Review: Laptop HP 15s-fq2003nq, pret, specificatii tehnice

    Daca te gandesti sa cumperi un laptop de perspectiva, care sa te ajute si pe viitor, cel putin 3-4 ani de acum incolo, e cazul sa te orientezi catre modele cat mai performante, asa cum este si HP 15s-fq2003nq. Avand o configuratie din piese hardware din generatia 2021, HP 15s-fq2003nq este o alegere interesanta daca vrei sa punctezi si la capitolul design, performante, intr-un buget un pic peste medie. Acest dispozitiv ultraportabil de culoare gri, masoara in dimensiuni 35.85 x 24.2 x 1.79 mm, avand o greutate aproximativa de 1,69 Kg. Este usor sa il iei dupa tine oriunde vei calatorii, in vacanta sau in interes de serviciu, il pui in rucsacul de spate si nu vei avea probleme din punct de vedere al greutatii, fiind destul de usor. Laptopul are o structura rezistenta foarte buna, ce implica in mare, mase plastice, cu finisaje complexe. Ne place foarte mult de acesta, dar pe langa aspectul de la exterior, performantele sale sunt cele notabile care ne face sa il vrem si mai mult. 

HP 15s-fq2003nq 4Q6E8EA Laptop - Preturi, HP Notebook oferte

     Nu vei avea probleme cu el sa se incalzeasca deoarece materialul de constructie il mentine mai rece chiar si ca temperatura corpului. Fantele de aersire sunt in lateral astfel este asigurat un airflow optim, suprafata acestuia ramanand la aceeasi temperatura constanta chiar si in situatii de task-uri consuming. Cu o tastatura frumos lustruita si o balama in culoarea potrivita, laptopul HP este proiectat inteligent, astfel incat sa arata foarte bine si sa functioneze pe masura. Functia de iluminare tastatura, pe 3 nivele de intensitate, este o optiune interesanta daca obisnuiesti sa lucrezi noaptea tarziu, fiind asfel mult mai usor sa intuiesti tastele.

     Display-ul este reprezentat de un LCD cu o diagonala de 15.6 inchi avand o rezolutie Full HD de 1920 x 1080 pixeli cu luminozitate 250 niti. Suprafata mata a display-ului il va proteja pe acesta sa nu luceasca in fata unei surse de lumina puternice astfel incat munca in fata acestuia sa nu fie perturbata. In partea de sus pe rama superioara a display-ului de poate observa si camera web incorporata cu un senzor de 1.3 MP perfecta pentru conversatii pe Skype sau alte canale de comunicatie. Calitatea imaginilor transmise de acest ecran este una superioara, la acest nivel de pret fiind mai rar intalnite ecranele in format Full HD. Luminozitatea este suficient de buna, cu un maxim de 250 niti in centrul ecranului. Catre colturi mai scade oricum catre 210 – 190 niti, dar fara a avea un efect vizibil suparator cu ochiul liber. Ecranul in format anti-glare permite afisarea unor unghiuri de vizualizare extrem de largi, incat nu ai nimic de reprosat aici.

Laptop HP 15s-fq5038nq, Intel Core i3-1215U pana la 4.4GHz, 15.6" FHD, 8GB, SSD

      Laptopul HP 15s-fq2003nq este echipat cu un procesor cu 4 nuclee din generatia a 11-a avand o arhitectura Tiger Lake, cu un procesor Intel Core i7 1165G7 tactat la frecventa nominala de 4 Ghz ce poate urca la 4,7 Ghz, in modul Turbo Boost. Memoria RAM este una de 16 Gb, de tipul DDR4, ce ruleaza la o frecventa de 2400 Mhz (2/2 sloturi ocupate). Datele memorate se duc pe un SSD 512 Gb. Totul se misca foarte rapid, accesarea datelor e aproape instanta, la fel si incarcarea sistemului de operare care nu dureaza mai mult de cateva secunde. In cazul de fata prezenta SSD-ului in locul unui HDD clasic ii va da acestuia un boost considerabil de performanta in miscare, actiunile utilizatorului fiind astfel preluate imediat, dupa care este oferit rezultatul dorit, la fel de repede. Structura interna cu guri de aerisire in laterale permite o circulatie a aerului optima din afara spre interior apoi spre exterior. Laptopul nu se incinge la o utilizare intensiva, sistemul de racire propriu facandu-si foarte bine treaba. Partea de soft este punctul lipsa de pe specificatiile sale, in configuratia actuala laptopul venind fara sistem de operare preinstalat. Dar cu asa configuratie nu vei avea probleme sa optezi fie spre o versiunea noua de Windows sau un Linux free.

Laptop HP 15s-fq2009nq cu procesor Intel® Core™ i7-1165G7, 15.6", Full HD, 8GB, 256GB SSD, Intel® Iris® Xᵉ Graphics, Free DOS, Grey

        Placa video integrata Intel Iris Xe este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. Laptopul beneficiaza de difuzor si microfon integrat pentru a te face auzit in cazul conferintelor video tinute pe Skype sau Facebook cu prietenii. Sunetul va compensa imaginile transmise prin prezenta a doua boxe integrate de 2.5 W x 2 de tip stereo ce emit un sunet clar in limitele de putere admise.

     Numarul de porturi disponibile iti da posibilitatea de a diverse avantaje din partea altor dispozitive pe care sa le conectezi la acesta. Fie ca vrei sa transferi date, dinspre sau spre laptop, acestea sunt la fel de importante ca si celelalte aspecte tehnice. Laptopul HP 15s-fq2003nq primeste in dotarea sa 2 intrari USB 3.1, o intrare USB 3.2 type C, port HDMI, iesire RJ-45 pentru conectare la internet si adaptor bluetooth versiunea 5.0. Placa de retea suporta viteza in internet de pana la 1 Gb/s. Deasemenea laptopul primeste in dotare si o camera video HD cu microfon incorporat. Greutatea sa de doar 1.69 Kg dar si autonomia crescuta pe baterie de pana la 6-7 ore il recomanda ca fiind un bun companion in calatoriile pe care le vei intreprinde. Pe partea de securitate, laptopul HP beneficiaza de sistem de encryptare BIOS, HDD si Security Lock, ce pot fi blocate prin parole personalizate pentru a limita accesul la datele importante.

HP 15s-fq2003nq este un laptop cu performante foarte bune ce sustine productivitatea, munca de la distanta afisand totodata un design placut si compact. Pot spune ca atat timp cat l-am testat, HP 15s-fq2003nq a raspuns foarte bine actiunilor, s-a descurcat foarte bine in raspuns, iar daca ar sa am nevoie sa fac o achizitie cat de curand, cu singuranta ca l-as lua in considerare

Recomandare:

           Laptopul HP 15s-fq2003nq este alegerea perfecta daca iti doresti un dispozitiv performant care sa iti ofere portabilitatea de care ai nevoie la un pret accesibil: Verifica oferta pret

           Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona zilele acestea avand o reducere consistenta: Verifica pret redus

Laptop HP 15s-fq2003nq cu procesor Intel® Core™ i7-1165G7 pana la 4.7 GHz, 15.6", Full HD, IPS,16GB, 512GB SSD, Intel® Iris® Xe Graphics, Free DOS, Black - eMAG.ro