Televizor Philips 48OLED806/12 specificatii tehnice (review)

    Philips 48OLED806/12 este un televizor pe care trebuie sa il ai cu siguranta pe lista scurta de cumparaturi, un OLED cu un ecran de 121 cm avand sistem de operare Android. Televizorul OLED Smart Philips 48OLED806/12 foloseste noi tehnologii de procesare imagine la standardul UHD avand o interfata Smart bine pusa la punct. Iar pe langa asta, pretul de achizitie nu este unul exagerat de mare. In general Android este un sistem bine organizat, cu certificare Google. Fara aceste certificari din partea de la Google, produsul nu ar fi validat pentru a fi comercializat. Philips Ambilight este tehnologia TV care te ajută să deschizi lumea şi să te bucuri de nenumăratele călătorii spectaculoase vizual. Ambilight a fost extins pe patru laturi: sus, jos, stânga, dreapta. Acesta e primul avantaj și cel de care te vei bucura mare parte din timp. 

Televizor Philips 48OLED806/12, 121 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, Clasa G

    Televizorul Philips 48OLED806/12 atrage atentia asupra sa in special datorita calitatii imaginii transpuse pe al sau ecran de 121 cm, ce beneficiaza de tehnologia OLED. OLED reprezintă prescurtarea pentru Organic Light-Emitting Diode și, așa cum reiese chiar din denumire, dispozitivele acestea au în componența lor și materiale organice. Mai exact, pixelii folosesc LED-uri în cazul cărora componenta sau componentele electro-luminiscente sunt fabricate dintr-un material semiconductor organic, care emite lumină atunci când este străbătut de un curent electric. Pentru controlul iluminării, televizoarele folosesc o soluție TFT (thin-film transistor), ce poate alimenta individual fiecare pixel în parte. Plecând de la aceste principii de funcționare, se pot distinge câteva avantaje esențiale ale televizoarelor OLED față de modelele LCD tradiționale. În primul rând, trebuie notat faptul că, în cazul OLED, lumina este emisă direct, ceea ce se traduce prin rată de contrast mai mare și unghiuri de vizualizare mai bune. De fapt, culorile redate de ecranele OLED nu sunt percepute alterat nici măcar atunci când privitorul alege poziții extreme față de televizor. Mai mult decât atât, tehnologia OLED permite redarea perfectă a negrului, căci pixelii opriți nu sunt luminați, iar asta îmbunătățește și mai mult contrastul imaginilor, care sunt afișate astfel într-un mod extrem de realist. În sfârșit, pentru unii utilizatori foarte important poate fi timpul de răspuns, iar televizoarele OLED punctează excelent și aici, căci pixelii acestora își pot schimba culoarea cu o viteză de până la 1000 ori mai mare decât în cazul LCD. Vedem, așadar, că ecranele OLED punctează excelent la toate capitolele unde cele LCD. 

Televizor Philips 48OLED806/12, 121 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, Clasa G

   Partea de design adauga o noua referinta la dotarile acestuia, piciorusele de sustinere sunt metalice iar rama ce inconjoara ecranul abia poate fi remarcata, designul ei fiind unul slim. Felul cum arata televizorul este apreciat si premiat de institutii cu prestigiu, Design Awards 2021, reddot winner 2021 si FWD Awards. Este cu siguranta un punct de referinta, mai ales cand reusesti sa atragi de partea ta cele mai bune critici prin premii neverosimile. 

https://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/48OLED806_12-KA2-ro_RO-001https://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/48OLED806_12-KA1-ro_RO-001https://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/48OLED806_12-KA3-ro_RO-001

