REVIEW: Televizor Samsung LED 55BU8572, 138 cm, cel mai bun !

  • de

        Samsung LED 55BU8572 este unul dintre cele mai bune televizoare de buget pe care le-am testat anul acesta, fiind o solutie perfecta pentru cei care doresc calitate imagine la un pret de achizitie decent. Factorul imagine este tot ceea ce conteaza la un ecran de 138 cm, imaginile fiind prelucrate foarte bine sub aspectul culorilor, contrastului si al luminozitatii, conforme cu standardul 4K, Ultra HD. Din punct de vedere al sistemului de operare, nu s-au schimbat prea multe, Samsung mizeaza in continuare pe al sau sistem Tizen, ce performeaza printr-o buna optimizare si accesibilitate. Acesta se misca absolut minunat, nu exista intarziere intre pagini, iar timpul de asteptare la incarcarea aplicatiilor este de ordinul secundelor. Ai accesul la o galerie variata de aplicatii, din care poti alege conform preferintelor tale. Vei gasi aplicatii preinstalate, printre care YouTube Netflix, iar altele ce pot fi instalate dupa ce ai configurat contul de utilizator Samsung pentru accesul la galeria de aplicatii proprii. Actualul model, beneficiind de un ecran ce masoara aproximativ 138 cm, reprezinta o alegere ideala daca doresti sa cochetezi atat cu partea de Tv, interfata Smart sau gaming.

Televizor Samsung LED 55BU8572, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, Clasa G

 

   Televizorul Samsung LED 55BU8572 beneficiaza de un suport de sustinere discret, pozitionat in zona de mijloc ce ii confera o stabilitate buna indiferent de suprafata. Ramele ce cuprind ecranul in fiecare parte sunt subtiri, acestea prelund aproximativ 5 % din suprafata totala a ecranului, lansand liber partea cea mai importanta a acestuia. Fe ca ai de gand sa il folosesti ca suport pentru Tv, sau monitor aditional conectat la o consola de gaming sau laptop / PC, televizorul Samsung LED 55BU8572 reprezinta o optiune ideala pentru acasa. Este compact, masurand in dimensiuni 1232.9 x 249.1 x 774.1 mm cu stand, greutatea sa exprimata fiind de 16.2 Kg. Consider aceasta diagonala a ecranului de 138 cm cea mai buna varianta daca vrei sa ai o vizibilitate buna asupra sa, si sa nu fie nevoie sa asiguri o distanta mare intre tine si acesta. 

Televizor Samsung LED 55BU8572, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, Clasa G

    Interfata Smart ofera utilizatorului posibilitatea sa acceseze internetul si functiile sale din postura comoda direct din canapea. Deasemenea ai la dispozitie numeroase aplicatii la diferite platforme de streaming precum Netflix, HBO GO sau YouTube. Lista nu este una stabilita de la inceput, ai posibilitatea sa instalezi numeroase alte aplicatii. Navigarea se face simplu, rapid, experienta fiind una fluida. Televizorul poate fi controlat de la distanta cu ajutorul telecomenzii din dotare si incorporeaza functii atat pentru zona de interfata si televizor. Sistemul de operare Tizen este unul standard folosit de catre cei de la Samsung pe majoritatea televizoarelor din portofoliu. Exista un Market Place dedicat de unde utilizatorii pot descarca aplicatii specifice, compatibile cu acesta. Sistemul de operare Tizen suporta Wi-Fi Direct, tehnologie disponibila pe majoritatea smartphone-urilor din noua generatie prin care poti partaja cu usurinta continut de pe dispozitivele mobile pe ecranul acestuia. Aplicatiile cele mai des utilizate pot fi costumizate in bara de favorite pentru a fi accesate intr-un tip cat mai scurt posibil. Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware.

ro-feature--lrm--531200533 (1440×866)

