Review: Televizor LG LED 65NANO763QA, 164 cm, Smart

        Daca in anii trecuti, tehnologia nanocell era vazuta ca o noutate in domeniu, fiind propusa pentru prima data de catre cei de la Lg, iata ca de anul acesta avem deja o noua generatie de televizoare, din care face parte si LG LED 65NANO763QA. Pana la urma aceasta noua tehnologie vine ca un upgrade la ce stiam referitor la LED-uri, dar care aduce cu siguranta o diferenta simtitoare in privinta calitatii vizuale. NanoCell este o tehnologie ce foloseste particule foarte mici, chiar de ordinul nanometrilor, ca filtre de culoare pentru a absorbi frecvențe nedorite și a lasa să treaca lumina pe frecventele dorite, ceea ce duce la culori mai vii, mai plăcute ochiului. Este cumva o varianta situata intre OLED si LED, o zona de mijloc care se vede si prin prisma pretului dar si a calitatii oferite. Un LG cu NanoCell  reprezinta un pas in față pentru televizoarele LED, luând avantajele acestora și aducând culori mai intense. Este un model varf de gama in categoria sa, ce mizeaza pe perfectiune in culori si experienta Smart Tv folosind un ecran de 164 cm.

Televizor LG LED 65NANO763QA, 164 cm, Smart, 4K Ultra HD, Clasa G

   Ca design, televizorul arata foarte bine, fiind destul de subtire daca e sa il privim din lateral. Un suport central va fi cel responsabil de stabilitatea acestuia pe diferite suprafete, destul de elegant si frumos, ce se completeaza perfect cu designul ramelor subtiri. Este extrem de subtire, ceea ce face posibila montarea televizorului mai aproape de perete. Acest ecran se potriveste perfect cu decoratiunile interioare, datorita tehnologiei sale de ultima ora. Luciul impus de materialele colorate in nuanta gri metalizat si negru fac din acesta sa exprime in mod concret ideea de eleganta si frumusete in casa ta. Telecomanda proprie reprezinta inca o aditie in modul cum vei comunica cu acesta. Aceasta prezinta o spatiere optima intre butoane incat sa ai controlul asupra functiilor Tv, interfata Smart, la fel si asistent vocal. O serie de butoane reprezinta scurtaturi pentru aplicatiile de streaming disponibile in mod standard preinstalat. Asistentul vocal se va activa la apasarea de buton atunci cand exista o conexiune la internet, si iti va oferi ajutorul in a face cautari online, ajustari asupra setarilor Tv sau chiar in a porni anumite aplicatii din interfata Smart. 

Televizor LG LED 65NANO763QA, 164 cm, Smart, 4K Ultra HD, Clasa G

    Televizorul LG LED 65NANO763QA este versatil, reprezentand un instrument perfect pentru relaxare indiferent de modul in care doresti sa il folosesti: pentru functia clasica de Tv, interfeta smart sau ca monitor aditional, conectat la o consola de gaming sau PC. Noua versiune software include ADN-ul AI – Artificial Inteligence, ce adapteaza acum continutul si ofera utilizatorului recomandari privind noile lansari din zona Tv/ Filme si seriale online sau alte aplicatii care sa se potriveasca pe gustul tau. In functie de actiunile pe care le-ai efectuat in timp, interfata Smart invata incercand sa iti ofere cea mai buna experienta posibila. Sistemul este unul e-learning, invata pe parcurs si se adapteaza conform nevoilor utilizatorului, invata obiceiurile si ofera cele mai bune recomandari conform cu gusturile proprii. O alta noua tehnologie este integrarea sistemului de recunoastere vocal, ce permite trimiterea comenzilor prin viu grai, in engleza. Este interesanta acesta optiune daca vrei sa experimentezi Google Voice sau Lg Voice. 

    Cu ajutorul butonului central al telecomanzii ai acces rapid la interfata Smart, timpul de incarcare al acesteia este aproape instant, asta si datorita sistemului de operare propriu Web Os, exclusiv disponibil doar pentru televizoarele Lg. Se observa si faptul ca sistemul operat de catre cei de la Lg, Web Os a fost indelung testat iar acest lucru este vizibil prin timpul de acces foarte bun la orice aplicatie si modul intuitiv de utilizare a fiecarei functii. Printre aplicatiile predefinite, au fost incluse cele de continut video, YouTube, Netflix, Amazon Prime, Disney +, retele sociale, e-mail, blowsing online si multe alte jocuri. Lista nu se opreste aici, deoarece poti descarca multe altele, din aplicatia LG Content Store. Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern Quad Core ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware. WebOS-ul celor de la LG a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar versiunea de pe LG NanoCell este, de departe, cel mai bine implementată și optimizată. Interfața modernă, simplă și ușor de accestat, îți asigură acces rapid la aplicații, pe care le poti accesa si din scurtaturile de pe butoanele autoconfigurate de pe telecomanda.