     Sistemul de procesare al imaginii de la Philips pune accentul pe fiecare pixel reusind astfel sa reduca la minim nivelul de zgomot si al distorsiunilor al imaginilor ce se succed continuu. Ecranul de foarte buna calitate masoara in diagonala 121 cm si suporta rezolutii UHD. Imaginile sunt exprimate foarte vii de o claritate exceptionala fara distorsiuni. Contrastul este unul dintre cei mai importanti indicatori a calitatii imaginii redate pe ecranul televizorului si reprezinta un factor important in determinarea capabilitatii HDR. Contrastul se refera la diferenta dintre luminozitatea albului si adancimea negrului. Acesta exprima un nivel la calitate foarte buna, fapt care pune in valoare detaliile tehnice la nivel de detaliu si cromatica. Standardul HDR redefineste divertismentul la domiciliu prin inovatii in ceea ce priveste utilizarea contrastului si a culorilor. Procesorul Philips P5 cu AI ofera o imagine atat de realista incat ai impresia ca poti pasi dincolo de ecran. Un algoritm AI cu invatare profunda proceseaza imaginile intr-un mod similar cu creierul uman. Indiferent ce vizionezi, obtii detalii si contrast realiste, culori bogate si miscari line.

      Principalul avantaj al acestui televizor Philips 48OLED806/12 este reprezentat de faptul ca vei putea instala jocuri si aplicatii direct pe acesta pe care le vei putea utiliza la o rezolutie superioara UHD. Smart TV-ul Philips ruleaza sistemul de operare Android 10 Q, este echipat cu 16 GB memorie interna preinstalata pe care poti stoca aplicatii si jocuri si este pus in functiune de un procesor Quad -Core. Mai multe tehnologii vin in ajutorul pasionatilor de gaming, pentru a face experienta de joc cat mai cursiva si reala, cu raspuns in frecventa aproape instantaneu printre care: G-SYNC – intalnita chiar si pe unele placi grafice de la Nvidia, FreeSync, VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Auto Low Latency Mode) si HGiG.  HGIG Mode este un nou standard care vine in ajutorul pasionatilor de gaming, o tehnologie care acum te ajuta sa vizualizezi dinamica jocului in HDR. Rata de refresh suportata de acest ecran magnific de 121 cm este de 100 HZ.

      Aplicatiile standard preinstalate sunt urmatoarele: Filme Google Play, Muzica Google Play, YouTube, Amazon instant video, Netflix, Amazon Prime Disney+ sau Spotify. Lista poate fi populata si cu alte titluri din galeria Google Play. 

  Imaginea de o claritate impecabila este datorata multitudinii de sisteme de corectare si procesare a imagini din dotare printre care: Perfect Natural Motion un motot care permite cadrelor care ruleaza sa beneficieze de mai multe detalii de imagine atunci cand imaginile se succed rapid, Micro Dimming Perfect (soft special pentru analiza imaginii frame by frame pentru reglarea automata contrast si luminozitate) Philips Ambilight (proiecteaza lumini in spatele televizorului, creand un efect de halo care va imbogati experienta din timpul vizionarii unui film), ISF + Gestionarea culorilor ISF – un standard care se regaseste si pe camerete foto/video, Mod PQ AI – inteligenta artificiala pentru proiectie imagini cat mai exacte, fiind compatibil si cu modul CalMAN. Ambilight vine cu o serie de functii ce le vei putea activa in functie de decorul pe care il doresti sa il creezi in locuinta ta, sau spatiul unde este utilizat televizorul Philips: Ambilight + Hue integrat, Muzică Ambilight – ce ofera un joc de lumini sincronizat cu carenta notelor muzicale, Mod Joc, adaptare la culoarea peretelui, mod lounge – specific pentru restaurante, pub-uri, AmbiSleep – setezi un timp pana cand functia de Ambilight sa se dezactiveze in mod automat, si mod Boxe Wireless pentru acasa – atunci cand alegi sa asculti muzica prin intermediul boxelor televizorului iar ecranul sa fie stins (compatibil cu boxe wireless Philips).

