Televizor Toshiba 55U3963DG, specificatii tehnice (review)

     Toshiba care desi au avut o cota de piata destul de mare la inceputul anilor 90, incet incet au pierdut din faima in detrimentul altor branduri de renume, dar odata cu relansarea de anul acesta a noilor modele din care face parte si modelul Toshiba 55U3963DG de 139 cm, pare ca se anunta vremuri mult mai bune si pentru acestia. Toshiba 55U3963DG se diferentiaza fata de alte modele prin calitatea imaginii dat de standardul superior al rezolutiei in format UHD. Daca punem punctul pe „i” si nu ne dorim decat o imagine de cea mai buna calitate, existenta interfetei Smart pe baza de Linux si totul la un pret accesibil, modelul de fata este cea mai buna alegere. Un ecosistem as spune bun, care se misca bine in pretul sau de achizitie, un best deal pe segmentul sau daca e sa il compari cu alte modele din generatia sa.
                                   Unknown Image
      Pretul dar si calitatea imaginilor sunt avantaje care vin in sprijinul acestuia, un model destul de bine structurat la nivel de caracteristici tehnice. Trebuie sa iei in calcul si faptul ca acest televizor se preteaza in cazul unei camere de mari dimensiuni, care va fi centrul de interes pentru cei care sunt pasionati de filme si seriale online. In plus, acesta beneficiaza si de interfata Smart, cu toate beneficiile aferente de la aplicatii de streaming video (YouTube, Netflix, Vimeo, etc.), cele de navigare online si retele sociale. In teste acesta s-a descurcat destul de bine, raspunde bine la comenzi, atat in zona de interfata cat si televizor. Televizorul poate fi controlat de la distanta cu ajutorul telecomenzii din dotare si incorporeaza functii atat pentru zona de interfata si televizor.

     Designul televizorului Toshiba 55U3963DG este unul tipic pentru aceste modele, este subtire daca il privesti din lateral suportul de sustinere fiind dat de cele doua picioruse pozitionate simetric in zona de colturi ce ii da acestuia o stabilitate foarte buna indiferent de suprafata. Deasemenea in cazul in care doresti sa il pozitionezi undeva la inaltime, trebuie sa iei in calcul achizitionarea unui suport de perete de tip VESA. Standul central este optimizat pentru a oferi sigranta pe orice suprafata, fiind pozitionat pe zona de mijloc a televizorului.

Televizor Toshiba 55U3963DG, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED

     Display-ul de 139 cm Ultra Slim suporta o rezolutie UHD cu 3840 x 2160 pixeli cu un contrast nativ 1200:1 si o luminozitate de 350 cd/m2. Datorita timpului de raspuns mic, imaginile se vor succeda cursiv, lucru care va face ca acestea sa fie apropiate de realitate si de culoarea lor naturala. Indiferent de unghiul de unde vei privi la televizor, vei avea surprinderea ca vei reusi sa destingi foarte bine fiecare imagine (unghi de vizibilitate pana la 178 de grade). Reglajele pe care le poti aduce imaginii se refera la contrast (Dynamic contrast), filtrul de ajustare culori (Comb Filter 2D/3D), precum si sistemul de filtrare efecte de zgomot a imaginilor si alte interferente (Digital Noise Reduction). Motoarele tehnice care lucreaza la procesarea imaginilor sunt: 4K Upscaling – prin upscaling imaginile de rezolutie mai mica sunt convertite la o rezolutie mai mare, de calitate mai ridicata. Procesul de upscaling produce o imagine care sa beneficieze de rezolutia maxima a display-ului prin functia de multiplicare a pixelilor. True Color Accuracy – asigura un control optim al culorilor la nivel punctiform pentru a reproduce in cele mai bune detalii imaginile transmise, 4K Active HDR – HDR (High Dynamic Range) este noul standard pentru calitatea imaginilor. Acesta furnizeaza detalii delicate si culori realiste cu o gama mai larga de contrast. Toshiba UHD TV accepta mai multe formate HDR, inclusiv HDR10 Pro si HLG Pro.

