Televizor LG 55NANO753PR, pret, specificatii tehnice

     Daca anul trecut, tehnologia nanocell era vazuta ca o noutate in domeniu, fiind propusa pentru prima data de catre cei de la Lg, iata ca de anul acesta avem deja a doua generatie de televizoare, din care face parte si LG 55NANO753PR. Pana la urma aceasta noua tehnologie vine ca un upgrade la ce stiam referitor la LED-uri, dar care aduce cu siguranta o diferenta simtitoare in privinta calitatii vizuale. NanoCell este o tehnologie ce foloseste particule foarte mici, chiar de ordinul nanometrilor, ca filtre de culoare pentru a absorbi frecvențe nedorite și a lasa să treaca lumina pe frecventele dorite, ceea ce duce la culori mai vii, mai plăcute ochiului. Este cumva o varianta situata intre OLED si LED, o zona de mijloc care se vede si prin prisma pretului dar si a calitatii oferite. Un LG cu NanoCell  reprezinta un pas in față pentru televizoarele LED, luând avantajele acestora și aducând culori mai intense. Este un model varf de gama in categoria sa, ce mizeaza pe perfectiune in culori si experienta Smart Tv folosind un ecran de 139 cm.

Televizor LG 55NANO753PR, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa G

   Designul este unul unic impus de ramele care inconjoara ecranul fac din acest televizor sa arate ca o arma taioasa, marginile sunt atat de subtiri incat de la distanta par a fi armuri ascutite in care te-ai putea rani. Este extrem de subtire, ceea ce face posibila montarea televizorului mai aproape de perete. Acest ecran se potriveste perfect cu decoratiunile interioare, datorita tehnologiei sale de ultima ora. Luciul impus de materialele colorate in nuanta gri metalizat si negru fac din acesta sa exprime in mod concret ideea de eleganta si frumusete in casa ta. Cele doua picioruse pozitionate la extremitati ofera o stabilitatea foarte buna indiferent de suprafata.

Televizor LG 55NANO753PR, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa G

     O alta optiune interesanta din dotarea televizorului LG 55NANO753PR o reprezinta functia de recunoastere AI – Artificial Inteligence, ce adapteaza continutul si ofera utilizatorului recomandari privind continutul si setari optime pentru a beneficia de cea mai buna experienta. Sistemul este unul e-learning, invata pe parcurs si se adapteaza conform nevoilor utilizatorului, invata obiceiurile si ofera cele mai bune recomandari conform cu gusturile proprii. O alta noua tehnologie este integrarea sistemului de recunoastere vocal, ce permite trimiterea comenzilor prin viu grai, in engleza. Este interesanta acesta optiune daca vrei sa experimentezi Google Voice sau Lg Voice. 

    Cu ajutorul butonului central al telecomanzii ai acces rapid la interfata Smart, timpul de incarcare al acesteia este aproape instant, asta si datorita sistemului de operare propriu Web Os, exclusiv disponibil doar pentru televizoarele Lg. Se observa si faptul ca sistemul operat de catre cei de la Lg, Web Os a fost indelung testat iar acest lucru este vizibil prin timpul de acces foarte bun la orice aplicatie si modul intuitiv de utilizare a fiecarei functii. Printre aplicatiile predefinite, au fost incluse cele de continut video, HBO GO, Netflix, YouTube, Amazon Prime, retele sociale, e-mail, blowsing online si multe alte jocuri. Lista nu se opreste aici, deoarece poti descarca multe altele, din aplicatia LG Content Store. Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern Quad Core ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware. WebOS-ul celor de la LG a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar versiunea de pe LG NanoCell este, de departe, cel mai bine implementată și optimizată. Interfața modernă, simplă și ușor de accestat, îți asigură acces rapid la aplicații, pe care le poti accesa si din scurtaturile de pe butoanele autoconfigurate de pe telecomanda.

Televizor LG 55NANO753PR, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa G

   Pe langa functia de televizor clasic, acesta se poate conecta cu usurinta la orice calculator personal sau consola de joc, avand chiar un mod dedicat de redare, „Nano Gaming” ce permite redarea in calitate superioada a detaliilor de gameplay. Procesorul a5 AI 4K îmbunătățește, astfel, claritatea, definiția, detaliile și luminozitatea, datorită algoritmului de AI Deep Learning, prin analiza conținutului și a luminilor ambientale. Procesorul inteligent α7 de generația a 2-a, îmbunătățit cu algoritmul AI Deep Learning, oferă imagini cu un nivel al detaliilor care îți taie răsuflarea și sunet personalizat care asigură imersiunea completă într-o realitate incredibilă. 