Televizor LG LED 65NANO763QA, 164 cm, Smart, 4K Ultra HD, Clasa G

   Pe langa functia de televizor clasic, acesta se poate conecta cu usurinta la orice calculator personal sau consola de joc, avand chiar un mod dedicat de redare, „Nano Gaming” ce permite redarea in calitate superioada a detaliilor de gameplay. Procesorul a5 AI 4K îmbunătățește, astfel, claritatea, definiția, detaliile și luminozitatea, datorită algoritmului de AI Deep Learning, prin analiza conținutului și a luminilor ambientale. Procesorul inteligent α5 Gen 5 AI Processor ofera un sistem de procesare îmbunătățit cu algoritmul AI Deep Learning. Algoritmul oferă imagini cu un nivel al detaliilor care îți taie răsuflarea și sunet personalizat care asigură imersiunea completă într-o realitate incredibilă. 

      Televizorul este compatibil cu serviciul de gaming Cloud Google Stadia. Pe baza unui abonament in cloud poti juca in timp real jocurile preferate, folosind puterea de procesare, grafica dar si spatiul de stocare pus la dispozitie de super calculatoarele de la Google. La fel, gasim si optiunea de la Nvidia GeForce Now ce iti transforma televizorul intr-o platforma puternica de jocuri video. Acest serviciu este unul similat cu cel oferit de la Google, doar ca de data aceasta vine de la Nvidia, un alt mare jucator pe piata de gaming. O intreaga colectie de jocuri este disponibila in aplicatia GeForce Now inclusiv jocuri pe Steam. Aceste doua servicii pun la dispozitie un hardware virtual pentru a rula jocuri video, imaginea fiind livrata printr-un serviciu de streaming video cu latenta redusa si experienta lina. Optiunea ‘Game Optimizer” ofera prioritate sursei video, lansand celelalte procese in background, uneori sa astepte in functie de alta prioritate decat in mod obisnuit. Astfel de bucuri de un nivel de FPS optimizat, pentru a obtine cele mai bune performante grafice in joc.

      Tot pentru partea de gaming, televizorul beneficiaza de o serie de functii ce au rolul de a optimiza imaginea in scenele care se desfasoara rapid, oferind latenta minima, printre care HGIG si ALLM – Auto Low Latency Mode. Ecranul este capabil in mod standard de o rata de refresh de 50 Hz, dar care este imbunatatita prin prezenta acestor motoare tehnice de procesare imagine.

     Ecranul NanoCell de 164 cm beneficiaza de mai multe caracteristici de prelucrare automata a imaginii printre care: AI brightness – serviciu de procesare nivel intensitate luminoasa pe baza de Ai ce optimizeaza acest nivel in functie de momentul zilei, si lumina disponibila in camera. Real 4K NanoCell este un alt sistem proprietar care aduce imbunatatiri simtitoare la modul in care nano-particulele sunt luminate si modul cum acestea distribuie culoarea pentru imaginile ce compun actiunea desfasurata. Prin Nano Color, LG susține că folosește nanoparticule de 1 nanometru (de unde și denumirea) pentru a îmbunătăți reproducerea culorilor la toate nivelurile. Tot ce vezi pe un display are la baza cele trei culori regulamentare: roșu, verde și albastru (RGB). Prin Nano Color situatia se complica un pic deoarece in aceasta ecuatie apar si acele nanoparticule. LG purifică nuanțele culorilor și elimină culorile mate. Astfel, conținutul video pe care îl vizionezi e prezentat cât se poate de bine, cu o reproducere extraordinară a culorilor. Nano culorile asigura o experienta vizuala superba multumita tehnologiei NanoCell care imbunatateste puritatea culorilor, folosind nanoparticule de aprox. 1nm. Aceasta noua tehnologie a fost expusa publicului larg anul trecut, fiind o solutie tehnologica relativ noua si revolutionara. Filmmaker mode este ajusteaza setarile televizorului tau pentru ca imaginile sa para mult mai cinematice, asa cum insusi regizorul de filmare le-a gandit. AI 4K Upscaling este o tehnologie care aduce o imbunatatire a imaginilor mai slab calitative, prin adaugarea de cadre suplimentare, intensificare culori, contrast, pentru a aduce imaginea la o calitate cat mai apropiata de standardul impus Ultra HD, 4K. Televizorul LG UHD TV accepta mai multe formate HDR, inclusiv HDR10 Pro si HLG Pro. HGIG Mode este un nou standard care vine in ajutorul pasionatilor de gaming, o tehnologie care acum te ajuta sa vizualizezi dinamica jocului in HDR. Toate aceste sisteme vor lucra impreuna pentru a crea efectul de claritate si apropiere de imaginea de realitate, chiar si atunci cand transmisia oferita de operatorul de cablu nu este una tocmai de cea mai buna calitate. 