Televizor Toshiba 55U3963DG, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED

       Tehnologia HDR este cea care imprima o noua realitate imaginii, astfel incat continutul sa fie optimizat pentru o experienta cat mai apropiata de cea din realitate. Calitatea HDR amplifica contrastul astfel incat tu sa te bucuri intotdeauna de o experienta de vizionare la calitate HDR. Pentru a experimenta acest efect HDR mai jos gasiti o poza care descrie in detaliu coloristic efectul HDR aplicat unei imagini transmise la televizor. Sistemul de scalare (upscaling) al televizorului Toshiba 55U3963DG este de asemenea excelent, acest model reusind sa mareasca catre 4K orice rezolutie a continutului media redat, fie de pe un PC, Laptop, DVD, film Youtube / Netflix sau transmise de programele clasice de televiziune. Ce-i drept nu ar trebui sa va asteptati la miracole, pentru a beneficia la maximum de rezolutia 4K se recomanda ca media sa aiba o rezolutie Full HD pentru un upscaling de calitate. Aceasta recomandare insa se aplica oricaror modele de televizoare, indiferent de brand sau tehnologii de procesare in timp real sau post-procesare utilizate.

     Sunetul clar, puternic, completeaza lista dotarilor de care te vei bucura inca de la prima utilizare (boxe stereo de putere 20 W). Acesta beneficiaza de caracteristica DTS HD ce ii imprima o consistenta aparte, prin claritate si profunzime, chiar si la un volum mai ridicat. Telecomanda cu care aceste vine dotat raspunde bine la comenzi, oferind o succesiune rapida intre programe, chiar si in cazul celor HD. Televizorul smart Toshiba 55U3963DG este de asemenea foarte apreciat si de catre impatimitii jocurilor pe calculator, putand fi folosit fara probleme ca si monitor PC. Are un refresh rate nativ de 50Hz, 50 frame-uri pe secunda chiar si in rezolutiei 4K. In concluzie, parerea noastra este ca daca doriti un televizor smart 4K mai ieftin care sa fie utilizat si pe post de monitor PC sau pentru jocuri ar trebui sa includeti modelul Toshiba 55U3963DG in lista dvs. de achizitii.

       Conexiunile externe iti ofera accesul rapid cu alte dispozitive prin cele 3 porturi HDMI, 2 porturi USB, intrare PC si slot CI+ pentru televiziune digitala. Televizorul cantareste aproximativ 16 Kg si are o putere consmata de 86 W. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea de a rula un film sau fisiere imagini conectand orice dispozitiv de stocare la unul din porturile HDMI sau USB. Conectarea la internet se face fie prin LAN sau folosind retelele wireless, acesta fiind dotat cu adaptor Wi-Fi incorporat. Tunner-ul cu transmisie in banda DVB-T/C permite receptionarea tuturor posturilor tv, respectand standardele europene de transmisie prin cablu si analogic. Telecomanda este potrivita ca si marime, raspunde rapid la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv. Posturile TV se schimba aproape instant, nu exista timp de asteptare, indiferent daca discutam despre cele HD sau cele digitale. Pentru ca este un model fara functii Smart, acesta este usor de configurat, chiar si de persoanele care nu sunt la curent cu tehnologia. Din acest punct de vedere Toshiba 55U3963DG este un TV perfect pentru persoanele in varsta.

      Trecerea de la interfata clasica Tv la cea Smart se va putea face simplu prin apasarea unui buton de comutare acest lucru fiind aproape instant. Vei putea partaja continut sau sa faci Share Screen cu alte dispozitive cu sistem de operare compatibile si sa te bucuri de imagini si clipuri video redate pe superbul ecran al televizorului. Televizorul poate fi sincronizat cu oricare din dispozitivele mobile pe care le ai in posesie, folosind o conexiune prin bluetooth, mirroring prin Miracast sau partajare prin File Browser. In zona de Quick Access poti personaliza surtaturi pentru a accesa mai rapid aplicatiile de interes sau anumite functii ale televizorului. 

     In concluzie, Toshiba 55U3963DG este un smart TV din gama 2020 care are un design elegant si imagine de calitate superioara. Sistemul de operare Linux, optiunile variate de conectivitate si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte avantaje ale acestui televizor produs de Toshiba. Telecomanda inclusa in pachet este cea standard, accesarea functiilor smart fiind destul de facila. Eficienta energetica a televizorului este incadrata in clasa A+.

Recomandare:

    Este o alegere perfecta, un televizor excelent din punct de vedere al pretului care beneficiaza de multe dotari de calitate: Verifica oferta pret

      Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret actualizat

Televizor Toshiba 55U3963DG, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED