Review: LG 50UP77003LB – Televizor 126 cm Smart 4K Ultra HD

  LG 50UP77003LB este un televizor LED pe care il putem considera interesant sub aspectul performantelor dar si a pretului destul de accesibil. Ne dorim din ce in ce mai mult televizoare mari dar care sa le putem utiliza si la bloc, iar LG 50UP77003LB pare sa ne satisfaca aceasta dorinta datorita ecranului ce masoara in diagonala 126 cm. Este un smart TV versatil ce raspunde bine comenzilor si prezinta cateva imbunatatiri cheie fata de generatia anterioara. Este un model aparut de curand in oferta magazinelor online din Romania care poate fi utilizat atat pe post de TV dar si ca monitor pentru PC sau consola gaming. Scos din cutie LG 50UP77003L este un model care dispune de un design premium si finisaje de calitate, care iti permit sa il instalezi in orice colt din locuinta.

Televizor LG 50UP77003LB, 126 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa G

LG 50UP77003LB, DESIGN

   Televizorul LG 50UP77003LB beneficiaza de un format compact, asa cum ne-am obisnuit si la precedentele modele, este negru, iar la cele doua capete beneficiaza de doua picioruse asezate in mod simetric. Cei 126 cm cat insumeaza diagonala sa iti va permite sa il folosesti fara probleme in zona de living ca sa te bucuri de o imagine expusa pe un ecran mare. Televizorul este unul ideal pentru locuinte la bloc sau la casa dar trebuie sa ai in vedere ca distanta dintre canapea si acesta sa fie una corespunzatoare in raport cu dimensiunea ecranului. Piciorusele de sustinere au un design minimalist, iar daca vei dori sa montezi televizorul pe perete acesta beneficiaza de un sistem de montare care iti va permite sa il pozitionezi astfel incat sa nu ramana spatiu intre el si perete.

LG 50UP77003LB, INTERFATA SMART

      Sistemul de operare este cel intalnit pe majoritatea televizoarelor Lg, WebOS. Acesta se foloseste de acum mai mult ca niciodata de sabloanele memorate ale functiei AI care are rol de detectie scenarii si imagini transmise, un algoritm care invara si isi optimizeaza din ce in ce mai bine modul de functionare al televizorului astfel incat sa transmita o experienta cat mai placuta utilizatorului. Interactiunea cu acest televizor se poate face si prin comanda vocala, avand integrat asistentul inteligent de la Google care iti va asculta in orice moment comenzile primite pentru schimbarea posturilor Tv, modificare de volum, navigare interfata smart sau chiar sa faci cautari in online pe internet. Principalele atuuri, in cazul acestui model sunt rapiditatea cu care poti naviga prin meniul acestuia, meniul intuitiv si bara de scurtaturi custumizabila, ce iti vine in ajutor atunci cand doresti sa accesezi aplicatiile preferate cat mai rapid. Printre aplicatiile predefinite, au fost incluse cele de continut video, HBO Go, Netflix, retele sociale, e-mail, blowsing online si multe alte jocuri. Lista nu se opreste aici, deoarece poti descarca multe altele, din aplicatia LG Content Store. Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern Quad Core ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware.

LG 50UP77003LB, CALITATE ECRAN

   Ecranul de 126 cm cu un panou IPS reflecta realitate ca in oglinda, principalul avantaj fiind dat de rezolutia superioara UHD ce permite prezenta numarului de pixeli generosi (3840 x 2160 px). Motoarele tehnice care lucreaza la procesarea imaginilor sunt: 4K Upscaling – prin upscaling imaginile de rezolutie mai mica sunt convertite la o rezolutie mai mare, de calitate mai ridicata. Procesul de upscaling produce o imagine care sa beneficieze de rezolutia maxima a display-ului prin functia de multiplicare a pixelilor. AI Brightness Control – asigura un control optim al luminozitatii la nivel punctiform pentru a reproduce in cele mai bune detalii imaginile transmise folosind tehnici de recunoastere AI, 4K Active HDR – HDR (High Dynamic Range) este noul standard pentru calitatea imaginilor. Acesta furnizeaza detalii delicate si culori realiste cu o gama mai larga de contrast. LG UHD TV accepta mai multe formate HDR, inclusiv HDR10 Pro si HLG Pro. HGIG Mode este un nou standard care vine in ajutorul pasionatilor de gaming, o tehnologie care acum te ajuta sa vizualizezi dinamica jocului in HDR. O alta functie care era intalnita de regula la modele mult mai scumpe face referire la maparea dinamica a culorilor – un proces de calcul care utilizeaza un algoritm care segmenteaza si analizeaza imaginea sursa, si o re-mapeaza in timp real pentru a diferentia mai obiectiv umbrele din imagini, si a lumina acele zone care trebuies scoase mai mult in evidenta. Dimming inteligent si algoritmul de compensare a pixelilor imbunatatesc contrastul pentru imagini mai intunecate.

Televizorul Astronaut se afla intr-o camera luminoasa. In dreapta este un televizor luminos pentru astronauti intr-o camera intunecata.

     Tehnologia HDR este cea care imprima o noua realitate imaginii, astfel incat continutul sa fie optimizat pentru o experienta cat mai apropiata de cea din realitate. Calitatea HDR amplifica contrastul astfel incat tu sa te bucuri intotdeauna de o experienta de vizionare la calitate HDR. Pentru a experimenta acest efect HDR mai jos gasiti o poza care descrie in detaliu coloristic efectul HDR aplicat unei imagini transmise la televizor. Mai nou poti seta alarme care sa defineasca programe de interes la ora de incepere, incat sa nu pierzi in niciun moment continutul preferat. Modul preferat de vizualizare “Filmmaker HD” ofera o experienta captivanta ce se aplica de cele mai multe ori filmelor si serialelor prin amplificarea tonurilor si oferirea unui negru pur.

   Televizorul LG 50UP77003LB este de acum optimizat sa lucreze excelent si in scenarii de gaming play, fiind adaptat pentru a obtine un raspuns rapid la scenele care se succed rapid. Poti gestiona toate setarile intr-un singur loc cu moduri optimizate pentru diferite genuri de jocuri: FPS, RPG si RTS din interfata de meniul programabila acestui mod de vizualizare. Iar pentru acuratete culori si dinamica, ai ladispozitie profilul HGIG care regleaza in mod automatic grafica furnizata de placa grafica HDR.

Ecranul TV, care arata o nava spatiala in oras, in stanga este interfata grafica cu utilizatorul optimizatorului de joc LG OLED, care ajusteaza setarile jocului.

   Sunetul AI este cel care adauga un plus de savoare imaginilor transmise, mai ales ca acest dispozitiv vine dotat cu doua boxe stereo down firing de 20 W fiecare. Sunetul este sintetizat de mai multe filtre pentru a completa astfel gama dotarilor de succes pentru acest model: AI Acoustic Tuning si Ultra Surround, Dolby Audio, Smart Sound Mode, Clear Voice III, Bluetooth Surround Ready si bluetooth audio playback. Caracteristica Adaptive Sound Control adapteaza in mod automat egalizatorul si sunetul conform cu actiunea transmise de imagini. Pe langa functia de televizor clasic, acesta se poate conecta cu usurinta la orice calculator personal sau consola de joc, avand chiar un mod dedicat de redare, „Professional Game Tv” ce permite redarea in calitate superioada a detaliilor de gameplay. Procesorul Alpha 7 îmbunătățește, astfel, claritatea, definiția, detaliile și luminozitatea, datorită algoritmului de AI Deep Learning, prin analiza conținutului și a luminilor ambientale. Procesorul inteligent α7 de generația a 2-a, îmbunătățit cu algoritmul AI Deep Learning, oferă imagini cu un nivel al detaliilor care îți taie răsuflarea și sunet personalizat care asigură imersiunea completă într-o realitate incredibilă.

Efectele sonore ale bateriei sunt simulate.

    La capitolul conectivitate, televizorul LED LG 50UP77003LB beneficiaza de 1 intrare USB, 2 porturi digital HDMI, 1 intrare AV, intrare casti, intrare video si PC. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Slotul CI+ de pe spatele televizorului iti va permite sa receptionezi programele HD fara a mai avea nevoie de decodor suplimentar, cartela primita de la operatorul de cablu fiind suficienta. Pentru conectare la internet vei folosi fie o conexiune prin Wi-Fi sau LAN. Functiile de Bluetooth Tv On si WiDi iti permit obtinerea unei arii cat mai variate de continut, de la alte dispozitive cu functie bluetooth sau cele mobile, printr-un flux consistent fara intreruperi. Tunerul digital cu care vine dotat recomanda acest televizor ca fiind perfect compatibil cu noile norme de transmisie europeana lucru care se va vedea din punct de vedere al posturilor multe la numar pe care le va putea receptiona. In cazul in care vei rata una din emisiunile tale preferate, cu functia PVR, poti seta ca acesta sa inregistreze pe un HDD extern prin programare la ora si programul dorit. Pentru a simplifica modul de conectare la reteaua de cablu, acesta a fost prevazut si cu slot CI+. Deasemenea pentru pachetele de cablu personalizate poti folosi si functia Time Shifting ce iti permite sa derulezi mai usor continutul, pentru atinge punctele de interes vizate.

    LG 50UP77003LB este inteligent si poate fi conectat la auxiliare externe dedicate, de ex: Apple HomePod, Amazon Echo Connection, si Google Home. Serviciile de transfer fisiere si mirroring permit transferul rapid de informatii intre device-uri, fie ele Android sau Ios. HGIG recunoaste performanta televizorului si calitatea imaginii si apoi regleaza placa grafica HDR.

Televizor LG 50UP77003LB, 126 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa G

     In mare LG 50UP77003LB cantareste in greutate 11,9 Kg, avand un consum general de 68 kWh. Televizorul soseste impreuna cu toate accesoriile standard, telecomanda, cablu de alimentare si manual de utilizare. In cazul in care doresti sa il pozitionezi undeva la inaltime, trebuie sa te asiguri ca ai la dispozitie un suport VESA 200 x 200. Se pare ca in continuare cei de la Lg vor face o impresie buna in piata si anul acesta, mai ales ca LG 50UP77003LB pare sa detina toate atuurile necesare sa devina un best buy anul acesta.

Recomandare: 

          Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

         Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor LG 50UP77003LB, 126 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa G