea mucegaiului si patrunderea bacteriilor in interior mentinand prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata. Beko avand un grad de izolare excelent are autonomie de a rezista fara curent electric 7 ore fara ca alimentele sa se degradeze in congelator. Acest model a fost proiectat pentru a functiona normal si fara risipa de energie in anotimpul calduros intr-un spatiu cu temperatura mediului ambiant avand clasa climatica: SN, T fiind proiectat sa functioneze economic in intervalul de temperaturii fara sa se suprasolicite de la +10°C in regim de iarna până la +43°C in regim de vara. Este un aspect foarte important la achiziţionarea unui astfel de aparat şi mai ales la alegerea locului de amplasare a acestuia în locuinţă, fiind preferabil evitarea încăperilor calde, cum ar fi de exemplu bucătăria.

Clasa climatica Temperatura ambianta
(oC)
SN Temperat extinsa + 10 ÷ + 32
N Temperat + 16 ÷ + 32
ST Subtropical + 16 ÷ + 38
T Tropical + 16 ÷ + 43

     Zona de refrigerare ofera un interval de temperatura cuprins intre 2°C si 9°C, in timp ce temperatura din congelator poate varia intre -18°C si -24°C. Pe partea de functii si tehnologie Beko detine: Sistem de avertizare optic atunci cand usa este deschisa, mai mult de 60 secunde. Semnal optic de avertizare la creşterea temperaturii in congelator dupa o pana de curent. Cu functia automata Super Frost procesorul reduce rapid temperatura la -24°C in functie de incarcarea congelatorului si astfel alimentele pastreaza toate vitaminele. De indata ce mancarea este complet inghetata, functia automata Super Frost comuta inapoi la modul normal dupa maxim 24 ore, si astfel ajuta la economisirea energiei electrice. Beko avand functia de congelare automata revine la functionarea normala imediat ce se atinge temperatura necesara. In acest fel se previne risipa de energie. Aparatul are si functia Super Cool ce scade temperatura in compartimentul special pana la +2°C, intr-un interval de 15 minute, ideal pentru racirea rapida a alimentelor proaspet depozitate.

         Cu functia Holiday, combina poate fi lasata pornit pe perioade de absenta indelungata sau in vacante, in acelasi timp continuand sa economiseasca energie. In timp ce congelatorul continua sa functioneze in regim normal, pastrand alimentele congelate pentru cand va intoarceti, sectiunea goala a zonei de refrigerare nu functioneaza.

     Eficienta energetica oferita de combina frigorifica Side by Side BEKO GN163241DXBRN este foarte buna, avand clasa E, cu un consum anual de energie de 328 kWh/an, ceea ce nu este mult, pentru un asa volum mare.

Side by Side BEKO GN163241DXBRN, NeoFrost Dual Cooling, 576 l, H 179 cm, Vacation Mode, Compressor ProSmart Inverter, Display touch control, Clasa E, Dark inox    Acest aparat consuma cu pana la 29% mai putina energie electrica decat un aparat similar din clasa A+. Acest consum energetic mic i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter de la Beko presupune modificarea turației și capacității compresorului pe 5 nivele a aparatului de refrigerare în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorului o turatie si o capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea temperaturii setate. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios, avand un nivel de zgomot foarte mic de 38 dB. Aparatul are urmatoarele dimensiuni: (I x L x A) cm 179 x 90 x 70,5 si o greutate de 102 Kg. Agentul frigorific utilizat de compresor R600a, este nepoluant si nu pune in pericol stratul de ozon din atmosfera. Aceste prezentari de date tehnice sunt utile si lasa la latitudinea dv. pentru a achizitiona un produs de calitate, ce va contribui in mod sigur la un mod de viata cat mai bun. Aparatul detine certificatul german TUV care confirma faptul ca Sharp respecta toate standardele de constructie si siguranta specifice categoriei.

Side by Side BEKO GN163241DXBRN, NeoFrost Dual Cooling, 576 l, H 179 cm, Vacation Mode, Compressor ProSmart Inverter, Display touch control, Clasa E, Dark inox

     Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, dati un Click produsului pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte de exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date.

Recomandare:

      Este alegerea perfecta daca iti doresti o combina frigorifica performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani, ce poate fi extinsa la 5 ani pe site-ul producatorului Beko, daca o comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Side by Side BEKO GN163241DXBRN, NeoFrost Dual Cooling, 576 l, H 179 cm, Vacation Mode, Compressor ProSmart Inverter, Display touch control, Clasa E, Dark inox