Televizor Samsung 65Q60A, pret, performante tehnice (review)

   Iti dau un motiv serios, pentru care poti opta acum pentru un televizor nou, Samsung 65Q60A fiind alegerea perfecta daca vrei sa faci un upgrade semnificativ. Avand un ecran generos de 163 cm, Samsung 65Q60A pare sa fie o alegere excelenta daca vrei sa improvizezi acasa un cinema la care sa te uiti impreuna cu familia sau prietenii. Samsung doar ce a lansat noua gama de teevizoare 2021, si daca vrei sa fi si tu la zi cu tot ce este nou din domeniu, Samsung 65Q60A trebuie sa se regaseasca pe lista ta de alegeri. 

Televizor Samsung 65Q60A, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED, Clasa F

    Samsung 65Q60A foloseste un pannel cu retroluminare LED pentru a garanta aceeasi calitate a imaginii si dupa zeci de mii de ore de vizionat continut pe al sau ecran. Lumina de back-light este prelucrata in mai multe zone diferite incat experienta dintre negru si alb sa fie una profunda. Ecranul generos de 163 cm, va transforma orice incinta intr-o sala de cinema, televizorul fiind un punct de interes care va capta imediat atentia celor din jur. Culorile expuse par a fi desprinse din realitatea cotidiana, calitatea fiind descrisa la cel mai inalt standard, 4K, UHD. Totul este incadrat de aceste rame ultrasubtiri ce parca se pierd in detaliu cand sunt alaturale ecranului, ocupand o portiune infima din ecran.

Televizor Samsung 65Q60A, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED, Clasa F

    Chiar daca este un veritabil televizor, Samsung 65Q60A va putea fi folosit si pentru functia de monitor, prin conectarea la un laptop PC prin port VGA sau HDMI. Va fi excelent pentru impatimitii de jocuri video sau cei care prefera sa urmareasca un film online de pe laptop pe un ecran superb. Cei de la Samsung ne promit faptul ca vom putea simti puterea fiecarui cadru prin intermediul a 33 de pixeli integrati in al sau ecran, ceea ce creeaza o claritate incredibila, cu o rezoluție de patru ori mai mare decât rezoluția 4K. Procesorul Quantum Lite este cel responsabil de oferirea resurselor necesare, optimizand inteligent imaginea, sunetul si multe altele, pentru a-ti oferi o experienta de vizionare cu adevarat impresionanta. Interfata Smart integreaza toate serviciile Google, disponibile sub sistemul de operare, Tizen, acum aflat la o noua generatie Totul se misca impecabil, fluent si parca un pic mai fasnet, comparat cu vechea generatie. Se vede interventia unui nou procesor care la randul lui foloseste mai multa memorie, pentru a livra mai rapid utilizatorului continutul dorit. 

Vezi totul pe un singur ecran

       Cele doua picioruse asezate simetric la cele doua capete ofera o pozitionare sigura indiferent de suprafata. Acestea sunt si demontabile in vederea instalarii televizorului undeva la inaltime pe perete. O alta functie care te va ajuta sa minimalizezi numarul de cabluri este cea oferita de „Invisible Connecton” care se refera la un singur cablu optic transparent ce integreaza toate cablurile dispozitivelor externe. Televizorul QLED TV afiseaza in mod automat numele dispozitivelor si face ca toate selectiile de intrare sa fie usoare. Atunci cand doresti sa creezi un mediul ambiental care sa rezoneze cu o anumita stare interioara, televizorul dispune de un mod ambiental specific, cum ar fi o imagine tip semineu sau alte amintiri de familie. Telecomanda subtire (One Remote Control) ofera un control simplu, permitandu-ti sa cauti rapid tot continutul preferat din set-top box pana la consola de jocuri, aplicatii si chiar televiziune in direct.

     Vei fi conectat la informatie cu noua interfata Smart care permite afisarea in timp real a fluxului de informatii de pe retelele sociale, permite navigarea online prin browserele proprii si include numeroase aplicatii de vizualizat filme si seriale online (Netflix, Youtube, HBO Go, etc). Telecomanda proprie include toate optiunile de navigare prin aceasta interfata proprie. Sistemul de operare este acelasi Tizen, specific tuturor televizoarelor Samsung, de data aceasta intr-o versiunea software imbunatatita. Noua tehnologie AI (Artificial Inteligence) creeaza o baza de date ce include preferintele proprii pe baza istoricului de navigare, aplicatiile instalate si ajustarile de imagine, pentru a oferi rezultatele cele mai bune conform cu gustul propriu. Deasemenea noul model avand acces la comenzile vocale prin Bixby, invata intoricul conversatiilor, oferind la fel cele mai bune solutii la actiunile utilizatorului. Ideea de baza este  aceea de a integra televizorul Samsung in ceea ce inseamna un Smart Home, totul conectat la internet, controlat de la distanta si prin comanda vocala. 

