Televizor Panasonic TX-55JZ1000E, 139 cm, Smart, pret, pareri

     Panasonic TX-55JZ1000E este un televizor din noua generatie ce defineste un nou standard al perceptiei realitatii, ecranul sau de 139 cm aproape ca se confunda cu realitatea cotidiana, Desi cei de la Lg putem spune ca sunt artizanii acestei piete a OLED-urilor, Panasonic vine puternic din urma, modelul de fata TX-55JZ1000E fiind cel mai bun exemplu al calitatii si functiilor de ultima generatie ce ne trimite cu gandul la un varf de gama. Este normal asa, fiecare producator in parte fiind setat sa ofere ceea ce au mai bun, ca in fond astfel se castiga capital de piata si client noi. Standardul nu este scazut nici la captolul constructie, materialele atent alese urmaresc aceleasi tendinte din piata de a obtine astfel o silueta cat mai slim ce poate fi comparata ca o arma taioasa in sensul bun al cuvantului. Are printre cele mai bine calibrate panouri de pe piata, experienta de vizualizare fiind una de exceptie. Televizorul cu sistem de operare Linux promite ca de acum posibilitatile de distractie vor fi numeroase, deoarece ai acces usor la aplicatii de streaming video, printre care si YouTube sau Netflix. Acest sistem de operare interactioneaza foarte usor cu utilizatorul, se misca fluent, trecerile intre ecrane este rapid, nivelul de latenta fiind unul acceptabil. Televizorul dispune de mai multe formate grafice menite sa calibreze imaginea conform cu modul in care il utilizezi, pentru gaming, vizionat filme sau seriale online, sau chiar si un mod dedicat de vizualizate pentru aplicatia de streaming Netflix.

                    Televizor Panasonic TX-55JZ1000E, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, OLED, Clasa G

      Televizor OLED Smart Panasonic, TX-55JZ1000E, uimeste prin calitatile vizuale obtinute prin transformarile active ce preiau informatie, o proceseaza si apoi o redau continuu pe ecranul sau generos. In partea de televizor, motoarele de procesare din componenta sa duc calitatea imaginilor la un alt nivel, apropiat rezolutiei sale UHD, asociata ecranului OLED, care stie sa faca diferentele notabile dintre culori si nuante inchise de alb si negru. Fie vorba de o transmisie mai slaba, tehnologia de upscalling scaleaza informatia grafica la un nivel cat mai apropiat de standardul UHD, elimina zgomotul din imagine si adauga constant alte cadre temporare pentru a face mai putin vizibila imperfectiunile generate de sursa de emisie. Designul slim este un alt aspect care ne place la acesta, la fel si calitatea finisajelor care iti aduc in fata ta un televizor din gama premium. Pentru sustinere, acesta utilizeaza un suport pozitionat in partea centrala, care poate fi dat jos in cazul in care doresti sa il montezi la un moment dat pe perete, utilizand un suport VESA compatibil. 

Modul NETFLIX Calibrated (NETFLIX calibrat)            
     Interfata Smart este deasemenea un element notabil in modul de interactiune al utilizatorului cu spatiul virtual reprezentat de aplicatiile instalate. Sistemul de operare are la baza Linux OS, in general intalnit pe majoritatea modelelor de la Panasonic, o generatie imbunatatita de la an la an, mai ales ca vine standard preinstalata pe toata gama Smart Panasonic. Printre aplicatiile predefinite, au fost incluse cele de continut video, Netflix, YouTube retele sociale, e-mail, browsing online si multe alte jocuri. Lista nu se opreste aici, deoarece poti descarca multe altele, din aplicatia Firefox Content Store. Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern Quad Core ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware.  Utilizatorul are acces rapid la aplicatii de streaming video, aplicatii pentru navigare online si retele sociale si cele de conversatie sau pentru a verifica adresele de e-mail. Orice eveniment din zona online este semnalizata sub forma unei alerte pe ecranul principal, astfel incat tu sa fi conectat la orice ora cu informatiile care conteaza pentru tine. Ecranul My Home screen pozitioneaza scurtaturi la aplicatiile pe care le utilizezi cel mai des pentru a avea acces la informatiile de interes intr-un timp cat mai scurt.

      Designul afisat de acest model este unul compact, diagonala are dimensiunea de 139 cm iar stabilitatea pe suprafetele orizontale intra in atributia suportului in forma de T rasturnat ce se pozitioneaza central. Pe langa televizor, accesoriul aditional, telecomanda, nu putea lipsi din pachetul comandat, fiind un intrument folositor de comanda de la distanta (arie semnal 7-8 metri). 