     Tehnologia HDR este cea care imprima o noua realitate imaginii, astfel incat continutul sa fie optimizat pentru o experienta cat mai apropiata de cea din realitate. Calitatea HDR amplifica contrastul astfel incat tu sa te bucuri intotdeauna de o experienta de vizionare la calitate HDR. Pentru a experimenta acest efect HDR mai jos gasiti o poza care descrie in detaliu coloristic efectul HDR aplicat unei imagini transmise la televizor. 

What Is HDR on TV? | Dolby Vision vs. HDR

      Sistemul audio integrat Stereo Down Firing surprinde prin calitate si profunzime, acesta avand o putere totala de 20 W RMS. Caracteristicile superioare de sunet vor calibra sunetul pentru a rezona cat mai bine cu imaginile transmise de urmatoarele functii: Clear Voice, AI Sound, AI Acustic Tuning, Sound Share, etc. Te poti conecta oricand cu un device cu bluetooth 5.0 si reda muzica prin difuzoarele acestuia fara sa fie nevoie sa deschizi si ecranul. Sunetul este controlat acum si prin inteligenta artificiala – AI Sound ce permite evidentierea anumitor formate audio care sunt comparate cu sabloane pentru ajustare conforma cu evenimentul transmis.

     Televizorul poseda numeroase iesiri externe, la care poti atasa device-urile tale preferate de stocare sau cele de redare continut media automat astfel: are 2 intrari USB 2.0, intrare Scart, minijack casti si 3 porturi HDMI, iesire pentru internet prin cablu RJ-45, Slot CI+, RF, etc. Mecanismul de conectare la internet este unul variabil, poti alege fie sa il cablezi folosind un cablu cu mufa de internet RJ-45 sau mai simplu prin wireless, avand standardul Wi-Fi 802.11 ac. Deasemenea optiunea de transfer informatie si fisiere prin bluetooth este de cea mai buna calitate, avand versiunea 5.0. ALLM și eARC îndeplinesc cele mai recente specificații HDMI 2.1, pentru a permite afișarea de conținuturi cu mișcare rapidă la o rezoluție mai mare și imagini grafice mai line și sincronizate.

Televizor LG LED 65NANO763QA, 164 cm, Smart, 4K Ultra HD, Clasa G

    Atunci cand se activeaza modul inteligent al energiei permite calibrarea luminozitatii ecranului la lumina de interior a camerei, limitand astfel efectul de lucire si compensare lumina, lucru care duce la un consum mai redus energetic. Consumul nominal in timpul functionarii sale este de doar 111 kWh la 1000 de ore si poate urca pana la 158 kWh avand activa si optiunea HDR. In modul StandBy consumul sau scade la 0.5 W (clasa G).

Televizor LG LED 65NANO763QA, 164 cm, Smart, 4K Ultra HD, Clasa G

    Un rol important au aceste tehnologii in a asigura tot confortul de care ai nevoie pentru a experimenta o seara de neuitat alaturi de familie si alti prieteni. Paleta larga de culori, negrul intens, vor fi suficiente pentru a te convinge de capabilitatile tehnice ale acestui ecran care foloseste tehnica micro celulelor NanoCell. Consider o alegere excelenta, daca doresti sa faci un upgrade zilele acestea, fara sa fie nevoie sa dedici un buget mare acestei schimbari.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior NanoCell UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

    Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor LG LED 65NANO763QA, 164 cm, Smart, 4K Ultra HD, Clasa G