 

 

    Ecranul NanoCell de 139 cm beneficiaza de mai multe caracteristici de prelucrare automata a imaginii printre care: Selectare Mod imagine: Aprins, Standard, Eco, Cinema, Sport, Joc, Producător de filme, (ISF)Expert(cameră luminoasă), (ISF) Expert(cameră întunecată)), Filmaker Mode – ajusteaza imaginea pentru specificul de vizualizare filme si 4K Upscaller – un sistem de procesare imagine ce imbunatateste calitatea cadrelor la o performanta apropiata de standardul 4K Ultra HD. Televizorul LG UHD TV accepta mai multe formate HDR, inclusiv HDR10 Pro si HLG Pro. HGIG Mode este un nou standard care vine in ajutorul pasionatilor de gaming, o tehnologie care acum te ajuta sa vizualizezi dinamica jocului in HDR. O alta functie care era intalnita de regula la modele mult mai scumpe face referire la maparea dinamica a culorilor – un proces de calcul care utilizeaza un algoritm care segmenteaza si analizeaza imaginea sursa, si o re-mapeaza in timp real pentru a diferentia mai obiectiv umbrele din imagini, si a lumina acele zone care trebuies scoase mai mult in evidenta. Dimming inteligent si algoritmul de compensare a pixelilor imbunatatesc contrastul pentru imagini mai intunecate. Toate aceste sisteme vor lucra impreuna pentru a crea efectul de claritate si apropiere de imaginea de realitate, chiar si atunci cand transmisia oferita de operatorul de cablu nu este una tocmai de cea mai buna calitate. 

     Tehnologia HDR este cea care imprima o noua realitate imaginii, astfel incat continutul sa fie optimizat pentru o experienta cat mai apropiata de cea din realitate. Calitatea HDR amplifica contrastul astfel incat tu sa te bucuri intotdeauna de o experienta de vizionare la calitate HDR. Pentru a experimenta acest efect HDR mai jos gasiti o poza care descrie in detaliu coloristic efectul HDR aplicat unei imagini transmise la televizor. 

What Is HDR on TV? | Dolby Vision vs. HDR

      Sistemul audio integrat Stereo Down Firing surprinde prin calitate si profunzime, acesta avand o putere totala de 20 W RMS. Caracteristicile superioare de sunet vor calibra sunetul pentru a rezona cat mai bine cu imaginile transmise de urmatoarele functii: Clear Voice, AI Sound, AI Acustic Tuning, Sound Share, etc. Te poti conecta oricand cu un device cu bluetooth 5.0 si reda muzica prin difuzoarele acestuia fara sa fie nevoie sa deschizi si ecranul. Sunetul este controlat acum si prin inteligenta artificiala – AI Sound ce permite evidentierea anumitor formate audio care sunt comparate cu sabloane pentru ajustare conforma cu evenimentul transmis.

     Televizorul poseda numeroase iesiri externe, la care poti atasa device-urile tale preferate de stocare sau cele de redare continut media automat astfel: are 2 intrari USB 2.0, intrare Scart, minijack casti si 3 porturi HDMI, iesire pentru internet prin cablu RJ-45, Slot CI+, RF, etc. Mecanismul de conectare la internet este unul variabil, poti alege fie sa il cablezi folosind un cablu cu mufa de internet RJ-45 sau mai simplu prin wireless, avand standardul Wi-Fi 802.11 ac. Deasemenea optiunea de transfer informatie si fisiere prin bluetooth este de cea mai buna calitate, avand versiunea 5.0. ALLM și eARC îndeplinesc cele mai recente specificații HDMI 2.1, pentru a permite afișarea de conținuturi cu mișcare rapidă la o rezoluție mai mare și imagini grafice mai line și sincronizate.

Televizor LG 50NANO753PR, 126 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa G

    Atunci cand se activeaza modul inteligent al energiei permite calibrarea luminozitatii ecranului la lumina de interior a camerei, limitand astfel efectul de lucire si compensare lumina, lucru care duce la un consum mai redus energetic. Consumul nominal in timpul functionarii sale este de doar 95 kWh la 1000 de ore si poate urca pana la 126 kWh avand activa si optiunea HDR. In modul StandBy consumul sau scade la 0.5 W (clasa G).

      Televizorul Lg ofera un suport diversificat in ceea ce priveste interactiunea cu alte dispozitive mobile, atat prin conexiune bluetooth, Mirrorring, Miracast prin modulul de WiDi. Comenzile de la distanta pot fi preluate in modul manual cu ajutorul telecomenzii sau cu ajutorul functiilor de recunoastere vocala prin PTT (Push to Talk). Ecranul poate fi impartit in doua, sa contina zona de Smart, doua posturi tv simultan sau un post tv si ecranul unui dispozitiv mobil conectat. Este compatibil cu foarmatele de imagine in 360  surprinse de camerele VR, permite inregistrarea de continut si in acelasi timp poate fi programat din timp sa execute anumite actiuni pe care le doreste utilizatorul.

   In cazul in care vei rata una din emisiunile tale preferate, cu functia PVR, poti seta ca acesta sa inregistreze pe un HDD extern prin programare la ora si programul dorit. Pentru a simplifica modul de conectare la reteaua de cablu, acesta a fost prevazut si cu slot CI+. Deasemenea pentru pachetele de cablu personalizate poti folosi si functia Time Shifting ce iti permite sa derulezi mai usor continutul, pentru atinge punctele de interes vizate.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior NanoCell UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

    Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor LG 55NANO753PR, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa G