REVIEW: Televizor / monitor LG 24TQ510S-PZ 60 cm, Smart

      Am descoperit unul dintre cele mai interesante televizoare de pe piata, LG, 24TQ510S-PZ un model ce poate deservi atat functia de monitor si Tv, o alegere interesanta mai ales daca lucrezi de acasa. In timpul liber, sau in pauza de masa, poti face imediat schimbul intre aceste doua functii si sa te bucurii atat de functia de monitor conectat la un PC si televizor la un loc. Acest televizor cu functie de monitor se diferentiaza de alte modele ca emite o lumina mai slaba a ecranului, astfel incat sa nu creeze diconfort vederii, mai ales atunci cand esti nevoil sa lucrezi aproape de el. LG 24TQ510S-PZ este si Smart, dotat cu sistem de operare WebOs, cel specific televizoarelor, avand la baza preinstalate o multime de aplicatii de navigare online si streaming video, printre care: YouTube, Netflix, Disney+. Televizorul este de dimensiuni mici, avand o diagonala de 60 cm, ce suporta rezolutia standard HD. Acesta reuseste sa reproduca imagini de calitate, culorile sunt bine definite sub aspectul culorilor si al contrastului. Fuselajul este unul din plastic, de culoare negru, dar daca preferi albul, exista si varianta aceasta pentru achizitie. 

Televizor / monitor LG, 24TQ510S-PZ, 60 cm, Smart, HD, LED, Clasa E

    Televizorul este usor de integrat in locuinta ta, fiind compact. Pentru echilibru si fixare, acesta se foloseste de un stand central ce ii confera un echilibru perfect pentru orice suprafata. Cantareste 3.6 Kg, fiind usor de manevrat dintr-o locatie in alta. Acesoriile incluse in pachetul comandat fac referire la telecomanda, un set de baterii si manualul de utilizare. Televizorul se remarca prin forma sa subtire, ceea ce subliniaza eleganta, fiind totodata o nota de modernism specifica reperelor din 2022. Langa acesta poti aseza cu usurinta pe biroul de lucru un laptop, o tastatura si chiar si un mouse, sa poti lucra cat mai eficient pentru proiectele tale.

Monitor LG LED TV care va permite sa va bucurati atat de televizor cat si de monitor intr-un singur produs

    Ecranul de dimensiune 60 cm ofera un unghi de vizualizare foarte bun, astfel incat detaliile fine de imagine sa poate fi observate cu usurinta. Ecranul plat suporta o rezolutie HD, cu 1366 x 768 pixeli. Exista mai multe profile imagine pe care le poti selecta in functie de evenimentul transmis, Mod Standard, Mod Sport, Mod Cinema si Game mode. Pentru momentele in care te joci la PC, exista si un mod dedicat de gaming ce ofera setarile cele mai bune de imagine, pentru o latenta minima in joc. Ecranul plat beneficiaza de un contrast dinamic 1200:1, luminozitate de 200 cm/mp si un timp de raspuns de 8 ms. Variabila raspunsului este importanta in cazul in care urmaresti emisiuni sportive sau filme de actiune, acolo unde stim ca imaginile se succed rapid. Imaginile transmise sunt bine conturate sub aspect culoare, contrastul este superb, nu am remarcat zgomot de fond, totul fiind bine asezat ca aspect cromatic. 

      Sunetul este si el important ca detaliu, LG 24TQ510S-PZ facandu-si simtita prezenta prin intermediul a doua boxe stereo de putere 2 x 2,5W. Bineinteles daca doresti mai mult de atat exista si solutia achizitiei unui sistem audio dedicat. Sunetul beneficiaza si de caracteristica AI – Artificial Inteligence ce ofera o ajustare inteligenta a performantei audio in functie de continutul pe care il urmaresti. Mai multe sabloane sunt comparate cu imaginile afisate de ecran, pentru o ajustare cat mai corecta. Sunetul este decent, nu exceleaza, dar pentru dimensiunea sa este mai mult decat OK. 

     Sistemul de operare este WebOS, cel intalnit pe majoritatea televizoarelor din gama Lg, este usor de utilizat si neschimbat ca structura, fiind usor de recunoscut pentru un utilizator ce a mai avut un astfel de televizor Smart. Principalele atuuri, in cazul acestui model sunt rapiditatea cu care poti naviga prin meniul acestuia, meniul intuitiv si bara de scurtaturi custumizabila, ce iti vine in ajutor atunci cand doresti sa accesezi aplicatiile preferate cat mai rapid. Printre aplicatiile predefinite, au fost incluse cele de continut video, HBO Max, Netflix, retele sociale, e-mail, blowsing online si multe alte jocuri. Lista nu se opreste aici, deoarece poti descarca multe altele, din aplicatia LG Content Store. Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern Quad Core ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware.

    Porturile de conexiune sunt situate in spatele televizorului, ascunse de exterior. Aici vedem ca avem accesul la 2 iesiri in digital HDMI, Slot CI+ specific pentru decodoarele necesare pentru pechete de programe extra pay prin cablu, port USB si iesire antena. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Pentru conectare la internet vei folosi fie o conexiune prin Wi-Fi iar pentru transfer fisiere ai la dispozitie functia Bluetooth. 

Televizor / monitor LG, 24TQ510S-PZ, 60 cm, Smart, HD, LED, Clasa E

    Sub aspect consum energetic, vedem ca acest televizor Lg este unul verde, avand un consum destul de mic de aproximativ 18W h/ 1000 ore specific clasei energetice E.

Televizor / monitor LG, 24TQ510S-PZ, 60 cm, Smart, HD, LED, Clasa E

   Televizorul Samsung ofera pozibilitatea instalarii la inaltime pe un stand Tv, avand standardul VESA 75 x 75. In formatul curent, LG 24TQ510S-PZ pare sa fie una dintre cele mai bne alegeri pentru anul curent, asta daca iti doresti sa ai parte de o imagine calitativa pe un ecran de 60 cm, la un pret foarte bun.

Recomandare:

         Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format HD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

         Primesti garantie 2 ani iar transportul este efectuat in regim rapid daca il comanzi de aici

         Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor / monitor LG, 24TQ510S-PZ, 60 cm, Smart, HD, LED, Clasa E