    Noul motor unic de procesare al imaginii de la Philips, P5 AI Perfect Picture converteste orice imagine la intrare in una de calitate superioara, la standardul UHD. Unghiul de vizualizare de 178 de grade este unul excelent, imaginile reusind sa fie vizibile pe toata suprafata ecranului. Tehnologia avansata de upscalling impreuna cu un algoritm performant vor imbunatati fiecare pixel pentru un rezultat final mult mai bun si o imagine mai clara, bogata in detalii. Imaginile clare cu detalii fine in culori sunt date si de caracteristicile superioare de imagine HDR10+, HLG – Hibrid Log Gamma, Micro Dimming si HDR Plus. HDR 10+, pe scurt, înseamnă o trecere mai fină, cu o păstrare mai bună a detaliilor, între zonele luminoase și întunecate din imagine. 

    HDR10+ este un nou standard al calitatii imaginii ce aduce imbunatatiri consistente cu scopul de a oferi cea mai buna experienta de vizualizate imagini sub aspect cromatic, luminanta si negru. Culorile sunt bine definite din punct de vedere al contrastului, calitatea vizuala a ecranului fiind demna de cele mai exigente gusturi in domeniu. Un alt Feature interesant disponibil si in cazul acestul televizor de la Philips este modul de comanda vocala folosind serviciile Google Voice si Alexa. Televizorul va prelua comenzile vocale si va afisa rezultatele dorite in cel mai scurt timp posibil la apasarea butonului special vocal al telecomenzii.

Comandă vocală. Asistentul Google. Funcţionează cu Alexa.

     Sunetul este livrat printr-un sistem audio Dolby Atmos cu amplificare bass de putere 50 W RMS (20 W  putere difuzoare si 30 W putere subwoofer) ce beneficiaza de urmatoarele tehnologii audio: Mod Noapte, Dolby Bass Enhancement, Dolby Volume Level, etc. Cu tehnologia Dolby Atmos sunetul este redat la un standard de minima calitate HD in streaming ce poate fi apoi modificat in benzi, folosind egalizatorul in 5 benzi integrat. Sunetul este controlat de o asa numita tehnologie AI – artificial inteligence, tehnologie care invata pe parcurs odata cu tine si iti sugereaza cele mai bune setari audio pe baza alegerilor tale si a celor care au mai utilizat acest televizor. 

      Tunerul digital cu care vine dotat recomanda acest televizor ca fiind perfect compatibil cu noile norme de transmisie europeana lucru care se va vedea din punct de vedere al posturilor multe la numar pe care le va putea receptiona. 

     Acesta sta foarte bine si din punct de vedere al conectivitatii fiind dotat cu 2 porturi HDMI 2.0, 2 porturi HDMI 2.1, o iesire pentru internet LAN RJ-45, 3 porturi USB 3.0 si jack 3.5 pentru casti audio. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Folosind functia de inregistrare pe USB, televizorul poate fi programat sa inregistreze emisiunea preferata de la o ora setata de tine, de pe canalul care a fost specificat in configurare. Deasemenea beneficiind de functie bluetooth 5.0, poti conecta si partaja continut cu telefonul personal, de la imagini si clipuri video, intr-un format interactiv si simplu de configurat.

 Am ramas placut surprins de calitatile vizuale oferite de acesta, un televizor cum rar am intalnit, cu o imagine de foarte buna calitate dat de standardul UHD pe un ecran OLED, iar sistemul de operare cu grad de libertate mare in actiune, Android, se misca incredibil de bine. Philips 48OLED806/12 este cu siguranta o achizitie care va interesa multi clienti exigenti

Televizor Philips 48OLED806/12, 121 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, Clasa G

    Philips 48OLED806/12 poate fi pozitionat la inaltime cu ajutorul unui suport VESA 300 x 300 capabil sa sustina greutatea sa de 14,2 Kg. Consumul energetic estimat ca valoare in timp la functionarea acestuia este de 84 kWh avand activ modul HDR, fapt care il incadreaza in clasa de eficienta energetica G. Pachetul comandat include cablul de alimentare, telecomanda, baterii si manualul de utilizare.

Recomandare:


         Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara pe un ecran OLED intr-un format superior UHD + AmbiLight disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

       Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor Philips 48OLED806/12, 121 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, OLED, Clasa G