     Rezolutia maxima suportata de ecranul plat de 138 cm este de 3840 x 2160 pixels. Motoarele tehnice care lucreaza la procesarea imaginilor sunt: UHD Dimming – este un sistem de scalare a imaginilor ce sunt transmise sub acest standard ce imbunatateste semnificativ calitatea adaugand cadre suplimentare de tranzitie, HDR10 – adauga dinamica imaginii, culorile sunt mai intense, la fel si nuantele de alb si negru, HLG –  este tehnologia ce face legatura dintre imagini si sunet, activand toate caracteristicile disponibile audio (Dolby Sound, DTS, etc) in functie de imaginea transmisa, HDR 10 + noul standard specific Netflix, Contrast Enhancer – ajusteaza automat contrastul la luminozitatea de interior a camerei tale, Film Mode – specific filmelor, Filmmaker Mode (FMM), etc. Brightness Detection este modul prin care acest televizor se integreaza conform specificului camerei tale, actualizandu-si intensitatea luminozitatii la caracteristicile de mediu pe care le intalneste aici. Valorile masurate ale luminozitatii sunt efectuate de un senzor specific. Noise reduction permite inlaturarea zgomotului specific de pe background-ul de imagine, o caracteristica care duce la imbunatatirea calitatii imaginii. Procesorul de imagine Crystal 4K va prelua sarcina de a obtine o calitate cat mai buna, apropiata de standardul setat absolut Ultra HD, 4K, pentru continutul pe care il urmaresti cu interes pe acest televizor Smart.

ro-feature--lrm--531200515 (1440×940)

     Sunetul dual prin cele doua canale proprii este un alt element care reuseste sa impresioneze. Nu e nevoie sa il ridici la maxim pentru a avea parte de un sunet puternic dar si in cazul urcarii in volum, acesta isi pastreaza consistenta si claritatea. Inaltele se aud bine in rezonanta, la fel si bass-ul experienta fiind una pe cat se poate de interesanta. Adaptive Sound Control, adapteaza modul de exprimare a sunetului in functie de evenimentul transmis. Multiroom Link este un program dezvoltat de catre cei de la Samsung instalat in televizoare, computere si telefoane mobile ce faciliteaza conectarea din punct de vedere audio mult mai usoara pentru transmisie audio cu alte dispozitive prin wireless, de la un host ce actioneaza ca sursa si alte dispozitive din casa care au incluse boxe. OTS Lite cu referire la Object Tracking Sound ofera un sunnet surround 3D prin canale specifice audio, pentru a percepe sunetul pe o arie extinsa in jurul televizorului. Iar cu optiunea Q-Symphony poti conecta la acest televizor un soundbar care sa functioneze impreuna cu difuzoarele televizorului pentru o acoperire mai buna.

    Tunerul digital cu care vine dotat recomanda acest televizor ca fiind perfect compatibil cu noile norme de transmisie europeana lucru care se va vedea din punct de vedere al posturilor multe la numar pe care le va putea receptiona. Pentru a simplifica modul de conectare la reteaua de cablu, acesta a fost prevazut si cu slot CI+. Televizorul Samsung este compatibil si cu sistemele moderne de comanda de la distanta, folosind Bixby Assistant, avand o conexiune la internet prestabilita. E usor astfel sa schimbi canalele, sau sa cauti online informatiile de interes general, folosind o simpla comanda vocala. E un exercitiu foarte bun si pentru a imbunatati cunostiintele de limba engleza. Deasemenea oti efectua apeluri video, sustine conferinte online si sa iei parte la toate sedintele care sunt organizate la tine in departament de la distanta.

ro-feature-make-video-calls-on-the-big-screen-531200503 (900×675)

     Acesta sta foarte bine si din punct de vedere al conectivitatii fiind dotat cu 3 porturi HDMI, port component, 2 porturi USB 2.0, port pentru internet LAN  – RJ-45, 1 x RF, etc. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Vei putea conecta la acesta chiar si alte dispozitive ce ruleaza Android apoi reda imagini pe ecranul generos. Pentru internet conexiunea este disponibila fie prin wireless, sau LAN cu suport IPv6. Reteaua de wireless suporta standardul 802.11 ac in timp ce conexiunea la bluetooth foloseste versiunea 5.2. 

Televizor Samsung LED 55BU8572, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, Clasa G

   Sub aspect consum energetic, vedem ca acest televizor Samsung este unul verde, avand un consum destul de mic de aproximativ 93 kWh/ 1000 ore si de 130 kWh / in modul HDR/ 1000 ore, specific clasei energetice G.

   Televizorul Samsung ofera pozibilitatea instalarii la inaltime pe un stand Tv, avand standardul VESA 200 x 200. In formatul curent, Samsung 55BU8572 pare sa fie una dintre cele mai bne alegeri pentru anul curent, asta daca iti doresti sa ai parte de o imagine calitativa pe un ecran de 138 cm, la un pret foarte bun.

Recomandare:

         Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

         Primesti garantie 2 ani iar transportul este efectuat in regim rapid daca il comanzi de aici

         Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor Samsung LED 55BU8572, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, Clasa G

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *