Jocurile copilariei noastre, activitati distractive prin jocuri

    Copilaria este poate cea mai frumoasa perioada din viata fiecaruia, este o lume mirifica pe care probabil nu o vom putea intelege pe deplin niciodata, este o perioada lipsita de tristete și plina de emotie, bucurie si culoare. Copilaria este o lume aparte; pentru noi o lume ciudata, fantastica, ireala, pentru cei care fac parte din ea dimpotriva, una reala si plina de armonie. Nu stiu cat de mult se bucura unii, dar eu zambesc cand imi aduc aminte cateodata de jocurile copilariei, activitatile de zi cu zi, dar mai ales prieteniile pe care le-am deprins in acea perioada. Prin joc am pus bazele adultului care sunt astazi, care intelege ca acea perioada este una importanta iar educatia se poate depinde prin joc si relatiile de prietenie care se sudeaza in relatie cu ceilalti copii, de la scoala.

Unde ești copilărie, cu pădurea ta cu tot?”

     In ultimul timp observ ca acest concept al jocurilor de grup se restrange din ce in ce mai mult, iar cea mai mare parte a copiilor aleg jocurile pe calculator in detrimentul celor de grup, sau cele de afara, care includ miscare si pot ajuta la o dezvoltare mai buna. Consider ca este total gresit sa abordam astfel situatia curenta, si sa incurajam copii sa se joace cat mai mult in aer liber, departe de ecrane sau alte jocuri video virtuale.

     Pe langa jocurile motrice, copiii pot aborda si acele jocuri care se bazeaza pe constructie si inovatie, cum ar fi rezolvarea unui joc de puzzle, numai ca de data asta prin folosirea unor cuburi sau piese, care prin imbinare sa duca la un rezultat finit. Astfel abordam si o alta arie, aceea a simtului ingineresc. Astfel cei mici sa inveta de la varste fragede ca aranjarea pieselor intr-o ordine fireasca poate sa aduca succese, iar astfel pot deveni viitorii ingineri de maine. 

    Invata-ti copilul sa culeaga informatii pretioase prin joaca, gestionandu-si timpul si energia inca din primii ani de viata. Desi par banale, unele dintre jocurile din copilaria noastra, a adultilor, aveau ascunse lectii pe care le-am inteles mai tarziu, dupa adolescenta. Incearca sa joci si tu din nou alaturi unele dintre aceste jocuri, alaturi de cei mici, aducandu-ti aminte de zilele de odinioara in timp ce iti petreci timpul liber alaturi de familia ta. 

  1. Jocuri cu jucarii magnetice:

    Jucariile magnetice sunt cele care mi-au ajutat cel mai mult atunci cand a venit timpul sa invat tabla inmultirii sau abecedarul. Piesele colorate, care asezate pe tabla se lipeau ca prin minune, erau atractive, deoarece pe langa informatia in sine, ofereau traseul unei povesti care urma sa se dovedeasca a fi utila in timpul vietii de scolar. Odata cu avansul anilor scolari, am primit de la parinti chiar si o tabla magnetica, pe care puteam desena si aseza piese geometrice pe care sa le invat la materia geometrie. Totul parea mult mai usor daca priveam figurile geometrice in ansamblu si nu doar desenate pe o simpla fila de hartie. Astfel de jocuri care pun in aplicare partea de inteligenta,  constructie si viziune in spatiu pot fi descoperite in sectiunea jucarii magnetice aici

2. Jocuri de constructie si asamblare:

    Jucariile de constructie si asamblare sunt si ele printre cele recomandate cand vine vorba de stimularea imaginatiei copiilor, ce pot avea un impact pozitiv asupra lor. Sa construiesti folosind mai multe piese prin imbinare e tot ce ai nevoie pentru a-i stimula imaginatia copilului tau. Beneficiile pieselor de construit sunt de necontestat. Pe langa faptul ca a construi ceva este o activitate captivanta atat pentru copii cat si parinti, piesele de constructie au marele beneficiu de a dezvolta abilitatile copiilor pe mai multe laturi formeaza viziunea in spatiu, dezvolta simtul tactil si abilitatile motorii. Un alt lucru important este ca stimuleaza imaginatia.  Jucariile formate din mai multe piese de constrcutie sunt atat de versatile incat uneori vei avea senzatia ca minunatele constructii care ies din mainile copiilor sunt facute chiar de ingineri. Este nevoie de indemanare pentru asta, dar cel mai bine te las pe tine sa consulti lista de materiale pe care le pun la bataie cei de la jucaresti.ro in sectiunea jocuri de constructie si asamblare de aici

      In plus la mai multe jucarii comandate, primesti si cadouri surpriza pe masura!

Puzzle with your photo - great for keeping your memories alive | smartphoto UK