Monitor Gaming LED TN LED Dell 23.6″ SE2417HGX, pret, pareri

     Daca munca pe care o prestezi este una care depinde in general de prezenta unui laptop, este important sa te asiguri ca beneficiezi de un monitor de calitate. Acest lucru devine mandatoriu daca doresti sa fi cat mai eficient. In general folosirea monitoarelor pe post de ecran aditional ajuta foarte mult in lucrul care implica detaliu in citirea unor fise tehnice sau programare. In timp ce muti lucrul pe unul din ecrane, pe cel de-al doilea monitor poti continua cautarile pe internet, vizualiza informatii de interes sau de ce nu relaxa ascultand muzica pe YouTube. In functie de specificatiile laptopului dar si de prezenta unui dock de conectare, poti conecta la un laptop unul, sau chiar mai multe astfel de monitoare. In categoria best buy, unul dintre cele mai ieftine modele „de gaming” pe care il poti achizitiona la un pret special este monitorul Dell 23.6″ SE2417HGX. Iata mai jos si un clip de unboxing, pe care l-am gasit pe internet. 

    Dell SE2417HGX este un monitor foarte bun pentru gaming, office si video pe care il poti achizitiona fara a fi nevoie sa implici o suma mare in buget. Acesta beneficiaza de o constructie solida, ce permite diverse ajustari in inaltime si unghi vizualizare. Masoara in dimensiuni 422.5 x 555.2 x 179.9 cm, cu stand montat, avand o forma destul de minimalista. Este un monitor excelent pentru folosire uzuala de zi cu zi, fara exagerari din punct de vedere al specificatiilor, dar care isi face foarte bine treaba la banii acestia. Standul central iti da posibilitatea sa ridici panoul LCD mai sus sau mai in jos, asa cum iti doresti, sau sa ajustezi unghiul de vizualizare spre a avea o orientare cat mai buna in spatiu in functie de pozitia pe care o adopti la birou. 

    Acesta ofera imagini de o calitate aproape perfecta, foarte putin bleeding, are diagonala decenta, contrast bun, culori de exceptie, unghi mare de vizualizare, design elegant si poate fi folosit acasa, la birou si chiar pentru gaming (gratie tehnologiei AMD FreeSync). Diagonala este una OK, pentru activitati de tip Office, cei 23.6 inchi fiind mai mult decat suficienti, mai ales ca rezolutia sa maxima suportata este una Full HD. Rata de refresh pe care o suporta este de 75 HZ, nici prea mare, un nivel optim pentru a desfasura activittaile uzoale si putin gaming. 

    Calitatea imaginii se ridică la nivelul așteptărilor mele și chiar mi-a plăcut faptul că, odată calibrat, am obținut o culoare reală pentru a ma bucura de o imagine clara, descrisa corect din punct de vedere cromatic. Unghiul de vizualizare este unul destul de bun, fiind ajutat in special de suprafata mata a ecranului care nu lucreste, fapt care ii confera acestuia acest avantaj. Desigur se vede foarte bine si in conditii de lumina mai tare, dar atunci cand bate soarele in camera trebuie sa il asezi cat mai cu putinta perpendicular cu fata ta, pentru a limita cat mai mult pierderile in detalii. Timpul de raspuns este destul de bun in cazul de fata, fiind inca o nota de incredere pe care o apreciem in cazul sau, de aproximativ 1 ms. Ofera o densitate buna a culorii in pixeli fapt care iti ofera imagini foarte bune chiar si in gaming.

Conectivitate?

    Si la acest capitol, monitorul Dell 23.6″ SE2417HGX vine echipat cu tot ce este necesar pentru a-l transforma din monitor in televizor sau in ce iti doresti. In partea din spate avem doua porturi HDMI, un port VGA si un port D-Sub pentru cablurile mai vechi. Cu ajutorul cablului HDMI, vei beneficia de cea mai buna calitate a imaginii, pe care o poate reda acest monitor. Cred ca orice monitor produs din 2020 inclusiv, ar trebui sa aiba doar porturi HDMI. Cu el il poti conecta la orice alt dispozitiv nou, care suporta aceasta conexiune “high-end”.

In concluzie:

   Un monitor senzațional, contrast bun, culori frumoase, tehnologie TN avansată. Privit din diferite unghiuri se modifică ușor contrastul. Poate fi folosit atat pe partea de office cat si in gaming, dar fara a avea pretentii exagerate. Vine cu cablu HDMI inclus, plus cel de alimentare, pentru a beneficia de functionalitatea sa imediat ce il primesti acasa, prin comanda. Monitorul Gaming LED TN LED Dell 23.6″ SE2417HGX iti va aduce toate elementele care caracterizeaza un monitor de top, la un pret mult mai mic.

Recomandare:

      Este alegerea perfecta daca iti doresti un monitor gaming extern Dell capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior Full HD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

    Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret actualizat