Televizor Panasonic TX-55JZ1000E, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, OLED, Clasa G

    Noul procesor HCX (Hollywood Experience Cinema) Pro AI reprezinta elementul de varf al tehnologiei pe care Panasonic o integreaza in acest model pentru functia de procesare a imaginii. Conceput pe baza experientelor anterioare privind modelele deja lansate, aceast nou procesor aduce un plus substantial privind culorile, nivelul de negru si stralucirea. Impactul vizual este unul extraordinar, te simti de parca privesti in sticla, realitatea fiind aproape confundata cu imaginile transmise de asa natura cat sa iti capteze atentia pe termen nelimitat. Experienta unica poate fi asemanata cu cea traita in salile de cinema, acolo unde acustica impreuna cu imaginea te face sa traiesti la maxim actiunea transmisa pe ecranul gigant. Deciziile in materie de procesare imagine sunt luate in mare masura in baza algoritmului de procesare AI care efectueaza constant comparatii cu sabloanele existente in baza AI-ului, care se afla intr-o continua invatare pentru a exprima cu putinta cea mai buna experienta vizuala. Inteligenta artificiala automata cunoaste setarile pentru sport, scene de film si multe altele, astfel ca le aplica in mod corespunzator. Acest televizor imprumuta si din Know-how-ul tehnologiei de comunicare prin comenzi vocale cooptand serviciile de recunoastere vocala Alexa si Google Voice. Este mult mai usor astfel sa comunici cu acesta, sa faci cautari pe internet si in plus poti exersa aptitudinile de limba engleza. 

Modalitatea inteligenta de a te bucura de o experienta vizuala extraordinara

     Sistemul de operare Linux OS intalnit pe majoritatea televizoarelor din gama Panasonic, este usor de utilizat si neschimbat ca structura, fiind usor de recunoscut pentru un utilizator ce a mai avut un astfel de televizor Smart. Principalele atuuri, in cazul acestui model sunt rapiditatea cu care poti naviga prin meniul acestuia, meniul intuitiv si bara de scurtaturi custumizabila, ce iti vine in ajutor atunci cand doresti sa accesezi aplicatiile preferate cat mai rapid.

    Display-ul care masoara in diagonala 139 cm, este capabil sa redea imagini la cea mai inalt standard vizual, datorita rezolutiei UHD 4K. Caracteristica HDR ofera o procesare superiora a imaginii pentru a atenua adaptiv efectele luminantei si a pune in evidenta culoarile si nuantele de negru sau umblele din jurul obiectelor. Astfel sa obtine o imagine completa ce imita foarte bine realitatea cotidiana, dandu-ti senzatia ca privesti ca printr-o fereastra catre o noua realitate. Noul ecran OLED suporta si feature-ul Picture in Picture ce iti da posibilitatea sa urmaresti in acelasi timp doua posturi Tv simultan pe ecranul din fata ta. Wide Colour Spectrum si Master HDR OLED mareste spectrul de culori, astfel incat pentru imaginile expuse sa aiba la dispozitie o paleta exitinsa de culori care sa participe la formarea imaginilor. Smooth Motion Drive Pro urmareste miscarile personajelor, permitand astfel o analiza atent studiata incat detaliile de imagine sa nu se piarda in cadrul imaginilor care se succed rapid. Light sensor este un senzor de imagine incorporat de televizor care studiaza lumina disponibila din camera, iar in functie de aceasta valoare, ajusteaza in mod automat lumina transmisa catre ecran. Auto AI Mode se foloseste de algoritmii de inteligenta artificiala pentru a detecta tipul de transmisie, optimizand imagine in functie de acest continut. Aplicatia Tv Anywhere de la Panasonic inregistreaza emisiunile Tv pe care doresti sa le vizionezi ulterior de pe orice alt dispozitiv mobil sau tableta cat timp esti plecat de acasa. Contrastul dinamic este dat de caracteristica OLED Ultimate Contrast ce ofera un raport optim dintre alb si negru. Aceasta tehnologie se referă la posibilitatea televizorului de a stinge complet iluminarea dintr-o anumită zonă a imaginii, obținând astfel nuanțe mult mai adânci de negru în acea zonă. Ecranul este certificat UltraHD Premium si Dolby Vision, standardele maxime de calitate cand vine vorba de ecranele TV. Tehnologia HDR este acompaniata perfect de ecranul OLED. Dupa cum stim deja, HDR ofera mai mult contrast si mai multa culoare imaginilor pentru un plus de realism. Cand continutul HDR este proiectat pe ecranul OLED al televizorului Panasonic TX-55JZ1000E putem spune ca imaginile sunt deosebit de frumoase si realiste. In zona de inteligență artificiala, imaginea este comparată cu o librărie de conținut divers (cu peste 1 milion de secvențe de conținut deja învățate), pentru a optimiza atat imaginea cat si sunetul pentru acel tip de conținut. 