     Folosind functia de mirroring poti face streaming sau sharing de continut de pe dispozitive Apple/Android pe ecranul mare al acestuia. Functiile de mirror suporta Tv to mobile mirror si invers, Picture & Picture – transpunere de imagini pe mai multe planuri si Bluetooth audio transfer. Conectat la aplicatia proprie Samsung, Smart Things, poti avea controlul de pe telefonul mobil a tot ceea ce misca in casa ta, de la electrocasnicele Samsung, pana la televizorul Samsung 65Q60A.  Odata ce dispozitivele au fost conectate, controlul acestora este la fel de usor ca si utilizarea telecomenzii One Remote. In plus ca sa transferi orice fisier video sau sa faci mirroring de pe telefon este necesar sa recurgi la o simpla atingere a ramei televizorului cu telefonul mobil. Atunci cand atingi telefonul mobil de rama televizorul, acesta este detectat automat si reda instant filmul sau emisiunea ta preferata simplu si rapid, fara batai de cap.

How AirPlay 2 and the Apple TV App Work on a Samsung TV - MacRumors

      Acest nou model, Samsung 65Q60A, beneficiaza de functie Smart Hub pentru aplicatii imbunatatita fata de modelele anterioare, navigarea este mai simpla, integrand pe langa continut variat si noua aplicatie Smart View. Cu aceasta aplicatie poti simplifica modul de conectare dintre televizor si celelalte dispozitive mobile din jur, multitasking-ul se simplifica si trece la nivelul urmator, fiind mult mai usor si rapid trecerea dintr-un proces in altul. Pentru a controla toate aceste optiuni, utilizatorul dispune de o singura telecomanda, Samsung One Remote, cu care utilizatorul poate controla dispozitivele conectate si sa integreze comenzi vocale pentru a efectua diverse cautari in timpul navigarii online sau prin functiile interfetei Smart a televizorului. Gaseste si recunoaste, mai repede, toate dispozitivele conectate. Televizorul QLED TV afiseaza in mod automat numele dispozitivelor si face ca toate selectiile de intrare sa fie usoare.

       Ecranul Dual LED de dimensiune 163 cm, este capabil sa redea imagini superbe la o rezolutie UHD. Tehnologia de iluminare QLED ajusteaza tonul culorii pentru a se potrivi cu tipologia continutului tau, astfel incat sa poti te bucuri de acesta la calitatea la care a fost conceput pentru a fi vazut. Imaginile par desprinse din realitate, iar miscarile sunt atat de reale incat in timp ai senzatia ca totul s-ar petrece chiar in camera ta. Acesta are la baza mai multe tehnologii de filtrare si optimizare printre care: Q Color: forteaza nota de naturalete a culorilor, HDR 1500–personalizeaza imaginile cu continut de culoare acolo unde apar defecte de transmisiune, HDR 10+, Mega Contrast – este o tehnologie adoptata de Samsung ce utilizeaza un engine de reglare automat al contrastului si a nivelului de negru, sub forma unui algoritm unic, ce face o analiza exacta a cadrelor transmise. In plus noua functionalitate Micro Dimming aduce imbunatatiri constante imaginii prin procesul de analiza al cadrelor pentru optimizare detalii de contrast so culoare, in cazul imaginilor mai slab calitative.

       Quantum HDR 1500 analizeaza imaginea scena cu scena si adapteaza iluminarea pentru a reda stralucirea fiecarui moment. Dincolo de standardele de varf, dinamica tonurilor HDR10 + creeaza tonuri de negru mai profund, imagini mai vibrante si detalii care sunt clare intotdeauna. 4K AI Upscaling utilizeaza Procesorul Quantum 4K Samsung analizand automat continutul si reduce zgomotul de fundal. Cu noua functionalitate Dual LED, acum e mult mai usor sa urmaresti continut la dublu mai ales ca ai un ecran atat de mare. Imparte ecranul in doua, ca tu si partenerul tau sa urmaresti in acelasi timp programul dorit. 

Televizor Samsung 43Q60A, 108 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED, Clasa G

         Noul ecran cu tehnologie Quantum Dot ce permite o iluminare eficienta a panourilor din televizoare, promite culori naturale şi eficienţă energetică mai bună, pastrand un pret moderat comparativ cu alte tehnologii. Noile ecrane cu tehnologie Quantum Dot promit să redea o paletă de culori cu până la 50% mai bogată decât cele OLED, eliminând totodată şi efectul de culori suprasaturate ce apare la multe din ecranele cu tehnologie OLED. În plus, tehnologia Quantum Dot permite obţinerea de imagini mai strălucitoare folosind mai puţină energie, reducând impactul pe care îl are luminozitatea ecranului asupra autonomiei dispozitivelor. In plus cu noile functionalittati de gaming, HGiG si ALLM, ai la dispozitie intotdeauna setarile recomandate de imagine pentru a face trecerea rapida la interfata de joc. ALLM face in mod automat trecerea catre dispozitivul de joc, cum ar fi o consola, daca o detecteaza a fi conectata. Acum nu mai pierzi timp cu conectarea si scronizarea dispozitivelor, totul fiind mult mai simplu decat ti-ai imagina sa faci imperecherea.

Sony Ready for PS5

     Tehnologia AI Upscale de la Samsung, preia imaginea cadru cu cadru, o analizeaza si apoi o imbunatateste adaugand efecte de imagine suplimentare pentru a apropria indexul de calitate al imaginii la un nivel cat mai apropiat rezolutiei UHD. Noul standard HDR10 + contribuie deasemenea in calitatea imaginilor, cursivitatea acestora, culorile fiind astfel apropiate de cele din realitatea cotidiana.

       Sunetul componenta esentiala ce completeaza imaginea, televizorul avand integrat un sistem audio de rezonanta excelenta de putere totala 20 W.  Beneficiaza de tehnologiile audio precum: DTS, Dolby Digital Plus, Multiroom Link Dolby Digital, Woofer, Bluetooth Audio – conectare cu orice dispozitiv extern, etc. Te vei putea bucura de sunete bogate, de inalta fidelitate pe o zona de auditie mai larga.

        Acesta sta foarte bine si din punct de vedere al conectivitatii fiind dotat cu 3 porturi HDMI, port component, 2 porturi USB 2.0, minijack pentru casti, si iesire audio digitala. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Vei putea conecta la acesta chiar si alte dispozitive ce ruleaza Android apoi reda imagini pe ecranul generos. Te bucuri de o gama larga de aplicatii din Google Play: YouTube, Netflix, jocuri si aplicatii retele sociale.

Televizor Samsung 65Q60A, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED, Clasa F

        Zona de interfata Smart este usor accesibila de pe butonul prin simpla apasare a butonului Smart al telecomenzii, transferul fiind aproape instant. Sunt prezente imbunatatiri in ceea ce reprezinta experienta de navigatie, un browser nativ care se incarca mult mai rapid, stie si Adobe Flash, primeste notificari, etc. Pe langa aplicatiile standard disponibile poti descarca si altele, daca iti faci un cont activ in  Samsung Store. 

      Sistemul avansat One Connection se refera la un singur cablu optic, transparent, conectat la un dispozitiv Samsung special ce elimina toate cablurile dispozitivelor externe, insa nu si pe cel de alimentare. One Connect Box, cum i se mai spune acestui dispozitiv de anulare cabluri, are forma unei cutii de dimensiunile 360 x 115 x 30 mm la care vin conectate toate cablurile care in mod normal ar fi ajuns undeva in spatele televizorului. Din aceasta cutie spre televizor porneste o singura fibra optica ce trimite semnalul codificat in mai multe standarde, pentru a nu se ecrana.

     Televizorul dispune de functie TV to Mobile – Mirroring Mobile to TV – Mirroring, DLNA, care permite redarea aceluiasi continut pe mai multe ecrane. Sistemul Bluetooth Low Energy va intrerupe imediat conexiunea in momentul in care va detecta ca bateria telefonului tau este pe cale sa se descarce in totalitate. Pentru internet poti folosi fie o conexiune prin Wi-Fi sau LAN iar pentru transmisie date si fisiere ai inclus si modul de bluetooth. Televizorul Samsung ofera pozibilitatea instalarii la inaltime pe un stand Tv, avand standardul VESA 400 x 300. In formatul curent, Samsung 65Q60A pare sa fie una dintre cele mai bne alegeri pentru anul curent, asta daca iti doresti sa ai parte de o imagine calitativa pe un ecran de 163 cm, si sa nu fortezi mult nota in materie de buget.

Recomandare:

         Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

         Primesti garantie 2 ani iar transportul este efectuat in regim rapid daca il comanzi de aici

         Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor Samsung 65Q60A, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED, Clasa F