  • panoul OLED este nou, realizat la comandă după specificațiile industriei de la Hollywood. Astfel, ediția Master Professional Edition, oferă mai multă luminozitate în comparație cu televizoarele OLED obișnuite

     Televizorul Panasonic beneficiaza si de certificarea AMD FreeSync ce ofera o mai buna experienta de joc pe partea de gaming. Este compatibil cu VRR (rata variabila de reimprospatare) pentru jocuri cu actiune rapida neintrerupte si ALLM ce elimina latena intre cadrele care se succed rapid in joc.

Joc cu actiune cursiva pe ecranul OLED de dimensiuni mari

    Televizorul Smart OLED Panasonic TX-55JZ1000E are un panou pe 10 biti asa cum este recomandat pentru redarea coerenta in cazul standardului HDR ce permite o redare calitativa a culorilor indiferent de unghiul din care privesti ecranul. Televizorul Panasonic dispune de urmatoarele moduri de procesare a imaginii predefinite: True Cinema – ofera cea mai buna imagine HDR in cazul filmelor si serialelor, iar optiunea Normal dispune remasterizare a intervalului dinamic. Deasemenea in timpul sesiunilor de jocuri sau atunci cand conectezi televizorul Panasonic la unul din calculatoarele personale poti opta pentru modul de redare Game Mode, dedicat jocurilor. Modul ultra-rapid se bucura de o buna procesare a imaginii la o viteza extraordinara care livreaza imagini HDR clare, in detaliu unde e nevoie de un timp de reactie cat mai prompt pentru a sublinia detaliile vizuale. Panasonic TX-55JZ1000E accepta mai multe formate HDR, inclusiv HDR10 Pro si HLG Pro

   Sunetul de foarte buna calitate este asigurat de catre cele doua difuzoare stereo de 30 W avand urmatoarele caracteristici superioare: Cinema Sound Pro, Dolby Atmos etc. Tunnerul DVB-T/C este compatibil cu noile cerinte de transmisie europene si este capabil sa receptioneze un numar mare de programe atat in banda scurta/ larga de frecventa. Experienta audio este una foarte buna, intensitatea sunetelor fiind atent distribuita de inalte si joase, chiar si la volum mai ridicat. 

Televizor Panasonic TX-55JZ1000E, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, OLED, Clasa G

      Acesta sta foarte bine si din punct de vedere al conectivitatii fiind dotat cu 2 porturi HDMI 2.0 si alte doua HDMI 2.1, port component, doua porturi USB 2.0 si altul USB 3.0, minijack pentru casti, 2 x slot CI+ si iesire audio digitala. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Pentru conectarea la internet vei putea folosi fie o conexiune prin LAN sau wireless. Cu ajutorul telecomenzii proprii poti sa navighezi usor prin meniul de configurare al televizorului si deasemenea ajusta experienta de vizualizare, mutat canale, sunet cu usurinta. Exista o spatiere corespunzatoare intre butoane, tastele fiind separate de un spatiu suficient de mare pentru a exista mai multa precizie la tastat. Telecomanda dispune de butoane dedicate aplicatiilor de video streaming, printre care Netflix, Prime Tv, Rakuten, Youtube si buton de scurtatura My Apps. Atunci cand actionezi butonul microfon, acesta va porni asistentul vocal, care va putea prelua din comenzile tale via voce. 

Televizor Panasonic TX-55JZ1000E, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, OLED, Clasa G

      Consumul energetic se incadreaza in limitele specifice standardului clasei G. In functie de modul in care il vei folosi, acesta inregistreaza un consum de aproximativ 121 kWh/ 1000 h. In modul StandBy, acest consum scade pana la o valoare de o,5 W. In concluzie, consideram ca Panasonic TX-55JZ1000E reprezinta un televizor de interes pentru acei clienti care doresc performanta din partea unui televizor, capabil sa surprinda unele dintre cele mai calitative imagini disponibile la ora actuala.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

      Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret actualizat

Televizor Panasonic TX-55JZ1000E, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, OLED, Clasa G